Austrálski rockoví veteráni AC/DC sa so svojím čerstvým albumom Black Ice usídlili na vrchole rebríčkov predajnosti albumov 29 krajín.

Black Ice bol vypustený do obehu 20. októbra, o čom BOOGIESOUND už priniesol správu, a odvtedy zdolal rebríčky krajín ako Spojené štáty, Veľká Británia, Nemecko, Kanada, Francúzsko, Argentína, Japonsko, Austrália, Belgicko, Fínsko, Taliansko, Nový Zéland, Nórsko, Švédsko a Švajčiarsko.
Takýto kúsok sa AC/DC podaril len druhýkrát počas ich dlhej existencie. Prvýkrát stáli na čele rebríčkov v roku 1981 s albumom For Those About To Rock We Salute You.

Len v Spojených štátoch sa predalo viac ako 780,000 kusov „Čierneho ľadu“ a treba dodať, že sa predáva výhradne v sieti Walmart a Sam’s Club a samozrejme na stránke kapely.

Spevák Brian Johnson sa o tomto veľkom úspechu vyjadril: „Aj starého psa, ako som ja, čakajú ešte v živote prekvapenia, tak sa mi zdá.“ A tak sa zdá aj nám.

zdroj foto a info

Rumunskej black metalovej kapele Negură Bunget hrozí zrušenie niektorých koncertov v rámci európskeho turné (reportáž z bratislavského koncertu). Kapela bola obvinená španielskou a francúzskou políciou z propagácie nacizmu a ultranacionalistických ideí.

Emiliano Lanzoni, manažér kapely, povedal vo vyhlásení:" Boli sme informovaný, že španielska a francúzska polícia vyšetruje európske turné Negură Bunget a objavili sa isté chýri o zrušení koncertov, kvôli podozrievaniu kapely z propagácie nacizmu. Toto je smiešne. Podpisovali sme zmluvu s kapelou v roku 2000, poznám chalanov z kapely fakt dobre po ôsmich rokoch dobrej spolupráce a každý, kto mal možnosť stretnúť sa s nimi počas ich turné, vie že Negură Bunget je pravdepodobne najviac skromná, talentovaná a priateľská kapela na celej black metalovej scéne, na ktorej 90 percent kapiel spieva o násilí, nenávisti, satanovi, alebo o čomkoľvek "zlom". Negură Bunget je o ľudskosti, prírode a emóciách. V ich hudbe a v ich textoch neexistuje NIČ o nacizme alebo fašizme a ani nikdy nijak nepodporovali podobné organizácie. Na stránke kapely je ohľadom tohto oficiálne vyhlásenie už od roku 2002 a nikdy by ma nenapadlo, ako polícia môže byť takto "mimo".

The Bag Of Bones si Vás dovoľuje pozvať na svoj ďalší veľkolepý koncert!!! Kapela neustále napreduje, naše koncerty už ďaleko siahajú za hranice ľudskej predstavivosti a búrajú všetky zábrany. Toto vystúpenie bude aj o niečo výnimočnejšie, keďže naši členovia Sílas a Matúš oslavujú nádherné životné jubileum - 23 rokov. Tešte sa teda na nadupanú rockovú show. Pivo a občerstvenie v podobe slaniny, klobásy, cibule a chrenu je ZADARMO!!!! Všetko to vypukne 7.11. to jest v piatok večer o 18.00 v klube Black Hill v Bratislave (http://www.kamnapivo.sk) za asistencie vynikajúcej a originálnej kapely Millhouse. Oslavujte s kapelou The Bag Of Bones. Tešíme sa na Vašu účasť.



Súvisiace články:
Súťaž o CD: The Bag of Bones
Rozhovor: The Bag Of Bones
Fotoreport: The Bag Of Bones v štúdiu
Fotoreport: Rock n Roll na streche

Výhercom súťaže, ktorú pripravil Boogiesound v spolupráci s organizátormi koncertu Powernight o dva lístky na tento koncert českej metalovej legendy ARAKAIN, ktorí minulý rok oslávili 25. výročie sa stal čitateľ s nickom "simon phillips" a mailovou adresou "lovegangsta@azet.sk"

blahoželáme ! ! !

Týmto zároveň prosíme výhrecu aby nám zaslal svoje meno a adresu na náš mail:
boogiesound@seznam.cz

Nový song poľských death metalistov Behemoth s názvom "Quadosh" môžete streamovať na myspace adrese kapely. Skladba pochádza z nového EP "Ezkaton", ktoré v Európe vychádza 20. novembra cez Regain Records.

EP okrem novej skladby "Quadosh" obsahuje ďalších šesť skladieb. Bude sa jednať o live verziu a novú štúdiovú verziu skladby "Chant For Ezkaton 2000 e.v.", ďalej live verzie skladieb "From The Pagan Vastlands" a "Decade Ov Therion". Okrem týchto skladieb sa na EP budú nachádzať aj covery piesní "I'm Not Jesus" od Ramones a "Jáma Pekel" od Masters Hammer.

Veľká vec sa chystá u našich rakúskych susedov. BOOGIESOUND dáva na známosť, že dňa 28.11.2008 o 19,00 vo viedenskej Stadthalle si môžete naživo vychutnať trojkombináciu na čele s kapelou Slipknot, za asistencie kapiel Machine Head a Children of Bodom.



Slipknot je na turné so svojim aktuálnym albumom All Hope is Gone, ktorého recenziu nájdete na BOOGIESOUNDe.

Myslím si, že tento koncert určite stojí za návštevu, pretože je to jedinečná príležitosť vidieť Slipknot v novej tvorivej fáze a tá neprichádza každý deň. Navyše s živým prejavom kapely Machine Head mám osobnú skúsenosť a nemôžem nič, len odporúčať.

Ďalšou správou je, že Slipknot vypustili nové video k singlu Dead Memories. Svetová premiéra tohto videa sa uskutočnila 25.10.2008 o 10,00 na MTV2.

Rada by som na záver napísala, že sa stretneme na koncerte Slipknot vo Viedni, ale to by mi musela z neba padnúť tak tisícka, dve... ale nakoniec, jeden nikdy nevie :)



oficiálna stránka Slipknot, kde si môžete oficiálne pozrieť video Dead Memories

súvisiaci článok: Slipknot úplne bez nádeje


1.11.2008 sa v Nových Zámkoch uskutoční podujatie s názvom Metal Night. Na akcii sa zúčastnia kapely Dogma Inc., Švablast, Beer Society a Pantera Revival Band. Celé toto podujatie sa odohrá v Intruder Music Clube v Nových Zámkoch. Hrať sa začne o 20:00 a vstupné bude 100Sk.

Členovia thrash metalovej legendy Slayer strávili posledné týždne v nahrávacom štúdiu v Californii. Nahrávali tri nové skladby pre ich nadchádzajúci album, ktorého vydanie sa očakáva zhruba na leto 2009.

Na tejto adrese si môžete pozrieť video nahrávania novej skladby "Psychopathy Red", ktorá vznikla z pera Jeffa Hannemana. Text skladby sa zaoberá pohľadom do šialenej mysle Andreia Chikatila, ruského sériového vraha.

Slayer v týchto dňoch vyráža na turné "Unholy Alliance Tour, Chapter III", ktoré začína v pondelok 27. októbra v Manchestri a končí 27. novembra v Helsinkách. Kapela sa v rámci turné zastaví aj poblíž Slovenska. Bude to konkrétne 16. novembra vo Viedni (Gasometer) a 17. novembra v Prahe (Tesla Arena). Support jej budú robiť kapely Amon Amarth, Trivium a Mastodon. Na začiatku nového roka sa kapela chystá vrátiť do štúdia a dokončiť nahrávanie albumu.


Boogiesound v spolupráci s organizátormi koncertu Powernight pre Vás pripravili súťaž o dva lístky na tento koncert. Headlinerom večera bude česká metalová legenda ARAKAIN, ktorí minulý rok oslávili 25. výročie vzniku kapely. Ako predkapely sa 1.11. 2008 v športovej hale Arena vo Viničnom predstavia Dorian Gray, Galadriel a Axis.
Na to aby ste sa mohli zúčastniť súťaže, stačí správne zodpovedať tri súťažné otázky a poslať odpovede na našu mailovú adresu boogiesound@seznam.cz do 27.10.2008. Takže prejdime k súťažným otázkam.

1. Koľko rokov funguje ARAKAIN v súčasnej zostave?

2. Na akej značke bicích hrá bubeník ARAKAINu Lukáš "DOXA" Doksanský?

3. Seriál recenzii ktorých efektorv prebieha na Boogiesound?

Fínska metalová kapela Stratovarius oznámila návrat do štúdia v roku 2009. Bude sa jednať o prvý album od odchodu gitaristu a hlavného skladateľa Tima Tolkkiho. Klávesák Jens Johansson komentoval: "Po tom, ako nám Tolkki dal svoje požehnanie na pokračovanie bez neho a po spoločnom skladaní nového materiálu, sme sa rozhodli pokračovať v odkaze Stratovarius do budúcnosti."

Na situáciu okamžite zareagoval bývalý gitarista kapely Timo Tolkki:"Tak ako každý, aj ja som dnes čítal že Kotipelto, Michael a Johansson pokračujú vo svojej novej kapele pod menom Stratovarius. Nikdy som im nedal nijaké "požehnanie" na pokračovanie ako Stratovarius. Ako som už povedal mnohokrát, myslím si že to je nesprávne a ja by som nikdy nepokračoval v Stratovarius bez Tima Kotipelta, Jörga Michaela alebo Jensa Johanssona. To, čo volá Johansson "požehnanie", bolo to, že som im dal práva k menu, ktoré som vlastnil a práva k albumom Stratovarius.

"Oni píšu, že pokračujú v odkaze Stratovarius, ale v tom sa nedá pokračovať. Ani ja by som nemohol v ňom pokračovať, pretože ten existoval iba keď sme boli spolu. Je to hanba vidieť, že oni nemôžu začať odznova ako ja, ale musia používať meno Stratovarius. Vedia, že bez toho mena, by to bolo pre nich podstatne ťažšie."

Súčasná zostava Stratovarius je nasledovná:

Timo Kotipelto - spev
Matias Kupiainen - gitara
Lauri Porra - basa
Jörg Michael - bicie
Jens Johansson – klávesy

Metalový dokument s názvom "Global Metal" sa dočká DVD vydania 4. novembra. V tomto dokumente sa režiséri Scot McFadyen a Sam Dunn filmu (tvorcovia dokumentu "Metal: A Headbanger's Journey) tentokrát rozhodli ísť po stopách metalu do rôznych exotických krajín mimo Európy a Severnej Ameriky.

Film je cestou metalového fanúšika Sama Dunna cez Áziu, Južnú Ameriku, či Blízky Východ, pri ktorej objavuje extrémnu hudobnú scénu v týchto oblastiach - od indonézskeho death metalu cez čínsky black metal až po iránsky thrash metal.

Trailer
































Súvisiace články:
Novinky z tábora Orphaned Land

Hard rocková kapela The Bag Of Bones považovaná za špičku slovenskej undergroundovej scény mieša vo svojej tvorbe prvky classic rocku, hard rocku, metalu a bluesu. Ich koncerty sú známe svojou silnou atmosférou, nevyčerpateľnou energiou a všadeprítomným humorom. The Bag Of Bones prináša skvelú rockovú show pre každého fanúšika kvalitnej muziky.



Súvisiace články:
Súťaž o CD: The Bag of Bones
Rozhovor: The Bag Of Bones
Fotoreport: The Bag Of Bones v štúdiu
Fotoreport: Rock n Roll na streche


15.10.2008

Randal Club, Bratislava

Negură Bunget(ROM), Galadriel, Vesna(CZE)

Zamračené popoludnie akoby predznamenávalo, čo sa v ten večer bude v bratislavskom Randal Clube diať. Vystúpenie jedného z najoriginálnejších telies na metalovej scéne bolo pre mňa v každom prípade veľkým lákadlom. Radové nahrávky Negură Bunget sú jednoducho úžasné atmosférické skvosty a aj preto sa u mňa vytvárala obava, či dokážu títo Rumuni túto atmosféru preniesť aj na pódium. Ak chcete vedieť ako to dopadlo, čítajte nasledujúce riadky.

Ako prvá s asi hodinovým oneskorením vystúpila česká folk black metalová kapela Vesna. Priznám sa, že žáner, ktorý táto kapela hrá ide dosť mimo mňa, tak sa budem snažiť koncentrovať najmä na vizuálnu stránku ich vystúpenia. Kapela na pódium prišla v zostave: gitara, basa, husle. Živý bubeník bohužiaľ chýbal. Kapela sa snažila síce s týmto nedostatkom vysporiadať pomocou automatu, no živý bubeník sa nahradiť nedá. V každom prípade však musím uznať, že Vesna si miestnych fanúšikov získala. Oceniť musím najmä veľmi príjemný kontakt s publikom prostredníctvom frontmana kapely. Okrem iného nám poprial aj veľa šťastia vo futbale proti Poliakom. Celkový dojem z ich vystúpenia bol však u mňa skôr neutrálny.

Bez absencií sa neobišla ani slovenská stálica Galadriel. Kapele kvôli horúčke chýbala speváčka Soňa. Ďalšie vrásky na tvári spôsobovali aj technické problémy gitaristu kapely. Absencia spevu síce dosť prekážala, no nasadenie kapely bolo napriek tomu veľmi vysoké a koncert im príjemne odsýpal. Setlist pozostával výhradne zo skladieb z posledných troch albumov, pričom sa hralo najmä z minuloročnej nahrávky Renascence Of Ancient Spirit. Bolo vidieť, že kapela sa kvôli vzniknutému časovému sklzu dosť ponáhľala a aj to bol pravdepodobne jeden z dôvodov prečo Galadriel pódium opustili už po ôsmich skladbách. Svoj koncert zakončili skladbou The End Of Eternity a po jej skončení sa bohužiaľ už nevrátili. Napriek tomu však po skončení ich koncertu u mňa prevládali príjemné pocity.

Niekoľko minút po jedenástej sa na pódium vypravila prvá kompletná kapela a to Rumuni Negură Bunget. Päť člennú zostavu (2 gitary, basa, bicie, klávesy) dopĺňal hráč na rôzne ľudové nástroje, ktorý dopomáhal aj s vokálmi. Negură Bunget sa počas svojho vystúpenia opierali o posledné dva veľmi úspešné albumy 'N Crugu Bradului a Om. Z nich vynikla najmä skladba Inarborat, ktorej intro sa hrá na dychovom nástroji dlhom asi dva metre. Vytýčiť môžem ešte inštrumentálnu folkovú skladbu Norilor, pri ktorej líder kapely udieral dvoma kladivkami do drevenej dosky, ktorú mal opretú o stenu. Musím uznať, že koncert bol neskutočne silnou pocitovou záležitosťou. Negură Bunget nám neraz ponúkli možnosť úplne sa oddať ich hudbe a vychutnávať si zimomriavky, ktoré nám počas ich koncertu na tele naskákali. Jedinou chybičkou krásy bola len slabá komunikácia s publikom zo strany kapely. Možno to však patrí k ich prejavu. Celkovo som však bol s ich vystúpením veľmi spokojný a teším sa na možnosť kedy si to budem môcť zopakovať.

Na záver teda už môžem len zhrnúť, že som sa zúčastnil veľmi podarenej akcie s (poväčšine) dobrým zvukom a slušnou návštevou, ktorej nezabránila ani konkurenčná akcia organizovaná na futbalovom štadióne Slovana.

Dlho očakávaný album Guns N Roses s názvom "Chinese Democracy" vyjde 23.novembra. Stránka BestBuy.com taktiež zverejnila zoznam skladieb, ktoré by sa mali na albume nachádzať. Taktiež sa na BestBuy.com objavil malý náhľad podoby obalu albumu.




Tracklist "Chinese Democracy"
01. Chinese Democracy
02. Shackler's Revenge
03. Better
04. Street Of Dreams
05. If The World
06. There Was A Time
07. Catcher N' The Rye
08. Scraped
09. Riad N' The Bedouins
10. Sorry
11. I.R.S.
12. Madagascar
13. This I Love
14. Prostitute

Nový album AC/DC "Black Ice" môžete momentálne streamovať na tejto adrese. "Black Ice" je prvý album AC/DC po ôsmich rokoch. Do obchodov dorazí 20. októbra.

AC/DC taktiež nedávno zverejnili dátumy zastávok ich turné. V rámci turné sa okrem iných miest zastavia v Prahe (17.3.2009 - O2 Arena) a v Budapešti (23.3.2009).


Kompletný zoznam:
Feb. 18 - Oslo, Norway - Telenor Arena
Feb. 20 - Stockholm, Sweden - Globen
Feb. 22 - Stockholm, Sweden - Globen
Feb. 25 - Paris, France - Bercy
Feb. 27 - Paris, France - Bercy
Mar. 01 - Antwerp, Belgium - Sportpaleis
Mar. 03 - Antwerp, Belgium - Sportpaleis
Mar. 05 - Leipzig, Germany - Halle 1
Mar. 07 - Dusseldorf, Germany - ISS Dome
Mar. 09 - Oberhausen, Germany - KoPi Arena
Mar. 11 - Bremen, Germany - AWD Dome
Mar. 13 - Rotterdam, Netherlands - Ahoy
Mar. 15 - Dortmund, Germany - Westfallenhalle
Mar. 17 - Prague, Czech Republic - O2 Arena
Mar. 19 - Milan, Italy - Datch Forum
Mar. 23 - Budapest, Hungary - Papp László Budapest Sportarena
Mar. 25 - Frankfurt, Germany - Festhalle
Mar. 27 - Munich, Germany - Olympiahalle
Mar. 29 - Zurich, Switzerland - Hallenstadion
Mar. 31 - Barcelona, Spain - Sant Jordi
Apr. 02 - Madrid, Spain - Palacio de los Deportes
Apr. 14 - London, UK - O2 Arena
Apr. 18 - Dublin, Ireland - O2 Arena
Apr. 21 - Manchester, UK - MEN
Apr. 23 - Birmingham, UK - NEC

Líder švédskych Opeth Mikael Akerfeldt nahral vokály k skladbe "Stockholm", ktorá sa bude nachádzať na chystanom albume OSI. OSI je projekt gitaristu Fates Warning Jima Matheosa a bývalého klávesáka Dream Theater Kevina Moorea. Skladba bola nahratá v Castillo Sound Studios. Album (názov ešte nebol zverejnený) by mal vyjsť nabudúci rok cez InsideOut Music.

Na albume sa okrem spomínaných hudobníkov objaví aj Gavin Harrison z Porcupine Tree (bicie), ktorý na tomto poste nahradí Mikea Portnoya.

Prestížna gitarová značka ESP víta vo svojom košiari ďalšiu nádejnú ovečku, ktorá (snáď) ešte viac prispeje k zviditeľneniu jej mena. Stal sa ňou známy blackmetalový multinštrumentalista a inovátor Satyr, kreatívna sila nórskych Satyricon. Satyr nahráva prevážnu časť rytmických , sólových gitár a vokálov. Je považovaný za jedného z inovátorov na extrémnej metalovej scéne. V súčasnosti pracuje už na siedmom štúdiovom počine spolu s co-producentom Joe Barresim (Tool, Queens of the Stone Age, etc.), ktorému bola zverená mixáž.

viac na: www.espguitars.com

dňa 18.10.2008 o 20.oo h v Bratislavskom klube Hlava XXII vystúpi medzinárodný jazzový quartet "GERO JAZZ QUARTET"

viac informacii na: www.dimdom.net

Nemecká kapela Helloween zverejnila video k skladbe "Paint A New World". Skladba pochádza z posledného albumu kapely s názvom "Gambling With The Devil", ktorý kapela vydala minulý rok.







Boogiesound už dávnejšie informoval o turné Pala Chodelku s Liquid Boogie Roll a LM Bandu s Palom Hrnčiríkom. Nastala však zmena v dátume a mieste konania posledného zo série koncertov - v Bratislave. Takže pozor, v Bratislave sa bude koncert konať 12.11.2008 v Randali o 20:00. Nový plagát pripájam tiež. Dúfam, že sa na Bratislavskom koncerte stretneme.



Boogiesound v spolupráci s organizátormi koncertu Powernight pre Vás pripravili súťaž o dva lístky na tento koncert. Headlinerom večera bude česká metalová legenda ARAKAIN, ktorí minulý rok oslávili 25. výročie vzniku kapely. Ako predkapely sa 1.11. 2008 v športovej hale Arena vo Viničnom predstavia Dorian Gray, Galadriel a Axis.
Na to aby ste sa mohli zúčastniť súťaže, stačí správne zodpovedať tri súťažné otázky a poslať odpovede na našu mailovú adresu boogiesound@seznam.cz do 27.10.2008. Takže prejdime k súťažným otázkam.

1. Koľko rokov funguje ARAKAIN v súčasnej zostave?

2. Na akej značke bicích hrá bubeník ARAKAINu Lukáš "DOXA" Doksanský?

3. Seriál recenzii ktorých efektorv prebieha na Boogiesound?


Tarja Turunen – celosvetovo známa sopránistka, ktorá dobyla svet ako speváčka fínskej gothic/symfo metalovej skupiny Nightwish a s ňou spôsobila doslova Nightwish-mániu, pokračuje na svojej hviezdnej dráhe ako sólistka a navštívi Slovensko v rámci tretieho turné, príznačne nazvaného „Storm returns to Europe“.

Hoci Tarju Turunen nepúšťajú slovenské (celoplošné) rádiá, táto interpretka už niekoľkokrát zamávala hudobným svetom a to dokonca v obidvoch hudobných žánroch, kde sa s ľahkosťou pohybuje už pár rokov.
Rocková scéna. Od roku 1998 pomerne kolmý štart medzi svetovú gothic/symfonicko metalovú elitu. Státisíce fanúšikov, ktorí Tarji uveria každé gesto, absolútna NIGHTWISH mánia, No.1 v Európe (väčšina štátov EU No.1 v predajnosti) s albumom Once (2004). Namáhavé 2-ročné turné (so zastávkou aj v Žiline), kde technici odmerali ovácie slovenských fanúšikov s rezumé „najhlasnejšie publikum na “ONCE WORLD TOUR 2004-2005“ a potom šok, koncom roka 2005 nútený odchod Tarje zo skupiny.
Platinové a zlaté úspechy Nightwish sa po vydaní albumu Tarja - My Winter Storm prelievajú do ďalších ocenení sólovky: zlaté a platinové albumy vo viacerých krajinách sveta, 3 turné k albumu v priebehu roka v EU, jedno v južnej Amerike, hlavná hviezda festivalu „Metal female voices festival“ (18.10.08 – Belgicko), ocenenie Emma Gaala, teda Grammy vo Fínsku v 2 kategóriách....
Prvý koncert Nightwish na Slovensku sa konal v roku 2003, kedy ešte ako relatívne neznáma kapela zažila plný banskobystrický amfiteáter svojich oddaných fanúšikov bez rozdielu veku... Úprimné slzy dojatia zabránili Tarji odspievať neplánovaný posledný prídavok na tomto veľkolepom koncerte...

Operná scéna. Vyštudovaná sopránistka má za sebou množstvo angažmá, napríklad taliansku La Scalu, nemecké operné stánky, ale aj „komornejšie“ atmosféry fínskych kostolov (200-1.000 ľudí). Taktiež nespočet TV prenosov, kde je často pozývaná ako celebrita žánru. Prvý singel ku albumu, „I Walk Alone“ sa stal dokonca hymnou nemeckej majsterky sveta v boxe, Riginy Halmich, pre jej posledný zápas v kariére. Pozvánky fínskej prezidentky na charitatívne akcie, kde Tarja získava ocenenie za najkrajšiu róbu večera a množstvo participácii na ďalších akciách....

Album My Winter Storm, ktorý prichádza Tarja predstaviť slovenskému publiku necelý rok po vydaní, je krásnou ukážkou toho, ako Tarja spojila svoje predchádzajúce pôsobiská a nenásilne prechádza v svojich skladbách zo symfoniskej a opernej polohy až po rockovú

Koncertne je to absolútny zážitok. Živá kapela, poskladaná z taktiež žánrovo rozdielnych muzikantov – Mike Terrana (jeden z najtvrdších metalových, al aj vôbec, bubeníkov na svete), Max Lilja – čelo, bývalý člen mimoriadne populárnej skupiny Apocalyptica, Oliver Holzwarth – basgitara (o.i. sk. Blind Guardian, ex Sieges Even, nahradivší Douga Wimbisha, ktorý sa venuje svojim Living Colour) alebo Alex Scholpp - gitara (ex Farmer Boys) predvedie na pódiu svoj hudobný záber s veľkou chuťou a razanciou. Skladby Nightwish vyznejú vernejšie, ale aj tvrdšie, ako originál, skladby Tarje zas nežnejšie a úprimnejšie.
Skupina:
Tarja Turunen – Vocals, Mike Terrana - Drums (Masterplan, Savage Circus, ex Rage, ex Malmsteen), Maria Ilmoniemi – Keyboards, Oliver Holzwarth - Bass (Blind Guardian, ex Sieges Even), Alex Scholpp - Guitars (ex Farmer Boys), Max Lilja - Cello (Hevein, ex Apocalyptica)

Napriek minimalistickej kampani pre koncerty Tarja, sú tieto už niekoľko týždňov v TOP 10 najpredávanejších akcií na Slovensku (všeobecne – aj v čiste koncertných akciách) práve vďaka verným fanúšikom. Tí, ktorí koncert navštívia, dostanú od Tarje presne to, čo očakávajú. Mrazivý soprán, dokonalú interpretáciu, precítený a úprimný vokál, na podklade poprockových, symfonických ale aj metalových skladieb z Tarjinho aktuálneho aj bývalého pôsobiska a s tým aj nutnú dávku nostalgie za spojením Tarja v Nightwish...

Tarja poskytla pre Slovensko zatiaľ 2 exkluzívne rozhovory k turné. Jeden v júli, pre agentúru EPG, jeden 9.10. pre Hospodárske noviny. V najbližších dňoch vyjdu tieto v zmienených periodikách.

zdroj: www.epg.sk

Švédska progressive metalová kapela Evergrey zverejnila klip k skladbe "Broken Wings", ktorá sa nachádza na ich aktuálnej radovke "Torn". Klip režíroval Patric Ullaeus z švédskej Revolver Film Company. Patric v minulosti spolupracoval aj s kapelami ako In Flames, Children Of Bodom, Arch Enemy a Lacuna Coil.




Halloweensky koncert metalových kapiel sa uskutoční v piatok 31.10. od 19:00 a bude trvať približne do polnoci. V Randal clube sa Vám predstavia tri bratislavské kapely a jedna česká. Výber žánrov je pestrý a každý si určite príde na svoje.
Ako prvý sa publiku predstaví thrashova formácia REMITAGE, ktorá sa na bratislavských pódiách neukázala už takmer dva roky, čiže majú určite pár noviniek, na ktoré sa priaznivci thrashu môžu isto tešiť. Druhý v poradí vylezú na stage AXIS, hrajúci metal, ktorí hrali naposledy v Bratislave vo februári a koncert odohrajú s hosťujúcim bassmanom. Po nich sa pripraví rozpútať progress metalové peklo, Randalu už dobre známa kapela AGHARTA ktorá to svojím energickým progressom určite roztočí. No a koncom programu bude česká kapela FIREZONE , hrajúca svieži power metal. Kapela sa Slovenskému publiku predstaví prvý krát. Takže počas tejto metalovej noci určite neostávajte doma a príďte sa zabaviť do Randalu.

V októbrovej prílohe časopisu YOUNG GUITAR, najväčšieho japonského gitarového magazínu sa objaví DVD s gitaristom RAGE - Victorom Smolskim. Na tomto inštruktážnom DVD Victor predvedie riffy a sóla niekoľkých songov RAGE. Tablatúry všetkých skladieb z DVD budú súčasťou časopisu.

Viac informácii nájdete na: www.victorsmolski.de

Legendy rockovej hudby si zaspomínali na najväčšie excesy a zážitky v ich kariére. Otázky ohľadom nich im kládol magazín Guitar World.

Pete Townshend si pri otázke spomenul na svojho bubeníka Keitha Moona. „Väčšina ľudí pozná Keithovu story ako zaparkoval svoj Rolls-Royce v plavárni. Podaril sa mu však aj ďalší kúsok. Keith vošiel so svojím autom cez sklenené dvere do hotela, zastal pri recepcii a bez mihnutia oka si vypýtal kľúče od svojej izby. Parádny kúsok sa mu podaril aj v lietadle, keď sme cestovali v prvej triede. Vtedy vylial svoju polievku do vrecka určeného na zvratky. Po chvíli predstieral, že mu je zle a neskôr obsah vrecka, teda fiktívne „zvratky“ vypil. Biznismeni v lietadle boli šokovaní.“

Ron Wood si spomína na turné s Rolling Stones na začiatku 80tych rokov. Vtedy prišiel do zákulisia ich manažér a zakričal:“ The police are here!". Stones v panike poslapachovali na toalete všetky drogy a omamné látky a krátko na to do zákulisia vkročil Sting, Andy Summers, and Stewart Copeland.

Billy Gibbons člen legendárny ZZ Top opísal ich najbláznivejšie vystúpenie, ktoré sa odohralo na obrovskom pódiu. S cieľom priblížiť a predviesť skutočnú texaskú hudbu, dotiahli ZZ Top na stage živé štrkáče, supy a pár byvolov. Problém však nastal, keď hudba ZZ Top „prestala“ jedného z býkov baviť a rozbil obrovské teráriá so štrkáčmi, ktorí sa rozliezli na javisko aj do hľadiska. Koncert bol v okamihu kvôli bezpečnosti divákov zrušený.

Angus Young, gitarista hardrockových AC/DC považuje za zaujímavú príhodu story, keď
sa pôvodným spevákom Bonom Scottom dohodli, že na ich vystúpenie príde polícia a zatkne ich. Prirodzene, v uniformách mali byť najatí herci. Na koncert však prišli robiť poriadky aj skutoční policajti. „Bolo komické sledovať ako skutoční policajti dávali príkazy svojim „kolegom“, hercom“.

Novú skladbu od znovuzrodených amerických experimentátorov Cynic s názvom "Integral Birth" nájdete na tejto adrese. Skladba pochádza z novinky "Traced In Air", ktorá vyjde 28. októbra cez Season Of Mist Records. Kapela ním nadviaže na svoj posledný (a zároveň jediný) album "Focus" z roku 1993. Album obsahuje 8 skladieb a jeho obal zhotovil Robert Venosa, ktorý vytvoril aj obal k "Focus".

"Traced In Air" sa nahrával v kalifornskom štúdiu s producentom Warrenom Rikerom. Kapela sa po vydaní albumu vydáva na európske turné v spoločnosti Opeth a The Ocean.


Tracklist:
01. Nunc Fluens
02. The Space For This
03. Evolutionary Sleeper
04. Integral Birth
05. The Unknown Guest
06. Adam's Murmur
07. King of those Who Know
08. Nunc Stans

Obal albumu:

























Súvisiace články:
Nový album Cynic po 15 rokoch

V stredu 15.10.2008 nás čaká skutočne nevšedné hudobné divadlo. Do bratislavského Randal Clubu totiž zavíta rumunská black metalová formácia Negură Bunget. Kapela nám príde odprezentovať svoj atmosférický black metal ozvláštnený o rôzne ľudové nástroje. Nemenej zaujímavý bude aj domáci predskokan vo forme zavedenej slovenskej dark metalovej kapely Galadriel. Galadriel sa na koncert skutočne tešia, čo nám v nedávnom rozhovore pre náš blog potvrdil aj líder kapely Dodo Ďatel (rozhovor čítajte tu). Trojicu kapiel uzatvára moravská pagan blacková skupina Vesna.


Lístky na koncert si môžete v predpredaji zakúpiť v Randal Clube a Rock Extremum za 170,- Sk, na mieste sa budú predávať za 200,- Sk.


Negură Bunget
http://www.negurabunget.com/
http://www.myspace.com/negurabunget

Galadriel
http://www.galadriel.sk
http://bandzone.cz/galadriel
http://www.myspace.com/galadrielmetal

Vesna
http://www.vesna-cz.com/
http://www.myspace.com/vesnacz

21.novembra vyjde dlho očakávané DVD portugalských metalistov Moonspell. Názov DVD bude "Lusitanian Metal" a jeho obsah sa bude rozprestierať na dvoch DVD diskoch.

Kompletný tracklist:

DVD 1:

* Live At The City Of Ravens (Metalmania, Poland 2004)
* Touch Me In The Eyes (video compilation from Opium to I will see you in my dreams, including the never seen making of from Everything invaded)
* Century Media Years (Discography)
* Knoweldge (Graveyard impressions, exclusive and extensive interview with the band members shot in a Lisbon graveyard)

DVD 2:

Small Hours – The Early Days (1992-1994):

Live Rehearsal:

01. Serpent Angel
02. Wolves from the Fog
03. Ancient Winter Goddess

MOONSPELL's First Show:

04. Intro
05. Goat on Fire
06. Wolves from the Fog
07. Hymn to Lucifer

Supporting CRADLE OF FILTH:

08. Intro
09. Tenebrarum Oratorium Part 1
10. Goat on Fire
11. Vampiria

Strange Are the Ways of the Wolfhearted Tour (1995-1996)

Supporting NAPALM DEATH:

01. Erotic Alchemy
02. Ataegina
03. Trebaruna

Perverse Almost Religious (1996-1997):

Krakow 1996

01. A Poisoned Gift
02. ...Of Dream and Drama (Midnight Ride)
03. An Erotic Alchemy
04. Love Crimes

Dortmund 1996 (previously unseen):

05. Intro
06. Wolfshade (A Werewolf Masquerade)
07. Love Crimes
08. Vampiria
09. ...Of Dream and Drama (Midnight Ride)
10. An Erotic Alchemy
11. For a Taste of Eternity
12. Alma Mater

It's a Sin Tour (1997-1999):

Ermal 1999:

01. Let the Children Cum to Me...
02. Dekadance
03. EuroticA

The Butterfly Effect Tour (2000-2001):

Coliseu 2000:

01. I Am the Eternal Spectator
02. Can't Bee
03. Lustmord

Darkness and Hope Tour (2001-2003):

Release Party for "Darkness and Hope":

01. How We Became Fire
02. Ghostsong

Ermal 2002:

03. Angelizer
04. Mephisto
05. Firewalking

Spreading the Eclipse Tour (2003-2005):

With Full Force - 10th Anniversary:

01. In and Above Men
02. From Lowering Skies
03. Opium
04. A Walk on the Darkside
05. Nocturna
06. Southern Deathstyle

Istanbul 2004:

07. Alma Mater / Vampiria

Athens 2004:

08. The Antidote

Hard Club 2004:

12. I Will See You in My Dreams
13. Tenebrarum Oratorium Part 1

Tejo 2005:

14. Awake!
15. For a Taste of Eternity

Obal DVD:

Noel Gallagher, gitarista britských Oasis sa vyjadril pre britské Absolute Radio ohľadom svojho zdravia po incidente, ktorý sa mu stal minulý mesiac počas vystúpenia kapely v Tornote. Vtedy ho napadol jeden z fans a sotil ho do reprosústavy, čím mu spôsobil viaceré poranenia. „Momentálne som na silných sedatívach. Doktor povedal, že v vzhľadom na môj vek, bude doba liečenia trvať približne štyri týždne. Problémy mi robí predovšetkým chôdza, pri ktorej cítim skutočne silnú bolesť. Venujem sa však rehabilitácii, takže verím, že zvyšok turné naozaj odohráme.“

Oasis boli po incidente nútení zrušiť zvyšok severoamerického turné k ich poslednému albumu „Dig Out Your Soul“, ktorý oficiálne vychádza práve dnes.

Foto: www.gigwise.com

Súvisiace články:
Oasis rušia ďalšie koncerty
Noel Gallagher napadnutý počas vystúpenia
Nový album Oasis vo veľkom štýle
Oasis spraví tribute Johna Lennona

Dvaja so zakladajúcich členov formácie Van Halen, Sammy Hagar a Michael Anthony, bubeník Chad Smith ( Red Hot Chili Pepper`s ) a gitarista Joe Satriani, budú zdá sa známy ako kapela pod názvom Chickenfoot. No, ale iba možno. Názov kapely je zatiaľ v pracovnom vývoji a možno príde k jeho zmene na niečo celkom iné.

Kapela sa pomaly zberá do štúdia, kde by mala nahrávať svoj album, ktorý sa vydá pravdepodobne v prvom štvrťroku 2009. Satriani sa vyjadril pre hudobný magazín Billboard: ,, Štýl je, dá sa povedať veľmi energický, dobre našlapaný rock `n` roll. Poslucháčovi predostrieme na stôl netradičnú zmes hudobných vplyvov ktoré následne na to rozdelíme do rôznych odvetví.“

Hudobnícke duo Hagar a Anthony sa opäť spojilo a ak chcete vidieť Satrianiho, ako hrá po svojom melódie Eddie Van Halena a Smitha, ktorý by mohol konkurovať aj Alex Van Halenovy tak sa máťe podľa všetkého načo tešiť.

Ian Paice, bubeník Deep Purple, sa zúčastní krátkej koncertnej šnúry skupiny Purpendicular (DEEP PURPLE Revival). Mini turné sa má konať v decembri.
Najbližší koncert tejto zostavy aj s Ianom Paicom bude 18. decembra v rakúskom Innsbrucku a predchádzať mu bude bubeníkova exhibícia drum clinic. Ďalšie koncerty sa uskutočnia 17. decembra v Nemecku a 20. decembra opäť v Rakúsku.
Dodajme, že aj originálni Deep Purple sa pripravujú na európske turné. To začína 21.októbra koncertom na Ukrajine a posledná show sa uskutoční 18. novembra vo Švajčiarsku.

Nezávislí americkí hudobný obchod, údajne začal nakupovať kópie nového albumu AC/DC - Black Ice z dovozu, aby ich sami začali predávať na svojich pultoch. Americká verzia albumu je dostupná exkluzívne pred vydaním len v predajných sieťach Wal-Mart a Sam`s Club. Podľa hudobného serveru Undercover , sa istý podnikateľ vyjadril tak, že maloobchodníci majú k dispozícii Blac Ice z Argentíny za 8,25 dolára za kus a budú s nimi schopný konkurovať Wal-Martu. Taktiež potvrdil že nové CD môžu nakúpiť odkiaľkoľvek, nakoľko SonyBMG nechce uzatvárať obchodné vzťahy s maloobchodníkmi.

AC/DC oznámili že Blac Ice, ktorý vydajú nakoniec 21. októbra, môžu exkluzívne, pred začatím oficiálneho predaja predávať len dvaja najväčší maloobchodníci v USA a to Wal-Mart a Sam`s Club a takisto oni sami, prostredníctvom ich e-shopu na ich oficiálnej stránke.

Robotická gitara značky Gibson bola ohodnotená prestížnou cenou za najlepší hardware
( `Best Music Hardware Award` ). Takto ju ohodnotili na siedmom ročníku BT Digital Music Awards 2008, ktorý sa každoročne koná v Londýne prvého októbra.
Táto novinka z dielne Gibson je vôbec prvá gitara na svete, s robotickou technológiou.
Cenu za najlepší hardware dostala gitara v spolupráci s magazínom Stuff. Nápad stvoriť túto gitaru bol podmanený výrobou niečoho nového, inovačného, s vysokou užívateľnosťou, štýlom a cenou ktorá zamotá hlavu konkurencii.

Robotická gitara eliminuje gitaristom problémy s ladením, sama automaticky ladí do štandardného ladenia. Taktiež hráčom povoľuje prístup do šiestich iných, tiež často používaných ladení, ktoré si volíte prepínaním gombíka. Taktiež ma výhodu v tom že po výmene struny Vám ju hneď aj naladí. Gitara má ešte pár ďalších výhod ktoré Gibson ešte nezverejnil.

Trinásť z dvadsiatich cien bolo odovzdaných tak, že sa o víťaza dalo hlasovať online a zvyšných sedem bolo odovzdaných odbornou porotou, ktorú tvorili technický experti.

Pre viacero informácii ohľadne Gibson Robot Guitar stačí navštíviť www.gibson.com/robotguitar

Dlho očakávané DVD švédskej progresívne metalovej kapely Opeth vyjde už 27. októbra cez Peaceville Records. Názov DVD je "The Roundhouse Tapes" a jeho zvukový záznam Opeth vydali minulý rok na dvoj CD. Jedná sa o záznam z londýnskeho koncertu, ktorý kapela pred dvoma rokmi odohrala v Camden Roundhouse.

Kapela taktiež spustila mini stránku, na ktorej okrem traileru k DVD nájdete aj galériu a informácie týkajúce sa vydania.

Opeth v novembri taktiež vyráža na dvojmesačné turné spolu s Cynic a The Ocean. Slovensko sa síce na zozname zastávok nenachádza, no slovenskí fanúšikovia si budú môcť kapely pozrieť v neďalekej Viedni (7.12.2008, Arena).

Tracklist "The Roundhouse Tapes:
01. When
02. Ghost Of Perdition
03. Under The Weeping Moon
04. Bleak
05. Face Of Melinda
06. Night And The Silent Water
07. Windowpane
08. Blackwater Park
09. Demon Of The Fall

Obal DVD:

Ak ste ten, ktorý pátra po novinkách, ohľadne nového live DVD americkej formácie Megadeth, tak práve pre Vás sú tieto riadky písané.

Megadeth spravili “ špeciálne vyhlásenie“ prostredníctvom megadeth.com. V súlade s aktualizáciou web stránky kapely, uznávaný Britský zvukový inžinier a producent Andy Sneap, spájaný s takými menami ako MACHINE HEAD, NEVERMORE, EXODUS, ARCH ENEMY prišiel tento týždeň do nového štúdia kapely, neďaleko San Diega aby sa osobne stretol s Daveom Mustaineom a zvyškom kapely.
Toto nové štúdio je zákazkovou stavbou na nahrávanie ďalšieho albumu Megadeth a snáď aj ďalších. Behom minulých dní miešal Sneap zvuk nového DVD ktoré bolo nahrávané na koncerte v San Diegu počas minulého turné. Ukážky z videa budú čoskoro dostupné na internete.

Gitarista kapely Velvet Revolver, Slash, vyjadril podporu demokratickému kandidátovi na prezidenta USA. V interview pre anglické rádio NME Slash poznamenal: ,, Myslím si že Barack Obama je skvelý. Je to po prvý krát po ôsmych rokoch čo som niekoho počul hovoriť anglicky. Myslím že je to veľké osvieženie vidieť niekoho tak inteligentného. Súhlasím s veľa jeho názormi, ktoré sa ma týkajú. Myslím si že on je najlepší kandidát na tento post.“

Slash taktiež vravel o vývoji jeho nového sólo albumu. Povedal že má nahraných už 14 demo nahrávok. Plánuje získať množstvo rozličných interpretov ktorý sa na albume objavia, nuž ale na hviezdne mená si budeme musieť ešte chvíľku počkať, Slash ešte žiadne neprezradil.

Velvet Revolver stále hľadajú nového speváka ktorý má nahradiť Scotta Weilanda pred začatím nahrávania ich tretieho štúdiového albumu. Slash sa vyjadril tak, že si nie je istý, či jeho sólo album bude na svete skôr, ako nový Velvet Revolver.

Slash taktiež vydá aj novú kolekciu gitár od firiem Gibson a Epiphone. Má isť o sériu Les Paul Goldtop Range a predstaví ju budúci týždeň, utorok siedmeho októbra.

Ako už BOOGIESOUND informoval, prešovský hard rock, v podaní skupiny Wildwings si onedlho budete môcť doma pustiť aj z CD. Ohľadom debutového nosiča tejto sympatickej skupiny som položil ich gitaristovi a spevákovi Tomášovi Miščíkovi otázku, čo na CD nájdeme a na čo sa možno tešiť.

„CD Labyritnh Of The Heart je vlastne naše debutové mini CD :) Prvá skladba je titulná skladba celého CD Labyrinth Of The Heart, vznikla ako prvá skladba pod značkou WILDWINGS a opisuje príbeh o tom ako niekto vysnívaný, nazvime ho anjel, vstúpi do nášho života a prevráti ho hore nohami samozrejme v tom najpozitívnejšom zmysle. V tejto skladbe WILDWINGS používa elektro aranžmány zmixované s nadupanými rockovými gitarami v dynamickom tempe. Ďalšia skladba s názvom Once Again, je taktiež dynamická skladba, a názov skladby už z časti prezrádza príbeh, ktorý je o vyjadrení pocitov prežívania zamilovanosti a následného odlúčenia od svojho partnera s túžbou vrátiť lasky čas späť.



Tretia skladba s názvom Save My Soul je pomalá rocková balada, v ktorej vyvrcholí príbeh predošlých dvoch skladieb. Štvrtá skladba Chcem vedieť lietať je so slovenským textom, ktorý opisuje odvekú túžbu človeka - vedieť lietať ako vták. Je to príjemná rocková skladba, z taktiež zaujímavými aranžmánmi v spojení flamengo gitár s rockovými gitarami. Z tejto skladby pri počúvaní priam srší príjemná energia. Bonus na našom mini albume bude skladba Slnečný lúč so slovenským textom, ktorý opisuje blízkeho človeka v našom živote, ktorý nad nami drží ochrannú ruku.
Všetky texty k skladbám si píšem sám a väčšinou píšem o zažitých a prežitých veciach.“

Track list:
1. Labyrinth of the heart
2. Once Again (na webe cela k pocuvaniu)
3. Save My Soul (na webe cela k pocuvaniu)
4. Chcem vedieť lietať
bonus
5. Slnečný lúč

Na záver ešte pripomínam, že Wildwings zajtra začínajú promo turné. O tejto akcii sa dočítate tu.
Link: http://www.myspace.com/wildwingssk

Deviaty album kapely Metallica, ktorý nesie názov Death Magnetic sa drží na prvom mieste v Billboard album chart už tretí týždeň. Album, ktorý vyšiel 12. septembra síce zaznamenal pokles v predajni v porovnaní s predošlým týždňom až o čosi viac ako 60%, napriek tomu sa z neho predalo neuveriteľných 959.000 kópii. Death Magnetic je taktiež ešte len druhým tohtoročným albumom, ktorý na sa vrchole rebríčka drží tak dlho. Predtým sa to podarilo albumu Sleep Through The Static, Jack Johnsona.

Foto: grimygoods.com

Súvisiace články:
Metallica a jej jesenná úroda nominácií
Metallica prepisuje históriu
Metallica priťahuje aj obchodníkov
Metallica: prvé video k albumu Death Magnetic
Ulrich: Death Magnetic by nevznikol bez albumu St. Anger
James Hetfield má dnes 45 rokov
Metallica zverejnila názvy skladieb na "Death Magnetic"
Smrteľne magnetická Metallica


Michael Amott, gitarista Arch Enemy a Carcass podpísal zmluvu s Dean Guitars. Elliott Rubinson z Dean Guitars sa k spolupráci vyjadril: "Som Michaelov fanúšik už dlhšiu dobu a sme skutočne radi, že sa rozhodol pre Dean Guitars. Michael Amott je celosvetovo uznávaný gitarista a skutočne sa tešíme na spoluprácu s ním pri vytváraní jeho vysnívanej gitary."

Amott: "Kontaktoval som Dean Guitars počas môjho hľadania vhodnej gitarovej značky a vedel som, že pokiaľ ľudia ako Michael Schenker, Dave Mustaine, Dimebag a Leslie West spolupracovali s Dean, bude to dobré aj pre mňa. Na skúšku mi poslali dve "Véčka", ktoré som si okamžite zamiloval. Som si istý, že môj nový podpisový model splní všetky moje požiadavky a taktiež požiadavky mojich fanúšikov po celom svete"

Amott takto učinil po tom, ako v júli tohto roku ukončil svoju dlhoročnú spoluprácu s ESP.

Michael Amott je momentálne súčasťou reunionového turné Carcass a s Arch Enemy vyrazí na šnúru v decembri.