Na hudobný trh sa čoskoro dostane zaujímavé DVD. 9. decembra cez Universal music vyjde DVD o nahrávaní posledného albumu – Electric Ladyland od Jimiho Hendrixa. Na tomto albume sa Hendrix predviedol v plnej paráde ako výborný spevák, skladateľ, gitarista a producent. Electric Ladyland bol v poradí tretí a posledný štúdiový album Jimiho Hendrixa a zároveň jediný album, ktorým dosiahol prvé miesto v Billboard rebríčku. Skladby ako All Along The Watchtower, Crosstown Traffic, Burning Of The Midnight Lamp určite poznáte.

At Last… The Beginning: The Making Of Electric Ladyland bude dokumentom o nahrávaní a procese tvorby tohto výborného albumu, ktorý vyšiel na sklonku roka 1968 ako 2-LP platňa. Objavia sa na ňom aj Jimiho blízky kolegovia ako basák Noel Redding, bubeník Mitch Mitchell, manažér Chas Chandler, ktorý Hendrixa objavil po jeho odchode z The Animals a mnohí iní...

Zaujímavosťou na tomto DVD by mal byť rozhovor s hudobným inžinierom Eddiem Kramerom, ktorý vysvetlí techniky nahrávania Electric Ladylandu, pričom bude pre ilustráciu púšťať originálne multitrackové nahrávky.

DVD bude obsahovať:
01. Prologue
02. Burning of the Midnight Lamp
03. …And The Gods Made Love
04. All Along The Watchtower
05. Rainy Day, Dream Away
06. Still Raining, Still Dreaming
07. Voodoo Chile
08. Crosstown Traffic
09. Voodoo Chile (Slight Return)
10. Little Miss Strange
11. Gypsy Eyes
12. South Saturn Delta
13. House Burning Down
14. 1983… (A Merman I Should Turn To Be)
15. Long Hot Summer Night
16. Have You Ever Been (To Electric Ladyland)
17. Epilogue

zdroj info: universal music

0 Comments:

Post a Comment