Arch Enemy chystajú nové DVD, ktorého názov bude "Tyrants Of The Rising Sun: Live In Japan". Dátum vydania bol stanovený na 7. november. DVD vyjde cez Century Media. Informoval o tom francúzsky fanklub kapely - The Dark Enemy Fan Club.





DVD bude obsahovať :

I. Záznam z koncertu (bude sa predávať aj vo forme 2CD, 95 minút)

01. Intro / Blood On Your Hands
02. Ravenous
03. Taking Back My Soul
04. Dead Eyes See No Future
05. Dark Insanity
06. The Day You Died
07. Christopher Solo
08. Silverwing
09. Night Falls Fast
10. Daniel Solo
11. Burning Angel
12. Michael Amott Solo (incl. "Intermezzo Liberté")
13. Dead Bury Their Dead
14. Vultures
15. Enemy Within
16. Snowbound
17. Shadows And Dust
18. Nemesis
19. We Will Rise
20. Fields Of Desolation / Outro

II. The Road To Japan (Rozhovory/ Road Movie) (zhruba 45 minút)

III. Videoklipy

01. Revolution Begins (Original Version) (4:24)
02. Revolution Begins (Band Performance Version) (4:14)
03. I Will Live Again (3:34)

Ako už Boogiesound informoval, vydanie nového albumu Kreator je naplánované na 19. január. Album sa nahrával v Berlíne a o produkciu sa postaral Moses Schneider. Po vydaní albumu sa kapela chystá na dvojmesačné európske turné spolu s Caliban, Eluveitie a Emergency Gate, v rámci ktorého sa 17. februára predstaví aj v bratislavskom PKO.







Tracklist albumu:
01. Hordes Of Chaos (A Necrologue For The Elite)
02. Warcurse
03. Escalation
04. Amok Run
05. Destroy What Destroys You
06. Radical Resistance
07. Absolute Misanthropy
08. To The Afterborn
09. Corpses Of Liberty
10. Demon Prince

Súvisiace články:
Kreator zverejnili zastávky "Chaos Over Europe - Tour 2009"
Kreator odhalili meno nového albumu

Boogiesound má tú česť Vám oznámiť, že Hardrocková skupina Wildwings vyráža na svoje promo singel turné. Skupina Vám zahrá v štyroch Slovenských mestách - postupne v Banskej Bystrici (4.10), Prievidzi (11.10), Poprade (25.10) a Prešove (8.11). Súčasťou turné bude aj krst ich nového CD Labyrinth of the hearth. Navyše každý desiaty fanúšik dostane singel zdarma!

Wildwings zahrá v zložení: Tomáš Miščík – gitara, spev, Jakub Tirčo – gitara, Ľubomír Goban – basa, Peter Kertvel – bubny.

Ochutnávku ich vlastnej tvorby, ktorá určite stojí za Vašu pozornosť nájdete na myspace stránke kapely.


Tridsať sekundové ukážky všetkých skladieb, ktoré sa budú nachádzať na novom albume Cradle Of Filth s názvom "Godspeed On The Devil's Thunder", si môžete vypočuť na stránke Amazon.de. "Godspeed On The Devil's Thunder" bude obsahovať 13 skladieb v celkovej dĺžke 72 minút a zakúpiť sa bude dať už 28. októbra.

Okrem štandardnej verzie sa album bude predávať aj v špeciálnej edícii. Táto verzia okrem samotnej nahrávky bude obsahovať aj 10 bonusových skladieb umiestnených na druhom CD.

Tracklist špeciálnej edície:

Disc 1:

01. In Grandeur And Frankincense Devilment Stirs
02. Shat Out Of Hell
03. The Death Of Love
04. The 13th Caesar
05. Tiffauges
06. Tragic Kingdom
07. Sweetest Maleficia
08. Honey And Sulphur
09. Midnight Shadows Crawl To Darken Counsel With Life
10. Darkness Incarnate
11. Ten Leagues Beneath Contempt
12. Godspeed On The Devil's Thunder
13. Corpseflower

Disc 2:

01. Balsamic and Anathema
02. A Thousand Hands On The Maid Of Ruin
03. Into The Crypt Of Rays
04. Devil To The Metal
05. Courting Baphomet
06. The Love Of Death (Remix)
07. The Death Of Love (Demo)
08. The 13th Caesar (Demo)
09. Dirge Inferno (Live)
10. Dusk And Her Embrace (Live)

Súvisiace články:
Nový album Cradle Of Filth

Christ Inversion, to je meno projektu jedného zo zakladajúcich členov kapely Pantera. Viete o kom je reč? Jedná sa o speváka Phila Anselma, ktorý v súčasnosti pôsobí v kapele Down. Čo je však podstatné, Anselmo oznámil vydanie debutového albumu Christ Inversion už v Októbri.
Túto kapelu sformoval Anselmo v roku 1994 pod pseudonymom Anton Crowley, aby mohol kreatívne tvoriť svoju milovanú black a death metalovú muziku. V textoch sa nechal inšpirovať hororovou tematikou a satanizmom. Kapela má zatiaľ na konte dve demá ale ich prvý oficiálny album bude vydaný 28. októbra firmou House Records.

Anselmo tento rok pred Vianocami ešte stihne odohrať koncerty s Down ktorý budú predskakovať legendu Metallica na koncertoch v USA.

Death metalovo ladený Amon Amarth zo Švédska pripravili pre svojich fans ochutnávku z pripravovaného albumu v podobe klipu k titulnej skladbe 'Twilight Of The Thunder God'. Album ponesie rovnomenný názov.
Naživo si skladby z tohto albumu budú môcť fanúšikovia vypočuť v rámci koncertov Unholy Alliance, kde Amon Amarth vystúpi po boku Slayer, Trivium a Mastodon. pozrite si ho nižšie...


Twilight of the Thunder God



Koncertné zastávky Unholy Alliance:

October 27th - Manchester Arena
October 28th - Birmingham NEC
October 30th and 31st - London Hammersmith Apollo
November 2nd - Cardiff CIA
November 3rd - Glasgow SECC

foto: www.metal-archives.com

V tejto retro rubrike sa posnažíme priblížiť Vám albumy, ktoré ovplyvnili rokovú hudbu. Snažíme sa vyberať albumy, ktoré nie sú až také známe, ale stoja za povšimnutie. Ako prvý si zoberiem na paškál debutový album tu nedávno zbiografovaných Limp Bizkit.

Názov: Three Dollar Bill Y´all
Dátum vydania: 1.7.1997

Navlhnutá tyčinka. Podivný názov pre kapelu, ktorá spravila dieru do sveta možno práve aj vďaka svojmu názvu. Určite však za tento nevídaný úspech môže hudba kapely - čerpajúca z odkazu kapiel, ako sú napríklad Korn, Rage Against the Machine, Faith No More, alebo Deftones, ktoré sa nebáli skombinovať na prvý pohľad nesúrodé a hlave pre niekoho navzájom si odporujúce hudobné štýly, akými sú rap a metal.

Debut vlastne neprináša nič štýlovo objavné, ale zato s neuveriteľnou energiou, ktorú sa tu ešte Limp Bizkitom nepodarilo dostať pod absolútnu kontrolu, ako tomu bolo na neskorších doskách. Kým napríklad Rage Against the Machine zapracovávali rap do metalu, u Limp Bizkit sú obe hlavné štýlové zložky rovnocenné. Hlavným rozdielom medzi LB a ostatnými vtedajšími kapelami je angažovanie Dja Lethala. Za niektoré pasáže by sa nehanbili ani Public Enemy a niektoré sú akoby vystrihnuté od nejakého hardcorového spolku.

Po krátkom Intre sa o slovo hlási vypaľovačka Pollution. Tvrdý gitarový riff plynulo prechádza do rapovej slohy. Na záver ešte vtip s tým, že sa spevák Fred Durst zasekne a stále opakuje jednu frázu, než ho ostatní nezastavia. Podobných vtipných vsuviek hlavne na závere piesní si užijete na albume viacej. Nasleduje klipovka Counterfeit, kde sa po jemnom začiatku spúšťa pravá HC smršť, aby prešla do hravej slohy.

Na celom albume sa vlastne striedajú agresívne a nervóznejšie polohy, ako napríklad v Sour, alebo Stikfinger. Po hudobnej stránke je najzaujímavejšia sedmička Stalemate: celá skladba je poskladaná z dvoch kvázi nesúrodých motívov, ktoré sa však na záver umne spoja.

Po poriadnom „náhule“ v rámci Clunk, prichádza veľmi podarená coververzia od Georgea Michaela, Faith. Limp Bizkit však skladbu pojali podľa seba, čiže sa v refréne dočkáte Durstovho revu a skladba vyvrcholí v beztvarom hluku, ktorý prejde do rapovej pasáže, ktorá určite v origináli nebola. Táto skladba sa vlastne stala prvým väčším hitom skupiny.
Za najtvrdšou skladbou Leech, je 16 minútová mantra Everithing. Svojho času sme si s kamarátom zatiahli okná na izbe a užívali si tažké ezoterické momenty práve s týmto outrom.
Ako by povedali naši českí bratia: „sečteno a podtrženo“ – Trojdolárová bankovka je slušný debut, ale na pravé hudobnom aj komerčné prerazenie si kapela ešte musela počkať. 7,5/10

01. Intro 0:48
02. Pollution 3:52
03. Counterfeit 5:08
04. Stuck 5:24
05. Nobody Loves Me 4:27
06. Sour 3:32
07. Stalemate 6:14
08. Clunk 4:03
09. Faith 3:52
10. Stink Finger 3:03
11. Indigo Flow 2:23
12. Leech [demo version] 2:11
13. Everything 16:26

Celkový čas - 68:30

Nový album Edguy sa bude volať "Tinnitus Sanctus" a vyjde 14. novembra cez Nuclear Blast. Kapela album nahrávala v Gate Studios vo Wolfsburgu a na nahrávanie dohliadal producent Sascha Paeth.






Tracklist albumu:
01. Ministry Of Saints
02. Sex Fire Religion
03. The Pride Of Creation
04. Nine Lives
05. Wake Up Dreaming Black
06. Dragonfly
07. Thorn Without A Rose
08. 929
09. Speedhoven
10. Dead Or Rock
11. Aren't You A Little Pervert Too?

Obal albumu:

Značka Hagström nie je v našich končinách obzvlášť známa, avšak rokmi overenú kvalitu tohto výrobcu rozhodne stojí zato vyskúšať. Veď tohto roku oslavuje už 50. výročie od výroby svojej prvej gitary.



Trochu histórie:
Firma bola založená pánom Albinom Hagströmom v 30. rokoch minulého storočia a jej hlavným zameraním bola výroba akordeónov. V 60tych rokoch sa spoločnosť zamerala na výrobu elektrických gitár a neskôr aj zosilňovačov. Ich prvé deluxe solid body gitary boli silno ovplyvnené dizajnom ich akordeónov, predovšetkým kvôli povrchovej úprave, ktorú dlhé roky používali. Hagström čoskoro prišiel aj s prvými hollow body gitarami, ktoré niesli označenie Viking a Jimmy. V roku 1961 firma vôbec ako prvá priniesla na trh osem-strunnú basgitaru. Výroba gitár vo Švédsku však skončila rokom 1983, kvôli neschopnosti konkurovať lacným gitarám, ktoré začali masovo prichádzať z Ázie.
Záujem o túto značku podnietil švédsku firmu "Tricor AB", vďaka čomu sa od roku 2004 gitary Hagström znovu vyrábajú.

UltraLux Séria: model Ultra Swede
Hagström prišiel na trh s dvomi výbornými novinkami. Jednak je to výstuha krku, ktorá nesie názvov „H-Expander Truss Rod“ a za druhé je to hmatník, ktorý firma označuje ako Resinator, čo je zmes karbónových vlákien a drevených pilín. Model Ultra Swede disponuje obomi týmito „vychytávkami", ale poďme pekne po poriadku. Dizajn modelu Ultra Swede jemne pripomína tvary Gibson Les Paul. Oblé krivky, jeden výrez v spodnej časti tela, klenutý top. Model, ktorý sa mi dostal do rúk mal povrchovú úpravu Burgundy Burst, teda prelínanie čiernej, bordovej a červenej farby, ktorú ešte umocňovalo jemne tigrované žíhanie. Obvod tela, ako aj krk a hlava je „potiahnutá“ elegantným perleťovým bindingom, ktorý zvýrazňuje obrysy gitary. Dnes sa už do oblasti tvarov tela gitár veľa revolučných prvkov nedá priniesť, tak sa niektorí výrobcovia snažia dostať do pamäti zákazníkov prostredníctvom tvaru hlavy. Hagström pri tomto modely vsadil na kombináciu čiernej farby a už spomínaného bindingu. Tvar hlavy vychádza opäť z Les Paul, avšak jej spodná časť je značne pretiahnutá smerom von. Písaným písmom zobrazený nápis Hagström a jednoduché logo vo farbe bindingu decentne zapadajú do celkového vzhľadu. Ladiace mechaniky však pôsobia na mňa príliš futuristickým dojmom. Na ich bezproblémovej funkčnosti to však nič nemení.

Stavba gitary + Funkčné prvky:
Telo modelu Ultra Swede je vyrobené z lipového dreva, vrchnú dosku tvorí žíhaný javor. Krk je javorový, do tela vlepený. Hmatník s 24.75” menzúrou je vyrobený zo zmesi karbónových vlákien a drevených pilín. Vďaka tejto kombinácií a „H-Expander Truss Rod-u“, čo je výstuha krku v tvare písmena „H“ (štandardne mávajú gitary výstuhu oblú, alebo hranatú)dosiahol výrobca ultra tenký, pohodlný krk s pekelnou pevnosťou. Takže žiadne ohnutie krku, či vrtule majiteľovi gitary nehrozia. Gitara je osadená dvomi Hagström Custom 58 Humbuckers, ktoré sa vďaka prepínaču môžu rozopnúť a hráč dosiahne zvuk single snímačov. Zvuk nástroja sa dá ešte dotvoriť jedným potenciometrom pre hlasitosť, jedným pre tónovú clonu a trojpolohovým prepínačom zapojenia snímačov. Tu by som modelu vytkol pomerne ďaleké umiestnenie tohto prepínača. Pri potrebe rýchleho prepnutia snímača pri sólovej hre by bolo určíte jednoduchšie, keby bol umiestnený na dostupnejšom mieste. Ladenie zabezpečujú Hagstrom 15:1 Die Cast Tuners. Zaujímavosťou je uchytenie strún, teda strunník. Kým pri kobylke ide o klasický Tune-O-Matic systém, strunník je podložený priehľadným plastom, skrz ktorý sú ukotvené struny. Každá z nich má pritom vlastný blok, ktorý je pripevnený dvomi skrutkami do tela gitary. Práve vďaka individuálnemu uchyteniu strún do dreva dosahuje gitara slušný sustain, ale predovšetkým krásnu čistotu a prieraznosť jednotlivých tónov, ktoré sa ani pri vysokých skresleniach nezlejú.

Ako hrá:
Začnime čistým zvukom. Práve na ňom je krásne vidieť variabilitu gitary. Humbuckery produkujúce plný sýty ton sa nápadne približujú bluesovemu zvuku Les Paulu. Pri ich rozopnutí na single hráč dosiahne jemný cinkavý zvuk stratocastra, takže jedným prepnutím zrazu hráme ľahké, vzdušné funky. Skreslený zvuk je kapitola sama o sebe. Ultra Swede vďaka už spomínanému strunníku má dobrý sustain ale predovšetkým vynikajúcu konkrétnosť jednotlivých tónov. V spojení s rýchlym krkom je jej poslanie jasné. Každý shreder si hru na tomto modely vskutku vychutná. Snímače Hagström Custom 58 si aj pri najvyšších skresleniach udržujú vskutku prekvapivú čistotu a zreteľnosť, takže žiadne zlievanie, zahltenie a skĺbenie tónov do nečitateľnej gule zvuku nehrozí. Či už rytmika na kobylkovom snímači, alebo pomalé ťahavé sóla vo vysokých polohách na krkovom snímači prinesú prierazný zvuk bez kompromisov. Možno jediným, ktorý by som humbuckerom vytkol je ich mierna kompresia.

Záver:
Model Ultra Swede Hagström je gitara, na ktorej vďaka čistote jednotlivých tónov nie je problém zahrať žiadny hudobný štýl. S dostatočne silnými snímačmi budú prívrženci tvrdých žánrov určite spokojní. Vďaka rozopínaniu humbuckerov na single si prídu na svoje aj prívrženci zvuku stratocastera, takže najväčšou zbraňou Ultra Swede je jej všestrannosť v rukách akéhokoľvek hudobníka.

Cena:
13900,-Sk

Distribútor:
On-Board Music s.r.o., Rozňavská 1, areál R1, Bratislava
www.on-board.sk, 02/44452257, 0918 661 295, shop@on-board.sk

Špecifikácie:
Body: Basswood Body with Flamed Maple Top
Neck: UltraLux Maple Set Neck
Fingerboard: Resinator Fretboard with Abalone and Pearl Shell Inlays
Truss Rod: H-Expander Truss Rod
Tuning Keys: Hagstrom 15:1 Die Cast Tuners
Scale Length: 24.75” Scale
Pickups: 2x Hagstrom Custom 58 Humbuckers
Pickup Selector: 3-Way Toggle
Bridge: Long Travel Tune-O-Matic with Hagstrom Stop Tail Piece and 6 Individual Brass String Blocks
Controls: 1x Volume / 1x Tone / Mini-Toggle Coil Tap Switch


Testované na : Mesa Boogie Caliber 50+, box 2x12 s celestion V30


Hráči hrajúci na gitarách Hagström:
Elvis Presley
Pat Smear - Nirvana, Foo Fighters and The Germs
Noel Redding - The Jimi Hendrix Experience
Frank Zappa
Dweezil Zappa- Zappa Plays Zappa
Jimi Hendrix
Björn Ulvaeus - ABBA
Billy Gibbons and Dusty Hill - ZZ Top
Nicholas McCarthy - Franz Ferdinand
Mike Rutherford and Steve Hackett - Genesis
Bryan Ferry
Tim Armstrong
Peter Svensson - The Cardigans
Bill Nelson
Colin James
Ryan Ross - Panic at the Disco
Erik Ohlsson and Mathias FärmMillencolin
Micky Moody
Hannes Hansson - Mustasch
Kurt Cobain
Bob Seger
Neil Young
Mando Diao
Maria Anderson and Jennie Asplund - Sahara Hotnights
Veni Domine
Mark Arm - Mudhoney
Forrest Klein - Hellogoodbye
Damian Kulash and Tim Nordwind - OK Go
Kenya Baker - Joss Stone
Pete Smith - Abba-Arrival
Simon Grenehed, Kristoffer Åström - Blindside
Tim Armstrong, Rancid
Kemble Walters - Juliette and the Licks
Warren Fitzgerald - The Vandals and Gwen Stefani
Skip Dorsey and Mike Scott - Justin Timberlake
Sharief Hobley - John Legend
Curtis Chambers -P Diddy and LL Cool J
Henrik Schyffert - Whale
Jocke Åhlund - Teddybears STHLM
Aaron North
David Grubbs
Adam Bolméus - Bad Cash Quartet


Link na výrobcu: Hagstrom Guitars

autor: blaze
foto: blaze, titulka hagstromguitars.de

Oasis musia nakoniec odložiť viacero koncertov kvôli zraneniu frontmana Noela Gallaghera, ktoré je o niečo vážnejšie ako sa zo začiatku myslelo.
Podľa oznamu na oficiálnej stránke kapely, to čo sa zdalo byť najskôr podliatina sa dnes javí ako narazené alebo zlomené rebrá.
Gallagherovy osobný lekár odporučil nekoncertovať ešte tento a ďalší týždeň. Oasis budú tak musieť vynechať ešte tri koncerty a to v Bodelve, Cologne a Paríži.
Kapela vyhlásila že všetky vynechané koncerty budú preložené na iné dátumy a radia fanúšikom lístky si ponechať, pretože budú platné na preložených koncertoch.

Zvyšok koncertov:

OKTÓBER
7 – Echo Arena, Liverpool, England
8 – Echo Arena, Liverpool, England
10 – Sheffield Arena, Sheffield, England
11 – Sheffield Arena, Sheffield, England
13 – Birmingham NIA, Birmingham, England
14 – Birmingham NIA, Birmingham, England
16 – Wembley Arena, London, England
17 – Wembley Arena, London, England
20 – Bournemouth BIC, Bournemouth, England
21 – Bournemouth BIC, Bournemouth, England
23 – Cardiff International Arena, Cardiff, Wales
24 – Cardiff International Arena, Cardiff, Wales
29 – Belfast Odyssey Arena, Belfast, Northern Ireland
30 – Belfast Odyssey Arena, Belfast, Northern Ireland

NOVEMBER
1 – Aberdeen Exhibition Centre, Aberdeen, Scotland
2 – Aberdeen Exhibition Centre, Aberdeen, Scotland
4 – Glasgow SECC, Glasgow, Scotland
5 – Glasgow SECC, Glasgow, Scotland
6 – Palacio de los Deportes, Mexico City, Mexico
28 – VFG Arena, Guadalajara, Mexico
29 – Monterrey Arena, Monterrey, Mexico


Súvisiace články:
Noel Gallagher napadnutý počas vystúpenia
Nový album Oasis vo veľkom štýle
Oasis spraví tribute Johna Lennona

Symfonický Within Temptation zverejnili klip k ich novému, ešte čerstvému DVD s „Black Symphony“, ktoré vydali predvčerom, 22. septembra. Pozrite si skvelé zábery z ich koncertu na ktorom ich doprevádzal orchester.





foto:musicheadquarter.de

Nemecká thrash metalová kapela Kreator zverejnila zastávky svojej chystanej európskej šnúry s názvom "Chaos Over Europe - Tour 2009". Dobrou správou pre slovenských fanúšikov je zastávka v Bratislave, ktorá sa uskutoční 17. februára v PKO. Support na turné budú zaobstarávať kapely Caliban, Eluveitie a Emergency Gate.

Kapela na turné bude predstavovať svoj nový album s názvom "Hordes Of Chaos", ktorého vydanie je naplánované na 19. január. Album vyjde cez SPV Records.

Kompletný zoznam zastávok "Chaos Over Europe - Tour 2009"

Jan. 23 - NL-Tilburg - 013
Jan. 24 - NL-Amsterdam - Melkweg
Jan. 25 - B-Hasselt - Mod Club
Jan. 26 - GB-London - Koko
Jan. 27 - F-Paris - Eylsee Montmatre
Jan. 28 - F-Bordeaux - Theatre Barbey
Jan. 29 - E-Madrid - La Riviera
Jan. 30 - P-Porto - Teatro Sa da Bandeira
Jan. 31 - E-Bilbao - Rock Star
Feb. 01 - E-Barcelona - Razzmatazz 1
Feb. 02 - F-Marseille - Espace Julien
Feb. 03 - I-Milano - Rolling Stone
Feb. 06 - GR-Athens - Toll 56/Cultural Center of the Foundation of the Hellenic World
Feb. 07 - GR-Thessaloniki - Principal Club
Feb. 08 - BG-Sofia - HR Botev Sportshall
Feb. 09 - RO-Bucharest - tba
Feb. 10 - RS-Belgrade - SKC Hall
Feb. 11 - HR-Zagreb - Boogaloo
Feb. 12 - SI-Maribor - Stuk
Feb. 13 - HU-Debrecen - Lovarda
Feb. 14 - A-Vienna - Gasometer
Feb. 15 - CZ-Zlin - Masters Of Rock Cafe
Feb. 17 - SK-Bratislava - PKO
Feb. 18 - PL-Krakau - Klub Studio
Feb. 19 - PL-Warsaw - Klub Progresja
Feb. 20 - LT-Vilnius - House of Polish Culture
Feb. 21 - LV-Riga - Melna Piektdiena
Feb. 22 - EE-Tallinn - Rock Cafe
Feb. 23 - FI-Helsinki - Tavastia
Feb. 24 - FI-Tampere - Pakkahuone
Feb. 26 - SE-Stockholm - Klubben
Feb. 27 - N-Oslo - Betong
Feb. 28 - SE-Gothenburg - Brew House
Mar. 01 - D-Hamburg - Docks
Mar. 03 - D-Berlin - tba
Mar. 04 - D-Nuremburg - Löwensaal
Mar. 05 - D-Munich - Backstage
Mar. 06 - CH-Pratteln - Z7
Mar. 07 - D-Kaufbeuren - All Kart Halle
Mar. 08 - D-Losheim - Eisenbahnhalle
Mar. 10 - D-Stuttgart - Longhorn
Mar. 11 - D-Wiesbaden - Schlachthof
Mar. 12 - D-Cologne - Live Music Hall
Mar. 13 - D-Osnabrück - Halle Gartlage
Mar. 14 - D-Oberhausen - Turbinenhalle

Na Youtube sa objavili prvé koncertné zábery nového materiálu, ktorý pripravuje kapela Deftones. Ide o skladbu s názvom „Melanie“, ktorá by sa mala objaviť na albume „Eros“. Video bolo nahraté fanúšikom kapely počas ich vystúpenia v Los Angeles. Posledným albumom Deftones je "Saturday Night Wrist" z roku 2006.






foto: www.rock-sound.net

Švédska znovu obnovená kapela At The Gates sa chystá vydať dokumentárne DVD. Kapela na svojej stránke zverejnila nasledovný text: "Séria našich reunion koncertov pre rok 2008 práve skončila. Chceme sa poďakovať každému, kto sa pričinil o to, aby sa to podarilo. Veľké ĎAKUJEM chcem venovať našim partnerom v The Haunted, Disfear, Nemhain, Slaktattack atď."

"Asi sa pýtate čo teraz? Momentálne pracujeme na zbieraní množstva video materiálu a začíname ho vyberať pre chystaný dokument. Viac informácii sa dozviete neskôr. Zatiaľ prosím aby ste rešpektovali náš súčasný status a snažili sa pochopiť, že naša priorita leží v našich súčasných kapelách a predchádzajúcich záväzkoch."

Reunionová zostava At The Gates bola nasledovná:

Adrian Erlandsson - bicie
Martin Larsson - gitara
Anders Björler - gitara
Tomas Lindberg - vokály
Jonas Björler - basgitara

14. októbra by sa na trh mala dostať výberovka vianočných skladieb s názvom „We Wish You A Metal Xmas And A Headbanging New Year“. Na kompilácii sa predstavia legendy ako spevák Black Sabbath a Heaven and Hell, Ronnie James Dio, Foo Fighters, Marilyn Manson, Alice Cooper, bubeník Kornu, Ray Luzier, bubeník White Zombie, John Tempesta, ZZ Top, Judas Priest, Anthrax a mnohí ďalší.
Dio sa predstaví v skladbe "God Rest Ye Merry Gentlemen" a frontman Foo Fighters, Dave Grohl spolu s Lemmym (Motorhead) a ZZ Top gitaristom Billy F. Gibbonsom v prerobenej verzii Chucka Berryho "Run Rudolph Run".

Nový klip rockových dinosaurov je už online. AC/DC prichádzajú s novým videom na singel `Rock N Roll Train`. Poďte si ho pozrieť práve u nás.

Video bolo natáčané v Londýne 15. augusta a zachytáva kapelu počas koncertu v továrni. `Rock N Roll` bude jednou z 15 skladieb ktoré sa objavia na novom albume `Black Ice` ktorý bude vydaný
19. októbra.
Po ňom sa AC/DC vyberú na Americké turné od Októbra po December. Kapela bude vystupovať aj na európskych pódiách a to už začiatkom roka 2009.



Live DVD kanadského tria Rush s názvom "Snakes & Arrows Live" vyjde 18. novembra. Jedná sa o záznam koncertu z Rotterdamu, kde kapela minulý rok odohrala koncert v rámci turné k albumu "Snakes & Arrows".


Rush taktiež odmietli špekulácie, ktoré tvrdili, že kapela opúšťa label Atlantic Records. Pravda je taká, že Rush majú s Atlantic zmluvu ešte na jeden album. Rush fungujú pod Atlantic Records už od roku 1989 a pre label dokopy nahrali sedem štúdiových albumov a štyri live albumy.


Obal DVD:

Metallica so svojim novým album Death Magnetic prepísala históriu v rebríčku Billboard album chart. Ako prvej kapele sa jej podarilo dostať v poradí už piatym albumom na prvé miesto rebríčku. Tento úspech dosiahla predtým s albumami „Black Album“ (1991), "Load“ (1996), „Reload“ (1997) a predposledným „St. Anger“ z roku 2003. Rekord doposiaľ držali The Beatles, U2 a The Dave Matthew Band so štyrmi albumami. Z albumu Death Magnetic sa za prvé štyri dni od oficiálneho vydania predalo 490,000 kópii. Metallica s ním bodovala na prvých miestach takmer vo všetkých európskych krajinách: Belgicko, Česká republika, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Veľká Británia, Holandsko, Nórsko, Poľsko a Švédsko.


Súvisiace články:
Metallica priťahuje aj obchodníkov
Metallica: prvé video k albumu Death Magnetic
Ulrich: Death Magnetic by nevznikol bez albumu St. Anger
James Hetfield má dnes 45 rokov
Metallica zverejnila názvy skladieb na "Death Magnetic"
Smrteľne magnetická Metallica
Report: Metallica pokrstila metalom nový štadión
METALLICA po stopách Radiohead?

Ranné albumy Metallici vyjdú na vinyle

V piatok 12.9.2008 sa v Častej uskutočnil ďalší, v poradí už štvrtý so série koncertov organizácie POWERNIGHT. Z pôvodných štyroch metalových kapiel sa predstavili tri, každá iného žánru a ten kto nebol môže už len ľutovať.

V deň koncertu som si stihol ešte pozrieť oficiálnu stránku Powernight, kde som sa dozvedel že Košická kapela Invictus, ktorá tu mala hrať, nakoniec nevystúpi a začiatok koncertu sa presunul o hodinu a pol neskôr. Po príchode na miesto činu, ma trochu prekvapil počet čakajúcich vonku. Oproti predošlému Powernightu tu bolo žalostne málo ľudí. Osobne som si myslel, že tento koncert bude mať ešte väčšiu účasť, lebo tu hrali kapely, ktoré až tak často človek nevidí. Mýlil som sa!
Po vstupe dnu, do podniku Club 99 som ako mnohý z prítomných usúdil, že kapela, ktorá mala zahrať ako prvá evidentne meškala hodnú chvíľu. Súdil som to podľa plánovaného začiatku na 21:30, keď sa o 21:50 začala prvá zo série nevydarených zvukoviek. Neviem aké mala česká kapela požiadavky, ale zrejme neboli zhodné s tým, čo im mohol zvukár poskytnúť. Kapela Misty Ways sa nazvučovala ešte dobrú pol hodinu a keď nakoniec začali niečo po pol jedenástej hrať, myslím, že veľa ľudí bolo príjemne prekvapených. Ich hudba prišla mne osobne ako zmes progress a gothic metalu, s veľkou prímesou atmosférotvorných prvkov, ktoré vytvárali sample spúšťané klávesáčkou kapely.
Semple zneli väčšinou ako zvuky strojov v továrni, údery kladivom a niektoré na môj vkus vytvárali až veľa nepokoja, ale do songov Brnianskej kapely sadli na sto percent. Celá kapela pôsobila ako zohraný kolektív. Najmenej bolo v hľadisku počuť basu a klávesy a počas prvých dvoch skladieb sa vylaďoval aj zvuk spevu. Ich muzika na mňa pôsobila veľmi premyslene, v niektorých pasážach až priveľmi a presne tieto sa mi páčili o dosť menej. Päťčlenní Misty Ways odohrali približne 45 minút, počas ktorých predstavili setlist vlastnej tvorby. V ich podaní zaznel aj jeden cover od Bruce Dickinsona s názvom Chemical Wedding. Táto skladba bola zahraná vážne skvelo. S poskromnejším publikom sa kapela rozlúčila vlastným songom.
Po českej kapele sa mala predstaviť jediná Bratislavská formácia hrajúca na koncerte. Netrvalo to ani príliš dlho, keď zhruba po štvrť hodinke nazvučovania a odstránenia zvukových chýb gitarových aparátov, začala hrať kapela Agharta, ktorá po prvýkrát predstavila divákom novú speváčku. Hrali asi 50 minút ktoré využili na prezentáciu svojej vlastnej tvorby a tú ja chápem ako veľmi nadupaný progressive metal. Šesťčlenná kapela je "obojpohlavná" (dve ženy a štyria muži ) a muzikantsky veľmi dobre poskladaná. Ich tvorba má grády a je dobre počúvateľná. Ženský vokál je tu na správnom mieste, ľudia nešetrili chválou ani pri reči o gitarových sólach, basu nebolo opäť dobre počuť, čo ma mrzí, lebo aspoň podľa toho čo som videl, tak basák vypekal a prstom nedal oddýchnuť Snáď najväčšie ovácie boli v hľadisku na klávesáka, ktorý svojím vystupovaním a najmä hrou naznačil, že sa nejedná o začiatočníka, no a kreatívna, presná hra bubeníka tomu celému dávala zlatý punc. Publikum pri Agharte akoby ožilo, ľudia už nestály vzadu ale už pri prvom songu sa tlačili vpred. Kapela svoje vystúpenie zakončila songom, ktorý počas ich koncertu raz odznel, ale keďže nenásytné publikum chcelo ešte prídavok, museli ho opakovať. Po dlhom potlesku sa formácia pomaly vytrácala z pódia.
Na radu mal teraz prísť Žilinský heavy metal bandy Scarlet Wings. Bohužiaľ to som už pomaly opúšťal priestor klubu. Ale ako tvrdili tí ktorí boli dokonca, zábava sa konala až do neskorých nočných hodín, približne do druhej, nakoľko Scarlet Wings sú známi tým, že keď pridajú jeden song, tak pridajú aj štvrtý :).

Na záver by som chcel pochváliť usporadúvatelov, za ich záslužnú a neľahkú prácu, ktorú vykonávajú. Držíme ím palce aby v nej vytrvali.

Metallica live v Randali!!! Kapela INTREPID opäť zaútočí na pódium a to rovno s dvoj-hodinovým programom v duchu legendárnej Metallici. V tento večer vstúpi aj ANEURYSMA, ktorej onedlho uzrie svetlo sveta nový album s názvom Spiritual Plague.


Sipko (Aneurysma)



Súvisiace články:
Report: Metal Ablaze, DK Lúky

Linky:
www.bandzone.cz/aneurysma1
www.myspace.com/aneurysma1
www.aneurysma.sk

Trivium vypustili svoj najnovší song z prichádzajúceho albumu `Shogun` online.
`Throes of Perdition` je poslednou skladbou ktorá bola vypustená na web a nasledovala tak skladby
'Kirisute Gomen', 'Down From The Sky' a 'Into The Mouth Of Hell We March' ktoré sú už zverejnené na nete.
Trivium vydá svoj najnovší album 29tého septembra. Následne na to ich čaká šnúra koncertov s Nesvätou Alianciou ( Unholy Alliance ) spoločne so Slayerom ako dvaja headlineri. Predskakovať im budú Mastodon a Amon Amarth.

Dátumy koncertov v Anglicku:

Október
27. - Manchester ArenaOctober
28. - Birmingham NECOctober
30. and 31st - London Hammersmith Apollo
November
2. - Cardiff CIANovember
3.- Glasgow SECC

Opäť tradičná Gazdovská veselica, opäť tradične v Tartarose v Banskej Bystici! Organizátor Gazda Jozef sa ten krát skutočne prekonal! Precvičte si krky, doma povedzte, že prídete neskoro a prídte sa pozrieť na melodických death metalistov Increasing Passion, hardcorom šmrncnutých Striguli a domácich matadorov Gazdasgrind! A nebude chýbať ani hardcore porn-star Chasey Lain!



Súvisiace články:
Rozhovor: STRIGULI
Rozhovor: Gazdasgrind
Report: Metal Riot (Randal) Pt. I.

Holandský gitarista a skladateľ Arjen Lucassen dokončil prácu na kompilácii Ayreon. Jej názov bude "Timeline" a bude sa predávať vo forme 3CD a DVD. Vydanie kompilácie je naplánované na 10. november cez InsideOut Music.

Arjen sa k nej vyjadril takto: "Ľudia sa ma často pýtali na vydanie nejakej kompilácie Ayreon, ale ja som proste nechcel zverejňovať fragmenty príbehu Ayreon mimo ich textového konceptu. Akokoľvek, môj názor sa zmenil po dokončení albumu "01011001", ktorý bol spojením s ostatnými albumami po hudobnej a aj po textovej stránke. Po dokončení kruhu to teda vyzerá byť správny ťah vytvoriť časovú líniu Ayreon s celým príbehom."

"Timeline" je výsledkom trinásťročného vývinu hudby Ayreon od debutu "The Final Experiment z roku 1995, až po poslednú nahrávku "01011001". Okrem existujúcich skladieb nachádzajúcich sa v diskografii Ayreon sa na výberovke nachádza aj nová skladba napísaná výhradne pre "Timeline". Jej názov je "Epilogue: The Memory Remains". Táto viac ako devätminútová skladba je odspievaná Jasperom Steverlinckom (Arid).

Na 3 CD nájdete celkovo 33 skladieb, čo znamená takmer štyri hodiny muziky. DVD patriace ku kolekcii obsahuje takmer dve hodiny videoklipov, záberov zo zákulisia, 5.1 mixov a živých prevedení skladieb Ayreon v podaní Star One a Stream Of Passion.

Kompletný tracklist "Timeline" nájdete na tomto odkaze

Obal "Timeline":

Richard Wright jeden so zakladajúcich členov rockovej legendy Pink Floyd, zomrel včera, vo veku 65 rokov na rakovinu. Wright sa narodil 28. júla 1943 v Londýne. Na klavíri bol samouk a jeho hru ovplyvnil jazz a vážna hudba. Počas školy sa Wright zoznámil aj s Rogerom Watersom a Nickom Masonom a spolu založili kapelu Sigma 6 (1964), ktorá bola predchodcom slávnych Pink Floyd. Keď sa k ním v roku 1965 pridal gitarista Sid Barrett kapela si zmenila meno na Pink Floyd. O tri roky neskôr sa pripojil už do rozbehnutej kapely aj David Gilmour.
Wright sa rozhodol opustiť kapelu po vydaní The Wall v roku 1979 a skúsiť tak vlastnú sólovú karieru.
Jeho sólová kariéra nebola zdá sa až tak úspešná, vydal len dva albumy.
V júli 2005 sa Pink Floyd predstavili už naposledy v pôvodnej zostave v rámci koncertov Live 8.
Posledný krát sa Wright predstavil publiku na turné s Davidom Gilmourom ako člen jeho kapely.

Queen a Paul Rodgers odštartovali minulý piatok, 12. septembra ďalšie vystúpenie. Tento krát sa predstavili na Ukrajine, kde vystúpili na charitatívnom koncerte na podporu boja proti AIDS. Rogers pre theradio.com: “Boli sme oslovení, aby sme tu vystúpili. Je pre nás potešením, že sa môžeme zúčastniť takejto akcie na podporu boja proti AIDS.“ Roger Taylor: “Queen stratil svojho speváka práve na túto zákernú chorobu, takže vždy podporíme akúkoľvek snahu boja proti tejto chorobe.“ Spoluzakladateľ kapely Queen, Freddie Mercury zomrel na AIDS v roku 1991. Brian May a Roger Taylor našli náhradu v spevákovi Paulovi Rodgersovi, s ktorým sú od roku 2005.

Prvý album novozaloženého Queen nesie názov The Cosmos Rocks a v Európe vyšiel v pondelok, 15. septembra. Na turné vyrazia v polke Novembra.

Cosmos Rocks tracklist:
1. Cosmos Rockin'
2. Time To Shine
3. Still Burnin'
4. Small
5. Warboys
6. We Believe
7. Call Me
8. Voodoo
9. Some Things That Glitter
10. C-lebrity
11. Through Time Night
12. Say It's Not True
13. Surf's Up . . . School's Out !
14. (small reprise)


Súvisiace články:
Nový album Queen už v predpredaji
Nový album Queen už na dosah!
Paul Rodgers s Bad Company
Queen zahral Nelsonovi Mandelovi
Ocenený Paul Rodgers
BRIAN MAY rektorom univerzity v Liverpoole

AC/DC zverejnili na svojej stránke dátumy ich najbližšieho turné, ktoré sa uskutoční na podporu dlho očakávaného albumu Black Ice, ktorý vyjde 20. októbra. Turné, prvé od roku 2001, odštartuje 28. októbra v Pensylvánii a skončí 18. decembra v Severnej Karolíne. Po skončení severoamerické turné zamieri kapela do Ázie a na koniec si nechá svoju show pre európskych fans. 

Dátumy severoamerického turné AC/DC:
October 28 - Wilkes-Barre, PA - Wachovia Arena
October 30 - Chicago, IL - Allstate Arena
November 3 - Indianapolis, IN - Conseco Fieldhouse
November 5 - Auburn Hills, MI - Palace of Auburn Hills
November 7 - Toronto, ONT - Rogers Centre
November 9 - Boston, MA - TD Banknorth Garden
November 12 - New York, NY - Madison Square Garden
November 13 - New York, NY - Madison Square Garden
November 15 - Washington, DC - Verizon Center
November 17 - Philadelphia, PA - Wachovia Center
November 19 - East Rutherford, NJ - IZOD Center
November 21 - Columbus, OH - Schottenstein Center
November 23 - Minneapolis, MN - Xcel Energy Center
November 25 - Denver, CO - Pepsi Center
November 28 - Vancouver, BC - General Motors Place
November 29 - Seattle, WA - KeyArena
November 30 - Tacoma, WA - Tacoma Dome
December 2 - Oakland, CA - Oracle Arena
December 6 - Los Angeles, CA - The Forum
December 10 - Phoenix, AZ - US Airways Center
December 12 - San Antonio, TX - AT&T Center
December 14 - Houston, TX - Toyota Center
December 16 - Atlanta, GA - Philips Arena
December 18 - Charlotte, NC - Time Warner Cable Arena


Súvisiace články:
Deluxe edícia Black Ice od AC/DC
Oblečte sa ako Angus Young
Zahrajte si v klipe AC/DC!!!
AC/DC otvorí obchod v New Yorku a Los Angeles
Veľkolepé turné AC/DC začína v októbri
Hudba AC/DC údajne podnecuje výtržnosti

Na nedávnej aukcii hudobných artefaktov v Londýne sa objavil presne tento vzácny kúsok. Ide o Fender Stratocaster, ktorý Hendrix podpálil na koncerte v londýnskom Finsbury Park Astoria v roku 1967.

Zahasenú gitaru zachránil Hendrixov tlačový hovorca Tony Garland a následne ju uskladnil v gáraži svojich rodičov v Sussexe. Akoby zázrakom ju minulý rok v tej istej garáži objavil Tonyho synovec a teraz, po spomínanej aukcii, má už slávna gitara nového majiteľa.


Je ním americký gitarový nadšenec Daniel Boucher, ktorý si na aukciu poctivo pricestoval a za Hendrixovu obhorenú gitaru zaplatil, teraz sa držte, £282.000 (cca desať a pol milióna SKK). Ako sa sám vyjadril, chystá sa na nej hrať a teší sa, ako sa z nej naňho bude prášiť.

Tak mu tú gitarku môžeme len ticho závidieť a ak na ňu náhodou niekto máte zálusk, meno majiteľa je známe :)


a takto nejako to horí...
zdroj foto:www.smh.com.au


Efekt s podtitulom "Digital Flanger/Chorus" spája dva veľmi často používané efekty. Electric Mistress ponúka možnosť zapojenia stereo, ktorého zvuk je obklopujúci z každej strany. Efekt ďalej obsahuje tajuplný "Filter Matrix mód", na ktorý sa v recenzií detailne pozrieme. Ako už iste dobre vieme, spoločnosť Electro-Harmonix si potrpí na kultové názvy svojich produktov. Ten dnešný "nomen-omen" hovorí sám za seba. A preto nás už čaká elektronická pani a jej tajomstvá...

Úvod:
Úhľadne zabalený efekt doprevádza v balení aj DVD "Effects Sampler Volume Two." Jedná sa o prezentačné DVD s novým sortimentom Electro-Harmonix, ktoré naväzuje na rovnomenné DVD s podtitulom Volume One. Pribalený bol aj adaptér, čo je pochopiteľné, pretože 9V batériou sa Stereo Electric Mistress nedá napájať. Na dobre známom celokovovom obale sa nachádzajú tri čierne potenciometre (RATE, FLANGER DEPTH, CHORUS DEPTH). Pod nimi je umiestnená STATUS LED dióda, ktorá nielenže signalizuje či je efekt zapnutý, alebo vypnutý, ale aj dramaticky mení farbu z červenej na žltú podľa intenzity použitého efektu. Pod nápisom "Stereo Electric Mistress" sa nachádza vypínač On/Off (true bypass). Na hornej strane nájdeme vstupný jack pre univerzálny 9V adaptér a po stranách INPUT a dva OUTPUT jacky. Tie sú rozdelené na MAIN OUT a STEREO OUT. Podľa potreby si teda vieme vybrať, či chceme hrať stereo, alebo mono. (v prípade mono zapojenia použijeme len MAIN OUTPUT)

Charakteristika:
Flanger je jeden z najstarších modulačných efektov. Otcom prvého oficiálneho Flanger efektu sa stal Ken Townsend a jeho história siaha až do roku 1966, keď skupina Beatles nahrávala svoj album "Revolver". Flanger ako efekt vzniká spojením dvoch identických signálov, z ktorých jeden sa rôzne časovo posúva od originálu (posun je zvyčajne kratší ako 20 milisekúnd). S efektom Chorus sme sa už stretli v dávnejšej recenzií "The Clone Theory" od Electro-Harmonix. Jeho úlohou je meniť signál a mixovať ho so spomalenejšou kópiu toho istého signálu. Chorusom sa zároveň mení aj výška tónu, pravdaže len mierne, aby vzniklo jemné rozladenie, ktoré dotvára farbu celkového zvuku.

Funkcie:
Efekt sa ovláda veľmi príjemne vďaka malému počtu ovládacích prvkov a ich intuitívnemu označeniu. Najdôležitejší je potenciometer RATE, ktorý je smerodajný pri ovládaní Chorusu a Flangeru samostatne, alebo pri používaní obidvoch súčastne. Potenciometrom ovládame ich rýchlosť a chod. Keď je RATE nastavený niečo pod 10 hodinou – Stereo Electric Mistress sa dostáva do už spomenutého "Filter Matrix módu." Tým sa vypína LFO (Low Frequency Oscillation). V tomto móde dostávate plnú kontrolu nad vaším flangerom a chorusom a nemusíte sa báť žiadnych nečakaných výkyvov v signály. Počas hrania vo "Filter Matrix móde" uvidíte aj farebný rozdiel na LED dióde, ktorá už nebude meniť farbu, ale ustáli sa na červenej. Otáčaním DEPTH potenciometra môžete teraz manuálne modulovať intenzitu Flangeru/Chorusu. Avšak na to aby ste zostali v "Filter Matrix móde, musíte udržať potenciometer RATE pod úrovňou 10 hodín.
"Flanger Depth Knob" – ovláda intenzitu flanger efektu, ktorý je priamo viazaný na čistý zvuk nástroja. Pri nastavení na maxime vo "Filter Matrix móde" je schopný urobiť krásny "Flange" pripomínajúci zvuk dychového nástroja. Pri hraní s LFO (keď je Filter Matrix mód vypnutý) znie efekt trošku nepodarene až nekonkrétne.
"Chorus Depth Knob" – reguluje koľko chorusu primiešame do celkového zvuku. Stereo Electric Mistress zvláda jemné chorus prikrášlenie, až po divoké mimozemské zvuky. S LFO znie chorus viac moderne, pripomínajúc až žabací zvuk, naopak vo "Filter Matrix móde" znie ako starý klasicky chorus, žiaľ trošku nevýrazne.

Stereo Electric Mistress umožňuje používať jednotlivé efektové zložky oddelene, ale aj spolu. Pri používaní Flangeru a Chorusu dokopy môžete prísť na ešte divokejšie kombinácie zvukov. Efekt krásne vyniká v zapojení cez efektovú slučku (FX Loop) a ochotne spolupracuje aj s inými efektmi ako napríklad Reverb.



Špecifikácie:
Napájanie: klasickým 9V adaptérom, ktorý je k Stereo Electric Mistress dodávaný. Napájanie 9V batériou možné nieje.
Ovládače: 3 potenciometre (RATE, FLANGER DEPTH, CHORUS DEPTH), STATUS LED, vypínač (Switch On/Off).
Rozmery: 9,5 x 12 x 6 cm
Hmotnosť: 0,30 kg

Cena:
Novú krabičku Stereo Electric Mistress nieje problém kúpiť za 3000 Sk na Slovensku a 2700 Kč v Českej Republike.

+
Možnosť používať Flanger a Chorus nezávisle od seba
Jednoduché ovládanie
Možnosť zapojenia Stereo
Napájanie univerzálnym 9V adaptérom (adaptér je súčasťou balenia)
-
Digitálny efekt – nič pre fanúšikov analógových efektov
Napájanie 9V batériou nieje možné
Pri niektorých vysokých nastaveniach znie efekt synteticky

Referencie:
Munki (Korn) - Electro-Harmonix Electric Mistress Deluxe Flanger

Ak len začínate s budovaním svojho efektového arzenálu, Stereo Electric Mistress bude dobrá voľba, pretože zabijete dve muchy jednou ranou. Pokročilých hudobníci, by však mohli siahnuť po vyšších radách flangerov a chorusov. Či už od firmy Electro-Harmonix (Deluxe Electric Mistress, Nano Clone), alebo od konkurenčných spoločností...


www.ehx.com

Názov nového albumu nemeckých thrash metalistov Kreator bude "Hordes Of Chaos". Vydanie albumu je naplánované na 19. január 2009 cez label SPV Records. Nahrávanie "Hordes Of Chaos" prebiehalo v berlínskom štúdiu Trinotus pod taktovkou producenta Mosesa Schneidera.

Album sa nahrávalo v zostave: Mille Petrozza (gitara, vokály), Jürgen "Ventor" Reil (bicie), Christian Giesler (basgitara) and Sami Yli-Sirniö (gitara). Kapela sa taktiež v januári vydá na dvojmesačné európske turné spolu s Caliban a Eluveite.

Český basgitarista Pavel Jakub Ryba, ktorý vo svojej muzike spája jazz, rock, pop, ale i klasickú hudbu, sa stal firemným hráčom americkej značky hudobných nástrojov Fender.
"Basové kytary budou předělány podle mých požadavků a představ. Firma tyto modely - nesoucí mé jméno - také představí na svých celosvětových www stránkách a jako takové je bude možné i objednat. Jsem naprosto šťastný za takovou nabídku, protože mé jméno se mimo jiné zařadí mezi pár vybraných baskytaristů světa vybraných do jejich stáje“. Prehlásil basgitarista.

Ešte tento rok sa Ryba vyberie na turné s Deanem Brownem, ktorý je považovaný za jedného z najlepších jazzových gitaristov. Turné s názvom P.J.Ryba Tour sa uskutoční od 16.októbra do 1. novembra po celej Českej republike a na Slovensku.