Firma Gibson sa rozhodla tento rok priniesť každý mesiac jednu novinku, čoby gitaru mesiaca.
K 50tému výročiu prvého vyrobeného Flying V prichystal americký gitarový gigant Gibson výročný model. Úplne prvý Flying V model opustil závod Gibson v roku 1958. Od toho času sa stala táto gitara skutočne výnimočnou. Výročný model má samozrejme niekoľko vylepšení poplatných dnešným moderným hráčom: Sírový sunburst a raritné Gibson logo na hlave, ktoré bolo objavené medzi kresbami prezidenta firmy Gibson Teda McCartyho. Pozlátená mechanika Steinberger. Celomahagónové telo, ktoré je pokryté AA javorovým topom so skosenými hranami. Krk je hybrid medzi Gibson standard ´50s okrúhlym a ´60s tenkým – zúženým profilom s ebenovým 22pražcovým hmatníkom a perleťou vykladanými inlay. Osadený je snímačmi: Gibson ´57 Classic pri krku a ´57 Classic Plus pri kobylke. Rovnako ako všetky gitary mesiaca, je aj z týchto gitár vyrobených iba 1000 kópii.

               
Ďalšou novinkou zo stajne Gibson je trojica signovaných modelov Les Paul Slash.
Custom model je replikou pôvodného modelu Standart z roku 1988. Osadená dvojicou otvorených Seymour Duncan Alnico Pro II snímačov spolu s kvalitným mahagónovým telom a javorovým topom v Heritage Cherry Sunburst je nádherným custom kúskom.

               
Druhým modelom je Slashov Les Paul v Antique Vintage Sunburst prevedení, s masívnym mahagónovým zúženým krkom. Táto gitara sa vyrába aj v lacnejšej licencii od Epiphone.

               

viac na: www.gibson.com

         
Gitarista skupiny Bon Jovi Richie Sambora bol zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu. V utorok 25. marca o 23ej hodine tamojšieho času ho kalifornská polícia zadržala potom, čo bol pristihnutý v nespôsobilom stave za volantom a odmietol sa podrobiť dychovej skúške. Podstúpil ju až na policajnej stanici, kde mu odobrali aj vzorku krvi. Prepustený bol o štvrtej hodine ráno. Hudobník má za sebou už dve skúsenosti s liečením závislosti na alkohole. Najprv sa liečil v júni v Los Angeles a druhýkrát musel podstúpiť odvykaciu kúru v septembri minulého roku v Utahu.

           

Leader a gitarista fínskych STRATOVARIUS Timo Tolkki prezradil v poslednom čísle časopisu Soundi, že zakladá novú skupinu s názvom REVOLUTION RENAISSANCE. Predpokladá sa, že to mal byť pôvodne názov nového albumu jeho domovskej kapely. Na debut si prizval vskutku zaujímavé a zvučné mená metalového neba: Michael Kiske (vokály; еx-HELLOWEEN), Pasi Rantanen (vokály; THUNDERSTONE), Mirka Rantanen (bicí; THUNDERSTONE), Pasi Heikkila (basová gitara; 45 DEGREE WOMAN) a Tobias Sammet (vokály; EDGUY). Vydanie je naplánované na leto 2008. Tolkki popisuje tento projekt ako klasický power metal v štýle albumu STRATOVARIUS z roku 1997, „Visions".

                     

Znovuobnovená skupina KREYSON, zoskupená okolo frontmana Láďu Křížka neodolala vábeniU čarovného dňA žartov a svoju novinku - prvé živé DVD+CD v historii, sa rozhodli vydať práve v utorok 1. apríla. Obsahom dvojdisku je záznam z vlaňajšieho vystúpenia kapely na festivale Noc Plná Hvězd v Třinci. Živák je doplnený o dva bonusy, dávne šlágre: "Čarovná noc", tentokrát ako anglický naspievaný duet s Doro Pesch a cover verziu skladby "Salome" od Karla Kryla.
V januári tohto roku KREYSON rozbehol aj svoj profil na myspace.com. Vďaka priaznivým ohlasom a ponukám zo sveta sa chystá kapela vystúpiť koncom apríla na švajčiarskom festivale Elements Of Rock.


Včera sa v bratislavskom klube Randal uskutočnila akcia pod názvom Grunge Night, vrámci ktorej vystúpili dve bratislavské kapelky Mudhole a Acornhoek spolu s kapelou Neon Union, ktorá pricestovala až z dalekého východu zvaného Košice.

Koncert sa mal pôvodne začat o siedmej, ale ako všetci vieme nikdy to nieje pravda. O siedmej to nevyzeralo zrovna najlepšie, pretože divácka účasť bola stále mizivá. Časom sa „hala“ začala plniť a kapela Mudhole sa pomaly chystala hrať. Koncert sa začal zhruba o osmej vystúpením momentálne asi jednej z najlepších grungeových kapiel čo poznám, Mudhole, ktorý svojími peckami zjavne bavil vcelku početné publikum. Ľudia sa bavili, pivo tieklo prúdom a to bol len začiatok. Mudholáci zahrali mimo svojích piesni aj nejaké prebraté pecky. V predných radoch sa ľudia šantili, skákali, jednoducho skvelá atmosféra. Dokonca počas koncertu vybehol na pódium chalanisko, ktorý zjavne nesympatizoval s „pravičiarmi“ a začal vykrikovať antifašistické heslá. Po chvílke bol však spacifikovaný „dlhovlasým“ vyhadzovačom. Proste zábavy plno. Zhruba po hodine a štvrť dohrali Mudhole svoju poslednú pieseň. Ak si chcete vypočut o čo ste včera prišli tak to môžete urobiť na http://www.myspace.com/bandmudhole

Ako druhá v poradí sa predstavila košická grunge-metalová kapela Neon Union na ktorú som sa osobne ja veľmi tešil. Keď na pódium vyšla táto štvorica ktorá prešla celé Slovensko kvôli tomuto koncertu , ludia ktorí poznali ich nahrávky vedeli že sa máme na čo tešiť. Po krátkej zvukovej skúške sa rozozneli prvé songy , ktoré svojou energiou valcovali ludí v Randáli. Zazneli piesne ktoré podla spievajúceho davu mnoho ľudí zrejme poznalo. Odporúčam si počúvnut túto našlapanú kapelu. Ich piesne môžete nájst na http://neonunion.szm.sk/ alebo na http://www.myspace.com/neonunionband Celkový dojem z týchto chalanov je super. Oplatilo sa zavolať túto skvelú skupinu.


Posledná sa včera predstavila legendarna bratilslavská grungeova kapela Acornhoek. Podľa toho, čo som si všimol tak sa znova potvrdilo to ze podstatná časť obecenstva mala určený čas odchodu ,takže na Acornhoek už nebolo toľko ľudí čo na predchádzajúcich kapelách. Ale myslím že to vôbec nevadilo. Táto bratilslavská skupina je zohratá ako hodinky , čo bolo aj vidieť resp. počut. Hrali svoje songy pri ktorých si ľudia pospevovali , tancovali , pogovali . Zábava v plnom prúde . Zahrali aj pieseň od skupiny Kyuss , čomu som sa ja osobne veľmi potešil. Piesne tejto kapely môžete nájsť na ich stránke http://acornhoek.szm.sk/ .


Keď to mám takto na záver zhodnotiť ,tak musim povedať že to bola za poslednú dobu asi najlepšia akcia na akej som bol. Čo ma dosť prekvapilo bol zvuk , ktorý bol výborný. Ľudia znova dokázali že grunge nieje mrtvý a oplatí sa organizovať aj takéto akcie.



autor + foto: golev


Iron Maiden je stále u ľudí žiadaná kapela. Svedčí o tom fakt, že ako náhle vošli lístky na ich turné “Somewhere Back in Time“ do predaja, behom dvoch hodín sa v piatich mestách, v ktorých budú koncertovať, rozpredalo neuveriteľných 60 000 vstupeniek. Iron Maiden vystúpi v mestách západnej Kanady začiatkom júna. Je to ich prvé turné v tomto regióne za posledných dvadsať rokov. V mestách Calgary, Edmonton a Regina sa vstupenky vypredali hneď prvú hodinu predaja.
Bruce Dickinson, spevák kapely sa k tomu vyjadril so slovami: „ Sme skutočne ohromení týmto ohlasom, zvlášť preto, že za posledných dvadsať rokov sme v niektorých týchto mestách vôbec nehrali. Tento ohlas bol naozaj poriadne hlasný. Tešíme sa tejto neskutočnej udalosti a dúfame, že Vám všetkým prinesieme šou na ktorú budete dlho spomínať.“

„.....každý človek má prirodzene vyvinuté nejaké hudobné cítenie, či chce či nechce, a jeho hudba je odrazom toho......“

Striguli je mladá bratislavska kapela. V lete 2007 nahrala svoje prvé demo, ku ktorému som sa ale dostal až teraz. Každopádne sa mi zdalo dostatočným dôvodom na uskutočnenie menšieho rozhovoru, v ktorom sa kapela rozrečnila o okolnostiach nahrávania demosnímku a plánoch do budúcnosti.


Na demo máte pomerne slušný zvuk, kde a za akých podmienok sa nahrávalo?
Maťo: Nahrávali sme u Rasťa Peteraja, http://www.roughstudio.sk/.
Martin: Priamo u nás v skúšobni. Totiž Rasťo spolu s kapelou Ska2tonics boli naši susedia o skúšobňu vedľa. Pár krát sa nám stalo, že sme prišli na skúšku a oni práve nahrávali nejakú kapelu. Niekedy sme museli skúšku dokonca kvôli tomu zrušiť, jednoducho sme sa s nimi zabudli dohodnúť, a za to nám sľúbili zľavu na nahrávanie. My sme ani demo neplánovali, ale keď bola možnosť, prečo nie. Vo vtedajšej zostave sme fungovali cca jeden rok, bubeník Viktor sa chystal za prácou do Írska, tak sme v takýmto spôsobom zachytili, o čom tá naša kapela vtedy asi bola.


Akým štýlom je nahrávané?
Martin: Bicie boli nahrávané „technikou close micing“. Gitary boli zdvojené, použil som gitaru Greco LP, aparát Valwatt a mikrofón SM57.


Po jeho vypočutí mi tam však pomerne chýbajú sóla. Netrpí vaša tvorba práve ich nedostatkom? Je tam síce počuť pár vyhrávok, ale od nejakých nosnejších sól to ma pomerne ďaleko.
Mário: Myslím, že áno. Viac by som uvítal technickejšie sóla na štýl Dream Theater.
Maťo: Nechýba nám to. Podľa mňa je to hravé, veselé. Netreba sa zapodievať nejakými onaniami.
Martin: Nechcel som tam nahrať niečo, kde by som nepodal 100% výkon.


Na metalopolise o vás napísali „...a na zvuku bohužel nepřidá ani zvuk, který nemá metalový atak a důraz...“ Mne sa zdá že atak to má dobrý, gainu primerane. Demo ako celok znie dobre. Aký názor máte na zvuk?
Martin: Recenzent asi narážal na zvuk gitár, ktorý azda nie je typicky metalový. My sme však taký chceli. Tá recenzia je mimochodom výborná.
Maťo: Podľa mňa máme najlepší metalový zvuk nahrávaný v skúšobni zo slovenských kapiel.


V songu Retaliate má medzihra prijemný orientálny nadych. Kto spieval vokály a čo vás k nej inšpirovalo.
Maťo: Nespieva to nikto z nás. Je to free sampel z internetu, bol to producentov nápad. Keď sme mastrovali mix, poslal nám ukážku ako to znie s tým samplom a nám sa to páčilo.

Basa má výborný zvuk práve v tejto pasáži, cez čo bola nahrávaná?
Martin: Nahrávaná bola cez aparát Trace Eliot, ktorý dodalo štúdio : ) Z neho to šlo priamo do linky.

Úvod z Matuzzalem je ako vystrihnutý z apokalypsy. O čom je tento song?
Martin: Kláves bol opäť producentov nápad, text som napísal ja asi 10-15 minút pred jeho nahrávaním, je o situácii v kapele v čase nahrávania. Totiž pred tým nám odišiel ešte jeden bubeník a zakladajúci člen, vtedajší bubeník plánoval odchod, čiže skutočne to k apokalypse nemalo ďaleko : ) . Názov je skomolené meno Maťovho syna Matúša.

Ako vznikajú texty? Názvy na mňa pôsobia akoby boli ovplyvnené nejakou symbolikou. Napríklad Towers of Striguli a Lafranconi Blaze.
Martin: Niektoré verše sú jasné hneď ako je vymyslený riff. Jednoducho tam sadnú.
Maťo: Iné vznikli priamo pri nahrávaní a niektoré sme si pripravili skorej : ) Texty píšeme všetci, dokonca aj náš producent : ), ktorý vymyslel „vétriesku“ do songu Staviteľ. Towers of Striguli je jednoducho hitovka.
Martin: Názov Lafranconi Blaze vyjadruje priamo nočnú žiaru toho bratislavského mosta, text hovorí okrem iného tiež o skomolení mena istého talianskeho architekta.. Názov Towers of Striguli bol zvolený tak, aby znel čo najzáhadnejšie a vidím, že to vyšlo : ) Tiež preto má tri časti. Je to inštrumentálny výpravný epos o nemenovanej kapele : )


Neopakuje sa motív po sóle zo Staviteľa na začiatku songu You Make Me Stomach Sick?
Maťo: Absolútne nie.


Podmaz do sóla v You Make Me Stomach a následný riff mi príde až priveľmi melodický. Bol to zámer?
Martin: Áno, o to tam išlo, tak sa nám to páčilo.
Maťo: ...aby si to ľudia mohli spievať s nami.


Ktorý song z dema máte najradšej?
Mário: Staviteľ. Dajú sa v ňom na bicích vymýšľať dobré veci.
Martin: Mário je kúsok technicky inde ako predošlý bubeník Viktor, tak si tam stále vymýšľa perličky. Ja osobne hrám najradšej Matuzalem a počúvam Staviteľa aj s Máriovými perličkami.
Maťo: Asi tiež Matuzalem. Je to pre mňa silná skladba. A ešte Towers of Striguli, keďže ako som už vravel, je to hitovka.



Nechýba v Striguli druhá gitara?
Maťo: Riešilo sa to, aj sa to rieši, uvidíme. Chémia v kapele funguje. Nájsť niekoho s podobným cítením je ťažké.
Martin: Mne sa páči hrať v trojici.
Maťo: Je to ľahšie na prepravu : )
Martin: Ak má byť ďalší gitarista, tak nech je pre kapelu skutočným prínosom, nie len do počtu.

Spievate v kapele všetci?
Maťo: Demo je nahraté s tromi spevmi, teda podieľali sme sa všetci
Mário: Ja nespievam, ani sa nechystám, takže momentálne sú tam dva spevy.


Na čom hrá momentálne Striguli?
Maťo: Basový fullstack Konstant a basa Yamaha RBX plus mínus 170.
Martin: Ja som si oproti zostave z dema akurát dokúpil bedňu Framus 2x12.
Mário: Yamaha Stage Custom Nouveau, kopák 22x17, daľej hmm...
Martin: ...čiže to je spolu... 374 : )
Mário: ...tomy 10", 12" 13" a 16", Amati 6"a 8" :) , šlapka Yamaha doublepedal DFP9310, činely Paiste, hi-hat 14“, crash 16" a 18", ride 20", china 18". Blany používam Remo Pinstripe a na rytmičák Emperor X, ale prechádzam na Aquarian.


Mnohé kapely vsadia najprv na covery. Razí Striguli cestu výhradne vlastnými songami?
Všetci: Áno
Mário: Chystáme sa však časom nejaký zaradiť.

Akými hudobnými smermi je Striguli ovplyvnené?
Martin: Z mojej strany sú to najmä metalové kapely, ako Opeth, Suffocation a Napalm Death
Maťo: Ľuďmi v kapele.
Martin: Každý človek má prirodzene vyvinuté nejaké hudobné cítenie, či chce či nechce, a jeho hudba je odrazom toho.

Martin, na jednej fotografii z koncertu som videl ako máš zakrvavenú gitaru. Je to spôsobené prácou s dynamikou? : )
Martin: Hej, hej, presne tak : )


Ako je to s koncertovaním u Striguli?
Maťo: Chystáme sa
Martin: Boli nejaké koncerty pred demom, po deme len dva, hneď potom sme prišli o bubeníka a skúšobňu, prozaické. Konkrétne dátumy momentálne nemáme.

Ciele Striguli?
Mário: Zlepšiť sa po technickej stránke.
Martin: Koncertovať a spraviť nové demo.

Diky za rozhovor

autor: blaze

foto dodané kapelou


Web kapely:
http://myspace.com/striguli
http://bandzone.cz/striguli

Download dema:
druhy.yweb.sk/striguli

Email:
martinpossible@gmail.com


Text skladby Staviteľ:

Hnili v piesku tisíce rokov,
nemŕtve telá húfov otrokov.
Stavali hrobku správcovi tokov,
dodnes ma každý dva páry okov.

Staviteľ zistil jak spojiť bloky,
aby kamene držali roky.
Staviteľ zistil jak spojiť bloky,
aby kamene držali roky.

Ref:
Zahrabaný v piesku, tlačia „vétriesku“!
Málo malty, málo štrku, žiada sa pivo každému krku!
Zajednaní v Senci, pálenka v kredenci,
zajednaní v Senci, triezvi sú mládenci.

Vezmi telo daj ho tam!
Prilož kameň, veď vieš kam!
Zober tehlu daj ju tam,
nalej pivo, veď vieš kam!

Bridge:
Uuuiiuiiii!
Uuuiiuiiii!
Uuuiiuiiii!
Uuuiiuiiii!

Skupina Muse prezradila, že zrejme prejde na nový spôsob vydávania svojich platní. Napriek tomu, že momentálne pracujú na novom materiály v Talianskom štúdium, majú v pláne experimetovať nielen vo svojej tvorbe, ale aj so spôsobmi ako dostať svoju hudbu medzi fanúšikov.

Matt Bellamy - frontman Muse, sa pre NME.com vyjadril, že si nemyslí, že na budúcich albumoch budú pracovať obvyklým spôsobom. Uvažujú nad vydávaním sérii songov raz za čas – každý mesiac, alebo za niekoľko mesiacov. Songy by dali do obehu a potom raz za niekoľko rokov by z nich, na základe ohlasov fanúšikov, zostavili oficiálny album.

Ako sme už aj na Boogiesounde v rubrike Album Blast informovali, anglické trio Muse vydá 1. apríla CD/DVD Haarp. Box set bude obsahovať zostrih z dvoch vypredaných júnových koncertov na Londýnskom štadióne vo Wembley odohraných minulý rok v júny. Na CD bude záznam zo skoršieho koncertu 16. júna. Na DVD nájdeme záznam druhej show zo 17. júna. Na oba koncerty prišiel zástup 75000 ľudí, ktorí si vypočuli hity najmä z albumov Absolution (2003) a Black Holes and Revelations (2006).

Zdroj: NME.com

Guitar Hero – najúspešnejšia počítačová hra s hudobnou tematikou na svete, prichádza v novej verzií. Tvorca hry – Activision chystá v lete 'Guitar Hero: Aerosmith', verziu kompletne venovanú hudbe tejto skupiny.

Ako predkrm ponúkli na voľné stiahnutie skladbu Sweet Emotion. Celkovo bude hra obsahovať 30 klasík od rock’n’roll-ovej legendy.

Aerosmith, len v USA v predali 66.5 milióna albumov ale nový materiál nevydali od roku 2001 kedy vyšiel zatiaľ posledný album Just Push Play s novými songami. Naposledy Aerosmith vydali v roku cover platňu 'Honkin' On Hobo'.

Rozhovor s Aerosmith o hre: Rozhovor

Výrobca hudobných nástrojov zažaloval Activision - dodávateľa počítačovej hry Guitar Hero. V žalobe tvrdí, že hra používa patent firmy Gibson.

Gibson má už od roku 1999 patentovanú technológiu potrebnú na simuláciu živého koncertu s použitím hudobného nástroja 3D headsetu so stereo reproduktormi a predohraného koncertu. Podľa vyjadrenia Activision je spomínaný patent Gibsonu taký rozsiahly a nejasne popísaný, že by na ňom bolo možné pristáť s Boeingom 747:)

Ak by dal súd za pravdu firme Gibson, mohlo by isť o zaujímave peniaze. Z hry Guitar Hero sa od jej príchodu na trh v roku 2005 predalo vyše 14 miliónov kopií.

Zdroj: yahoo.news.com

               

Bubeník ANTHRAX Charlie Benante uviedol na trh pod svojim menom vlastnú značku kávy. Okrem veľkých rodinných balení si TU možete objednať aj štýlový kávový hrnček.

           
Podľa tlačového strediska firmy Dr. Pepper, vyrábajúcej nealkoholické nápoje, sľubuje dať každému Američanovi fľašu svojej signovanej sódy ak Guns N´ Roses vydá do konca roku 2008 svoj dlho odkladaný album Chinese Democracy. Riaditeľ marketingu Jaxie Alt vyhlásil: “ Chce to trpezlivosť namixovať 23 ingrediencii do novej chuti Dr.Pepper, tak aby si ju naší fanúšikovia obľúbili a zamilovali. Takže plne rozumieme a chápeme Axlovmu (Rose, spevák GN´R) perfekcionizmu – vytvoriť niečo viac než len priemerný album. Vieme že raz sa to podarí, ľudia to budú vnímať ako “Dr.Pepper pre uši“, pretože to bude taký osviežujúci mix, zvuk a overená klasika“
Dr. Pepper už spustil blog s touto kampaňou. Ani Guns N' Roses ani ich label Interscope Record nevyjadril k tomuto svoje oficiálne stanovisko.
Rose je známy, že nemá zmysel pre humor hlavne čo sa odkladania nového albumu týka.
Poznáme prípad z nedávnej minulosti, keď potom ako chceli OFFSPRING pomenovať svoj album: Chinese Democracy: You Snooze, You Lose, došlo k ostrej výmene názorov medzi Axlom a OFFSPRING.
Chinese Democracy je v príprave od roku 1995 a na jeho prípravu sa do dnešného dňa stopilo v štúdiu viac ako 13 miliónov dolárov!

                 

10.4.2008 sa v Pezinku U Švarca predstaví mladá bratislavská kapela The Bag Of Bones. Na koncerte zaznejú staré, osvedčené hard rockové pecky vo vlastnej úprave kapely ale aj ich vlastné skladby.

Gitarista ICED EARTH Jon Schaffer sa vyjadril k spolupráci s WCR Guitar Pickups:
“Nakupujem snímače ručne navíjané Jimom Wagnerom od WCR Guitar Pickup už posledných pár rokov a môžem smelo povedať, nie sú žiadne ako tieto. Tieto snímače skutočne potešia vaše uši a nahrávanie s nimi je číra a harmonická mágia. Mám niekoľko modelov v rôznych gitarách, prevážne v Gibson Les Paul; Goodwood set (použité na hlavných gitarových linkách na albume Framing Armageddon), Crossroads set (použité na mojich baritón Les Paul, podladené skladby na Framing Armageddon), Betset, a Moore/Greene sety (moje najobľúbenejšie, obe použité na všetkých sólových partoch a linkách na Framing Armageddon). Avšak Jim teraz vyvinul nový signovaný snímač, ktorý je navíjaný špeciálne pre môj úderný brnkátkový štýl. Tento nový snímač nazvaný "Ice Bucker" je zabijacký humbucker, ktorý je harmonicky bohatý s extrémne priaznivou odozvou pri hromovo rýchlej trsátkovej hre. Spolu s Jimom sme na tom pracovali niekoľko mesiacov a momentálne je pripravený pre verejnosť."

WCR Guitar Pickups technická špecifikácia:

Krkový je približne 8k, bridge 9,6k jemne vyváženie cievok (rozšírená sínusová kapacita)
Alnico5 magnetov. Jednoducho zameniteľný s všetkými ďalšími kapacitami. A2, A3, A4, A5, A8, Ceramic8.

Štandardné kábliky majú vintage opletenie, ale môžu byť nahradené s: 2 opletenie/tienenie+ zemnenie, alebo 4 opletenie/tienenie+ zemnenie.
Cievka má následovné farebné kombinácie: biela, čierna, zebra, obrátená zebra, pričom svetlá časť môže byť v krémovej, alebo čisto bielej farbe.
Hardware má niklový povrch, materiál, prevedenie: plátkovaná mosadz, masív niklovo-strieborný, brúsený (ako '57 stainless) alebo leštený ako povrch zrkadla . Zlatá vrátane šroubikov prípadne iných farieb je vyrábaná zvlášť na objednávku.

Viac info: http://www.wcrguitar.com/
http://www.icedearth.com/

„....pretekám sa sám so sebou, nie s ostatnými.
Čiže neviem kto je naša konkurencia a ani ma to nezaujíma, je to pre mňa prázdny pojem.“

                           

Dugo si známy ako veľmi sebavedomý človek, z čoho pramení Tvoja sebaistota ?


Demolator: No to by som aj ja rád vedel : )
Marcel: Si to, čomu veríš, že si! Nikdy nikto na hudobnej scéne čestne neprerazil ak nemal potrebnú dávku zdravej drzosti.
Dugo: Odpoveď je veľmi jednoduchá. Pramení z kapely The Bag Of Bones. Stretol som tu štyroch úžasných a talentovaných ľudí, ktorí majú rovnaký cieľ ako ja. Je s nimi radosť spolupracovať, tvoriť muziku a stáť na pódiu. Viem že chalani by ma vždy podržali aj keď by nešlo práve o hudbu. Ďalej treba spomenúť aj ľudí, kamarátov, ktorí chodia na naše koncerty a podporujú nás. A samozrejme moju priateľku. Bez týchto ľudí by bolo všetko oveľa komplikovanejšie.


Myslíte si že ako cover band máte šancu preraziť ?

Dugo: Coverband má rozhodne šancu preraziť, sú aj známe príklady zo súčasnosti. To ale nechceme. Postupne a veľmi rýchlo nahrádzame prevzaté skladby svojimi vlastnými, pretože coverband môže ľudí baviť po dlhú dobu ale prínos tam nevidím žiadny. Jedine vlastnou tvorbou sa môže kapela presláviť, zapísať do histórie.
Silas: Nepovažujeme sa za cover band. Je len logické, že na začiatku svojej cesty sa zohrávame na coveroch ale pomaly ich vytláčame vlastnými vecami.


Aký je váš názor na výrok že legendárne skladby by sa nemali prznit amaterskym hraním ?

Dugo: Prečo nie? Aj amatérska kapela môže dosiahnuť vysokú úroveň a slušne odhrať slávne hitovky. Je to uctenie si svojich vzorov. Nevidím na tom nič zlé.
Silas: Snažíme sa zachovať z pôvodnej skladby maximum ale taktiež dať do každej skladby kus seba...


Na koncerte v Hlave XXII som celý čas čakal na Freebird od Lynyrd Skynyrd, ale zahratá bola len časť, upravujete si covery tak ako chcete, alebo sa ich snažíte zahrať autenticky?

Demolator: Istú autenticitu sa snažíme dodržať.
Dugo: Áno, upravujeme ich podľa seba, avšak len do tej miery, aby skladba bola jasne rozoznateľná. Hlavnej štruktúry sa držíme, ale ostatné veci ako napríklad sóla, basové vyhrávky, niektoré časti spevu...atď, sú improvizované. Zahráme tú skladbu, ale po našom. Keď chce poslucháč všetky noty od bodky do bodky, nech si pustí doma CD.
Marcel: Tento náš “impact” ma veľmi baví. Podobnú vec urobili Dream Theater na koncerte Once in a Live Time kde svoju vypaľovačku Take the Time ktorú fanúšikom tejto kapely netreba predstavovať, tiež spojili s Freebirdom a vzniklo z toho v dobrom zmysle slova absolútne šialenstvo.


               

Rovnako mi dosť vadili bicie v jednom songu Deep Purple, kde sú notoricky známe a bubeník tam povynechával pár uderov

Demolator: No mal som v sebe viac pív ale neber to ako výhovorku. Myslím že covery zahrám vždy inak, podľa alkoholu v krvi : )
Silas: Toto je riziko hrania notoricky známych songov....snažíme sa hrať covery, čo najautentickejšie ale s vlastným prínosom, a niektorým ľudom potom môžu určite riffy vadiť či chýbať.
Matúš: Maťo má za bicími rovnakú slobodu, ako my s gitarami alebo Marcel za mikrofónom. Každý si upravujeme songy tak, aby sa nám hrali čo najpríjemnejšie a kým tým netrpí kvalita songov, tak ponechávame každému voľnú ruku.


Aké mate skúsenosti s nahrávaním, kedy sa nahrá prvé demo?

Dugo: Máme skúsenosti z minulosti a teraz sa okrem koncertovania a tvorenia nových skladieb venujeme aj nahrávaniu dema.


Budú tam len vlastné songy, či aj covery?

Silas: Na našom deme budú len vlastné skladby.
Marcel: A poslucháč sa môže tešiť aj na milé prekvapenie.


Na čom hráte v účastnosti a na čom by ste chceli : )

Demolator: Amati rulez! Ja mám najradšej 80te roky tak sa snažím tomu prispôsobiť aj svoju zostavu.
Dugo: Hrám na gitare Epiphone Les Paul Standard cez Vox AD50VT. So zvukom som nadmieru spokojny, zatiaľ to stačí. Časom chcem určite celolampový aparát.
Silas:Hrám na base -Squier jazz bass- tento inštrument mi maximálne vyhovuje…snáď raz budú peniaze bude aj nejaký originál…
Matúš: Mám SX Les Paul a Vox AD 50VT-212. S combom som zatiaľ spokojný, ale chcel by som originálny sun burst LP od Gibson, ale ani SG by nebolo na zahodenie : )
Marcel: Hrám na zobcovej flaute značky Platan, ktorú mi požičal môj kamarát Tóno.


Dugo: Niekde si spomínal, že hudbu skladáš výlučne Ty. Čo na to zvyšok skupiny, čím sa podieľajú oni?

Demolator: Väčšinou každý to svoje, ja rytmiku, občas nejaký nápad...
Dugo: Ja prídem väčšinou so základným riffom piesne, poprípade refrénovým. Ďalej už spolupracujeme všetci spolu, vymýšľajú sa ďalšie časti piesne, melódia spevu, ktorá je jedna z najdôležitejších častí skladby. Takže výlučne ja hudbu neskladám, asi som sa zle vyjadril. Na výslednej podobe majú podiel všetci členovia kapely.
Silas: Vždy niekto príde z nejakým riffom a keď zaujme väčšinu začneme s ním pracovať….niekto vymyslí úvodny riff, niekto riff do sóla...fungujeme ako tím.


Považuješ sa za lídra kapely?

Demolator: Dá sa povedať že Dugo je líder ale rozhodne nemá najsilnejšie slovo. Kapela je ako žena a je to o vzájomnej tolerancií.
Dugo: Líder je silné slovo. Mám v kapele určité slovo, ale to majú aj chalani. Rozhodnutia prijímame spoločne, akýkoľvek nesúhlas znamená prehodnocovanie návrhu.
Marcel: Našou veľkou výhodou si myslím je to že sa poznáme už nejaký ten piatok a už pred tým než sa vytvorila súčasná zostava kapely sme boli super partia. Aj keď sa práve nevenujeme hudbe tak svoj čas najradšej trávim s chalanmi a mojou Timeou.


                 

Kto píše texty a o čom sú?

Demolator: Matúš je textár (No. 1), časom aj ja dačo vyťažím z mojich pesimistických myšlienok.
Matúš: Texty píšem ja, Lone Wolf urobil Marcel a do konečnej podoby sme ho, spoločne s Maťom, upravili. Texty sú o živote, našom, našich priateľov. I remember like it happened yesterday považujem za takú hymnu kapely, je o nás a odzrkadľuje náš aktuálny stav, eufóriu, pocit nedotknuteľnosti a radosť z hrania. Pesnička Daemon in the bottle je o alkohole  ale ak v ňom niekto hľadá, tak nájde, že je to pesnička aj o iných démonoch, ženách, ktoré tiež majú démonický nádych, sú návykové a čakajú na svoje obete. Je to samozrejme len moja interpretácia, ale ak sa nájde aspoň jeden človek, čo ma pochopí, tak budem strašne rád. A nakoniec, strašne nerád vysvetľujem význam textov. Sú to moje myšlienky, môj vesmír a každý nech si to vysvetľuje po svojom, lebo ani pri normálnom vyjadrovaní sa nevysvetľujem zmysel každej mojej vety.
Marcel: Mať v kapele textára ako je Matúš je obrovská devíza. Dokáže totiž napísať akokoľvek dlhý text o čomkoľvek napísať za pár chvíľ. Potrebuje na to len pero, papier a pohodu.


Ako vnímaš bratislavské rockové kapely a koho považuješ za vášho najväčšieho konkurenta?

Dugo: O ostatných sa zaujímam len v prípade, ak je to nevyhnutné (spoločný koncert a pod.). Inak sa venujem našej hudbe nech je čo najlepšia. Pretekám sa sám so sebou, nie s ostatnými.
Čiže neviem kto je naša konkurencia a ani ma to nezaujíma, je to pre mňa prázdny pojem.


Spomínal si, že pomerne často spolu cvičíte. Kolko pív vypijete na skúške?

Demolator: U mňa to záleži len od peňazií. A pijeme fakt skoro vždy (smiech).
Dugo: Ako kedy. Ja pijem pivo každý deň. Ale väčšinou 3-4. Ak sa moc rozbehnem tak to už neni skúška (smiech).
Silas: Heh veľa… (smiech)


Akým smerom sa chystá The Bag of Bones uberať?

Demolator: Koncerty pre mňa nie sú to najdôležitejšie, prvoradá je hudba ktorú tvoríme a aby sme s ňou boli spokojní. Hráme pre našu radosť a keď sa to páči aj niekomu inému, tak nás to teší.
Dugo: Chceme hrať všade kde sa len dá. A všade tam kde nás budú ľudia počúvať a ocenia prácu, ktorá je za tým. Chceme ľuďom ukázať, že existuje aj iná a oveľa lepšia hudba než tá šablónová, ktorá denne rotuje päťstokrát v rádiu.
Matúš: Koncerty v rockových kluboch, festivaly, albumy…skrátka klasika. Hlavne však live vystúpenia, lebo je to niečo čo nám dáva energiu.
Marcel: Hlavné je zostať spolu a baviť sa hudbou. Či už úspech príde pomaly alebo rýchlo, treba vydržať a sústrediť sa na to čomu veríme.


                 

Aké máte plány v najbližšej dobe?

Dugo: Koncerty, demo, tvorba...
Silas: 10.4.koncert v Pezinku a potom by sme sa chceli venovať nahrávaniu dema a nových vecí…
Matúš: Dobre odohrať všetky naše budúce koncerty a potom nahrať tie naše šlágre na nejakú placku a poposielať to ľuďom a dúfať, že sa im bude páčiť pravý nefalšovaný rock.



Dik za rozhovor chlapi.

kontakt:
www.myspace.com/thebagofbones

foto dodané kapelou


Text:

The Bag Of Bones –Lone Wolf

Roaming whole world alone
don't try to catch me, i don't need anyone.
And hiding in my shadow cloak
i'll never, be your stupid clown.

I'm waiting for something true
'cause what surrounds me, is just a sugar glaze.
When you saw me, you've said that i'm cruel
but you must be strong to walk through this maze.

REF:
I'm lone, i'm lone wolf,
i have my own pride, i'm not a part of any pack.
Maybe i'm weird for you,
but believe me, that i know where i'm walking,
no fear in eyes, no turning back

I'm searching for someone else
try to believe me, the one who understands.
To wish satisfy myself
i greet my people, i greet my fuckin' band.

I'd searched through the space and time
and i almost lost entire hope,
but i have found true friends in you
you are my shelter, you are my rescue rope.

REF:
I'm lone, lone wolf
i have my own pride, i'm not a part of any pack.
Maybe i'm weird for you, but believe me, that i know where i'm walking,
no fear in eyes, no turning back.

I'd searched through the space and time
and i almost lost entire hope.
But i have found true friends in you
you are my shelter, you are my rescue rope.

I'm praying for every day,
i wake up satisfied, and i fall asleep.
I know that the devil will pay
the debt i have, 'cause my life isn't cheap.

           

Depeche Mode začali konečne pripravovať nový album. Po prvýkrát bolo zverejnené na nemeckých webových stránkach kapely aj meno producenta, ktorým bude opäť Ben Hillier. Ten je okrem produkcie poslednej dosky "Playing The Angel" známy aj vďaka spolupráci s U2, Blur, Smashing Pumpkins alebo Erasure.
Prvé demá z dielne Martina Goreho si kapela vypočula krátko pred Veľkou Nocou.
Veľkým otáznikom je naďalej dátum vydania. Stále častejšie sa uvádza 26.november,  čo zrejme nie je definitívny termín.
 

zdroj: http://musicserver.cz

         
Bývalý frontman Masterplan, norský spevák Jorn Lande, vydá na začiatku júna nové, v poradí už piate sólové album s názvom "Lonely Are The Brave".
Mix albumu prebiehal v štúdiu Tommyho Hansena Jailhouse Studios v Dánsku a o vydanie sa postará společnost Frontiers Records.
Pre všetkých nedočkavých je ukážka TU

                       

V Británii práve vyšla biografia gitaristi Peta Townshenda s názvom: Who Are You: The Life of Pete Townshend. Prvé vydanie knihy, ktorá bola napísaná známym WHO „učňom“ Mark Ian Wilkersonom spravila na Townshenda taký dojem, že viedla k exkluzívnemu interview o tejto knižke ako aj k interview s Townshendovým mladším bratom.

Who are you patrí medzi prvé Townshendove knihy, ktoré dávajú svetlo na jeho korene v západnom Londýne a skorý život v povojnovej Británii. Počas jeho hlavného slova na minuloročnom South By Southwest music festival, Townshend vysvetlil, že „hudba Who bola z časti stvorená ako odpoveď na generáciu jeho rodičov, ktorá bola tajnostkárska ohľadom útrap druhej svetovej vojny.
Funkcia hudby Who bola vyplniť medzeru, ktorá vznikla v nedostatku informácií o minulosti. Bola nato, aby udržiavala rozruch a vysvetľovala – aká je odpoveď na toto, o čom je toto, čo nevieme a mali by sme vedieť, ako môžme prestať robiť tie iste chyby, ak nevieme ako sa stali.

Kniha , ktorá sa momentálne predáva iba v Británii, bola vydaná v USA v Septembri.

                   

Kráľovna hard rocku osemdesiatych rokov, Lita Ford sa opätovne vracia na scénu. Podpísala zmluvu s firmou COALLIER ENTERTAINMENT, ktorej klientami sú aj TWISTED SISTER a Sebastian Bach. Svoju prvú šou odohraje rocková lady 11.júla na festivale Rocklahoma. Aké sú ďalšie plány speváčky, zatiaľ nie je známe.

                         


Mike Terrana sa narodil 21. januára 1960 v Buffale, štáte New York. Koncertovať po kluboch začal koncom sedemdesiatych rokov. O niekoľko rokov neskôr sa rozhodol presťahovať do L.A., do mesta, ktoré bolo vtedy považované za domov heavy metalu. Po desiatich rokoch, sa však rozhodol odisť preč pretože, hudobná scéna nielen v L.A. ale aj v U.S.A. sa dosť rýchlo menila. Keďže pre bubeníka, akým bol Terrana, tu nebolo veľa práce odsťahoval sa do Európy. Zakotvil do Holandska, kde sa mu ale nepodarilo nájsť vhodný job. Nakoniec niečo po polroku odišiel do Nemecka. Počas tejto doby mal už dokončené turné s
Yngwie Malmsteenom a Tony Mac Alpine-om. Keď žil v Hamburgu, stretával sa s mnohými Nemeckými hudobníkmi, ako napríklad Roland Grapow (vtedy ešte hrajúcim v Halloween), Axel Rudi Pell a Rage.
Terrana sa stal členom Rage a v tejto dobe nahral aj svoj prvý sólový album s názvom "Shadows of the Past". Zrazu sa stáva aktívnejším hudobníkom a na albumoch spolupracuje aj s inými hudobníkmi a kapelami ako Rage. S Francúzskym gitaristom Cyrilom Achardom vytvoril projekt Taboo Voodoo, ktorý v roku 2003 vydali albmum "Somethin's Cookin"'. Terrana sa o tomto projekte vyjadril v pozitívnom zmysle a povedal že sám je veľkým fandom fusion hudby, najmä tej starej dobrej školy ako: Weather Report, Return to Forever a Tony Williams.


             

Po úspešnom prvom sólovom albume sa rozhodol nahrať aj druhý, ktorý vyšiel v roku 2005 pod názvom "Man of the World" a následne potom nahral zatiaľ posledný album s kapelou Axel Rudi Pell, "Mystica".
Terrana sa v roku 2006 rozlúčil s kapelou Rage, albumom "Speak Of The Dead" po ktorom nasledoval prestup do kapely Masterplan. Tu za bicími vystriedal bubeníka, ktorého fanúšikom heavy metalu určite netreba predstavovať. Uli Kusch svoj odchod z Masterplanu komentoval slovami: ,,Nedokážeme sa už inšpirovať jeden, druhým. A bez spoločnej inšpirácie nejde tvoriť hudbu naďalej pokope.“
V každom prípade sa Terrana svojej úlohy, nahradiť Kuscha zhostil viac ako dobre. Svedčia o tom ohlasy fanúšikov ale aj úspešné koncerty. Prvý album na ktorom sa ukázalo ako znie Masterplan s Terranom, nesie meno "MK II" a do predaja bol vypustený minulý rok.
Mike Terrana naďalej oslovuje poslucháčov rockovej hudby svojím umením, výbornou technikou hry ale aj spôsobom akým túto hudbu podáva. Jeho prejav je veľmi dynamický, akčný a atraktívny, či už na počúvanie ale aj na pozeranie. Terranove akrobacie s paličkami počas hry sú, dá sa povedať aj lákadlom, aby človek na jeho koncert došiel a užíval si jeho hru plnými dúškami. Svoje umenie hry, kreativitu, akrobacie a nápaditosti predviedol aj 20 tisícovému davu poslucháčov na letnom Masters of Rock 2006, pod názvom “One man Show“
Najnovšie vydal Terrana DVD Rhythm Beast kde dopodrobna ukazuje a vysvetľuje svoju hru, učí techniku, a uvádza niektoré svoje nové skladby. V neposlednom rade, speváčke Tarji Turunen (ex-Nightwish) nahral bicie do jej debutového sólového albumu "My Winterstorm", pričom je s ňou momentálne aj na turné.




Diskografia:

Axel Rudi Pell
"The Ballads II"
"The Wizard's Chosen Few (2000)
"The Masquerade Ball" (2000)
"Knights Live" (2002)
"Shadow Zone" (2002)
"Kings and Queens" (2004)
"The Ballads III" (2005)
"Mystica" (2006)

Rage

"Ghosts" (1999)
"Welcome to the Other Side" (2001)
"Unity" (2002)
"Soundchaser" (2003)
"From the Cradle to the Stage (live album)" (2004)
"Speak Of The Dead" (2006)


Masterplan

“MK II“





                                   

Brian May sa pre Q magazine vyjadril, že nevedel, že Freddie Mercury bol gay. Freddie mal veľký sexepíl, ale nemal som absolútne žiadne tušenie, že by mohol byť gay. Až v 1980 si začal nosiť mužov do backstage priestorov, chlapov so silným mužským výzorom. Keď som s ním však spal v jednej izbe počas turné, môžem vás uistiť, že boli to dievčatá, ktoré u neho prespávali Na otázku, čo mu chýba, May odpovedal: Chýba mi jeho záblesk v očiach, jeho zmysel pre humor, ale najviac zo všetkého, jeho existencia medzi nami.

Queen a Paul Rodgers ohlásili svetové turné, ktoré odštartujú 16. septembra v Moskve, pričom 1. septembra majú naplánovane vydanie nového albumu.

                        

Gitarista CANDLEMASS Mats „Mappe" Bjorkman bol odsúdený na dva roky väzenia za krádež veľkého množstva kompaktných diskov od spoločnosti Entertainment Network Scandinavia, v ktorej sám pracoval. Hodnota ukradnutých nosičov sa odhaduje na 3 milióny švédských korún. Bjorkman a jeho spolupracovník Stefan Hakansson niekoľko rokov preposielali na vlastnú pesť tovar do hudobných obchodov za extrémne výhodné ceny a následne sa delili o zisk. Bjorkman  trvá na svojej nevine, a tvrdí že sa stal obeťou manipulácie. Jeho účasť na zločine však bola potvrdená ako svedectvom Hakanssona, tak aj ďalšími dôkazmi.

Joe Satriani po skvelom albume Super Colossal z roku 2006 vydáva 1. apríla 2008 nový, už 13. sólový album vo svojej kariére. Vydanie albumu Professor Satchafunkilus and Musterion of Rock podporí celosvetovým turné. Turné sa začne 30-teho apríla v Lisabone , po európskej časti bude pokračovať v Austrálií, Južnej Amerike až skončí v USA koncom tohto roka.

Track list:

1. Musterion
2. Overdriver
3. I Just Wanna Rock
4. Professor Satchafunkilus
5. Revelation
6. Come On Baby
7. Out of the Sunrise
8. Diddle-y-a-doo-dat
9. Asik Vaysel
10. Andalusia

POZOR! Ukzážky z albumu sú od dnes k dispozícií ako podcast na Satrianiho domovskej stránke. Až do vydania albumu každý deň pribudne jedna skladba. Zatiaľ skutočne výborné ukážky.

Podcast nového albumu: www.satriani.com/podcast

Zdroj: www.guitarworld.com

V rámci podujatia NAŠA CESTA K SLOBODE - 20. výročie sviečkovej manifestácie sa v utorok 25.3.2008 okrem iných akcií uskutoční aj koncert Mariána Vargu. Marián Varga vystúpi o 19:00, na Hlavnom námestí v Bratislave, spolu s Bratislavským komorným orchestrom, pod taktovkou Antona Popoviča. Spievať budú Tomáš Sloboda, Monika Hilmerová, Soňa Norisová a Kamil Mikulčík. Bude to len tretia možnosť vidieť toto netradičné a pôsobivé hudobné spojenie (predtým SRo Bratislava a Bažant Pohoda 2006).

Koncert je venovaný 20. Výročiu sviečkovej manifestácie v Bratislave, ktorá bola odvážnym počinom v boji za ľudské práva počas komunizmu. Podujatie začína už o 16:30.

Zdroj: www.bkis.sk , www.last.fm

Skupina Queen už po niekoľký raz ohlásila nahrávanie nového štúdiového albumu The Cosmos Rocks. Bude to prvý album po 13-tich rokoch a zároveň prvý bez Freddieho Mercuryho. Za mikrofón sa podľa očakávaní postaví Paul Rodgers. Zatiaľ posledným albumom rockových legiend bol Made in Heaven vydaný v roku 1995, ktorý obsahoval skladby napísané a nahrané ešte v období pred Mercuryho smrťou v roku 1991.

Materiál na nový album napísali gitarista Brian May, bubeník Roger Taylor a Paul Rodgers na prelome rokov 2007 a 2008. Do obchodov sa dostane v septembri.

Okrem nového albumu chystajú Queen od konca júna 2008 4-mesačné turné po 14 európskych krajinách s Paulom Rodgersom. Paul Rodgers (ex-Free) vystupuje so skupinou od roku 2005, kedy nahradil Mercuryho na živých vystúpeniach. Z pôvodnej zostavy bude chýbať aj basgitarista John Deacon, ktorý hudobný biznis zavesil na klinec koncom 90-tych rokov.

Tour dates:

27-Jun-08 London, Hyde Park Veľká Británia
16-Sep-08 Moscow, Olympic Sports Complex Rusko
17-Sep-08 Moscow, Olympic Sports Complex Rusko
20-Sep-08 Gdansk, Gdansk Shipyard Poľsko
21-Sep-08 Berlin, Velodrom Nemecko
23-Sep-08 Antwerp, Sportpaleis Belgicko
24-Sep-08 Paris, Bercy Francúzsko
26-Sep-08 Rome, Palalottomatica Taliansko
28-Sep-08 Verona, Arena Taliansko
29-Sep-08 Zurich, Hallenstadion Švajčiarsko
01-Oct-08 Munich, Olympiahalle Nemecko
02-Oct-08 Mannheim, SAP Arena Nemecko
04-Oct-08 Hannover, TUI Arena Nemecko
05-Oct-08 Hamburg, Color Line Arena Nemecko
07-Oct-08 Rotterdam, Ahoy Holandsko
10-Oct-08 Nottingham, Arena Veľká Británia
11-Oct-08 Glasgow, SECC Veľká Británia
13-Oct-08 London, O2 Arena Veľká Británia
14-Oct-08 Cardiff, Arena Veľká Británia
16-Oct-08 Birmingham, NIA Veľká Británia
18-Oct-08 Liverpool, Echo Arena Veľká Británia
22-Oct-08 Barcelona, Palau Sant Jordi Španielsko
24-Oct-08 Murcia, Estadio Municipal Španielsko
25-Oct-08 Madrid, Palacio de Deportes Španielsko
28-Oct-08 Budapest, Arena Maďarsko
29-Oct-08 Belgrade Arena Srbsko
31-Oct-08 Prague, O2 Arena Česká republika
01-Nov-08 Vienna, Stadthalle Rakúsko

Zdroj: www.queenonline.com

                           

Firma Godin Guitars bola založená v roku 1982 Robertom Godinom v La Patrie v Quebec. Ústredie firmy Godin Guitars sídli v Montreale, svoje fabriky má v Quebecu a v New Hampshire. Godin Guitars vyrába hudobné nástroje pod viacerými značkami. Značka Norman vyrába akustické gitary od najnižších rád po stredné rady, Art & Lutherie nízko rozpočtové gitary, The Simon and Patrick vyrába „high-range“ akustické gitary, La Patrie je známa klasickými gitarami, Seagull je známy výrobou solid body akustických gitár a na koniec pod značkou Godin sú produkované prevažne „top of the line“ elektrické gitary, ktoré sú vyrobené z vysoko kvalitného dreva, zväčša z lesov Severnej Ameriky. Tvary gitár Godin vychádzajú prevažne z koncepcie legendárnych gitár Gibson Les Paul alebo Fender Telecaster, pričom majú okrem klasických snímačov aj synth snímače, alebo piezo snímače.

Produkty Godin
Performance Series Radiator – unikátny dizajn tohto modelu pozostáva z pickguardu cez celé telo gitary
                                 
SD – tvarovo pripomína kompromis medzi Fender Stratocaster a Gibson Les Paul. Aj tento model ma pickguard a la strat, bolt on neck a menzúru gitár Les Paul.
Detour - dual-cutaway "superstrat" s pevnou kobylkou a dvomi humbuckermi Niektoré modely z tejto rady sú osadené aktívnymi EMG humbuckermi, ako produkt určený pre hráčov hard & heavy
Redline - double cutaway body s jedným aktívnym EMG snímačov, bez tónovej clony
Exit 22 – rada podobná SD, čo sa menzúry a snímačov týka, avšak má pevnú kobylku, nemá pickguard a jej telo je vyrobené z mahagónu

           
LG - LG má pevnú kobylku, mahagónové telo s P-90 snímačmi, alebo humbuckermi
Multiac a A série – elektroakustické a klasické gitary s tenším telom ako štandardné akustické gitary. Osádzané sú s „hexaphonic“ snímačmi a na výber sú varianty s kovovými, či nylonovými strunami.

             
Glissentar – ide o 11 strunovú bezpražcovú nylonovú gitaru
Signature série LG Signatur, LGXSA/LGXT, Montreal, Multiac Jazz

Hráči hrajúci na gitarách Godin
Al Diméola, Ritchie Blackmore, Brian May (Queen), Trevor Bolder (Uriah Heep), Kirk Hammett, Robin Finck (Nine Inch Nails), Roger Glover (Deep Purple), Mathias Jabs (Scorpions), Don Kirkpatrick (Rod Stewart, Richard Marx, Eros Ramazotti), Phil Palmer (Eric Clapton, Dire Straits, George Michael), Stevie Salas (Solo Artist, Mick Jagger, Rod Stewart), Arnaldo Torres (Ricky Martin), Billy Corgan (Smashing Pumpkins), Richard Evans (Peter Gabriel), Al Function (Six/Cypress Hill), Kim Bingham (Nelly Furtado, David Usher), Luc Bourgeois (Digidesign Clinician/Product Specialist), Bobby Cameron (Solo Artist/Ryan Malcolm), Leonard Cohen, Tyrone Cowans (Ice Cube, Dr. Dré), Justin Derrico (Pink), Mario Guini (Marc Anthony, Jennifer Lopez, Talking Buddah), James Hayto (Kylie Minogue & Damage)

link:  www.godinguitars.com

         

Po 23 rokoch sa členovia Yes, Emerson Lake & Palmer, King Crimson a The Buggles: Geoffrey Downes, Steve Howe, Carl Palmer a John Wetton opätovne zišli a po úspešnom reunion turné v roku 2006-2007, začali pripravovať aj nový materál pre spoločnú kapelu ASIA. Akuálny album "Phenix" nazvaný podľa mýtického vtáka, je prvým albumom pôvodnej zostavy od roku 1983.  Hudobne a obsahovo naväzuje na odkaz prvých dvoch albumov Asia a Alpha.  Okrem ostrých rockových vecí "Never Again" a "Nothing's Forever", obsahuje album silné balady ako "Heroine" a "I Will Remember You" spolu s ďalšími epickými kúskami, tématicky blízkymi kapele.
Fanúšikovia sa okrem novinky môžu tešiť aj na nadchádzajúce turné, vrámci ktorého 
vystúpi ASIA  31.5. v bratislavskom divadle Aréna.

viac na: www.doubleheadpro.com
 

         
Speváčka NIGHTWISH bude hosťom na novom albume fínskych love-rockerov THE RASMUS, na ktorom naspieva časť vokálnych partov v skladbe „Black Roses“. Pred nedávnom Anette prijala taktiež pozvanie hosťovať v titulnej skladbe na novinke ďalšej fínskej, tentokrát AOR/hardrockovej formacie, BROTHER FIRETRIBE „Heart Full Of Fire", v ktorej okrem iného pôsobí aj gitarista NIGHTWISH Emppu Vuorinen. Vydanie albumu je naplnované na 14. mája 2008.

                           

Gitarista kapely Twisted Sister Jay Jay French, ktorý s kapelou nahral v roku 1984 song „I Wanna Rock“, spravil jeho cover s názvom „ I Wanna Barack“. Podľa Associated Press, French povedal, že Barack Obama (kandidát na prezidenta USA) dokázal zenergetizovať novú generáciu voličov a dodal im novú nádej.
French, ktorý hrá na songu na gitare si k spolupráci pozval speváka Paulie Z. Song bol vydaný pod názvom Jay Jay French and Friends. Jay Jay v rozhovore uviedol, že nahrávka nemá s kapelou Twisted Sister nič spoločné, nakoľko členovia skupiny sú politicky rozdelení a nepodporujú všetci Baracka. Okrem Jay Jay Frencha nahrali pre Baracka dva songy aj Black Eyed Peas.

French je dlhoročný stúpenec liberálnych demokratov


zdroj: www.rockradio.com

           

NINE INCH NAILS rozbehli na internete menší „filmový festival“, v rámci kterého budú môcť fanúšikovia skupiny predstaviť svoje krátke snímky k hudbe z nového albumu NIN „Ghosts I – IV". Prihlášky na tento festival budú prijímané do 1. mája prostredníctvom nového profilu skupiny na YouTube.
Ďalšie správy z tábora NIN hovoria o tom, že v priebehu jedného týždňa sa prostredníctvom oficiálnych stránok kapely predalo 781 917 albumov „Ghosts I – IV"(môžeme veriť, nemusíme). Kapela si týmto predajom zaistila príjem vo výške 1,6 milióna dolárov. Len pre porovnanie, prvé miesto v Billboarde v súčasnosti patrí country hviezde Alanovi Jacksonovi, ktorý predal 119 000 kopií svojho nového albumu.