Server Blabbermouth včera informoval, že gitarista Maurycy "Mauser" Stefanowicz a bubeník Dariusz "Daray" Brzozowski opustili poľskú death metalovú legendu Vader. Podľa servera Meinl Cymbals sa Daray pripojí k nórskym Dimmu Borgir. Mauser sa chce venovať svojmu projektu Unsun, ktorý 22. septembra vydá svoj debutový album "The End Of Life".

Vader včera odohral výročný koncert pri príležitosti 25 rokov od vzniku kapely. Koncert prebehol vo Varšave. Okrem Vader na koncerte vystúpili aj Grave, Rotting Christ, Dismember, Gorefest, Marduk, Nile, Entombed a Samael. Vystúpenie Vader bolo zaznamenané na DVD, ktoré má vyjsť v roku 2009 a jeho meno bude "XXV".

S Bubeníkom Larsom Ulrichom bolo robené nové interview v ktorom vyhlásil, že kontroverzný album z roku 2003 "St. Anger" musel byť vydaný, pretože nové CD "Death Magnetic" naň nadväzuje. Na otázku, čo si myslí o albume a jeho primitívnej produkcií, odpovedal: „Mňa už netrápi, či dobrý a zlý...viem, že si veľa ľudí nemyslí, že to je dobrý album, ja to uznávam a rešpektujem to. Viem, že veľa ľuďom to príde ťažké. Čím som si 100-percentne istý je, že nebyť St. Anger, Death Magnetic by neznel, tak ako znie. St. Anger musel prísť: ak neviete nájsť nič hudobne pekné na albume, čo ja rešpektujem, skúste aspoň brať jeho existenciu.“

Ulrich prezradil, že kapela bola dosť prekvapená s negatívnymi ohlasmi fanúšikov na album. Tiež sa vyjadril v interview, že nebyť albumu St. Anger, pri ktorom sa úplne zmenil štýl akým skladajú a píšu piesne – žiaden Death Magnetic by nebol. „James Hetfield (frontman) by hral v Nashville country. Ja by som sa venoval filmovej produkcií a Kirk Hammet (gitarista) by bol na turné s Joe Santrianim.“

Death Magnetic vyjde celosvetovo 12. septembra.


www.metallica.com
www.therockradio.com

Nový album nórskej black metalovej kapely Satyricon s názvom "The Age Of Nero" vyjde 3.novembra cez Roadrunner Records. Kapela album nahrávala v Californii v štúdiu Sound City, kde svoju novinku nahrávala aj Metallica.

Kapela taktiež v novembri vyráža na európske turné. Predkapelu jej bude robiť britská thrash metalová kapela Evile.

Slovenských fanúšikov môžu zaujímať predovšetkým zastávky vo Viedni (6.12.2008, Gasometer) a v Prahe (7.12.2008, Futurum).

"The Age Of Nero" tracklist:
01. Commando
02. The Wolfpack
03. Black Crow On A Tombstone
04. Die By My Hand
05. My Skin Is Cold (album version)
06. The Sign Of The Trident
07. Last Man Standing
08. Den Siste

Obal albumu:



























Súvisiaci článok: Satyricon: "Sme na správnej ceste"


Na oficiálnej stránke kapely sa už dá streamovať nový singel AC/DC s názvom "Rock 'N Roll Train". Skladba pochádza z nového albumu kapely "Black Ice", ktorý vyjde 20. októbra a bude obsahovať 15 skladieb.

"Black Ice" sa nahrával vo Vancouveri a o produkciu sa staral Brendan O'Brien, ktorý v minulosti spolupracoval s Pearl Jam, Bruceom Springsteenom, či Velvet Revolver.

"Black Ice" bude prvým albumom kapely od ich nahrávky "Stiff Upper Lip" z roku 2000.

"Rock 'N Roll Train" môžete počúvať na týchto adresách:

http://www.myspace.com/acdc
http://www.acdc.com/



Skupina Lynyrd Skynyrd tvrdo pracuje na novom albume, ktorého vydanie sa očakáva na nový rok. Skupina spolupracuje s gitaristom Roba Zombieho Johnom 5 (ex Marylin Manson gitarista) a chystá sa na začatie písania piesní. Chlapci sú pripravení nabehnúť do štúdia už túto jeseň a skončiť nahrávanie koncom roka.

Člen kapely Rickey Medlocke: “Robíme dosť veľa skladania s Johnom 5.“ Dodáva: “Zatiaľ čo si každý pomyslel: Môj Bože, vy budete spolupracovať s týmto chlapíkom? Ale tento chlapík sa ukázal ako všeobecne talentovaný vo všetkých žánroch.“

Lynyrd Skynyrd odohrali koncert 26. Augusta vo West Bende – Wisconsin.

www.therockradio.com
www.lynyrdskynyrd.com
www.john-5.com

Bubeník Jason Bonham sa vyjadril pre rádio z Detroitu, že Gitarista Led Zeppelin Jimmy Page a basgitarista John Paul Jones spolu odnedávna "jammujú" a pracujú na novom materiály. Bonham: „Bol som v Anglicku veľa krát. Pracujem s Jimmym a Johnom Paulom a snažíme sa pripraviť nový materiál a texty. Neviem zatiaľ čo z toho bude, ale niečo hádam hej....momentálne, jediné čo si uvedomujem, je obrovská radosť z hrania s týmito dvoma a so začatím prác na novom materiály.

No zatiaľ Bonham nemá ani poňatia, kde môže nový materiál skončiť, ale vyjadril sa, že nahrávanie s Led Zeppelin je to, čo vždy chcel robiť.

Bonham, syn bývalého bubeníka Led Zeppelin – Johna Bonhama, zaujal miesto po svojom otcovi len po druhý raz. Prvý raz dostal možnosť v decembri minulého roka pri špeciálnom "reunion" koncerte Led Zeppelin.

Momentálne neexistuje žiadne oficiálne vyhlásenie aké plány má Led Zeppelin do budúcnosti. Avšak známe je, že spevák kapely Robert Plant, má naplánované turné na podporu jeho nového albumu so speváčkou Alison Krauss.

Nová kniha o kariére Guns N' Roses zachytáva divoké žúry poriadané kapelou. Rockový publicista Stephen Davis nazval svoju knihu "Watch you bleed: The Saga of Guns N' Roses."
Fanúšikovia tak budú môcť aspoň v knižnej forme nahliadnuť do zákulisia a súkromného života kapely v jej rozkvete.
"Watch you bleed" sa predáva už od utorka (26. August).

Bývalý gitarista Guns N' Roses, Slash vydal svoje memoáre minulú jeseň. Kniha sa volá nápadito – Slash.

www.therockradio.com
www.gunsnroses.com

Priaznivci jedného z najznámejších thrasherov, Kerryho Kinga, sa môžu tešiť na ďalšiu signaturovanú vecičku. Po tom ako pre Kerryho začali signature gitary vyrábať B.C.Rich a Marshall vyrobil kombo a hlavu, chytil sa tejto legendy zo Slayeru aj Jim Dunlop. Po „úspešnom“ 10 pásmovom ekvalizéri s označením KFK1, prichádza Dunlop s ďalšími dvomi vecičkami, s ktorými by ste sa mali ešte viac priblížiť k nezameniteľnemu zvuku Kerryho.
Vznikla tak re-edícia pôvodného Crybaby Q-Zone, ktoré Kerry používal vo svojom pedalboarde ako "fixed-wah" dlhý cas. Efekt obsahuje tri potenciometre: Volume (pridá +18dB), Q-Zone (frequency breadth), a Peak (frequency center). Nechýba prirodzene ani Kerryho „kérka“ :)
Info o produkte: tu
Cena: 97 dolárov

Dunlop okrem signature efektov vsadil znovu aj na struny. Po pekelných lanách Mr. Wylda prichádza Kerryho sada s prekvapivo tenkými strunkami. V desiatkovej nickel plated steel sade je ako bonus hrubé éčko ´52.
Info o produkte: tu

Cena: 4,95 dolára

Signature veci Kerryho:
Gitary: Kerry King Signature V, Kerry King Metal Master V, Kerry King Signature Wartribe,
Kerry King Metal Master Warlock (všetky BC.Rich)
Ampy: 2203KK, MG10KK, (oba marshall)
Efekty: KFKQZ1, KFK1, (oba dunlop)
Struny: DEN2017 (dunlop)


Súvisiace články:
Marshall: Z núdze cnosť (MG10KK)
Gitary B. C. Rich (part 2)
Tvorič insane sól Kerryho Kinga

Alice Cooper
2.12.2008

Americká rocková ikona, spevák Alice Cooper, vystúpi 2. decembra v brnianskej hale Rondo. Vincent Damon Furnier, ako znie pôvodné meno tohto umelca, sa na hudobnom poli pohybuje už od roku 1969, kedy mu vyšiel debutový album Pretties for You.

V sedemdesiatych rokoch sa preslávil extravagantnými vystúpeniami, pri ktorých využíval hororové rekvizity, čím sa jeho predstavenia podobali viac na šou ako na koncerty.

Veľkými hitmi boli v tomto období skladby I'm Eighteen či School's Out. Kým do roku 1974 vystupoval Alice Cooper v sprievode svojej rovnomennej skupiny, po tomto roku už na hudobnej scéne pôsobil výlučne sám.

Obrovským hitom bola v roku 1989 skladba Poison z nahrávky Trash, ktorú zložil dnes 60-ročný muzikant v spolupráci s producentom Desmondom Childom. Autor 25 štúdiových albumov sa napriek svojmu veku cíti výborne, naďalej koncertuje a fanúšikom prináša v pravidelných intervaloch nové nahrávky.

Poslednou štúdiovkou Coopera je album Along Came a Spider (2008), ktorý debutoval v americkej hitparáde Billboarde 200 na 51. mieste. V britskom rebríčku sa uchytil na 31. pozícií.

Vstupenky na jeho moravský koncert sa začnú predávať 27. augusta za jednotnú sumu 695 českých korún (861 Sk / 28,58 €).

Zdroj: SITA

V pondelok, 25. augusta sa v predajni hudobných nástrojov On Board uskutočnila basová jam session, ktorej cieľom bolo predstaviť basové aparáty talianskeho výrobcu Mark Bass a basgitary pána Sivčáka. Fotky z tejto akcie si môžete pozrieť nižšie.

Aparatúra a nástroje na session:
hlava: mark bass R500
bedne: STANDARD 102HF + TRAVELER 102P
efekt: BOSS GT-10B
basy: SIVCAK - NDHS 5 a TB6

Kontakt:
On-board
Rožňavská 1, 83104 Bratislava
Tel.: 02/44452257
www.on-board.sk
E-mail: shop@on-board.sk


















Nový album britskej metalovej kapely Cradle Of Filth sa bude volať "Godspeed on the Devil's Thunder" a vyjde 28. októbra prostredníctvom Roadrunner Records. Album bude obsahovať trinásť skladieb a jeho celková dĺžka bude 72 minút.

"Godspeed on the Devil's Thunder" bude koncepčný album, ktorý bude pojednávať o legendárnom sériovom vrahovi z 15. storočia. Jeho meno je Gilles De Rais , ktorý predtým ako sa z neho stal satanista, sexuálny deviant a vrah, bojoval po boku Jany z Arku a získal veľké bohatstvo.


"Godspeed On The Devil's Thunder" tracklist:

01. In Grandeur And Frankincense Devilment Stirs
02. Shat Out Of Hell
03. The Death Of Love
04. The 13th Caesar
05. Tiffauges
06. Tragic Kingdom
07. Sweetest Maleficia
08. Honey And Sulphur
09. Midnight Shadows Crawl To Darken Counsel With Life
10. Darkness Incarnate
11. Ten Leagues Beneath Contempt
12. Godspeed On The Devil's Thunder
13. Corpseflower

Obal nového albumu:


Jean Michel Jarre
28+29.11.2008 v Bratislave a Košiciach.

Jean Michel Jarre - celebrita New Age, klávesovy mág, najznámejší a najpredávanejši francúzsky umelec. 80 miliónov predaných nahrávok inštrumentálnej hudby, hity ako Oxygene alebo Equinoxe. 3 x prepisoval Guinessovu knihu rekordov v návštevnosti koncertov !!!
Turné 2008 naživo: podstatná časť albumu Oxygene naživo s novou, zrkadlovou show!!!

Vstupenky od 1.8.2008 v predaji cez sieť Ticketportal.

zdroj: agentúra EPG

Tarja Turunen (ex-NIGHTWISH)
24 + 25.10.2008 - Bratislava + Kosice

Fínska operná diva a zároveň rocková ikona na
sólových koncertoch u nás !
S novým albumom a klipmi : na sposob rocku, symfonie a metalu...
Nenechajte si újsť tieto exkluzívne predstavenia !

Vstupné od 590,- Skk v sieti Ticketportal.

zdroj:agentura EPG

Gitarista Velvet Revolver a zakladajúci člen Guns N' Roses, Slash sa v stredu, 3 septembra predstaví v Guitar Centre Northridge (California) v rámci akcie "Guitar Center Sessions: An Evening of Dialogue and Insight with Slash". Session je prístupná pre verejnosť a gitarista bude mat na nej prednášku o technikách hry na gitaru, nahrávaní a tvorení skladieb. Popri prednáške predstaví aj svoje Gibson signature modely. Návštevníci sa budú môcť Slash opýtať aj na otázky ohľadom jeho pôsobenia v Guns N' Roses. Po prednáške by mala prebehnúť autogramiáda a Slash by mal podpisovať aj nedávno vydanú knihu s názvom "Reckless Road: Guns N' Roses and the Making of Appetite for Destruction".


Súvisiace články:
Slash pracuje na vlastnom albume
Slash si zahrá v „Gibson Jam“
Gitarista Slash dovŕšil 43 rokov

V dnešnom pokračovaní nášho "efektného" seriálu sa budeme venovať jednému z prvých vynálezov firmy Electro-Harmonix, ktorý sa nedávno dožil svojej reedície. Plným názvom "Knockout Attack Equalizer" umožňuje miešaním basového a výškového filtra príjemne doladiť zvuk vašej gitary. Od legendárneho zvuku Gibson Les Paul až po Fender Strat a Telecaster tón. Poďme sa ale pozrieť či, Knockout zvládne dať skutočné K.O. podobným ekvalizérom...

Úvod:
Od minulého dielu mám trochu obavy z komplikovanejších efektov, Knockout je však presným opakom. Ovláda sa veľmi jednoducho a ani rozmermi nieje veľký. Efekt sa ovláda dokopy tromi potenciometrami (LOW, DRY, HIGH) a vypínačom On/Off. Aby bol opis úplný spomeniem ešte STATUS LED - diódu nad vypínačom, ktorá signalizuje či je efekt zapnutý. Na pravej strane efektu sa nachádza INPUT a zľava OUTPUT jack. Zhora sa pripája klasický 9V adaptér. V prípade, že nemáte prislúchajúci adaptér po ruke – Knockoutu vie dodať šťavu aj 9V batéria. Efekt je dodávaný aj s ňou, na jej výmenu jednoducho odskrutkujete hlavný kryt.

Charakteristika:
Efektom ako Knockout sa nevenuje až taká pozornosť, pretože nerobia so zvukom až také veľké divy. Žiadne kvákanie ani ozveny. Napriek tomu majú ekvalizéry svoje využitie. V prípade, že nechcete mať celý arzenál gitár, ale máte len jednu obľúbenú, sa vám takýto ekvalizér určite zíde. Zvuk "singel" snímačov dokáže premeniť "humbuckery" a naopak. Ďalej sa dá použiť na reguláciu hlasitosti potrebnú napríklad počas sólovania.
Existuje veľa typov ekvalizérov a delia sa podľa zamerania, podľa aké frekvencií aké prepúšťajú, alebo podľa toho ako sa ovládajú. Najbežnejšie ekvalizéry sú: parametrické, alebo grafické.
Knockout je jednoduchý parametrický ekvalizér obsahujúci potenciometre. Obsahuje basový filter, výškový filter, a regulátor čistého signálu. Všetky tri súčasti sú ovládané samostatnými potenciometrami.

Funkcie:
Ovládanie efektu je intuitívne a hravo ho zvládne každý, určite však nebude na škodu, keď si zbežne priblížime jednotlivé ovládače a ich funkcie.
LOW – reguluje hlasitosť nízkych a basových frekvencií. Pri dobrom nastavení vie krásne zaguľatiť zvuk, hlavne pri hre na basovú gitaru.
DRY – riadi hlasitosť signálu priamo z INPUT jacku. Pričom pracuje ako prostredník medzi dvoma filtrami a dotvára formovanie tónu.
HIGH – ovláda výškový filter a tým pádom aj hlasitosť výšok.

Typy pre nastavenie Knockout-u:
Nastavenie Stratocaster zvuku na gitare typu Les Paul:
Low 12 Dry 10 High 3
Nastavenie Telecaster zvuku na na gitare typu Stratocaster
Low 12 Dry 2 High 3



Špecifikácie:
Napájanie: univerzálnym 9V adaptérom, ktorý používajú aj iné značky ako BOSS, alebo IBANEZ.
Ovládače: tri potenciometre (LOW, DRY, HIGH), vypínač On/Off, STATUS LED
Rozmery: 9 x 12 x 6 cm
Hmotnosť: 0,33 kg

Cena:
Na Slovenku sa dá nový Knockout zohnať za 2000 Sk a u našich českých bratov za 1600 Kč.

+
Veľmi precízny zvuk, bez pridaného šumu a skreslenia.
Cenovo prijateľný efekt
Možnosť napájania univerzálnym adaptérom aj batériou.
Použiteľnosť aj pri basgitare a iných nástrojoch
-
Málo možností nastavenia
Relatívne nízka potreba takéhoto efektu

Knockout je kvalitný efekt, no jeho využiteľnosť pokrivkáva. Efekt podľa mňa nieje určený pre profesionálov, pretože oni si radi kúpia viacero typov gitár. Začiatočníkovi je tento efekt v praxi zbytočný, pretože si vystačí si aj s ekvalizérom, ktorý je vstavaný v kombe. Kto by mal pocit, že sa mu takýto efekt hodí netreba sa báť o životnosť, alebo kvalitu prevedenia. V tom Electro-harmonix nesklamal ani teraz.


www.ehx.com

Michael Nicklasson opúšťa Dark Tranquillity. Podľa vyjadrenia kapely však naplánované vystúpenia odohrá kapela s náhradným basákom.

Michael povedal: "Po takmer 10 rokoch a hromade turné a festivalov, som sa rozhodol opustiť Dark Tranquillity z osobných dôvodov."

"Bolo skutočne skvelé stretávať fanúšikov po celom svete. A taktiež skvelých priateľov, ktorých som získal počas tejto perfektnej cesty - ľudia okolo kapely, fanúšikovia a všetci s ktorými som spolupracoval. Nemôžem menovať každého, lebo zoznam by zabral celú webovú stránku, ale budete mi všetci chýbať. Toto je však správna vec. Musím to urobiť. Skutočne potrebujem pauzu."

Podrobnosti o vystúpení slávneho gitaristu z Led Zeppelin na uzatváracej ceremónií 29. olympijských hier sú konečne známe. Jimmy Page si zahrá s R'n'B – popovou speváčkou Leonou Lewis v nedeľu v noci (24. August).

Britský basgitarista Gyu Pratt, známi hlavne svojou spoluprácou s Pink Floyd uverejnil na svojej stránke v utorok (19. Augusta): „Tiež by vás možno zaujímalo, že keď bude Jimmy Page Page a Leona Lewis hrať "Whole Lotta Love" na konci hier, budem to ja - kto bude hrať na base.“

Príspevok bol však zrušený, podľa správ z Led Zeppelin fan stránky:
emonsqueezings.blogspot.com


www.therockradio.com

Talianski šialenci Ephel Duath dokončili práce na ich novej radovke s názvom "Through My Dog's Eyes". Album by mal vyjsť v októbri cez Earache records. Nahrávanie prebiehalo v Ríme v Outer Sound Studio s producentom Giuseppe Orlandom (spolupracoval aj s Novembre a Klimt 1918). Kapela album nahrávala v zostave Davide Tiso (gitara), Luciano Lorusso George (vokály) a Marco Minnemann (bicie). Mastering prebehne vo Fínsku vo Finnvox Studios. Artwork albumu je vytvorený Seldonom Huntom, ktorý vytváral obaly aj pre Neurosis, Isis alebo Sunn O))). Jeho podoba však ešte nie je zverejnená.


Na albume bude hosťovať gitarista The Dillinger Escape Plan Ben Weinman. Weinman zložil elektronickú časť skladby "Bark Loud". Weinman popisuje spoluprácu takto: "Ephel Duath je jedna z tých kapiel, ktoré skutočne chápu ako má experimentálna hudba vyzerať. Turné s nimi bolo skvelou skúsenosťou a je skvelé s nimi spolupracovať aj touto cestou."

Tracklist albumu:
01. Gift
02. Promenade
03. Breed
04. Silent Door
05. Bella Morte
06. Nina
07. Guardian
08. Spider Shaped Leaves
09. Bark Loud

Členovia Stratovarius oficiálne zverejnili meno nového gitaristu, ktorý má v kapele nahradiť zakladajúceho člena a zároveň hlavného skladateľa Tima Tolkkiho. Túto informáciu zverejnil fínsky magazín s názvom Soundi.

Meno nového gitaristu je Matias Kupiainen. Má 25 rokov a pochádza z Helsiniek. Študoval hudobnú teóriu a hudobnú technológiu na Sibelius Academy. Kupiainen je spoluvlastník nahrávacieho štúdia a v súčasnosti sa venuje dvom sólovým projektom: Fist In Fetus a Shred Circus. Kapela ho objavila prostredníctvom basáka Lauriho Porru. Ten ho objavil v novembri v Helsinkách na "release party" albumu Guitar Heroes.

Pre časopis Soundi Kotipelto povedal, že Kupiainen je pravdepodobne najlepší gitarista akého kedy videl. Kotipelto taktiež potvrdil dohad, ktorý tvrdil že kandidátom na miesto gitaristu bol aj Tuomas Wäinölä z jeho sólovej kapely.

Kotipelto a Kupiainen taktiež pripravujú nový album a popisujú ho ako agresívnejší a progresívnejší ako ich posledné albumy s Tolkkim.

http://www.myspace.com/matiaskupiainen

Jeho kvality môžete posúdiť v tomto videu:

Limp Bizkit je svojím spôsobom fenomén. Na jednej strane veľa ľuďmi zatracovaná, ale aj zbožňovaná a v médiách dosť prepieraná rap-metalová skupina si tento prívlastok isto zaslúži. Nech si tvrdí kto chce čo chce, dvojciferné číslo svetových hitov a milióny predaných nosičov hovoria samé za seba. Poďme si teda trochu viac priblížiť históriu kapely.



Korene kapely Limp Bizkit siahajú do roku 1994, kde ju vo Floridskom Jacksonville založili spevák a raper Fred Durst, jeho kamarát Sam Rivers (basa) so svojim bratrancom Johnom Ottom (bicie). Zostavu doplnil gitarista Wes Borland. Chalani boli ovplyvnení kapelami ako Rage Against The Machine, Korn, alebo Faith No More, ktoré sa pohrávali kombináciou rapuového vokálu a rockového spodku.

Po koncerte Korn v Jacksonville, sa basista Fieldy nechal potetovať Fredom Durstom, ktorý v tom čase pracoval v tetovacom štúdiu. Stali sa z nich priatelia a tak mu Fred povedal o svojej kapele a posunul mu ich demopásku. Fieldy pásku dal ich producentovi Rossovi Robinsonovi, ktorému sa zapáčila a neskôr produkoval väčšinu albumov Limp Bizkit. Vďaka nemu absolvovali turné spolu s Deftones a House Of Pain, kde sa k nim pripojil „Paiňácky“ DJ Lethal, ktorý, pre zaujímavosť, pochádza z Litvy.

Kapela nahráva roku 1997 svoj dlhotrvajúci debut Three Dollar Bill Y'all pod hlavičkou labelu Interscope a koncertuje spolu s Faith No More a Primus. Najviac kapele pomohlo Family Vaules Tour, na ktorom sa zúčastnila spolu s Korn, Rammstein, Orgy a ďalšími kapelami.

Komerčne sa kapele podarilo preraziť až výborným druhým albumom, Significant Other, ktorého sa predalo 4 milióny kusov. Neskôr sa aj debut stal platinový. Kapela odohrala kontroverzné vystúpenie na Woodstocku, kde sa behom ich setu udialo zopár nepekných zranení a okrem iného aj údajné znásilnenie v rámci poga. Po songu „Break Stuff“, kedy kapela nabádala dav fanúšikov ku hromadnej deštrukcii areálu (ktorá sa z časti udiala) museli organizátori festivalu koncert prerušiť. Za toto sa na kapelu zniesla poriadna sprcha kritiky zo strany médií aj verejnosti.

Skupina Headlinovala ďalšiemu ročníku putovnému festivalu Family Vaules a začiatkom roku 2000 za zatvára do štúdia aby v októbri vyvrhla svoj najúspešnejší, ale aj najkontroverznejší album Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavoured Water. Viaceré hudobné médiá píšu nelichotivé recenzie. To však nebránilo 25 miliónom ľudí na celom svete si album zakúpiť. Album tiež vytvoril rekord, keď sa ho prvý týždeň predalo vyše milión kusov. Piesne ako „My Generation“, „Take A Look Around“, alebo „Rollin“ sú na dennom poriadku v rádiách a na hudobných kanáloch. Kvalitu kapely potvrdil aj Tom G. Warrior z kultových Celtic Frost, ktorý ich vyhlásil za svoju najobľúbenejšiu súčastnú kapelu. Roku 2001 vychádza podľa mňa absolútne zbytočný album remixov New Old Songs.

Na austrálskom Big Day Out jedno dievča zomiera na infarkt v pogu behom vystúpenia Limp Bizkit. Kapela je zase pod paľbou kritiky. Kapelu opúšťa gitarista Wes Borland, ktorý je nahradený Mikom Smithom, zakladateľom kapely Snot. Na novom albume Results My Vary z roku 2003 sa podieľal len z časti, polovicu gitarových liniek nahral basák Sam Rivers a pieseň „Build The Bridge“ nahral Head z Korn.







Nelichotivé recenzie zase raz „zdobili“ album. Tento krát viac-menej oprávnene. Jediným skutočným hitom sa stala „Behind Blue Eyes“, ktorá je pôvodne od The Who. V klipe sa objavuje aj herečka Halle Berry.

Objavujú sa správy o tom, že Mike Smith je vyhodený z kapely a na jeho miesto sa vracia Wes Borland, aby s kapelou nahral roku 2005 EP The Unquestionable Truth Pt.1. Producent bol starý známy Ross Robinson. Kapela sa snažila vrátiť sa ku svojim tvrdým koreňom z čias debutu. Album bol dosť rozpačito prijatý a hudobnými médiami absolútne ignorovaný.

Pauza medzi Pt.1 a stále nevydaným Pt. 2 je vyplnená výberovkou Greatest Hitz. Jediné, čo stále bráni vydaniu druhej časti sú Durstove nenahrané vokály, všetky ostatné nástroje sú dokončené. Durst stále vraví o „veľkom comebacku“ a „obrovskom turné“, ale akosi sa zatiaľ nemá k činu.

Super-rýchly metalisti zo skupiny Dragonforce sprístupnili svoj nový album "Ultra Beatdown" k nahliadnutiu na ich MySpace stránke. Oficiálne vydanie albumu je naplánované na 26. augusta v USA a 27. augusta celosvetovo. Nahrávku vydajú cez Roadrunner Records.


Rozpis Piesní "Ultra Beatdown":
01. Heroes Of Our Time
02. The Fire Still Burns
03. Reasons To Live
04. Scars Of Yesterday
05. Heartbreak Armageddon
06. The Last Journey Home
07. Inside The Winter Storm
08. The Warrior Inside

Cover k novému albumu:



www.dragonforce.com
www.metalstorm.ee

Metallica potvrdila spustenie svojho prvého singlu z albumu Death Magnetic. Singel nesie názov "The Day That Never Comes" a v rádiách sa objavil prvý krát včera, 21, augusta. Skladba s pomerne dlhou minutážou (7.56) začína pomalou melodickou pasážou, ktorá prejde do stredného tempa, aby záver bol vygradovaný. K minutáži skladieb sa Lars Ulrich pre rockradio.com vyjadril: "Neskladali sme žiadne troj, štvorminútové "malé" songy. Väčšina z nich sú sedem, až osem minútové skladby. Sú oveľa viac epické ako na našom predošlom albume."





V rámci "osláv" nového albumu sa Metallica predstaví 2x v Európe, 12. Septembra v Berlíne (O2 aréna) a 15. Septembra v Londýne (O2 aréne). Vstupné na koncert bude len 14, respektíve 9 dolárov. Na koncerty sa však dostanú len členovia fan clubu. Výťažok z koncertov bude venovaný miestnym charitám.

Oficiálne turné k albumu Death Magnetic začne 21. októbra v Arizone.


Súvisiace články:
James Hetfield má dnes 45 rokov
Metallica zverejnila názvy skladieb na "Death Magnetic"
Cover albumu Metallica v znamení rakvy!
Metallica ponúkne deluxe verziu albumu Death Magnetic

Smrteľne magnetická Metallica
Report: Metallica pokrstila metalom nový štadión
METALLICA po stopách Radiohead?

Ranné albumy Metallici vyjdú na vinyle

Legendárny Motorhead potvrdili dátum vydania svojho už 24. albumu s názvom Motorizer na prvého septmebra tohto roku. V Nemecku si ho však fans môžu kúpiť už 26. a v USA 29. augusta. Podľa lídra, speváka a zároveň basgitaristu, Lemmyho Kilmistera bude aj tento album rovnako “kicking-ass” a preto ho odporúča každému kúpiť rovno 3x. Pre počúvanie v aute, v obývačke a aj v spálni. Dá sa teda očakávať, že nový album Motorhead prinesie skladby v rôznych tempách, aby si každý prišiel na svoje.

V novembri sa Motorhead predstaví na 15-zastávkovom turné v UK, kde vystúpia spolu so Saxon a Danko Jones.


Motorhead - Motorizer tracklist:

Runaround Man
Teach You How To Sing The Blues
When The Eagle Screams
Rock Out
One Short Life
Buried Alive
English Rose
Back On The Chain
Heroes
Time Is Right
The Thousand Names Of God

Jimmy Page bol oslovený organizátormi olympijských hier v Pekingu, aby uzatvoril záverečný ceremoniál. Malo by to byť 24.augusta a po jeho boku by mala spievať R&B popová deva Leona Lewis. Stále sa ale nevie, či to bude niečo z repertoáru Led Zeppelin alebo Leony Lewis alebo niečo špeciálne pre príležitosť ukončenia LOH. Malo by to byť prvý krát, kedy sa vôbec stretnú tieto 2 hviezdy za účelom hudobnej spolupráce.

Predajňa hudobných nástrojov On Board pripravila všetkým fans basových nástrojov jam session, ktorá sa uskutoční v pondelok, 25. augusta o 18.30 v predajni na Rožňavskej 1 (areál R1 centra). V rámci session sa predstavia basgitary pána Sivčáka a basové aparáty talianskeho výrobcu Mark Bass. Session bude doprevádzať na bicích Emil Frátrik.

Okrem spomínaných značiek nájdete v On Boarde aj showroom legendárneho výrbcu gitarových aparátov Vox, gitár PRS a Hagstrom a klávesových nástrojov Roland.


Kontakt:
On Board
Rožňavská 1, 83104 Bratislava
Tel.: 02/44452257, 0918 661 295
E-mail: shop@on-board.sk
web: www.on-board.sk