LAVAGANCE Orthodox Experience TOUR 2008Lavagance napĺňa kluby! Turné tejto čoraz populárnejšej slovenskej kapely sa začalo 13.3.2008 v Prešove, nasledovali vystúpenia v Košiciach a Svidníku. V rámci turné bolo naplánovaných 10 koncertov, takže aktuálne nás ešte čaká týchto 7 exkluzívnych kúskov:

18. 3. Trnava – Artklub Hosť: Sid
19. 3. Nitra - Stará Pekáreň Hosť: Sid
20. 3. Banská Bystrica - Klub 77 Hosť: The Swan Bride
21. 3. Martin - Elefant The Swan Hosť: Bride
27. 3. Bratislava - Klub Za zrkadlom Hosť: Sunshine
28. 3. Trenčín - Piano club Hosť: Khoiba
05. 4. Brezno – Bombura Hosť: The Swan Bride

Koncert Lavagance som už na vlastnej koži zažil a vôbec nepochybujem o tom, že aj tieto koncerty budú vynikať, či už po zvukovej alebo vizuálnej stránke. Lavagance, označujúci svoj hudobný prejav ako FutureRetro Cinematic Hippie Sound, Orthodox Experiencealebo najnovšie ako Samurai Rock´n´Roll nezostávajú tomuto popisu nič dlžní a podľa mňa veľmi správne získali v poslucháčskej ankete Rádia FM cenu za najlepší slovenský album roka 2007. Spomínaný album Orthodox Experience dokonca ponúkli na voľné stiahnutie na svojej stránke, kým sa neobjavil v kamenných obchodoch. Bude určite zážitok, vypočuť si skladby z najnovšieho albumu naživo. Preto odporúčam navštíviť koncert. Kto si Samurai Rock´n´Roll nevie predstaviť, nech sa inšpiruje na web stránke kapely.

Líder Lavagance – gitarista a spevák v jednej osobe, Marek Rakovický, zaujal už pred rokmi svojou kapelou Rajneesh, ktorá u mňa taktiež patrila ku klenotom slovenskej nezávislej scény. Rajneesh dozrel v Lavagance a ich nahrávky ako aj koncertný prejav dozreli na slávu aj v mimoslovenskom meradle.

Kapela sa na turné predstaví v aktuálnej zostave:

Marek Rakovický - vocs, guit, programming, keyboards
Vincent Šušol - bass, vocals
Viliam Bujnovský - keyboards, programming
Marek Gregor - drums, vocals, programming
Mario Smashing - guitar, vocals, keyboards
Peter Rakovický - sound & audio engineer, keyboards, programming

http://www.lavagance.com/
www.myspace.com/lavagance
Lístky sa dajú kúpiť cez Ticketportal - Lavagance

1 Comment:

  1. Anonymný said...
    zdravim! absolvovala som uz jeden koncert lavagance a mozem len odporucat... kto sa rad nechava prevalcovat dobrou hudbou, nech uteka na lavagance :)

Post a Comment