Členovia legendárnej skupiny THE DOORS natočia nový dokument o osude skupiny.
Klávesák skupiny Ray Manzarek sa v rozhovore pre Billboard nechal počuť, že projekt bude pojatý v opačnom duchu aký vytvoril o skupine režisér Oliver Stone svojim rovnomenným filmom z roku 1991, v ktorom hlavná úloha bola zverená hercovi Valovi Kilmerovi. Podľa muzikanta chystaný snímok bude obsahovať predtým nezverejnené fotky a video materiály. Natáčania filmu sa zúčastnia všetci traja žijúci členovia THE DOORS.

Bratislavská heavy metalová kapela Aneurysma sa predstaví spolu s rockermi Binzer a black-deathmetalistami z Levíc Achsar v DK Luky už tento piatok 6.6.2008 o 19.00. Takže LET THERE BE ROCK ! ! !

Daniel Landa
25.5.2008, INCHEBA, Bratislava

Po prvý krát počas svojej dlhej hudobnej kariéry sa rozhodol kontroverzný spevák, herec a skladateľ Daniel Landa zavítať aj na Slovensko. Svojou návštevou poctil hneď dve mestá: Košice a Bratislavu. To že išlo o návštevu ojedinelú nie len osobou speváka, ale aj obsahom, svedčia vypredané koncerty tohto umelca.

V preplnenej bratislavskej INCHEBE zahrieval nadržaných fanúšikov pubový-revival Walda Gang.

Na čelných leaderských pozíciách sa striedali charizmatický Vláďa Šafránek, známy zo svojho pôsobenia v kapele HARLEY a dokonalý dvojník božského Waldu, Vladimír "Walda" Nerušil. Odohrali s nie práve najlepším, rozlezlým zvukom všetky známe odrhovačky z dielne obľúbeného Waldemara Matúšku s poriadnou porciou nadsádzky v nabrúsenej rockovej úprave. A tak si mohli prítomní zahúlakať hity: Slavíci z Madridu, Třešně zrály, Eldorádo či Růže z Texasu. Najhorúcejšie to iskrilo medzi obecenstvom a WB počas songu Svařené víno červené, kedy Vláďa rozospieval dav obľúbeným queenovským spôsobom. Oboch leadrov sprevádzalo svojské spevácke trio urastených bavorov.

Aj keď sa ansámbelu Walda Gang podarilo Inchebu celkom slušne rozohriať, dlhší čas čakania na hviezdu večera opäť trochu utlmil atmosféru... no len do chvíle kým neprišiel za zvukov tamtamov na pódium Daniel so slovenskou vlajkou v rukách. A keď po nejakej chvíli zhodil svoje krysařsko-boxerské rúcho a odhalil dres so slovenským znakom na hrudi bolo obecenstvo jeho!
V úvode vystúpenia zľahka prevetral overené hity svojej staršej tvorby a rovnako ako v Košiciach ani tu nešetril úprimnými slovami chvály na slovenských fanúšikov a niekoľkokrát poďakoval za vrelé prijatie. Obrovské pódium ako stvorené na veľkolepú produkciu muzikálového mága dopĺňalo 5 veľkoplošných plátien s príznačnou videoprojekciou.
Daniela doprevádzali okrem osvedčených harcovníkov: Marek Žežulka (bicie, ex ARAKAIN), Martin Volák (gitara, DEBUSTROL, HARLEJ), Ladislav Spilka (spev), známych už z turné a DVD “Bouře“, ďalší jedenásti muzikanti. Obzvlášť si maestro dal záležať na výbere ženského, ako speváckeho tak sláčikového tria, ktoré lahodili nielen sluchu ale aj oku mužského osadenstva publika. Živú dychovú sekciu tentokrát nahradil kláves, no napriek tomu Quantum Tarantulli netratila na atmosfére. Okrem starších flákov, podhodil Landa aj zopár ochutnávok z pripravovaného albumu “Nigredo“, ktoré by malo vyjsť niekdy v jeseni. Zvlášť vynikla poetická až folkovo znejúca balada 1968 len o jednom speve a akustickej gitare, ktorú bravúrne zvládal talentovaný Pavel Zacharov.
Spočiatku rozliaty zvuk, v ktorom sa strácala elektrická gitara sa po nejakej 5 – 6 skladbe vyčistil a fans si mohli vychutnať svoje obľúbené songy. Koncert mal spád, ráznejšie skladby striedali pomalšie, staršie fláky striedali novinky. Skladbu Ona odspievala Incheba ako jedno hrdlo a z jej atmosféry mi ešte teraz behá mráz po chrbte.

Daniel bol ako hlasovo tak aj kondične pohode (aj keď len nedávno prekonal vážnu autonehodu). Vo vokáloch mu skvele sekundovali landovými muzikálami ostrieľaný Ladislav Spilka a Petr Kutheil (VOTCHI), ktorého ale Láďa s vyššie položeným hlasom prekričal, a Petra bolo viac vidieť ako počuť.
Perfektné vizuálne stvárnenie skladby Vltava s pyrotechnikou umocňovala ešte rozbúrená rieka na projekčnom plátne. Na margo kontroverzného prijímania jeho skladieb českou kritikou nezabudol dodať o “takmer zákaze“ fláku Zlatý drak.

Patričný dôraz bol kladený aj na živé nástroje (s výnimkou už spomenutých dychov), dokonca niekoľkokrát zaznela austrálska trúba didgeridoo. Tematicky sa držal zabehnutých okruhov: vojenské songy, ku ktorým pribudla aj novinka o letcoch Walter, Ute, Tommy & Mary; rallye pretekárske skladby, ( prihodil aj trpko-úsmevnú príhodu o vlastnej havárii a havárii jeho kamaráta, ktorého spolujazdec ležal s ním na oddelení) novinka Román pro ženy a Šance. Vo vtipnom Eurosong zaspievanom v zlej angličtine, plnej sprofanovaných hesiel a sloganov Landa využil veľkosť pódia a nechal nastúpiť radu štatistov so vztýčenými vlajkami európskych štátov.

Pozdrav pre svoje dcérenky poslal v podobe veľmi osobnej skladby Táta a celú oficiálnu časť svoho setu zakončil songom Touha z muzikálu KVASKA.
V prídavku, na ktorý sa nedal Dan &Co. veľmi prosiť ešte pridal starinky: Andílek, Motýlek a v repríze Quantum Tarantulli a Vltava s veľkolepým pyrotechnickým vyvrcholením.


Na záver: Landa ponúkol jedinečnú ( a obávam sa, že na dlhú dobu aj jedinú)a veľkolepú show, z ktorej som si , až na pár seknutí (výpadok textu v Na obzoru ani mrak ani Loď, menšie predbiehanie textov) odniesol jednoznačne pozitívny dojem.


Playlist: Slovanská bouře, 1938, Třista z místa, Na obzoru ani mrak ani loď, Prízraky, Quantum Tarantulli, 2 nové skladby, 1968, Smrtihlav, Ona, Vltava, Dušičky, Zlatý Drak, Walter, Ute, Tommy & Mary, Eurosong, Protestsong, Román pro ženy, Šance, Tajemství, Táta, Touha
prídavky: Andílek, Motýlek,reprise: Quantum Tarantulli a Vltava

fotos by: www.superbeat.cz, www.cassovia.sk

31.5. vystúpia vrámci Scream festu II o 19:00 v bratislavskom klube Randal následovné spolky:
Embers (legendary metalcore, HUN), Wayd (trash death jazz, Prešov), Cortribe (metalcore, Bratislava), Nahodni znami (crust, Zvolen), Empty Feelings (hardcore death metal, Aš,CZ), Vstupné:100Sk

viac na: http://www.openrock.sk/

Bratislava bude už po piatykrát dejiskom národného pivného festivalu – JUNIFEST 2008! Festival bude prebiehať počas desiatich dní od piatka 13. 6. do nedele 22. 6., tak ako po minulé roky v priestoroch haly B bratislavského výstaviska INCHEBA. Každý deň od 16.00 hodiny ponúkne svojim návštevníkom okrem bohatého výberu pivných značiek a gurmánskych špecialít množstvo atrakcií, koncertov a zábavy a navyše aj spotrebiteľské výhody, ktoré ponúka 1. NEZÁVISLÉ ZDRUŽENIE SPOTREBITEĽOV – JUNIFEST. Návštevníci festivalu po prvýkrát získajú aj mimoriadne a trvalé výhody vo svete financií, obchodu a služieb.

Festival je inšpirovaný slávnym mníchovským Oktoberfestom a už niekoľko rokov je obľúbeným miestom oddychu nielen Bratislavčanov a návštevníkov z rôznych kútov Slovenska, všetkých vekových a spoločenských kategórií, ale aj zahraničných návštevníkov Slovenska a hlavného mesta. Pravidelne ho navštevujú aj veľvyslanci, politici, umelci, podnikatelia či turisti, ktorí sa v tom čase nachádzajú na Slovensku.

Festival JUNIFEST je jedinečným hudobno-zábavným a zároveň gurmánskym podujatím, ktoré nemá na Slovensku obdobu a určite sa ho oplatí navštíviť. JUNIFEST ako jediný festival ponúka široký výber čapovaného piva od viacerých pivovarov, ktoré sa čapuje do veľkých – litrových pivových krígľov. K pivu a ostatným ponúkaným nápojom sa tu podávajú rôzne gurmánske špeciality, medzi ktorými nechýbajú bravčové rebierka, bravčové koleno, husacina, lokše, pečené kuriatka, nakladaný hermelín a iné dobroty. JUNIFEST je tak vhodným a obľúbeným miestom aj na zorganizovanie neformálneho pracovného či spoločenského posedenia s dobrým jedlom a nápojmi, ktoré si každý návštevník môže vychutnať, pohodlne sediac pri stole a sledujúc program festivalu.

V kultúrnom programe sa v tomto roku opäť vystriedajú tie najväčšie hviezdy slovenskej a českej populárnej hudby rôznych žánrov od folklóru cez rock, country, pop až po tanečnú hudbu. JUNIFEST 2008 však tentoraz privíta aj zaujímavých zahraničných hostí a predstaví niekoľko absolútnych noviniek. Prvýkrát si na svoje prídu priaznivci elektronickej tanečnej hudby. V pondelok 16. 6. bude v hale B prebiehať veľká JUNIFEST TOP DANCE PARTY so špeciálnym hosťom, holandským dídžejom známym pod menom MARCO V, ktorý patrí medzi svetovú špičku. Okrem neho sa bude tancovať aj na produkciu popredných slovenských dídžejov Milana Lieskovskeho, Roberta Buriana a z Českej republiky pricestuje Michael C.

Spokojní môžu byť aj fanúšikovia tvrdej rockovej hudby, lebo v pondelok 16. 6. paralelne s JUNIFEST TOP DANCE PARTY vystúpi na samostatnom koncerte v EXPO ARÉNE Incheby heavy-metalová legenda, britská kapela JUDAS PRIEST. Tej budú predchádzať vystúpenia kapiel Interitus, Heed a Kreyson. Po druhej hodine rannej bude pokračovať heavy-metalová nádielka v hale B JUNIFESTU koncertmi ďalších rockových skupín do skorého rána.


Lahôdkou programu bude streda 18. jún, keď bude pódium JUNIFESTU patriť legende československej populárnej hudby, skupine OLYMPIC, ktorá sa predstaví svojím festivalovým koncertom najväčších hitov.

Nedeľa 15. 6. bude venovaná staršej generácii a každému, kto má rád folklór, dychovku a ľudovú hudbu a zábavu. V programe nazvanom Akcent Paráda a Zlatá Dychovka sa pod vedením Martina Jakubca a kapely Akcent Live predstavia tiež Jadranka, Oľga Szabová, Zdeno Sychra, Monika Stanislavová, Rochard Sacher, víťazné dychové hudby z televíznej súťaže ZLATÁ DYCHOVKA, Vojenský folklórny súbor Jánošík a ďalší. Vrcholom nedeľného programu bude vystúpenie orchestra Zlaté Husle a sólistov excelentného folklórneho súboru LÚČNICA. Z celého programu sa pripravuje televízny záznam.

Na JUNIFESTE si ako každý rok aj teraz nájde každý to svoje. Medzi ďalšie atraktívne mená programu nepochybne patria František Nedvěd, Gladiator, Kmeťo Band, Horkýže Slíže, Nocadeň, AYA, Tublatanka, Robo Šimko, Kamelot, Allan Mikušek, Žobráci s Michalom Hudákom, Taktici, Senzus, Bukasový Masív, Fleret, Terne Čhave, Fredy’s Dance Group, či Barbora Šulíková. Zastúpené sú rôzne hudobné žánre a tiež zahraniční interpréti. Z Holandska to bude okrem Marca V aj speváčka Loes Van Schaijk z holandsko-slovenskej skupiny Waterflow, z Británie zase James Evans zo zoskupenia James Evans & Band, z Afriky sa predstaví na Slovensku pôsobiaci Thierry s formáciou Thierry and friends. Medzi ďalších účinkujúcich patria: Nový Rownák, Rasťo a Lujza, tanečná skupina Cloggshow, Lenka Ferenčíková, Party Lounge, Sexit, Rea, Big Deal, R.A.D.O, Stará Škola, Setback, Arccus, Rockarolla, Anka Repková, a ďalší.

V sobotu 21.6. od 11.00 cca do 17.00 sa v Hale B v rámci festivalu JUNIFEST uskutoční ďalšia špeciálna akcia, a síce šesťhodinový maratón fitnessu, tanca, zábavy a dobrej nálady - Fredy Ayisi FITNESS, DANCE & ZUMBA PARTY pod taktovkou známeho Fredy Ayisiho a jeho Ayisi’s Dance & Training Center. Príďte si zacvičiť, zatancovať a nabiť sa pozitívnou energiou. Stanete sa súčasťou jednej z najväčších Fitness Party na Slovensku! Okrem toho na tých najlepších čakajú aj vecné ceny. Spolu sa uskutoční až 5 tréningov: Taerobik, Hip Hop Body Shop, Body Distress, Kangoo Jumps a tiež sa môžete tešiť na čoraz populárnejšiu horúcu Zumbu s cvičiteľkou Danielou Česnekovou! Predpredaj vstupeniek na fitness party prebieha v sieti Ticketportal, ako aj priamo v Ayisi’s Dance & Training Center na Wilsonovej ulici v Bratislave.

Absolútnou novinkou festivalu je tiež mediálna súťaž krásy Slovenska MISS JUNIFEST 2008, ktorej voľbu majú možnosť ovplyvniť aj samotní diváci, a to SMS hlasovaním. Súčasťou programu bratislavského festivalu budú kastingy uchádzačiek o titul MISS, verejné fotografovanie a predstavovanie finalistiek jednotlivých krajov Slovenska. Výťažok zo súťaže a zbierky je určený na zlepšenie kvality života pacientov s onkologickými ochoreniami a ich rodín.


Nebude chýbať ani bohatý sprievodný program, ako napríklad pokrový turnaj, exhibícia slovenského štvorkolkového tímu, prekonávanie slovenských rekordov, pivné a iné súťaže o skvelé ceny, a iné atrakcie a zaujímavosti. Počas celého festivalu bude divákov sprevádzať moderátor a skvelý zabávač Richard Vrablec, ktorému bude moderátorsky sekundovať Zuzana Viciaňová.

Vstupné na bežný festivalový deň je symbolických 100 Sk. Vstupenky na špeciálne dni 16. 6. a 18 .6. sú v cene 250 Sk v predpredaji siete Ticketportal, rovnako ako aj výhodná festivalová permanentka, s ktorou jej držitelia len za 490 Sk získajú voľný vstup na celý festival vrátane JUNIFEST TOP DANCE PARTY a koncertu OLYMPICU, zároveň získajú vstup do JUNIFEST – 1. NEZÁVISLÉHO ZDRUŽENIA SPOTREBITEĽOV, NÁKUPNÉ ŠEKY s množstvom zliav a výhod, kartu zliav a výhod SPHERE CARD, 1 FESTIVALOVÉ PIVO ZDARMA a šancu súťažiť o skvelé ceny. Do spotrebiteľského združenia JUNIFEST bude možné zaregistrovať sa aj priamo na mieste a získať tak atraktívne celoročné zľavy a výhody vo svete financií, obchodu a služieb od partnerov združenia. Bude to napríklad 33 % zľava na nákup pneumatík, 15 % zľava na bielu techniku a mnohé ďalšie!


Organizačný tím, účinkujúci a partneri festivalu JUNIFEST 2008 vás srdečne pozývajú stráviť nezabudnuteľné júnové dni v spoločnosti piva, dobrého jedla, zabávajúcich sa ľudí, skvelej hudby a dobrej nálady.


Život a kariéra Motorhead frontmana Lemmyho Kilmistera bude zdomuentovaná vo filme, ktorý je zatiaľ pokusne nazvaný "Lemmy" a ktorý by mal uzrieť svtelo sveta v roku 2009. Film sľúbuje fanúškom sprístupenie Kilmisterovho života a taktiež obsahuje interview s minulými a súčasnými členmi kapely ako aj Lemmyho priateľmi Slashom, Dave Grohlom, Mick Jonesom, Alice Cooperom, Steve Vaiom a superhviezdou wrestlingu Triple H.
Režisérom a producentom filmu sú Greg Olliver a Wes Orshoski. Orshoski sa k filmu vyjadril, že Lemmy ho nikdy neprestane udivovať. "Myslíte si, že viete kto je Lemmy, ale nemáte žiadnu predstavu. Ak si myslíte, že Lemmyho poznáte, verte mi, mýlite sa. Natáčať dokemnut o Lemmym je ako točenie dokumentu o divých zvieratách. Nikdy nerobí to, čo od neho očakávate."

Dododa o dokumente ešte nie je na papieri, ale ukážka filmu s Lemmyho testovaním basového aparátu a neslušnými vtipmi je už k dispozícii na Lemmymovie.com.
Motorhead sa v júly vyda na Európske turné, aby sa v auguste pripojil ku kapelám Heaven and Hell a Judas Priest.

Po tom ako Bullet For My Valentine vydali superúspešný album "Scream Aim Fire, 28. januára tohto roku, nasadia čoskoro už v poradí tretí singel s názvom Waking The Demon. Album Scream Aim Fire sa zatiaľ umiestnil na treťom mieste v US Billboard 100, rovnako ako aj v Anglicku, Nemecku a v Austrálii. V Japonsku dokonca dosiahol prvé miesto.
Počas mája a júna sa B4MV predstaví v Japonsku a v Austálii. V lete má kapela naplnované zastávky na všetkých veľkých festivaloch, ako Download, Rock AM Park a Rock AM Ring, Grasspop a Nova Rock. Po festivaloch pokračujú chalani americkým turné.

Priatelia frontmana Aerosmith, Stevena Tylera sa obávajú, že Steven znovu siahol po zakázaných látkach počas svojho dvojročného vzťahu s priateľkou Erin Brady. 60- ročný Tyler bol údajne čistý vyše 20 rokov. Pred týždňom však vyhladal pomoc známeho terapeuta pre drogovo závislé celebrity, Dr. Drew Pinsky v nemocnici Las Encinas v Pasadene, Kalifornii. Manželka Teresa opustila Stevena pred dvomi rokmi po 17 ročnom manželstve.

Minulý mesiac sa Tyler objavil spolu s Brady na Fenway Park´s Opening Day, kde spieval štátnu hymnu. Podľa očitých svedkov, spevákovo vystúpenie bolo slabé a ledva stál na nohách. Iné zdroje, ale uvádzajú, že Tylerov slabý výkon bol podminený liekmi proti bolesti. Pred dvoma týždňami, Tyler udeloval gitaristovi z Velvet Revolver, Slashovi cenu na benefičnom koncerte MusiCares MAP, ktorá financuje pomoc pre drogovo závislých hudobníkov.Tyler sám dostal udelenie ceny v rokou 2003.

ZZ Top plánuje vydať svoje vôbec prvé koncertné DVD, Live from Texas na 24. júna. Set, ktorý bol nahratý posledný november v Grand Praire v Texas, obsahuje 17 skladieb, vrátane "Sharp Dressed Man," "Gimme All Your Lovin,'" a "La Grange." Na DVD disku sa objaví aj ZZ Top verzia Jimi Hendrix-ovej "Foxy Lady".

Live from Texas bude obsahovať aj rozhovory s členmi skupiny, zákulisné zábery a booklet výluče živých fotografií. Párty na oslavu vydania DVD usporiadajú ZZ Top 23. júna v Hard Rock Cafe v Houstone.

Basák/spevák Geddy Lee a gitarista Alex Lifeson z kanadskej kapely Rush dali vyjadrenie k smrti pôvodného bubeníka kapely, Johna Rutseyho, ktorý zomrel minulý týždeň v Toronto vo veku 55.
Lifeson a Lee uviedli: "Naše spomienky na ranné roký Rushu, keď John bol v kapele sú pre nás veľmi príjemné. Aj keď sa naše cesty rozišli mnoho rokov dozadu, myšlienky na Johna nás stále rozveselia. Bude hlboko v nás skrz všetko, čoho sa dotkol."

Rutsey a Lifeson založili skupinu Rush v roku 1968, neskôr sa k ním pripjil i Lee. Rutsey nahral s kapelou debutový album v roku 1974, no vzápätí ju kvôli zdravotným záležitostiam opustil. Jeho nástupca, Neil Peart, sa pripojil ku skupine na druhom albume Fly By Night.

O tom, čo stojí za nejasnou dlhou pauzou u Red Hot Chili Peppers prezradil pre aktuálne číslo časopisu Rolling Stone ich frontman Anthony Kiedis. "V súčasnosti je kapela rozpustená. Od roku 1999 až do konca minulého roku, kedy skončilo naše turné, sme sa prakticky nezastavili, a preto chceme v tomto okamihu jednoducho iba odpočívať. Nahrávanie posledného dvojalbumu bolo zdĺhavé a náročné. Tak sme si povedali, že teraz budeme žiť svoje životy, dýchať vzduch, jesť a učiť sa novým veciam," uviedol mimo iného Anthony a zároveň dodal, že každý z členov kapely má na ďalšie mesiace už svoje plány.
"John Frusciante má v hlave niekoľko sólových projektov, Chad Smith hosťuje v Japonsku na turné jednej jazzovej skupiny a já som doma a venujem sa svojmu nedávno narodenému synovi,“ zakončil túto tému Kiedis.

Slovinská kapela Laibach ohlásila vydanie koncertného DVD. Tešiť sa na neho môžeme už v júny.
DVD, ktorého dátum vydania je stanovený na 16. júna, zachytáva koncertné vystúpenie v slovinskom meste Trbovlje, teda na mieste, kde Laibach v roku 1980 vznikli. Okrem celého koncertu, ktorý sa uskutočnil v rámci propagácie poslednej radovky "Volk", sa fanúšikovia môžu tešiť aj na kopu bonusov, medzi ktorými nechýbajú zábery zo zákulisia, komentáre jednotlivých členov skupiny, špeciálne koncertné medley, promo videoklipy a rozsiahly dokument o tom, ako celé turné prebiehalo.

Howard Curtis svetová kapacita v hre na bicie nástroje poctila svojou návštevou aj Slovensko. Známy americký bubeník je pre veľkú časť slovenských poslucháčov asi neznámy, o to väčšie bude prekvapenie pri počúvaní jeho famóznej hry.

Pán Curtis zavítal na Slovensko v sobotu 10. mája, aby uskutočnil workshop v bratislavskom hudobnom klube Hlava 22. Mal som to šťastie sa zúčastniť tejto, v skutku výbornej akcie, za čo sa chcem poďakovať, špeciálne Alexovy S., ktorý to celé usporiadal.
A teraz už k samotnému workshopu. Celé to malo začať o 12:00. Bohužiaľ sa mi nepodarilo dostaviť načas, ale až o takmer celú hodinu neskôr. Pri vstupe som však zistil, že prednáška má meškanie (chvalabohu) tak som sa teda usadil a čakal. Hneď mi do očí padli dve bicie sady. Jedny Sonor, bielej farby a druhé, tie stáli na pódiu, červené Yamahy. V klube boli aj klávesy a kontrabas. Po krátkom čase organizátor privítal pána Curtisa.

Začal rozprávať o vývoji hry na bicie nástroje od čias armády, kedy sa vlastne hra ako taká začala rozvíjať a v tomto období sa uložili aj prvé základne úderné techniky.
V podstate celá prednáška sa točila okolo rudimentov a ich dôležitosti pre správne a technické hranie, ako slávny jazzový bubeníci rozložili rudimenty do celej sady a ktorý z nich boli najväčší inovátori. Zazneli tu mená ako Warren ``Baby`` Dodds, ``Papa`` Jo Jones, Cozy Cole, ``Big Sid`` Sidney Catlett, Gene Krupa, i Buddy Rich. Títo všetci boli originálni bubeníci, ktorí priniesli do hry na bicie nástroje naozaj veľmi veľa. Pán Curtis striedal rozprávanie, s názornými ukážkami, ale aj s kladením otázok do publika a hraním s kapelou. Na pomoc si prizval o nič menej famóznych hudobníkov, klaviristu Tomáša Gajlicha a kontrabasistu Juraja Kalasza, ktorí mu robili doprovod počas jeho demonštrácii hrania s kapelou ale aj ukážok hudobných štýlov, rytmov a ich vývojom. Zaujímavá bola demonštrácia harmonickej kapelovej hry, kde mal každý nástroj svoje sólo a tie ostatné hrali v piane. Hlavným mottom Howarda Curtisa je hrať uvoľnene, byt v kľude a počas hry relaxovať. Podľa jeho slov, len tak môže byť naša hra predvádzaná z ľahkosťou. Zaznela aj otázka koľko odporúča cvičiť. Odpovedal, že je to individuálne, lebo keď žiakovi povie nech cvičí dve hodiny, tak bude cvičiť hodinu a pol a zvyšok bude pozerať na hodiny kedy už ubehnú tie dve. Povedal, že na druhej strane dve hodinky denne je fajn, ale čím viac tým lepšie, on sám ako doštudovaný hudobník, keď mal veľa času, vraj cvičil denne aj tých 10-12 hodín. Na záver zahrala celá kapela poslednú skladbu jazzového štýlu. Po nej sa pán Curtis poďakoval za pozvanie a takisto sa poďakoval pánovi Kalaszovi a pánovi Gajlichovi za skvelú hru. Tento workshop mne osobne dal dosť, lebo som sa dozvedel nové veci, ako teoretické tak aj praktické. Na záver chcem ešte povedať jedno. Dúfam, že sa v budúcnosti zvýši záujem bubeníkov o takéto akcie, ktoré sú hlavne pre nás, bubeníkov.

Britská formácia Blackmore's Night pripravila na 30. júna pod hlavičkou nahrávacej spoločnosti SPV Records nový album.
V poradí už siedma štúdiová doska ponesie názov "Secret Voyage" a podľa oficiálneho prehlásenia vydavateľa se fanúšikovia môžu tešiť na ďalšiu pestrú kolekciu kombinujúcu tradičné melódie so súčasnými trendami. Speváčka Candice Night a gitarista Ritchie Blackmoore sami svju hudbu charakterizujú ako renesančný folk-rock.
Novinka bude obsahovať okrem dvanástich nových piesní aj speváčkyn komentár každej skladby. Tituly piesní: God Save The Keg, Locked Within The Crystal Ball, Gilded Cage, Toast To Tomorrow, Prince Waldeck's Galliard, Rainbow Eyes, The Circle, Sister Gypsy, Can't Help Falling In Love, Peasant's Promise, Far Far Away, Empty Words.

Pri príležitosti 35. výročia sa firma DW rozhodla vyrobiť limitovaný počet pedálov pod označením Gold 5000 Accelerator™ Single Pedal. Plne funkčný pedál je vyhotovený z plátov 24 karátového zlata a je určený predovšetkým zberateľom, ako výrobok predstavujúci pozíciu lídra na trhu v rámci inovácií a kvality v pedálov. Pedál je dodávaný spolu so zlatým prepravným kufríkom a certifikátom. DW z pedálu Gold 5000 Accelerator™ vyrobilo len 1000 kusov.

Kto chce vidieť senickú kapelu Applause má možnosť. Pred mesiacom hrali v Hlave XXII v Bratislave. Report z tohto koncertu máte možnosť čítať tu na BOOGIESOUDE.

Ďalším koncertom miniturné Applause bude už túto sobotu - 17. mája vystúpenie v Irish pube v Banskej Bystrici spoločne so skupinou Rock Reunion. 21. júna sa kapela predstaví v trnavskom Art Clube popri kapele Hash.

Mimo turné k promo albumu sa kapela v najbližších týždňoch predstaví aj na rozlúčke s klubom Rock4ever v Senici v sobotu 31. mája. Okrem toho bude aj jedným z hostí Skalica Music Festu, ktorý sa uskutoční 28. júna a v Skalici sa predstaví aj v auguste na Beer Feste.

Termíny:
17. máj - Irish Pub, Banská Bystrica (+ Reunion)
21. jún - Art Club, Trnava (+ Hash)
28. jún - Skalica Music Fest, Skalica (ďalší účinkujúci: Puding Pani Elvisovej, Búh ví, Ewa Farná, Tina, Hex, Gladiator, Sako, Tramín, ...)
5. júl - Gbely, rock night,
16. august - Beer Fest, Skalica (hlavný hosť - Ewa Farná)



Viac informácií o kapele Applause nájdete na oficiálnej stránke www.applause.sk.

Britský časopis Kerrang! dáva fanúšikom možnosť podieľať sa na obálke tributnej dosky IRON MAIDEN „Maiden Heaven“. Presný zoznam skladieb a kapiel, ktoré natočia coververzie pre uvedenú kompiláciu, budú zverejnené budúci mesiac. V medzičase môžu záujemcovia o účasť v konkurze posielať svoje návrhy na obálku „Maiden Heaven“ na mail feedback@kerrang.com, alebo poštou adresu Kerrang! Magazine, P.O. Box 2930, London, W1A 6DZ. Obrázky musia byť vo formáte JPEG o veľkosti 15х15 cm., rozlíšenie 300 dpi a vysokú kvalitu.

Vokalista HAMMERFALL Joacim Cans sa stal víťazom švédskej verzie televíznej hudobnej reality show Clash Of The Choirs, v rámci ktorej známe mená hudobnej scény dávali dohromady zbory amatérov, ktorí potom medzi sebou súťažili. Spevácký zbor Cansa obdržal 52% hlasov divákov. Na YouTube.com je možné pozrieť si a vypočuť si videoklipy k dvom zo skladieb, ktoré team Joacima Cansa predviedol: „Hearts On Fire“ a „Oh, Fortuna“.

Spevák Sammy Hagar a basgitarista Michael Anthony spojili svoje sily a ako uviedol Anthony, „ s pár dobrými priateľmi sme sa zavreli do štúdia a to čo nahrávame je totálny KICK-ASS. Obaja členovia legendárnej skupiny Van Halen už v minulosti absolvovali spoločné turné. Taktiež boli jedinými členmi Van Halen, ktorí sa ukázali pri uvedení do Rock and Roll Hall of Fame v roku 2007, napriek tomu, že v kapele už aktívne nehrali.

Americkí progresívni metalisti z Dream Theater zahájili pred niekoľkými dňami turné Progressive Nation 2008. Jeden z chystaných koncertov majú v pláne natočiť za účelom nového DVD. Okrem tejto show by mal byť na disku zostrih všetkých vystúpení kapely z minulého roka. Bubeník Mike Portnoy však nechce prezradiť žiadne detaily, dokonca ani predbežný termín vydania.
Okrem Dream Theater sa na aktálnom Progressive Nation 2008 turné podieľajú ďalšie tri kapely: Opeth, Between The Buried And Me a 3.
Opeth sú miláčikmi všetkých účinkujúcich. Bez ich zvuku a zmyslu pre cit by atmosféra nebola dokonalá. Between The Buried And Me sú technickým hurikánom a návštevníkov doslova rozmaznávajú a formacia 3 predstavuje fanúšikom iný pohľad na daný hudebný žáner.

V našom pokračovaní potulkami poľskými hudobnými produktami nadviažeme na to kde sme minule skončili. S aparátmi LABOGA úzko súvisí meno leadra kapely ANNIHILATOR Jeffa Watersa, rovnako ako aj s značkou prestížnych gitár RAN GUITARS.

RAN vyrába vyslovene šesť a sedem-strunné custom elektrické gitary (žiadne basy!), prispôsobené individuálnym požiadavkám gitaristov, presne podľa ich priedstáv, avšak nie v najvyššej cene ako by sa to dalo vzhľadom na ručnú prácu predpokladať.
Držia sa hesla: “vytvárať najvyššiu kvalitu elektrických gitár pre muzikantov, ktorí požadujú len to najlepšie.“
Na výrobu používajú len najlepšie drevá, ultra vysoko kvalitnú elektroniku a špičkový hardware.
“Vy si poviete požiadavky a my vám dáme to najlepšie.“
Je to skutočne tak, samotná internetová stránka obsahuje veľmi presný formulár (http://www.ranguitars.com/custom.php) po vyplnení, ktorého vám firma postaví nástroj presne na mieru. Samotná výroba (závisí od výberu zákazníka) trvá 10 až 12 mesiacov.

Nečudo, že takejto lákavej ponuke neodolali ani popredný metalový borci: už spomenutý Jeff Waters (ANNIHILATOR), alebo Piotr Wiwczarek (VADER) či Pat O´Brian (CANNIBAL CORPSE). Modely všetkých troch gitaristov sú modifikované Flying V, telo z jelšového dreva.

RAN sa nevyhýba žiadnemu z bežne komerčne vyrábaných tvarov, ale je samozrejme prístupná úpravám podľa požiadaviek zákazníka. V bohatej galérii ( http://www.ranguitars.com/gallery.php) si môžete pozrieť nepreberné množstvo tvarov.


Viac na: http://www.ranguitars.com/

Motely Crue sa v priebehu minulého týždňa opäť objavili v štúdiu, aby nahrali ďalší song na ich plánovaný album, Saints of Los Angeles. Pôvodný dátum pre vydanie bol 17. jún, fanúšikovia si však budú musieť počkať do 24. K novému songu sa basgitarista Nikki Sixx vyjadril: „Nápad sme dostali počas nášho letného Cure Fest turné s Papa Roach, Buckcherry, Trapt a Sixx A.M Pred koncertom sme si v kapele zadžemovali, riffy, ktoré vznikli sa nám páčili, tak sme ich jednoducho išli nahrať do štúdia. Po vypočutí sme sa rozhodli, že song je hodný vydania na albume, takže momentálne je tam 13 skladieb.“
Nová skladba dostala názov "Goin' Out Swingin.'" a na albume sa objaví spolu so "L.A.M.F.," "Face Down in the Dirt," "Down at the Whisky," "The Animal in Me" a inými.
Tohtoročné turné kapely začína na Floride 1. júla.

Punkový nášup druhého ročníku PUNKOVÉHO MINIFESTIVALU v Pube v Moravanoch nad Váhom, vypukne v piatok 16. mája. Tešiť sa môžeme na 6 skvelých punkových formacií, ktoré privedú fans do varu. Postupne se od 18 hod. predstavia: FORENT, STREET SPIRIT, PLUS MÍNUS, EX TIP, SLOBODNÁ EURÓPA a BAD RELIGION SHOW.

zdroj: http://www.agenturaduna.sk/

Bubeník kapely Velvet Revolver, Matt Sorum navštívil Saddleback College v Kalifornii, kde spolu s profesorom histórie hudby, Terrym Newmanom, mal prednášku na tému rocková hudba. Sorum svojim poslucháčom povedal, že hudobníkom sa rozhodol byť po tom, ako videl vystúpenie The Beatles z roku 1966 v šou Eda Sullivana.
Po svojej promócii sa presťahoval do L.A. Svoju kariéru bubeníka začal v kapelách The Cult, Guns n Roses a momentálne pôsobí vo Velvet Revolver, kde s kapelou momentálne pracujú na nových nahrávkach a hľadajú náhradu za speváka Scotta Wielenda, ktorý sa vrátil do svojej materskej kapely Stone Temple Pilot.

         
Comebacková novinka amerických EXTREME nesie meno „Saudades de Rock". Termín vydania prvej radovej fošne po 13! rokoch by sa mal zhruba zhodovať so začiatkom ich svetového turné, ktoré sa rozbehne 29. júla koncertom v New Yorku.

Ako pre BW&BK prezradil Billy Gibbons, jeden z trojice texaských bradáčov, kapela ZZ TOP podpísala zmluvu s legendárnym producenom Rickom Rubinom (zodpovedný za výsledný sound takých hviezd ako: SLAYER, SYSTEM OF A DOWN, SLIPKNOT, AUDIOSLAVE, LIMP BIZKIT atď.)
V momente keď dokončí práce na novom albume METALLICA, by sa mal Rubin pustiť do nahrávania nástupcu päť rokov starej dosky ZZ TOP „Mescalero“

Pred 43 rokmi, 10. mája 1965, začali nahrávať Rolling Stones svoju hymnu – I Can´t Get Get No Satisfaction v Chess Studios v Chicagu. Prvé noty tejto skladby zapísal Keith Richards 7.mája, počas turné kapely na Floride. Páska, na ktorú v noci nahral úvodny riff údajne obsahovala 15 sekúnd skladby a 40 minút jeho chrápania. Slová k songu napísal Mick Jagger a text označil ako „ohrozenie pre starších poslucháčov“.

Roky po vydaní songu sa Richards vyjadril, že skladba mala byť pôvodne len doplnením obsahu albumu a nikdy sa nestane tak komerčne úspešným singlom.

"(I Can't Get No) Satisfaction" debutovala v Billboard Top 40 19. júna 1965, a od 10. júla bola na prvom mieste štyri týždne. Stones túto skladbu zaraďoval takmer do každého vystúpenia, či už ako posledný song, alebo prídavok. Len v prípade turne Bridges To Babylon (97-98) bola skladba použitá na zahájenie koncertu.

David Gilomou ohlásil vydanie albumu Live In Gdansk na september tohto roka. Album bol nahrávaný v lete, počas posledného koncertu jeho turné v roku 2006. Koncert naživo sledovalo 50000-ový dav v Gdanskej lodenici v Poľsku. Tento koncert bol jedinou príležitosťou, na ktorej Gilmour počas turné hral spolu so 40 člennou sláčikovou sekciou poľskej filharmónie. Orchester dirigoval Zbigniew Preisner, známy aj spoluprácou na Gilmourovom albume On An Island.

Show bola výnimočná aj šiestimi špeciálnymi premietacími plátnami pre každého člena kapely, predvedením skladby A Great Day For Freedom v orchestrálnom aranžmáne Michaela Kamena a účinkovaním slávneho poľského klavíristu Leszka Mozdzera, ktorý zahral časť zo skladby A Pocketful Of Stones z albumu On An Island.

Už dnes – v sobotu 10.5.2008 bude finále projektu Blastbeat v bratislavskom PKO. Finálový deň sa začne o 12:00, programom Music Expo. Na výstavu je vstup voľný.

O 19:00 sa začne hlavný koncertný program vystúpením kapely Horkýže Slíže, nasledovať budú finalisti sútaže kapiel: Wadda (ZA), Next Page (TN), Sunny (PB), The Paranoid (NZ), Kamorthon (BA), The Reason (BJ), Brian In a Cage (PD), Punk Funk Genius (BA). Bohatý program uzavrú svojim vystúpením Lavagance.

Lístky na koncerty budú k dispozícii aj na mieste za 150 Sk. Uvidíme sa na Blastbeate!



web: www.blastbeat.sk

Tri songy od už skoro kultovej britskej kapely Oasis sa šíria po internete mesiac pred vydaním ich nového albumu. Pesničky s názvami Nothing On Me', 'I Wanna Live A Dream (In My Record Machine)' a 'Stop The Clocks' rotujú nelegálne po sieti. Menežment kapely pochopiteľne bojuje za ich stiahnutie, najmä zo stránky You Tube. Kapela dokončuje práce na svojom 9. albume.
Diskografia:
Heathen Chemistry
Don´t Believe The Truth
Stop The Clocks
Familiar To Millions
Standing on the Shoulder of Giants
The Masterplan
Be Here Now
(What's The Story) Morning Glory?
Definitely Maybe

Legendárny Billy Idol sa na scénu vracia s novým albumom, ktorý vyjde 23. júna pod názvom Idolize Yourself a bude obsahovať najväčšie hity tohto speváka. Následne po vydaní albumu sa Billy objaví na dvoch koncertoch: 30 júla v Manchestri a o deň na to v Brixtone.
Počas svojej 27 ročnej kariéry vydal 12 albumov.

Spevák Beck nahral svoj ďalší album, spolu s producentom Brianom Burtonom, ktorý by sa mal na trhu objaviť už toto leto. Beck sa s Brianom dohodli na spolupráci už niekoľko rokov dozadu, k jej realizácii však došlo až v decembri minulého roku. Výsledkom je 10 nových skladieb pre spomínaný album.

Frontmanovi kapely Nickelback, Chadovi Kroegerovi zobrali 1.mája na rok vodičský preukaz a dostal pokutu 590 dolárov za jazdenie pod vplyvom alkoholu ešte v roku 2006. 33 ročný spevák bol zastavený políciou pre vysokú rýchlosť v jeho Lamborghini vo predmestí Vancouveru. V krvi mu namerali takmer dvojnásobný limit alkoholu, ako je povolené. Spevák sa k incidentu vyjadril slovami, že každý robí chyby, čím však neospravedlňuje pitie za volantom.
Aj napriek relatívne nízkemu trestu, jeho právnik sa odvolá proti tomu, že polícia porušila Kroegerove práva spôsobom ako mu robila test na alkohol v krvi.

Najvyššie umiestnený song kapely Nickelback, All The Right Reasons, zostáva v top 200 charte už 134 týždňov a predalo sa z neho už 7 miliónov kusov.

Yes sa pripravujú na odpálenie turné k 40. výročiu kapely v júly tohto roku. Turné The Close to the Edge and Back Outing navštívi celkovo 25 miest. Spevák Jon Andreson prezradil, čo môžu fanušíkovia na show čakať: „Na tour musíte hrať pesničky, ktoré naozaj chcete, väčšinou je to 70% zo 70. rokov, pár je z 80. a dve, alebo tri sú z 90. rokov. Je to už päť rokov od nášho posledného turné, všetci sme veľmi vzrušení hrať pre našich fanušíkov znovu, z ktorých sú mnohí s nami už takmer 40 rokov. Veď veľa manželstiev netrvá tak dlho.“ Kapela sa predstaví v zostave: Anderson, Howe, Squire a White. Oliver Wakeman si zasadne za keyboard za svojho otca Ricka Wakemana, ktorý bude mimo tour.

Nová edícia DVD k Yes 35. výročnému turné vyšla minulý mesiac. Živý album, ktorý obsahuje už nahratý materiál je ešte v štádiu mixáže a mal by vyjsť tento rok.

The Who ohásili spustenie svojej vôbec prvej oficiálnej stránky http://www.thewho.com/. Taktiež zverejnili pre členov svojho fanklubu dvojitý disk View From A Backstage Pass, so zriedkavými, alebo doposiaľ nezverejnenými nahrávkami. Prihlásením sa na túto stránku, si môžu členovia klubu, alebo „wholigans“ užiť interaktívne stretnutie so skupinou, či ostatnými Who fans, vrátane osobného blogu Peta Townshenda. Pre fanušíkov je pripravená špeciálna Wholigans Only aréna a message board, kde sa môžu navzájom kontaktovať. Raz za mesiac dizajnérsky tím stránky si vyberie určité obárzky, poslané členmi fanklubu a zaradí ich do WholigansGallery. Noví preplatitelia stránky taktiež obdržia zadarmo oficiálne Wholigan tričko a zľavný kupón pre všetky výpredajové CD v online predajni od The Who.

Singel „Violet Hill“ od Coldplay je už dostupný na nete. Za posledných 7 dní si ho stiahlo cez 2 milióny ľudí. Skupina pracuje na svojom v poradí štvrtom albume od decembra roku 2006 s producentom Brianom Enom a mal by vyjsť pod názvom „Viva la Vida or Death and All His Friends“ v júni tohto roku.
Kapela funguje od roku 1998 a založili ju Chris Martin (vokalista, pianista, gitarista), gitarista Johny Buckland, basák Guy Berryman a multi – inštrumentalista /bubeník Will Champion. Z kapely sa stalo jedno z najpredávanejších hudobných zoskupení nového milénia, ktoré ma na svojom konte už cez 30 miliónov predaných nosičov a cenu Grammy za singel „Clocks“.

Skupina najbližšie odohrá 2 voľné koncerty :
LONDON BRIXTON ACADEMY 16. júna
NEW YORK MADISON SQUARE GARDEN 23.júna