Rozhovor: The Undying

`` Hneď na prvej skúške sme zistili, že neni o čom a začali sme makať. ``

           
S bubeníkom kapely The Undying som sa stretol v jednom príjemnom podniku v starom meste kde sme sa rozprávali nielen o ich postupe v súťaži blast beat, ale aj o ich začiatkoch a plánoch do budúcnosti.



Čau Cyril som rád, že si prijal moje pozvanie na tento rozhovor.

Čau, potešenie na mojej strane.

Tak prejdime rovno na prvú otázku. Ako ste sa dali vlastne dokopy?

Ja ako bubeník, na základe rozpadu mojej starej kapely som hľadal niečo nové, tvrdé energické a niečo čo by ma napĺňalo. V tejto dobe (starej kapely) s nami skúšala aj iná kapela v nemenovanom komplexe skúšobní, o par dvier vedľa. Spevák z tejto kapely bol môj kamarát a tak som sa ho opýtal, či nezháňajú bubeníka. Oni spolu hrávali už dlhšiu dobu (Kubo, Dano) a povedali si že to so mnou skúsia. Stretli sme sa na pive a rozoberali sme plány kapely a moje účinkovanie s nimi. Hneď na prvej skúške sme zistili, že neni o čom a začali sme makať.

Kapela mala okrem vás troch aj ďalších členov?

Áno kapela bola už v plnej zostave.

Po tvojom príchode boli ešte nejaké zmeny?

Po jednom - dvoch mesiacoch hrania od nás odišiel gitarista a basák. Po ich odchode sme začali hľadať nového gitaristu cez inzerát a zistili sme, že adept ktorý sa nám ozval ukázal, že je nenormálny talent. Tak isto to bolo aj z basákom, akurát sa nám ho podarilo nájsť až na štvrtý krát. : )

OK ako by si definoval štýl, ktorý hráte ?

Jednou vetou: energicky metalcore - hardcore.

Ako dlho spolu hráte v tejto formácii a kto vám v záležitostiach okolo kapely pomáha a podporuje vás?

Hráme spolu presne ¾ roka, podporuje nás náš grafik - web designer a my sami našou vierou a vlastnými financiami. Samozrejme v prvom rade sú to fanúšikovia The Undying.

Kto vás v tvorbe najviac ovplyvnil? Respektíve aké kapely.

As I lay dying, Bring Me The Horizon, Darkest Hour, Underoath a mnoho iných ďalších.

Počul som na nete vašu nahrávku, kde ste ju nahrali?

V petržalskom štúdiu Biohazard studios, kde sme sa usadili na jeden príjemne strávený víkend.

Ako vznikol názov vašej kapely?

Ani sám neviem, tuším to bola spevákova idea a bolo nám úplne jedno ako sa budeme volať, potrebovali sme iba výstižný názov, pod ktorým nás budú poznať ľudia, thats all.

Hrali ste aj na súťaži Blast Beat, ako ste tam dopadli?

Nad naše očakávania, napriek silnej konkurencii sme sa z tých všetkých kapiel umiestnili na prvom mieste, čo nás veľmi potešilo.

                       

Aké sú vaše pocity z tohto koncertu a čo pre vás znamená postup?

Už od začiatku keď sme sa všetci tlačili v jednom džípe, atmosféra v kapele bola úplne super.
Koncert bol super zorganizovaný atmosféra bola neopísateľná a priestory konania boli doslova narvané. Najkrajší dojem v nás vyvolalo burácajúce publikum počas nášho hrania a celková výhra. Ďalšie kolo sa bude opäť odohrávať v NZ ale tento raz vo veľkej športovej hale Milenium, 12.4. 2008 a samozrejme pôjde oveľa.

Čo pre vás znamená hudba?

Pre nás všetkých znamená absolútne všetko a snažíme sa ju tvoriť na čo najprofesionálnejšej úrovni. Žijeme hudbou.

Ako u vás funguje tvorenie, kto píše hudbu, kto píše texty?

Songy skladajú Dano a Maťo, ktoré sú na skúške prípadne ešte upravované celou kapelou, aby sme vyšli v ústrety samým sebe. Texty skladajú Kubo a Maťo.

Prečo by ľudia podľa teba mali počúvať práve vašu hudbu, čo im môže priniesť?

Nikomu to nekážeme, my ju iba podávame a každý si v nej nájde to svoje.

OK spýtam sa inak, čo je na vašej hudbe to pravé, čo by poslucháča mohlo zaujať. Nejaký najvýraznejší element?

Agresívna energia, melodickosť a dobrá show. To sme my.

Zasahujete si pri tvorení navzájom do svojich inštrumentov? Radíte každý tomu druhému čo by sa do songu viac hodilo, čo by v ňom bolo lepšie, alebo čo by sa malo zmeniť poprípade čo by tam mal hrať?

Viac menej áno, veľa kapiel takto funguje ale nehovorím o nejakom veľkom zasahovaní pretože všetci vieme, o čo sa jedná, keďže sme hudobníci. Každý ma právo do songu vložiť niečo svoje a takisto ustúpiť respektíve prispôsobiť sa do istej normy.

Na Slovensku je veľa core kapiel ktoré tiež hrajú kvalitnú muziku, je ťažké presadiť sa?

Áno je to pravda, je ich veľa, ale my sa snažíme ukázať ľudom americký štýl, ktorý sa v dnešnej dobe veľa počúva, ale na Slovensku málo hrá a snažíme sa ho tlačiť dopredu najviac ako sa len dá dať po všetkých stránkach a ukázať, že to berieme fakt vážne. K tej konkurencii. My sa z nej iba tešíme, lebo o čom by to bolo keby to bolo také ľahké. Dúfame, že sa nám to bude aj naďalej dariť tak ako doteraz.

Čo chystáte do budúcnosti, aké sú vaše plány?

V máji sa chystáme nahrať EP v profesionálne vybavenom štúdiu, ktoré zatiaľ nebudem menovať, ale celé EP bude stáť zato, pretože to bude jeden veľký tresk v našej púti vpred.
Najbližšie dátumy našich koncertov sú zverejnené na našich stránkach a na leto chystáme dlhé turné. Pomedzi to intenzívne skúšať, pracovať na sebe a tvoriť nové songy. A najbližšie sa tešíme na koncert v našom rodnom meste Bratislava, ktorý bude v Randal clube 11.4.2008.


Čo by ste chceli odkázať fanúšikom?

Buďte taký super aj naďalej, ako doteraz, bez vás by to bolo o ničom, pretože o vás to je.

Ďakujem ti teda ešte raz, že si si našiel čas na inerview a prajem vašej kapele veľa dobrej hudby, koncertov, fanúšikov a úspechov.

Ďakujeme ti veľmi pekne aj my, bola to pre nás príjemná skúsenosť.
Veľa zdaru aj vášmu blogu.


Kubo - scream - spev
Maťo - gitara
Dano - gitara
Zdeno - bass gitara
Cyril - bicie



http://www.myspace.com/theundyingsk


0 Comments:

Post a Comment