Whitesnake – Good To Be Bad
SPV © 2008
štýl: Hard rock n´ Metal
Máte už aj vy dosť splašených, moderných emo-, screamo-, nu- a neviem akých ešte rýchlokvaškov a radi by ste siahli po niečom hodnotnom? Máte chuť na poctivý melodický hardrock/metal s výborným, nadštandartným spevom, korunovaný skvelým zvukom a súčasnou produkciou?
Vitajte teda v luxusnej cukrárni WHITESNAKE kde sa pečie hlavne podľa osvedčených receptúr.

Hneď v jedničke Best Years sa na vás vyvalí nadčasový ťažkotonážný riff a ťahavý spevný refrén, ktorými je album skutočne napechovaý. Žeby najlahodnejší bonbónik hneď na začiatku?!
Aj keď najúspešnejšie obdobie má kapela už dávno za sebou, mnohé skladby (Can You Hear the Wind Blow, Call On Me, Good To Be Bad ) vyznievajú, v dobrom slova zmysle, ako spomienka na ôsmu dekádu a štadiónové megahity, no zároveň vytvárajú voľné premostenie medzi albumom “1987“ a súčasným počinom.
Medzi laskonkami a venčekmi nesmú chýbať ani lahodné krémeše - tklivé balady, ktoré rovnako ako v tých rokoch osemdesiatych aj dnes rozcitlivejú nejedno ženské srdce (All I Want All I Need). V Summer Rain dokonca za jednoduchej, ale o to výdatnejšej podpory akustickej gitary, David nechá rozozvučať svoj nežný chraplák spôsobom ako to len on dokáže. Textovo sa ani tento krát neodklonili od správneho rockového, láskou a krásnymi ženami, nabitého konceptu (stačí si prečítať názvy jednotlivých skladieb). Škoda len záverov niektorých songov, tie sa mohli skrátiť na úkor nekonečného a miestami fakt už nudiaceho verklíkovania.

Úvodné frázovanie ako aj samotná štruktúra Lay Down Your Love vám zľahka pripomenie ráznu hitovicu Still the Night. Coverdale ani tu nezabudol na svoju veľkú lásku – blues, do podoby ktorej vtesal A Fool In Love. Skoro hairockovú jazdu Got What You Need vystrieda záverečná country balada Til The End Of Time, s gradujúcim zeppelinovským vyvrcholením, v ktorej ako keby sa stretli Soldier Of Fortune s Blaze of Glory (Jon Bon Jovi). Darmo David Coverdale sa za dobu svojho účinkovania na rockovej scéne, stal vzorom pre plejádu nasledovníkov a tento dlh si teraz vyberá späť!

Album, okrem pútavých sladkých melódii obsahuje aj celé priehrštie poctivých gitarových sól, na ktoré sa v dnešnej hudbe tak často zabúda. Svojou úprimnosťou s poctivým rockovým kumštom vás Biely had primeje k tomu, aby ste si novinku zamilovali a pustili znovu a znovu.

Jeremy

Skladby:
1. Best Years
2. Can You Hear the Wind Blow
3. Call On Me
4. All I Want All I Need
5. Good To Be Bad
6. All For Love
7. Summer Rain
8. Lay Down Your Love
9. A Fool In Love
10. Got What You Need
11. Til The End Of Time

Total: 59:14

Zostava:
David Coverdale - spev
Doug Aldrich - Gitara
Reb Beach - Gitara
Uriah Duffy - Bass
Timothy Drury - Keyboards
Chris Frazier - bicie

Kontakt:
http://whitesnake.com/

0 Comments:

Post a Comment