Ako každý mesiac, aj tento vám prinášame novinku od firmy Gibson. Gitarou Gibson pre mesiac apríl je model LP-295 Goldtop.
Novinka LP-295 Goldtop kombinuje legendárne charakteristiky Les Paul s avantgardnými prvkami čím si udržiavajú náskok pred všetkým iným. Stačí si predstaviť vybavenie preslávenej ES-295 v tele a s krkom Standart Les Paul.
Telo je masívny mahagón s javorovým top-om a jednovrstvovým bindingom krémovej farby vyleštený do klasického zlatého Gibson prevedenia. Ručne maľovaný krémový pickguard so zlatými kvetmi, obdĺžniková inlay a chrómová Bigsby ozdoba sú taktiež štylizované do vzoru ES-295. Hlava je, rovnako ako telo, ohraničená jednovrstvovým bindingom, ozdobená tradičným cezmínovým znakom. Krk je standart Les Paul mahagon s ´50s okrúhlym profilom a palisandrovým hmatníkom. Pri krku je Gibson ´57 Classic, citlivý snímač s teplým, plným tónom v úprave ako klasický celokovový Gibson PAF humbucker. Kobylkový snímač ´57 Classic Plus je najlepšia kombinácia ku krkovému ´57 Classic. Inšpirovaný je dizajnom originálneho PAF z prelomu rokov 1950/1960. Grafitový nultý pražec “má na svedomí“, že ladenie drží ďaleko kvalitnejšie pri použití Bigby tremola.
LP-295 je mnohostranný nástroj pre všetky hudobné štýly a hry.
Ako všetky Gibson USA gitary mesiaca je aj táto LP-295 vyrobená v limitovanom množstve 1.000 kusov.

0 Comments:

Post a Comment