Gitarou mesiaca December 2008 sa stala nová Gibson SG Diablo v Metallic Silver prevedení. Tento model v sebe zahŕňa esenciu klasického dizajnu a posúva ho o krok dopredu. Ako SG Standard z 1961, nová SG Diablo spája štýl, funkčnosť a dizajn do jedného celku.

Vrchná a spodná časť mahagónového tela Diabla je vyrezávaná tak, aby zdôraznila kontúry typických tvarov tohoto výnimočného nástroja a už z diaľky mu dáva trojrozmerný vzhľad. Ovládacie prvky sú zjednodušené na jeden hlasitostný a jeden tónový potenciometer. Potenčáky prešli aj malou zmenou: sú posunuté bližšie ku kobylke, kvôli jednoduchšiemu prístupu.

Snímače Gibson Burstbucker – jeden krkový a jeden kobylkový – dávajú SG Diablo Metallic Silver prenikavý “vintage“ zvuk aj pomocou historického vinutia cievok a Alnico II magnetov ako v originálnych PAF v Gibsonoch z konca 50-tych a začiatkov 60-tych rokov. Nová SG Diablo má tiež 24¾ palcov dlhý mahagónový krk s dvoma pražcami navyše – dokopy má 24 pražcov – umožňujúce väčší register tónov pre gitaru už známu pre svoju výnimočnosť pri sólovej hre. Tradičný gibsoňácky oblý profil krku a palisandrový hmatník zlepšuje rezonanciu a sustain a zabezpečuje reputáciu najrýchlejšieho gitarového krku na svete.

Gitara je v prevedení Metallic Silver s tomu zodpovedajúcou hlavou. Ako každá gitara mesiaca aj táto je limitovaná len v počte 1000 kusov a jej cena je 3,249 dolárov.

Foto: http://img3.musiciansfriend.com

0 Comments:

Post a Comment