Včera, 12.11.2008 bola najväčšia koncentrácia rockerov na meter štvorcový v bratislavskom Aligator klube. Dôvodom bol krst očakávaného albumu kapely Dorian Gray s názvom Aj Teba Sa To Týka. Doriani, ktorí prešli viacerými zmenami v zostave sa predstavili zdá sa vo finálnej podobe: Vadim Bušovský (gitara, spev), Jaro Žigo mladší (bicie, spev) a Vlado Kubala (basa). Práve príchod Jara Žiga mladšieho dodal kapele novú energiu. Konečne je počuť kapelu, ktorá nehrá hard rock len s rozumom, ale aj srdcom. Našlapané riffy so slovenskými textami je tá správna kombinácia, na ktorú Dorian Gray vsadil.
Album, ktorý vyšiel ako dvojcd pozostáva z nahrávky z roku 1998, ktorú nahrala ešte pôvodná zostava skupiny v zložení – Vadim Bušovský (spev, gitara), Boris Brna (bicie) a Aty Béreš (basgitara) a nového materiálu Aj Teba Sa To Týka, na ktorom sa spolupodieľali mená ako Pavol Horváth (ex- Tublatanka), či Martin Sarvaš.
Krstným otcom bol Jožo Ráž, ktorý pokrstil album s whisky.
Na krste sa objavili viaceré stálice bratislavskej rockovej scény. Okrem spomínaného Joža Ráža sa v domovskom klube kapely ukázali aj Marian Grexa, Henry Toth, bratia Šulcovci, či Mišo Kovalčík.





Asi násilnejším momentom, okrem krstu bolo vystúpenie Dorian Gray v pôvodnej zostave: Vadim Bušovský, Boris Brna a Aty Béreš. Okrem nich predviedli svoje hráčske umenie aj Marián Grexa s Henry Tothom, ktorí si zahrali covery Hey Joe, Smoke on the water, či Rock n roll od Led Zeppelin.

V najbližšej dobe si budete môcť prečítať rozhovor s Vadimom Bušovským, ako aj recenziu na ich nový album Aj Teba sa To Týka.









0 Comments:

Post a Comment