GODIN: gitarová moderna

                           

Firma Godin Guitars bola založená v roku 1982 Robertom Godinom v La Patrie v Quebec. Ústredie firmy Godin Guitars sídli v Montreale, svoje fabriky má v Quebecu a v New Hampshire. Godin Guitars vyrába hudobné nástroje pod viacerými značkami. Značka Norman vyrába akustické gitary od najnižších rád po stredné rady, Art & Lutherie nízko rozpočtové gitary, The Simon and Patrick vyrába „high-range“ akustické gitary, La Patrie je známa klasickými gitarami, Seagull je známy výrobou solid body akustických gitár a na koniec pod značkou Godin sú produkované prevažne „top of the line“ elektrické gitary, ktoré sú vyrobené z vysoko kvalitného dreva, zväčša z lesov Severnej Ameriky. Tvary gitár Godin vychádzajú prevažne z koncepcie legendárnych gitár Gibson Les Paul alebo Fender Telecaster, pričom majú okrem klasických snímačov aj synth snímače, alebo piezo snímače.

Produkty Godin
Performance Series Radiator – unikátny dizajn tohto modelu pozostáva z pickguardu cez celé telo gitary
                                 
SD – tvarovo pripomína kompromis medzi Fender Stratocaster a Gibson Les Paul. Aj tento model ma pickguard a la strat, bolt on neck a menzúru gitár Les Paul.
Detour - dual-cutaway "superstrat" s pevnou kobylkou a dvomi humbuckermi Niektoré modely z tejto rady sú osadené aktívnymi EMG humbuckermi, ako produkt určený pre hráčov hard & heavy
Redline - double cutaway body s jedným aktívnym EMG snímačov, bez tónovej clony
Exit 22 – rada podobná SD, čo sa menzúry a snímačov týka, avšak má pevnú kobylku, nemá pickguard a jej telo je vyrobené z mahagónu

           
LG - LG má pevnú kobylku, mahagónové telo s P-90 snímačmi, alebo humbuckermi
Multiac a A série – elektroakustické a klasické gitary s tenším telom ako štandardné akustické gitary. Osádzané sú s „hexaphonic“ snímačmi a na výber sú varianty s kovovými, či nylonovými strunami.

             
Glissentar – ide o 11 strunovú bezpražcovú nylonovú gitaru
Signature série LG Signatur, LGXSA/LGXT, Montreal, Multiac Jazz

Hráči hrajúci na gitarách Godin
Al Diméola, Ritchie Blackmore, Brian May (Queen), Trevor Bolder (Uriah Heep), Kirk Hammett, Robin Finck (Nine Inch Nails), Roger Glover (Deep Purple), Mathias Jabs (Scorpions), Don Kirkpatrick (Rod Stewart, Richard Marx, Eros Ramazotti), Phil Palmer (Eric Clapton, Dire Straits, George Michael), Stevie Salas (Solo Artist, Mick Jagger, Rod Stewart), Arnaldo Torres (Ricky Martin), Billy Corgan (Smashing Pumpkins), Richard Evans (Peter Gabriel), Al Function (Six/Cypress Hill), Kim Bingham (Nelly Furtado, David Usher), Luc Bourgeois (Digidesign Clinician/Product Specialist), Bobby Cameron (Solo Artist/Ryan Malcolm), Leonard Cohen, Tyrone Cowans (Ice Cube, Dr. Dré), Justin Derrico (Pink), Mario Guini (Marc Anthony, Jennifer Lopez, Talking Buddah), James Hayto (Kylie Minogue & Damage)

link:  www.godinguitars.com

0 Comments:

Post a Comment