Fínska metalová kapela Stratovarius oznámila návrat do štúdia v roku 2009. Bude sa jednať o prvý album od odchodu gitaristu a hlavného skladateľa Tima Tolkkiho. Klávesák Jens Johansson komentoval: "Po tom, ako nám Tolkki dal svoje požehnanie na pokračovanie bez neho a po spoločnom skladaní nového materiálu, sme sa rozhodli pokračovať v odkaze Stratovarius do budúcnosti."

Na situáciu okamžite zareagoval bývalý gitarista kapely Timo Tolkki:"Tak ako každý, aj ja som dnes čítal že Kotipelto, Michael a Johansson pokračujú vo svojej novej kapele pod menom Stratovarius. Nikdy som im nedal nijaké "požehnanie" na pokračovanie ako Stratovarius. Ako som už povedal mnohokrát, myslím si že to je nesprávne a ja by som nikdy nepokračoval v Stratovarius bez Tima Kotipelta, Jörga Michaela alebo Jensa Johanssona. To, čo volá Johansson "požehnanie", bolo to, že som im dal práva k menu, ktoré som vlastnil a práva k albumom Stratovarius.

"Oni píšu, že pokračujú v odkaze Stratovarius, ale v tom sa nedá pokračovať. Ani ja by som nemohol v ňom pokračovať, pretože ten existoval iba keď sme boli spolu. Je to hanba vidieť, že oni nemôžu začať odznova ako ja, ale musia používať meno Stratovarius. Vedia, že bez toho mena, by to bolo pre nich podstatne ťažšie."

Súčasná zostava Stratovarius je nasledovná:

Timo Kotipelto - spev
Matias Kupiainen - gitara
Lauri Porra - basa
Jörg Michael - bicie
Jens Johansson – klávesy

0 Comments:

Post a Comment