Rozhovor: Antimon

„...thrash a death metal v Martine nemá absolútne úspech, keďže martinskú metalovú scénu tvoria väčšinou agro-metalisti“

Antimon vznikol v roku 2003. Počas svojho 5 ročného pôsobenia prešiel viacerými personálnymi zmenami, aby sa v roku 2006 definitívne sformovala a predstavila v plnej sile. Po ich prvom bratislavskom vystúpení v DK Luky v rámci akcie Thrash is Back som s nimi spravil rozhovor.


Aké sú dojmy z nedávneho bratislavského koncertu v DK Lúky?
Robo: Škoda, že bolo málo ľudí ale atmosféra bola dobrá. Konečne sme skúsili hrať v Bratislave a dúfam, že tam ešte prídeme. Ale čo sa týka koncertu tak akcia bola dobre zorganizovaná a aj po zvukovej stránke bolo v pohode.
Bohuš: Tak čo sa týka tých ľudí, bol som trošku sklamaný, čo hovorím teraz asi za celú kapelu, ale prekvapilo ma, že aj tých malo ľudí, čo tam bolo sa dokázalo dobre zabaviť a nechýbali ani vrtuľky.(Jano: Smiech.....)


Je rozdiel medzi koncertmi v Martine a Bratislave, čo do návštevnosti a energie?
Jano, Bohuš: Hmm...thrash a death metal v Martine nemá absolútne úspech, keďže martinskú metalovú scénu tvoria väčšinou agro-metalisti (smiech). Preto aj návštevnosť týchto koncertov upadá. Na rozdiel od BA sa to moc návštevnosťou nelíšilo ale jedným koncertom sa to porovnať nedá, ale čo sa týka atmosféry BA jednoznačne vedie.
Martin: Na porovnanie je to trošku horšie lebo sme v BA odohrali zatiaľ len jeden koncert, nemáme moc veľký prehľad o fans v BA. Z ľudí ktorý prišli do DK Lúky išlo však dosť veľký kus energie.


Na Lúkach ste zahrali približne 45 minútový setlist pozostávajúci prevažne z coverov. Je pre vás jednoduchšie hrať covery ako skladať vlastné songy?
Robo: Poviem za seba, pre mňa je lepšie hrať určite vlastné pesničky. Samozrejme, že skladáme vlastné pesničky a postupne rozširujeme setlist. Kedysi nám išlo hlavne o covery ale teraz hlavne o vlastné pesničky.
Jano: No ako kapela sme začínali prevzatými vecami tak je jasne, že na koncerte odzneli aj covery a keďže naše vlastné skladby ešte nemáme domakané, snažíme sa setlisty dopĺňať covermi. Vieš, zložiť pesničku pre nás nejaký problém nie je, len vymakať ju tak aby to ohúrilo nás samých je dosť ťažké. Skladby ešte nie sú podokončované hlavne kvôli textom ale dúfam, že chystané demo vás osloví.

Na koncerte odzneli aj vaše dve vlastné veci, ak sa dobre pamätám tak Mother Suicide a Independent Perversion. Pripravujú sa ďalšie?
Bohuš: No skladba má názov Suicide of murderer a nemusíš sa ospravedlňovať (...smiech ...) a tretiu skladbu, ktorú si asi nepostrehol sme hrali ku koncu koncertu s názvom Death and Crime. Máme nahratých 6 vlastných songov, ktoré po textovej stránke ešte nie sú dokončené ale viac nechcem prezrádzať.(Jano prikyvuje)
Martin: jasné ďalšie vlastné veci sú na ceste :))

Poďme teraz bližšie ku vzniku kapely. Aká je jej história, hráte v pôvodnej zostave, alebo sa členovia menili?
Bohuš: No tak históriu kapely si môžeš naštudovať na našej stránke www.antimon.sk a čo sa týka zmeny v zostave, kapela na začiatku, keď ešte nemala svoj názov, mala 4. členov z toho basa a bicie v inom podaní ako dnes. Neskôr sa to v kapele pomenilo a kapela dostala názov Antimon až v pôvodnej zostave:
Gitara , Spev - Jano Burda
Gitara - Martin Maňka
Bassgitara - Robo Milan
Bicie - Bohuš Bella


Názov Antimon vychádza z nerastu Antimón, alebo má iný pôvod?
Jano: Názov prišiel ani neviem odkiaľ. To bol strih do prázdna, keď sme stali na ulici a mali sme pred sebou dôležitú úlohu (Neviem či sme nemali aj vypité...smiech...). Vymyslieť názov kapely na plagát nášho prvého koncertu. Dopadlo to tak, že som povedal Bohušovi Antimon, ten mykol plecami a išli sme krstiť názov na jedno pivko...alebo viac?!

Čo ovplyvňuje, teda aké hudobné smery, či samotné kapely, vašu tvorbu?
Jano, Bohuš: Snažíme sa nájsť vlastnú cestu ale v terajšej dobe sa to ani veľmi nedá lebo vás hneď k niečomu prirovnávajú. Samozrejme, že sme ovplyvnení a to hlavne kapelou ako je: Death, Kreator či Slayer. Prvé naše songy sme sa snažili tvoriť v sfére thrash metalu, no postupne sa nápady a texty priblížili k death metalu z čoho mame lepší pocit aj keď thrash metal máme radi ale k deathu mame bližšie!

Aké podmienky na rozbeh majú martinské kapely? Čo kluby, nahrávacie štúdia, kulturáky....
Bohuš: Čo sa týka klubov, tých je tu dosť len ta návštevnosť je v každom iná. A ak aj nejaká je tak sú to samé 15-ročné deti, ktoré mi pripadajú tak, že sa na koncert idú akurát tak ožrať. Nahrávacie štúdio, pokiaľ viem, tu máme jedno ale nejako sa tam zatiaľ neponáhľame. Mladé kapely sa v MT majú kde ukázať len háčik je v tom, že sa nemajú komu ukázať.


Aká je frekvencia vášho koncertovania?
Jano: Čo ti budem vyprávať? Nejako často nekoncertujeme, ani nemáme chuť sa niekam tisnúť kde o našu hudbu nie je záujem, preto ak sa naskytne možnosť isť si niekde zahrať prijmeme ju radi pokiaľ vieme alebo dúfame, že sa niekto na nás aj príde pozrieť.
Bohuš: Myslím, že Jano mal v istých veciach pravdu, keďže som to písal za neho, tak sa stým asi aj stotožňujem.(vie písať iba písaným ...smiech...)



Na antimon.sk som našiel info, že nahrávate demo. Kde sa nahráva a kedy bude hotové?
Bohuš: Tak demo sa nahráva v skúšobni. Samozrejme, že to bude amatérska nahrávka tak od toho veľa nečakajte. Odhadujem, že bude hotové do leta, takže navštevujte priebežne našu stránku a včas sa to dozviete.

Aké sú ďalšie plány s demom?
Bohuš: Hlavne ho nahrať a šupnúť to niekde na net, nech to ľudia počujú.
Chystáte sa vystúpiť v lete na niektorom z miestnych festivalov?
Jano, Bohuš: Zatiaľ sa nejako extra do festivalov nehrnieme, keďže sa teraz venujeme demu a hlavne novým nápadom. Maximálne nejaký klubový koncert aby sme nevypadli z cviku.


Váš najbližší koncert......
Antimon: No máme na pláne jednu väčšiu metalovú akciu v MT, na ktorú sme boli pozvaní a to vďaka Marekovi (Faderay). Sme zvedaví koľko ľudí tam príde, keďže je to obnovený klub, kde sa koná dosť veľa akcií. Takže vás veľmi radi privítame v klube Pistol Pistol 26.4.2008.

Dik za rozhovor, nech sa darí !

kontakt: www.antimon.sk


autor: blaze
fotos by guardo


Suicide of Murderer

Waking up from a dream which looks like reality
Life in it is like killing me
I cant explain the power squeezing my neck
Somebody is trying to end my life for me

Hopeless crying for help is giving me no chance
suddenly I wake up and breath again
when I look into the mirror my face is deforming
I didn't expect my own image
Scratches all over my body
I feel something bad, which I can't explain yet

I am flushing my body with my blood
I can see a feeling of fear inside of me
Something is cutting into my neck
Nasty feeling activating shivers on my body

The view on me is horrible
I cannot see with my own eyes
Someone is cutting my neck
My soul is slowly going away from me..

cold feeling is locking my palms
when body is dying slowly
Blood is fading from my veins
my body is declining, it is a lost

a man of unclear face
blew out my life as in a dream I dreamt
when I was waking up yesterday
I didn't even care about escape
Because I found out that the murderer is me...

0 Comments:

Post a Comment