Mike Terrana sa narodil 21. januára 1960 v Buffale, štáte New York. Koncertovať po kluboch začal koncom sedemdesiatych rokov. O niekoľko rokov neskôr sa rozhodol presťahovať do L.A., do mesta, ktoré bolo vtedy považované za domov heavy metalu. Po desiatich rokoch, sa však rozhodol odisť preč pretože, hudobná scéna nielen v L.A. ale aj v U.S.A. sa dosť rýchlo menila. Keďže pre bubeníka, akým bol Terrana, tu nebolo veľa práce odsťahoval sa do Európy. Zakotvil do Holandska, kde sa mu ale nepodarilo nájsť vhodný job. Nakoniec niečo po polroku odišiel do Nemecka. Počas tejto doby mal už dokončené turné s
Yngwie Malmsteenom a Tony Mac Alpine-om. Keď žil v Hamburgu, stretával sa s mnohými Nemeckými hudobníkmi, ako napríklad Roland Grapow (vtedy ešte hrajúcim v Halloween), Axel Rudi Pell a Rage.
Terrana sa stal členom Rage a v tejto dobe nahral aj svoj prvý sólový album s názvom "Shadows of the Past". Zrazu sa stáva aktívnejším hudobníkom a na albumoch spolupracuje aj s inými hudobníkmi a kapelami ako Rage. S Francúzskym gitaristom Cyrilom Achardom vytvoril projekt Taboo Voodoo, ktorý v roku 2003 vydali albmum "Somethin's Cookin"'. Terrana sa o tomto projekte vyjadril v pozitívnom zmysle a povedal že sám je veľkým fandom fusion hudby, najmä tej starej dobrej školy ako: Weather Report, Return to Forever a Tony Williams.


             

Po úspešnom prvom sólovom albume sa rozhodol nahrať aj druhý, ktorý vyšiel v roku 2005 pod názvom "Man of the World" a následne potom nahral zatiaľ posledný album s kapelou Axel Rudi Pell, "Mystica".
Terrana sa v roku 2006 rozlúčil s kapelou Rage, albumom "Speak Of The Dead" po ktorom nasledoval prestup do kapely Masterplan. Tu za bicími vystriedal bubeníka, ktorého fanúšikom heavy metalu určite netreba predstavovať. Uli Kusch svoj odchod z Masterplanu komentoval slovami: ,,Nedokážeme sa už inšpirovať jeden, druhým. A bez spoločnej inšpirácie nejde tvoriť hudbu naďalej pokope.“
V každom prípade sa Terrana svojej úlohy, nahradiť Kuscha zhostil viac ako dobre. Svedčia o tom ohlasy fanúšikov ale aj úspešné koncerty. Prvý album na ktorom sa ukázalo ako znie Masterplan s Terranom, nesie meno "MK II" a do predaja bol vypustený minulý rok.
Mike Terrana naďalej oslovuje poslucháčov rockovej hudby svojím umením, výbornou technikou hry ale aj spôsobom akým túto hudbu podáva. Jeho prejav je veľmi dynamický, akčný a atraktívny, či už na počúvanie ale aj na pozeranie. Terranove akrobacie s paličkami počas hry sú, dá sa povedať aj lákadlom, aby človek na jeho koncert došiel a užíval si jeho hru plnými dúškami. Svoje umenie hry, kreativitu, akrobacie a nápaditosti predviedol aj 20 tisícovému davu poslucháčov na letnom Masters of Rock 2006, pod názvom “One man Show“
Najnovšie vydal Terrana DVD Rhythm Beast kde dopodrobna ukazuje a vysvetľuje svoju hru, učí techniku, a uvádza niektoré svoje nové skladby. V neposlednom rade, speváčke Tarji Turunen (ex-Nightwish) nahral bicie do jej debutového sólového albumu "My Winterstorm", pričom je s ňou momentálne aj na turné.




Diskografia:

Axel Rudi Pell
"The Ballads II"
"The Wizard's Chosen Few (2000)
"The Masquerade Ball" (2000)
"Knights Live" (2002)
"Shadow Zone" (2002)
"Kings and Queens" (2004)
"The Ballads III" (2005)
"Mystica" (2006)

Rage

"Ghosts" (1999)
"Welcome to the Other Side" (2001)
"Unity" (2002)
"Soundchaser" (2003)
"From the Cradle to the Stage (live album)" (2004)
"Speak Of The Dead" (2006)


Masterplan

“MK II“





0 Comments:

Post a Comment