Včera sa v bratislavskom klube Randal uskutočnila akcia pod názvom Grunge Night, vrámci ktorej vystúpili dve bratislavské kapelky Mudhole a Acornhoek spolu s kapelou Neon Union, ktorá pricestovala až z dalekého východu zvaného Košice.

Koncert sa mal pôvodne začat o siedmej, ale ako všetci vieme nikdy to nieje pravda. O siedmej to nevyzeralo zrovna najlepšie, pretože divácka účasť bola stále mizivá. Časom sa „hala“ začala plniť a kapela Mudhole sa pomaly chystala hrať. Koncert sa začal zhruba o osmej vystúpením momentálne asi jednej z najlepších grungeových kapiel čo poznám, Mudhole, ktorý svojími peckami zjavne bavil vcelku početné publikum. Ľudia sa bavili, pivo tieklo prúdom a to bol len začiatok. Mudholáci zahrali mimo svojích piesni aj nejaké prebraté pecky. V predných radoch sa ľudia šantili, skákali, jednoducho skvelá atmosféra. Dokonca počas koncertu vybehol na pódium chalanisko, ktorý zjavne nesympatizoval s „pravičiarmi“ a začal vykrikovať antifašistické heslá. Po chvílke bol však spacifikovaný „dlhovlasým“ vyhadzovačom. Proste zábavy plno. Zhruba po hodine a štvrť dohrali Mudhole svoju poslednú pieseň. Ak si chcete vypočut o čo ste včera prišli tak to môžete urobiť na http://www.myspace.com/bandmudhole

Ako druhá v poradí sa predstavila košická grunge-metalová kapela Neon Union na ktorú som sa osobne ja veľmi tešil. Keď na pódium vyšla táto štvorica ktorá prešla celé Slovensko kvôli tomuto koncertu , ludia ktorí poznali ich nahrávky vedeli že sa máme na čo tešiť. Po krátkej zvukovej skúške sa rozozneli prvé songy , ktoré svojou energiou valcovali ludí v Randáli. Zazneli piesne ktoré podla spievajúceho davu mnoho ľudí zrejme poznalo. Odporúčam si počúvnut túto našlapanú kapelu. Ich piesne môžete nájst na http://neonunion.szm.sk/ alebo na http://www.myspace.com/neonunionband Celkový dojem z týchto chalanov je super. Oplatilo sa zavolať túto skvelú skupinu.


Posledná sa včera predstavila legendarna bratilslavská grungeova kapela Acornhoek. Podľa toho, čo som si všimol tak sa znova potvrdilo to ze podstatná časť obecenstva mala určený čas odchodu ,takže na Acornhoek už nebolo toľko ľudí čo na predchádzajúcich kapelách. Ale myslím že to vôbec nevadilo. Táto bratilslavská skupina je zohratá ako hodinky , čo bolo aj vidieť resp. počut. Hrali svoje songy pri ktorých si ľudia pospevovali , tancovali , pogovali . Zábava v plnom prúde . Zahrali aj pieseň od skupiny Kyuss , čomu som sa ja osobne veľmi potešil. Piesne tejto kapely môžete nájsť na ich stránke http://acornhoek.szm.sk/ .


Keď to mám takto na záver zhodnotiť ,tak musim povedať že to bola za poslednú dobu asi najlepšia akcia na akej som bol. Čo ma dosť prekvapilo bol zvuk , ktorý bol výborný. Ľudia znova dokázali že grunge nieje mrtvý a oplatí sa organizovať aj takéto akcie.



autor + foto: golev

0 Comments:

Post a Comment