Podľa oficiálnej stránky austrálskej kapely AC/DC je vydanie ich najnovšieho albumu naplánované na október tohto roku. Súčasťou správy je aj súťaž, v ktorej sa píše:"AC/DC príchádza s ich novým albumom po ôsmich rokoch a preto sa chce odvďačiť našim fans. Jeden z nich vyhrá cenenú kópiu pôvodnej nahrávky nového albumu plus kópie všetkých predošlých albumov." Presný dátum vydania však na stránke uvedený ešte nie je.

Nový album bude predávaný výlučne cez Wal-Mart store, čo vyvolalo rozporuplné reakcie fans. Súčasne s vydaním albumu by sa mali AC/DC pustiť aj na turné.


Súvisiace články:
Hudba AC/DC údajne podnecuje výtržnosti
AC/DC dáva k dispozícii 3 nové songy zadarmo

AC/DC dokončili album
AC/DC spolupracuje na novom albume s producentom Pearl Jam

Podľa správ fínskeho Record Shop-u X, konečný dátum vydania nového albumu Metallica- Death Magnetic by mal byť 17.september 2008. Hoci to ešte nepotvrdili oficiálne zdroje je pravdepodobné, že 16.septembra by mal vyjsť v USA a vo väčšine kontinentálnej Európy 15.septembra (okrem Nemecka, Rakúska a Švajčiarska, kde si ho fanúšikovia môžu zakúpiť už v piatok 12.9.2008).
Deviaty štúdiový počin najvplyvnejšej hard and heavy kapely s názvom Death Magnetic by mal obsahovať 10 alebo 11 songov. Zatiaľ nebol potvrdený názov ani pre 1 pesničku, aj keď v magazíne Rolling Stone bol citovaný názov „My Apocalypse“. Kapela nezahrala ani 1 song na nedávnom festivale Bonnaroo. Vybraná skupina amerických a anglických žurnalistov mala možnosť počuť ukážky šiestich skladieb. Ukážky skladieb sú dostupné aj na You Tube.
Nové dielo bude produkované Metallicou a Rickom Rubinom. Konečne budeme počuť aj štúdiovú a snáď aj tvorivú prácu basáka Roba Trujilla, ktorý sa pripojil ku kapele tesne po ukončení nahrávania albumu St. Anger.

Legendárna britská kapela The Who oznámilana svojej stránke thewho.com, že koncom roka odohrá niekoľko koncertov v Japonsku. „Prosim, berte na vedomie, že The Who nerozšíri svoje turné do Austrálie a Nového Zélandu. Turné bude limitované len na Japonsko.“ Na stránke sa už objavili prvé dátumy:

The Who's Japanese Tour Dates:

November 13 - Osaka, Japan - Osaka Castle Hall
November 14 - Yokohama, Japan - Yokohama Arena
November 16 - Saitama, Japan - Saitama Super Arena
November 17 - Tokyo, Japan - Budokan Arena


Súvisiace články:
The Who spúšťajú svoju webstránku
Pete Townshend: nová biografia

V tomto reporte vam prinášame fotky nafotené našim spolupracovníkom z čínskej fabriky Xin Ya v Guangzhou. Pozrite si ako sa vyrábala možno aj vaša gitara







Exteriér fabriky



Zamestnanci







Lakovanie



Reklamné hlavy pre anglickú firmu






Gitara Bacchus pre japonský trh



"Skúšobňa" gitár



Showroom







































Teta s krkmi












foto: cacctus

U.K. magazín Total Guitar zverejnil dva rebríčky, v ktorých zhodnotil covery (najlepšie a najhoršie) nahraté svetoznámymi kapelami. Na prvom mieste medzi najhoršímí covermi sa objavila Celine Dion s coverom od AC/DC "You Shook Me All Night Long". 40 ročná populárna speváčka odspievala cover spolu s Anastaciou v rámci vystúpenia v Las Vegas v 2002. Nahrávka sa nikdy nedostala na jej album, zato vyšla na DVD pod názvom Divas Las Vegas 2002




Najhoršie covery
1. Celine Dion - "You Shook Me All Night Long" (AC/DC)
2. Girls Aloud/Sugarbabes - "Walk This Way" (Aerosmith)
3. Westlife - "More Than Words" (Extreme)
4. Will Young - "Light My Fire" (The Doors)
5. The Mike Flowers Pops - "Wonderwall" (Oasis)

Najlepšie covery:
1. Jimi Hendrix - "All Along The Watchtower" (Bob Dylan)
2. The Beatles - "Twist And Shout" (The Top Note)
3. Guns N' Roses - "Live And Let Die" (Wings)
4. Nirvana - "The Man Who Sold the World" (David Bowie)
5. Muse - "Feeling Good" (Anthony Newley and Leslie Bricusse)

Nedávno sa objavili informácie, že nastupujúcim spevákom vo Velvet Revolver by sa mohol stať známy "video jockey" z MTV, Steve Isaacs. Ten by mal nahradiť bývalého speváka Scotta Weilanda, ktorý sa vrátil do Stone Temple Pilots. Podľa portálu Blabbermouth.net je Steve horúcim favoritom, aj napriek tomu, že pred niekoľkými týždňami sa špekulovala, že leadrom Velvet by sa mal stať frontman austrálskej rockovej kapely Rose Tattoo.

Bubeník Matt Sorum pre MusicRadar.Com: "dôkladne sme vyskúšali viacerých spevákov a teraz sme našli takého, s ktorým chceme tvoriť."

Steve Isaacs pracoval pre MTV od roku 1991 do 1993. Následne začal koncertovať s kapelou Who's Tommy a o dva roky nato, v 1995 založil formáciu Skycycle.

Súvisiace články:
Rose Tattoo vo Velvet Revolver?
VELVET REVOLVER > rozchod so Scottom Weilandom

The Verve pokrstilo svoj reunion album „Four“ a bude vydané ešte pred koncom leta. V Európe vyjde pod značkou EMI a o deň neskôr v Severnej Amerike pod vlastnou značkou s distribúciou MRI/Megaforce/RED. Prvý singel „Love is Noise“ mal premiéru včera v rádiu BBC a je dostupný na stŕankach myspace.
„Je to veľmi speciálna kapela s neskutočne talentovanými ľudmi“, prehlásil manažér kapely Jaz Summers a dodal: „Spravili skvelé 3 albumy a teraz je na rade ďalší. Je to malý zázrak, keď sa dajú všetci štyria dokopy.“
Kapela mala 9 ročný pôst. Posledný album „Urban Hymns“ obsahoval hit "Bittersweet Symphony" a kapelu vyniesol na prvé miesta v celosvetových hitparádach. Odvtedy frontman skupiny Richard Ashcroft nahral 3 sólové albumy. Kapela má na pláne tucet letných vystúpení na festivaloch vo Veľkej Británii.

Legendárne kanadské trio Rusch je medzi 25-mi umelcami, ktorí boli zaradení medzi hviezdy na hollywoodsky chodník slávy v roku 2009. Hollywoodsky výbor to zverejnil 19. júna. Rusch už má podobné uvedeni za sebou v Canadskej sieni hudobného priemyslu v roku 2003.
Skupina je na teraz na poslednom úseku svojho severo-amerického turné na podporu ich najnovšieho album Snakes and Arrows. Najbližšie sa predstaví v okolí Denveru 25.júna. Je to vlastne presunuté vystúpenie z 5. júna, kedy neboli vhodné poveternostné podmienky.

Rodičovský dom Johnnyho Casha je momentálne na predaj na eBay. Predávajúci danej nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza na brehu Old Hickory Lake vo svojej aukcii pripomína, že spolu s domom sa stane budúci majiteľ aj vlastníkom pomyslenej histórie country music. Dom pozostáva zo štyroch spální, priestrannej obývačky s kozubom, kuchyne a troch kúpeľní. Okrem iného je v ňom aj malé nahrávacie štúdio.

V cene je tiež zahrnuté:
gitara Johnnyho Casha
bronzová busta Johnnyho Casha
zlatý medailón s 18 diamantmi a 4 rubínmi s fotografiami Johnnyho Casha a jeho manželky June Carter Cash


Vyvolávacia cena nehnuteľnosti je $1,375,000.

Spevák kapely Aerosmith Steven Tyler ukončil tento mesiac svoju liečbu v Celebrity Rehab doktora Drewa Pinskyho. Minulý týždeň sa Tyler už objavil na finálovom zápase NBA medzi Boston Celtics a Los Angeles Lakers. Podľa internej správy bol 60 ročný Tyler čistý od roku 1986. Minulý mesiac sa však sám prihlásil na klinike a podstúpil liečbu.
Niektoré zdroje špekulujú, že Tylerova závislosť sa mohla objaviť na základe zvýšeného užívania liekov proti bolesti, ktoré mu boli predpísané po tom, ako prekonal hepatitídu C, operáciu hrdla a dve operácie nohy.

Momentálne pracuje Aerosmith na na novom albume.


Súvisiace články:
Steven Tyler s problémami?

Včera (21.6.2008) odohrala bratislavská skupina Godfather koncert v klube Hlava XXII. Sobotný večer som si teda nechal spríjemniť hudbou osvedčených rockových žralokov v podaní začínajúcej mlade. Skupina Godfather pre začiatok vsádza na staré klasiky. Vypočuli sme si hity od Elvisa, Creamu, Steppenwolfu, Jimiho Hendrixa, AC/DC, Rolling Stones... ale na moje potešenie aj vlastné tri songy.

Skupinu tvoria štyria členovia. Dve gitary, sa striedali v sólach, hoci je jasné že jeden gitarista je viac ten sólový – Lukáš a druhý je zase ten spievajúci - Tomáš. O skvelú rytmiku sa starala talentovaná basáčka a výborný bubeník Jimmy.

Je vidno, že všetci členovia bez výnimky majú veľa nacvičené a keďže ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku, naživo včera predviedli výborný koncert. Najmä basáčka zvyšovala nielen vizuálny, ale aj hudobný zážitok. Zvukovo to bolo od začiatku presne to, čo sa do tej hudby hodilo, dobrý vintage surový gitarový zvuk.

Sólový gitarista hral perfektné sóla a spolu s basáčkou vynikali v každej pesničke. Spev možno pôsobil trocha neohrabane, ale mne sa páčil charakteristický a originálny spevácky prejav. Niektoré pesničky s ním dostali príchuť Godfathera a odlišovali sa tak od originálu práve tak akurát. Inde sa zase spev hodil úplne presne – Highway To Hell od AC/DC nemala chybu:)

Vlastné songy tiež zaujali a boli vhodným doplnkom playlistu zloženým z najväčších hitov klasického rocku. Kapela plánuje najbližšie koncerty už s vlastným repertoárom, takže sa teším, ako sa terajší pomer prebratej a vlastnej tvorby obráti a Godfather si začne raziť cestu vlastnými vecami. Počas celého koncertu to bolo výborné počúvanie a môžem povedať že svojou interpretáciou známych hitov sa vyrovnali starým harcovníkom, ktorí brázdia bratislavské kluby s covermi. Ba čo viac, cover bude čoskoro možno len príjemným doplnkom na koncerte plnom muzikantských talentov, ktorí majú všetko ešte pred sebou. Hocikedy si takýto koncert rád zopakujem a prajem veľa zdaru kapele.

autor: locksmith

foto: blaze

V piatok 20.6 si kapela The Bag of Bones vyskúšala svoj prvý "open air" koncert, ktorý sa uskutočnil na streche ich skúšobne v Bratislave. Koncertu sa okrem fans kapely zúčastnili aj naše bezpečnostné zložky a spokojní susedia z okolitých domov. LET THERE BE ROCK !