Dátum vydania: 22.6.1999

Zostava:
Wes Borland – gitara
Fred Durst – spev
Dj Lethal - turntables
John Otto - bicie
Sam Rivers - basa

Prelom tisícročí bol obdobím veľkých zmien nielen, čo sa kalendára týka, ale hlavne ohľadom sveta hudby. Rovnako ako grunge prednedávnom „zabil" metal, tak hip-hop porazil flanelky zo Seattlu. Na prelome tisícročí sa však do populárnej hudby začali vracať gitary a kapely ako Korn, alebo Rage Against the Machine pochopili, že sa rapu vyrovnajú jedine ak použijú jeho vlastné zbrane. Stopercentne sa to podarilo istím buranom z Floridy, Limp Bizkit. Hudbe, ktorá sa tu objavuje sa začína hovoriť dnes už neveľmi lichotivou škatuľkou numetal. Kto však chce poznať to pravé orechové z tohto štýlu, nech si vypočuje prvotiny Korn, alebo práve túto placku.


Druhý a najlepší album Limp Bizkit nesie názov Significant Other, alebo v reči nášho kmeňa: dôležité rozhodnutie. Limp Bizkit sa jednoznačne rozhodli správne, keď ubudlo samoúčelnej agresie z debutu a pribudlo melódií a rytmická sekcia sa posunula o hodný kus napred.
Tu by som sa rád zastavil: bratranecká spolupráca Otto/Rivers je privedená do absolútnej dokonalosti. Na albume je požehnane rytmických, nazvime to „srandičiek". Lenže rovnako s akou ľahkosťou je to zahrané, rovnako je to aj náročné. Hlavne na najazznutých Ottovych breakoch ostáva často rozum stáť. Nieže by bol gitarista Wes Borland v úzadí, ale práve rytmická sekcia dodáva hudbe neuveriteľný groove.
Album otvára podivne znejúce Intro, za ktorým nasleduje vinikajúca Just Like This. Schválne sa započúvajte do Ottovej hry, za celú pieseň nepoužije jediný prechodový bubon, vystačí si čisto s rytmičákom, kopákom, hajtkou a ostatnými činelami. Klipovka Nookie pokračuje v určenom tempe ktoré zavŕši jeden z nezpočtu hitoviek LB – Break Stuff. Je čas troška zvoľniť tempo, nervy drásajúca Re-Arranged z nosnou basovou linkou je na mieste.
Nasledujú tvrdšie I´m Broke s výborným refrénom a Nobody Like You s hosťujúcim Jonathanom Davisom z Korn. Jeden z vrcholov albumu prichádza s Don´t Go Off Wandering. Disharmonický sláčikový úvod, silný riff, pomalšie tempo, emóciami napechovaný Dustov spev, proste atmosféra ako sa na Limp Bizkit patrí. Celé album má vlastne takú osobnú atmosféru, ktorá je daná aj textami, ktoré vznikli hlavne z Durstovej frustrácie z rozchodu s dlhoročnou priateľkou.
N 2 Gether Now dokazuje, že Limp Bizkit zahrajú rap rovnako dobre ako rock. Song opatrili podareným klipom s hosťujúcim Method Manom (ten hosťuje samozrejme aj v songu samotnom).
Jazda Trust? ustúpi pomalšej No Sex, v ktorej sa Durst venuje téme rozchodu. V texte Show Me What You Got si zase zopakujeme americké štáty a album končí Outro, čo sú vlastne vcelku vtipné kecy o rôznych blbostiach. Pre mňa Significant Other symbolizuje časť môjho dospievania, takže sa nedivte, že dávam desiatku. Naozaj horúci typ na ľubovoľné ročné obdobie.

10/10


Michael Lee, ktorý hral na bicie pre Roberta Planta, Plant & Page, The Cult a Thin Lizzy, zomrel vo veku 39 rokov.

Michael bubnoval pre Roberta Planta na jeho albume z roku 1993 Fate of Nations. Môžete ho počuť v skladbách ako “Memory Song (Hello Hello)“ a “Network News“. Plant ho následne požiadal, aby s ním ako bubeník išiel na turné.

Veľký zmysel pre správne časovanie je vec, ktorú musí mať každý dobrý bubeník. Michael bol vynikajúci aj keď sa Robert Plant rozhodol dať opäť dokopy s Jimmym Pageom. Polovica Led Zeppelin hrala pravidelne prvý krát po 15-tich rokoch a Michael bol pri tom. Bubnoval aj v projekte Unledded a podieľal sa aj na vydaní albumu No Quarter spolu s Pageom a Plantom. Bubeník je tiež spoluautorom každej skladby na ich CD Walking Into Clarksdale (1998).

Foto: http://rateyourmusic.com

Ex-spevák Iron Maiden a Wolfsbane, Blaze Bayley zverejnil cez net informácie o pripravovanom Live albume. "The road To Z7 bude čoskoro zrealizovaná! Sme veľmi spokojní s turné The Tour That Will Not Die, špeciálne s koncertmi v Coalville a Oxforde. Vďaka patrí všetkým, ktorí sa koncertu zúčastnili a bavili sa. Nahrali sme kvalitný živý záznam, ktoré čoskoro použijeme v Dokumente „Road To Z7“. Najbližšie hráme v Shrewsbury a pre fans, ktorí sa na našom koncerte zúčastnili aj minulý rok a majú starý lístok, dostanú vstup zadarmo. Koncert, ktorý bude trvať cez dve hodiny bude nahrávaný a použitý pre Live album, ktorý vydáme na budúci rok. Bude to skvelé. Máte sa na čo tešiť.“

foto: www.roadrunnerrecords.com

Originál obrazu Master of Puppets, ktorý použila Metallica ako cover svojho rovnomenného albumu z roku 1986, namalovaný maliarom Donom Brautigamom, sa vydražil v pondelok, 24. novembra na aukcii Christie's v New Yorku za 35.000 dolárov. V rámci aukcie sa vydražili aj ďaľšie predmety pop kultúry v celkovej sume 750.000 dolárov.

Predmety vydražené 24. novembra na aukcii Christie's v New Yorku:
- prsťen Elvisa Presleyho, ktorý nosil na poslednom turné: 32.500 dolárov
- trubka Louisa Armstronga: 27.500 dolárov
- originálne pásky Jimi Hendrix's Electric Ladyland sessions: 47.500 dolárov
- pohladnica podpísaná Elvisom: 7.250 dolárov

Nevydražený ostal debutový album Beastie Boys Licensed to Ill z roku 1986 a basgitara z Cobainovoho detstva.

foto: www.myfreewallpapers.net


Gitarou mesiaca December 2008 sa stala nová Gibson SG Diablo v Metallic Silver prevedení. Tento model v sebe zahŕňa esenciu klasického dizajnu a posúva ho o krok dopredu. Ako SG Standard z 1961, nová SG Diablo spája štýl, funkčnosť a dizajn do jedného celku.

Vrchná a spodná časť mahagónového tela Diabla je vyrezávaná tak, aby zdôraznila kontúry typických tvarov tohoto výnimočného nástroja a už z diaľky mu dáva trojrozmerný vzhľad. Ovládacie prvky sú zjednodušené na jeden hlasitostný a jeden tónový potenciometer. Potenčáky prešli aj malou zmenou: sú posunuté bližšie ku kobylke, kvôli jednoduchšiemu prístupu.

Snímače Gibson Burstbucker – jeden krkový a jeden kobylkový – dávajú SG Diablo Metallic Silver prenikavý “vintage“ zvuk aj pomocou historického vinutia cievok a Alnico II magnetov ako v originálnych PAF v Gibsonoch z konca 50-tych a začiatkov 60-tych rokov. Nová SG Diablo má tiež 24¾ palcov dlhý mahagónový krk s dvoma pražcami navyše – dokopy má 24 pražcov – umožňujúce väčší register tónov pre gitaru už známu pre svoju výnimočnosť pri sólovej hre. Tradičný gibsoňácky oblý profil krku a palisandrový hmatník zlepšuje rezonanciu a sustain a zabezpečuje reputáciu najrýchlejšieho gitarového krku na svete.

Gitara je v prevedení Metallic Silver s tomu zodpovedajúcou hlavou. Ako každá gitara mesiaca aj táto je limitovaná len v počte 1000 kusov a jej cena je 3,249 dolárov.

Foto: http://img3.musiciansfriend.com

Kapela The Police vydala box dvoch CD a dvoch DVD, ktoré zaznamenávajú ich reunion tour z rokov 2007-2008. Kolekcia, ktorá bola nahrávaná počas koncertu v Buenos Aires dostala názov The Police: Certifiable a ide len o druhý živák kapely. Na pódiách sa predstavili na rozdiel od predošlých turné len v trojici: Sting, Copeland a Andy Summers (na turné Ghost In The Machine 1981-1982 totiž tvorila band aj sekcia dychov a o rok neskôr počas turné Synchronicity využívali v skladbách hlasy ženských vokalistiek).
Zaujímavosťou je tour dokument, ktorý je súčasťou jedného z dvoch DVD. Ten bol natočený synom Stewarta Copelanda, Jordanom.

Tracklist The Police: Certifiable: "Message In A Bottle," "Synchronicity II," "Walking On The Moon," "Voices Inside My Head/When The World Is Running Down," "Don't Stand So Close To Me," "Driven To Tears," "Hole In My Life," "Truth Hits Everybody," "Every Little Thing She Does Is Magic," "Wrapped Around Your Finger," "De Do Do Do, De Da Da Da" "Invisible Sun," "Walking In Your Footsteps," "Can't Stand Losing You/Regatta De Blanc," "Roxanne," "King Of Pain," "So Lonely," "Every Breath You Take," a "Next To You."



foto: electronichouse.com, daily.chictoday.com

Súvisiace články:
The Police vydali knihu fotografii
The Police sfilmujú svoju "Reunion Tour"
Nové CD/DVD The Police už čoskoro!
Koľko sa dá zarobiť za jedno turné?
Kapela Police naposledy

Fender Custom Shop prichádza na trh s majstrovským prevedením repliky “Play Loud“ gitary Yngwieho Malmsteena.

S originálnou gitarou Yngwie odohral svoje prvé turné po Amerike a bola jeho verným nástrojom počas živých vystúpení ako aj pri nahrávaní. Majstrovský gitarár John Cruz na tejto replike presne zobrazil každý jeden škrabanec, ktorý Malmsteen urobil odkedy ju kúpil vo Švédsku v roku 1979.

Pre gitarových nadšencov uvádzame aj podrobnejší popis tohoto nástroja. Gitara disponuje krkovými a kobylkovými snímačnmi DiMarzio HS-3 a štandardným Fender ’70s-era stredným snímačom, štandardnou Fender kobylkou, veľkou hlavou a povrchvou úpravou Olympic White, ktorý tiež reflektuje všetky zárezy, jazvy, škrabance, spáleniny a iné opotrebované miesta z časov enormného používania gitary Yngwieho geniálnymi rukami.

Gitara sa dá zohnať v obchodoch Fender, no nejde o žiadnu lacnú napodobeninu. Pripravte si teda väčší obnos peňazí. A ak si ju nemôžete dovoliť, pamätajte aspoň na Malmsteenove slová: „Čím je to hlasnejšie, tým to bude lepšie znieť.“




Foto: http://img3.musiciansfriend.com/


Podľa správ oficiálnej Fan Site slávneho gitaristu Slasha sa šíri povera, že hudobné vydavateľstvo RCA skončilo s Velvet Revolver. Slash tvrdí, že aj keď už Velvet Revolver nespolupracuje s RCA, skutočnosť nie je tak negatívna ako táto povera.

Kapela dlžala RCA peniaze za tretí album, ktorý ale momentálne nie sú schopní vyprodukovať, nakoľko VR nemá speváka. Obe strany vraj jednali spoločne a v dobrom.

Z prvého albumu VR s názvom “Contraband“ sa predalo vyše 1,98 milióna kópií, ale z nasledujúceho kompaktu “Libertad“ už len okolo 301 tisíc. Spevák Scott Weiland sa po tomto výraznom neúspechu rozhodol kapelu opustiť a vrátil sa k svojim domovským Stone Temple Pilots.

Foto: www.prefixmag.com

Švédski melodici Hammerfall zverejnili názov albumu, ktorý vyjde 20. februára na budúci rok cez Nuclear Blast Records. Ich ôsmi počin bude mať názov "No Sacrifice, No Victory". Nahrávka vznikala v štúdiu Andyho La Rocquea (King Diamond), Sonic Train Studios vo Varbergu (Švédsko). Na disku spolupracoval Hammerfall s gitaristom Pontusom Norgrenom (The Poodles, Talisman, Great King Rat), ktorý sa podpísal pod jednu inštrumentálka, ako aj skladba s názvom "One of a Kind", ktorá je spoludielom člena In Flames, Jespera Strömblada (ex-Hammerfall). Cover albumu zverili severania do rúk Sama Didiera. Video k prvému singlu "Any Means Necessary" sa bude už čoskoro točiť v Srbsku, v Belehrade.

"No Sacrifice, No Victory" tracklist:

01. Any Means Necessary
02. Life Is Now
03. Punish And Enslave
04. Legion
05. Between Two Worlds
06. Hallowed Be My Name
07. Something For The Ages
08. No Sacrifice, No Victory
09. Bring The Hammer Down
10. One Of A Kind
11. My Sharona (THE KNACK cover)



foto: www.nuclearblastusa.com

Guns N Roses prekonali rekord na hudobnom portály myspace.com v počte vypočutí skladieb. Stalo sa tak počas ich listening party k novému dlho očakávanému albumu Chinese Democracy. Do pondelka, 24. novembra si ho vypočulo 8 miliónov užívateľov, pričom titulný song si pustilo 1,7 milióna poslucháčov. Podľa informácie, ktorú zverejnil NME.com sa nový album Guns počúval minulý piatok v priemere 25 krát za sekundu.

foto: redbarradio.com

Súvisiace články:
Guns N 'Roses ponúka možnosť vypočuť si Chinese Democracy pred vydaním
Dr.Pepper Vs. Guns N´ Roses
Slash pracuje na vlastnom albume
Axl píše autobiografiu
Bývalý bubeník Guns N' Roses zatknutý
Adler presunutý do odvykacieho centra
Gitarista Slash dovŕšil 43 rokov
Album Appetite for Destruction vyjde na vinyle
Drogy, Sex a Rock n' Roll v štýle Guns N' Roses
Dátum vydania "Chinese Democracy" konečne zverejnený

Môže to byť znamenie obnovenej aktivity v tábore Led Zeppelin. Alebo to nemusí znamenať vôbec nič. Podstatné ale je, že kapela zverejnila kopu svojich vzácnych koncertných videí na svojom vlastnom YouTube kanály.
Videá – nachádzajú sa tu naozaj fantastické kúsky – sú poväčšinou pirátske záznamy (považované za kliatbu Led Zeppelin) skonvertované z 8 mm filmov ukazujúce kapelu počas ich legendárnych show.

Chcete vidieť Zep v San Franciscu v 1973? A čo tak koncert, jeden z ich posledných, v Mníchove 1980? Môžete presedieť hodiny prehrabovaním sa cez tieto skvosty ako napr. koncerty z Oaklandu, California z 1977, všetky show z Los Angeles z rokov 1975 až 1977, Philadelphia 1975, a Island 1970 a mnoho iných.

Nachádza sa tu aj kúsok fascinujúceho záznamu z koncertu z Houstonu z 1971, na ktorom je zachytené publikum, ako prichádza akôr a prechádza sa okolo okruhu hľadiska arény. A ako vždy Led Zeppelin explodovali na pódiu.

Dosť bolo slov, tu nájdete všetky dostupné rarity: http://uk.youtube.com/ledzeppelin





Foto: www.themes.common-space.net

BOOGIESOUND pozýva všetkých fanúšikov rocku do Klubu 77 v Dolnom Kubíne. Toto mesto po dlhšom čase zažije nárez v podaní štyroch kapiel, ktoré určite stojí za to počuť naživo. Všetko sa to odohrá v sobotu 29. novembra 2008 so začiatkom o 20:00. V tento rockový večer vystúpia BRAIN.SCAN (BB), TICHÁ DOMÁCNOSŤ (TS), ARVA (NO) a EPITAF (Nižná). Tu na Boogiesounde ste už mohli čítať napríklad o kapele Brain.Scan. Viac sa dozviete priamo na koncerte, kam Vás Boogiesound aj všetky kapely srdečne pozývajú.


1.novembra zavítala do Viničného legenda. Očakávaný koncert českých ARAKAIN doprevádzali kapely Dorian Gray, Axis a Galadriel. S príchodom do miesta akcie to vyzeralo tak, že väčšina ľudí je na hroboch ako na ceste na koncert. Nová hala už z diaľky pôsobila, že pojme poriadnu masu fans, bohužial tento zámer sa nepodarilo naplniť. Pri vstupe do sály okrem jej rozmerov upútalo pódium, na ktorom to vyzeralo ako pred bubeníckym workshopom. Štyri sady bicich, ktoré čakali na svojich hráčov.

Asi pred 250 divákmi sa predsatvila stálica bratislavskej rockovej a hardrockovej scény Dorian Gray. Aj keď kapela prešla počas svojej kariery viacerým personálnymi zmenami, jej duša, v podobe Vadima Bušovského ostala. Dorian odpálil koncert vo veľkom štýle. Veď ako môže znieť podladený Gibson strčený do riadne osolenej EVH hlavy a k tomu ešte ťažké boty na wah pedále? Žiadne zbytočné kecy pomimo skladieb, ale riadna porcia rockovej hudby. Vadimov luxusný zvuk z jeho Fendra, alebo Gibsna bolo radosť počúvať. Z Dorianu je cítiť množstvo energie a potešenie z hry. Pozícia Jara Žiga za bicimi vniesla do kapely novú krv a okrem toho obohatila už beztak dobrý Vadimov spev. V setliste pre tento koncert si našli miesto predovšetkým nové veci, z 2 CD „Aj Teba Sa To Týka“, a to: Tisíce dní prázdnin, Bezváhový stav, Strieľaj, Zlý hosť, alebo Konečná je peklo. Doriani vsadili na čisto slovenské texty. Treba povedať, že nie nadarmo. Zrozumitelný spev so silnými, zapamätateľnými refrénmi je jeden z najlepších spôsobov, ako sa vryť do pamäte diváka. Vadimovi s kapelou sa to očividne darí, kedže niektoré z textov „spievali“ aj fans pod pódiom.


Po Dorian Gray prišla na rad tiež už pomaly stálica bratislavskej a možno aj slovenskej scény: Galadriel. Na ich poslednom koncerte chýbala speváčka Soňa, no pre teno večer bola vo vyníkajúcej forme a bola najvýraznješou postavou celého bandu. Galadriel bohužial doplatili na zvukovú neveľkorysosť sály a slabú aparatúru asi najviac. Šialený zvuk išiel predovšetkým z hry gitaristu, ktorý používal distortion pedály do svojho marshallu. Ostrá píla pri sólovej hre a v doprovodných pasážach zas stratená v spleti ostatných nástrojov. Celkovo zvuku v Galadriel dominovali (hlasitosťou) klávesy, kvôli ktorým viackrát vyzneli obe gitary stratene. Galadriel však aj napriek zvuku, ktorý sa čim ďalej od pódia zhoršoval, predstavil s úžasnou energiou. Obaja gitaristi spolu s Dodom (spev + basa) nešetrili krkmi a v inštrumentálnych pasážach previedli slušný headbanging. Dlžné neostalo nič ani publikum, ktoré odpovedalo viacerými variáciami paroháčov :) Ústrednou postavou celých Galdriel však bola počas ich vystúpenia jednoznačne speváčka Soňa, ktorej miestami melancholické, ale predovšetkým čisté tóny asi ako jediné zo všetkých kapiel zapadli do „jaskynnej“ akustiky športovej haly. Každopádne Galadriel odviedli skvelu prácu.

Niečo po osmej vystúpili na pódium služobne najmladší hráči: Axis. Bratislavská kapela, ktorá mala presvedčivejší zvuk ako Galadriel, vsadila na údernosť a v rámci možností neobohranosť riffov, publikum bavila. Z kapely najviac zaujal sólový gitarista, ktorého pasáže boli zahraté s prehladom a sólo v úvode z jednej balád malo skutočne výborný zvuk aj stavbu. Bubeník, sediaci za druhou najväčšou sadou toho večera odviedol spolu s basákom rytmicky skvelú prácu, z bicích vydoloval dobrý sound, avšak miestami sa mi jeho rytmy a breaky zdali príliš podobné. Spevák a gitarista Viktor ako správny frontman stmelil celkový prejav kapely dokopy, komunikoval s publikom, čím Axis zanechali prijemny dojem. Hrať pre Arakainom nie je každodenná záležitosť, no chalani sa poctivo pripravili a tak nemuseli chytať druhý dych, ako sa spieva v jednej z ich medzi fans najznamejších skladieb „Second Breath“.


O 21.00 prišli na pódium Arakain. Počet divákov by sa dal odhadnuť okolo 300, no súčasného speváka Arakainu, Honzu Toužimského to nezaskočlo, respektíve nedal to na sebe vidieť a publikom sa bavil bez rozdielu na jeho počet. Arakain, rovnako ako predošlé kapely, hrali na vlastných bicich, no s vlastným zvukárom. Lukáš Doxa Doksanský predstavil svoje bicie Gretsh v plnej kráse a dostal z nich jednoznačne najlepší zvuk toho večera. O zohratosti bandu nema význam písať, veď minulý rok oslávili 25 rokov existencie. Arakain odohral postupne všetky hity, ako Apage Satanas, Kolonie Termitu, Prázdnej Kout, Amadeus, Marilyn, Strom Života, z posledného albumu Labyrint zahrali Ďábelská hra a Vir. Ako sa na kapelu ich rozmerov patrí show dopĺňala vynikajúca práca osvetlovačov, ktorým patrí uzannie za celý večer. Pohľad na pódium umocnovali aj dve plachty s motivom a la mesa boogie rectifier, ktoré boli natiahnuté pred aparatúrou oboch gitaristov. Z boku však bolo vidieť, že Jirka Urban mal svoj Gibson Explorer zapojený do Mesa Boogie Triaxis preampu a Mesa Boogie Simul-Class 2:Ninety koncového zoislňovača. To všetko tlačil von cez 4x12 boxy Mesa Boogie Rectifier. Mirek Mach odohral koncert na Ibanez Prestige spolu s preampom V-Twin od Mesa Boogie, koncovým zosilňovačom Fifty-fifty rovnako od Mesa Boogie a 4x12 boxom 1960A Classic od firmy Marshall.

Arakain zanechal po sebe dobrý dojem, rovnako ako aj celá akcia. Oragnizačne bola zvládnutá na vskutku vysokej úrovni, osudnou sa však pre ňu stal výber miesta koncertu. Situovanie ďalších akcii s takto dobrými kapelami do iných priestorov a do väčšieho mesta prinesie určite vyšší záujem aj z radov divákov. Držíme palce !


autor + foto: blaze

Na hudobný trh sa čoskoro dostane zaujímavé DVD. 9. decembra cez Universal music vyjde DVD o nahrávaní posledného albumu – Electric Ladyland od Jimiho Hendrixa. Na tomto albume sa Hendrix predviedol v plnej paráde ako výborný spevák, skladateľ, gitarista a producent. Electric Ladyland bol v poradí tretí a posledný štúdiový album Jimiho Hendrixa a zároveň jediný album, ktorým dosiahol prvé miesto v Billboard rebríčku. Skladby ako All Along The Watchtower, Crosstown Traffic, Burning Of The Midnight Lamp určite poznáte.

At Last… The Beginning: The Making Of Electric Ladyland bude dokumentom o nahrávaní a procese tvorby tohto výborného albumu, ktorý vyšiel na sklonku roka 1968 ako 2-LP platňa. Objavia sa na ňom aj Jimiho blízky kolegovia ako basák Noel Redding, bubeník Mitch Mitchell, manažér Chas Chandler, ktorý Hendrixa objavil po jeho odchode z The Animals a mnohí iní...

Zaujímavosťou na tomto DVD by mal byť rozhovor s hudobným inžinierom Eddiem Kramerom, ktorý vysvetlí techniky nahrávania Electric Ladylandu, pričom bude pre ilustráciu púšťať originálne multitrackové nahrávky.

DVD bude obsahovať:
01. Prologue
02. Burning of the Midnight Lamp
03. …And The Gods Made Love
04. All Along The Watchtower
05. Rainy Day, Dream Away
06. Still Raining, Still Dreaming
07. Voodoo Chile
08. Crosstown Traffic
09. Voodoo Chile (Slight Return)
10. Little Miss Strange
11. Gypsy Eyes
12. South Saturn Delta
13. House Burning Down
14. 1983… (A Merman I Should Turn To Be)
15. Long Hot Summer Night
16. Have You Ever Been (To Electric Ladyland)
17. Epilogue

zdroj info: universal music

Klávesák skupiny Dream Theater, Jordan Rudess v spolupráci s Intelom vytvorili interaktívnu stránku, kde si pomocou zvukov a prstov Jordana môžete zložiť vlastný song. Dream Theater:“ Sme poctení a potešení, že sa podarilo zrealizovať túto interaktívnu flash stránku nášho klávesaka Jordana Rudessa, na ktorej si môžete zahrať v jeho „koži“. Stránka je vytvorená v spolupráci s Intel a dvorným grafikom Dream Theater Mikom Tysskom."

Link na stránku: http://www.keyboardwizard.net/

foto: www.musicplayers.com

Britská legenda heavy metalu, Iron Maiden zverejnili dátumy štvrtej a zároveň poslednej časti turné ‘Somewhere Back In Time’. Na svojom lietadle Ed Force One zavítajú do nasledovných miest:

Február 2009:
Piatok 13. - Spojené arabské emiráty, Dubaj Media City Amphitheatre
Nedeľa 15. - India, Bangalore Royal Challenge Rock In India
Piatok 20. - Nový Zéland, Auckland. Mount Smart Stadium
Sobota 21. - Nový Zéland, Christchurch. AMI Stadium
Streda 25. - Mexiko, Monterrey estádio Technologica.
Štvrtok 26. - Mexiko, Guadalajara Arena Vfg Jalisco.
Sobota 28. - Mexiko, Mexico City Fero Sol Stadium Complex

Od 1. do 29. marca budú Maidni v Južnej a Strednej Amerike.


Bruce Dickinson k záverečnej časti turné vyhlásil: "Tento jedinečný spôsob cestovania (s Ed Force One) so všetkým na palube zjednodušil celú prepravu. Okrem toho kapela počas letu zažíva mnoho skvelých situácii, aké sme počas kariéry už dlho nemali. Využívanie Ed Force One a hranie pre našich fanúšikov v toľkých rôznych krajinách je neuveriteľná skúsenosť pre nás všetkých. Preto sme sa rozhodli urobiť ešte záverečný úsek z tohto turné. Je to fantastický spôsob, ako zbilancovať úspešný rok predtým, než budeme mať trochu voľno a začneme pracovať na novom štúdiovom albume."


foto: www.whatrecords.co.uk


Súvisiace články:
Gitara Adriana Smitha ukradnutá!
Ďalší tribute Iron Maiden
Staňte sa spolutvorcami obálky tributného albumu IRON MAIDEN!
Frontman Iron Maiden si zahral s Gauchos
Nicko McBrain z Iron Maiden s novou radou Paiste
Nový dokument o IRON MAIDEN
Iron Maiden na roztrhanie
Nicko McBrain s novou Premiere sadou

Scott Weiland , frontman kapely Stone Temple Pilots ponúka na vypočutie na svojej myspace stránke svoj nový sólový album, ktorý nesie názov „Happy In Galoshes“. Po albume „12 Bar Blues„ ide už o druhý sólový projekt Scotta. V predaji bude od 24. novembra 2008.

Vypočuť cez myspace si ho môžete TU


foto: evilbeetgossip.film.com

Súvisiace články:
Scott Weiland vydá svoj druhý sólovým album
Scott Weiland sa opäť predviedol
Scott Weiland osem dní za mrežami
Znovuzrodený STONE TEMPLE PILOTS

Dave Mustaine ponúkol aktuálne informácie z diania v štúdiu, kde Megadeth nahráva nový albumu. Mustaine na Megadeth fóre povedal: "Včera sme mali veľmi produktívny deň v štúdiu. Andy a ja sme prešili s veľa riffmi a postavili sme základ dvoch skladieb. Stále som mal v hlave vystúpenie s Wayne Static a to ma inšpirovalo. Fans však môžu ostať pokojní. Moje miesto je v Megadeth a môžete sa tešiť na nové skladby.“

Megadeth vustúpi v Anglicku spolu s Testament a Judas Priest v rámci prvého ročníka akcia Priest Feast.

foto: headbangersblog.mtv.com


Súvisiace články:
Megadeth s novým DVD

V piatok 21.11.2008 budeme krstiť náš prvý album s názvom SPIRITUAL PLAGUE, ktorý nám výde pod hlavičkou vydavateľstva Attack Sound Production. Ukážky sú uploadnuté na stránke www.aneurysma.sk v sekcii MUSIC, kde si ho môžete objednať. Cena jedného CD je 150sk + poštovné. Tešíme sa na vás!!!




Legenda industriálnej hudby Nine Inch Nails oznámili, kto obsadí v kapele bubenícky post po Joshovi Freesovi. Stane sa ním bubeník kapely Lostprophets, Ilan Rubin. Duša kapely, Trent Reznor sa na margo príchodu Rubina pre portál metalhammer.co.uk vyjadril: „S veľkou hrdosťou oznamujeme, že Ilan Rubin sa k nám pripojí na začiatku budúceho roka. Videl som ho hrať pár rokov dozadu na Reading and Leeds a svojou hrou mi učaril. Teraz sme ho pozvali na skúšku a Ilan si počínal skvele.“


foto: metalepitaph.wordpress.com

Súvisiace články:
NINE INCH NAILS neočakávaný album!
NINE INCH NAILS v boji proti šmeline + nový singel zadarmo
Nine Inch Nails a ich štyri porcie duchárčiny
Online filmový festival

Arch Enemy zverenili ukážku z pripravovaného live DVD, ktoré ponesie názov „Tyrants Of The Rising Sun - Live In Japan“. DVD vyjde prostredníctvom Century Media v Európe 24. novembra, americký fans si ho môžu kúpiť o deň neskôr.

Zábery z DVD „Tyrants Of The Rising Sun - Live In Japan“ si môžete pozrieť TU


foto: undergrofund.blogspot.com


Súvisiace články:
Michael Amott podpisuje s Dean Guitars

Nemeckí industrialisti Rammstein zavesili na web prvé zábery z nahrávania ich nového albumu. Na videu si môžete pozrieť prácu bubeníka Christopha Schneidera, v štúdiu neďaleko San Francisca. Nahrávanie začalo 9. novembra a album by mal vyjsť v priebehu budúceho roka.





foto: forum.nin.com


Súvisiace články:
Rammstein oznámili nahrávanie nového album na tento víkend

Bývalí hudobníci britskej legendy Rainbow Joe Lynn Turner, Tony Carey, Bobby Rondinelli a Greg Smith spojili svoje sily so synom legendárneho Ritchieho Blackmora Jürgenom, aby sformovali novú kapelu s názvom Over The Rainbow. Informoval o tom server Blabbermouth.net


Joe Lynn Turner (RAINBOW 1980-1984) - Spev
Tony Carey (RAINBOW 1975-1978) - Klávesy
Bobby Rondinelli (RAINBOW 1980-1983) - Bicie
Greg Smith (RAINBOW 1994-1997) - Basa
Jürgen "J.R." Blackmore - Gitara


Hovorca gitaristu Led Zeppelin Jimmyho Pagea uviedol pre RollingStone.com, že nový projekt Pagea, basáka Zeppelin Johna Paula Jonesa a bubeníka Jasona Bonhama nepoužije názov Led Zeppelin. Hovorca upresnil: „Čokoľvek to už je, nie je to Led Zeppelin. Nie bez účasti Roberta Planta.“ Page, Jones a Bonham nedávno potvrdili, že uvažujú o turné bez Planta, a že skúšali už niekoľko spevákov vrátane Stevena Tylera z Aerosmith a speváka Alter Bridge Mylesa Kennedyho. Nové zoskupenie bude pracovať aj na novom materiále, takže v prípave je aj album.

Nakoľko o Tylerovi nebolo nikdy uvažované ako o nástupcovi Planta, pretože na skúšky chodil viacmenej pre zábavu, je spolupráca s Kennedym oveľa viac pravdepodobná.

Gitarista Alter Bridge Mark Tremonti v rohovore pre Music Radar tiež uviedol, že Kennedy bol hlavným iniciátorom zjednotenia kapely Creed.

Ďalšími potenciálnymi spevákmi, ktorých trio skúšalo do nového projektu boli Sammy Hagar, Chris Cornell, Jack White a Dave Grohl.

Foto: www.static.guim.co.uk

Bill Kelliher, gitarista kapely Mastodon bol 3. novembra hospitalizovaný v jednej z londýnskych nemocníc, čím bola kapela donútená pokračovať v turné len v trojici. Kapela neposkytla žiadne informácie ohľadom príčiny hospitalizácie, vyjadrila sa však, že Billov stav sa zlepšuje a že je nádej, aby sa od 30. novembra pripojil ku kapele a dokončil turné. Mastodon po odohratí šnúry sa chystá do štúdia, kde bude pracovať na novom albume s názvom „Crake the Skye“. Ten by mal vyjsť v prvom kvartály 2009.


Súvisiace články:
Mastodon zverejnil tracklist nového albumu
Mastodon: nadviažeme na Leviathan

foto: www.uvtv.info

Vo veku 62 rokov zahynul bubeník THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE Mitch Mitchell. Mitchell bol nájdený mŕtvy v hoteli v centre Portlandu. Podľa predbežných správ bubeník zomrel prirodzenou smrťou. Mitchell bol práve na turné s projektom EXPERIENCE HENDRIX, súčasťou ktorého malo byť aj vystúpenie v Portlande.

Nové video švédskej kapely Opeth k skladbe "Burden" nájdete pod novinkou. Video obsahuje príbeh zrežírovaný dánskym režisérom Lassom Hoilom (spolupracoval aj s Dream Theater a Porcupine Tree) a vystúpenie kapely natočené vo Vancouveri v Kanade.





Včera, 12.11.2008 bola najväčšia koncentrácia rockerov na meter štvorcový v bratislavskom Aligator klube. Dôvodom bol krst očakávaného albumu kapely Dorian Gray s názvom Aj Teba Sa To Týka. Doriani, ktorí prešli viacerými zmenami v zostave sa predstavili zdá sa vo finálnej podobe: Vadim Bušovský (gitara, spev), Jaro Žigo mladší (bicie, spev) a Vlado Kubala (basa). Práve príchod Jara Žiga mladšieho dodal kapele novú energiu. Konečne je počuť kapelu, ktorá nehrá hard rock len s rozumom, ale aj srdcom. Našlapané riffy so slovenskými textami je tá správna kombinácia, na ktorú Dorian Gray vsadil.
Album, ktorý vyšiel ako dvojcd pozostáva z nahrávky z roku 1998, ktorú nahrala ešte pôvodná zostava skupiny v zložení – Vadim Bušovský (spev, gitara), Boris Brna (bicie) a Aty Béreš (basgitara) a nového materiálu Aj Teba Sa To Týka, na ktorom sa spolupodieľali mená ako Pavol Horváth (ex- Tublatanka), či Martin Sarvaš.
Krstným otcom bol Jožo Ráž, ktorý pokrstil album s whisky.
Na krste sa objavili viaceré stálice bratislavskej rockovej scény. Okrem spomínaného Joža Ráža sa v domovskom klube kapely ukázali aj Marian Grexa, Henry Toth, bratia Šulcovci, či Mišo Kovalčík.





Asi násilnejším momentom, okrem krstu bolo vystúpenie Dorian Gray v pôvodnej zostave: Vadim Bušovský, Boris Brna a Aty Béreš. Okrem nich predviedli svoje hráčske umenie aj Marián Grexa s Henry Tothom, ktorí si zahrali covery Hey Joe, Smoke on the water, či Rock n roll od Led Zeppelin.

V najbližšej dobe si budete môcť prečítať rozhovor s Vadimom Bušovským, ako aj recenziu na ich nový album Aj Teba sa To Týka.