Ďalší v poradí vydarených koncertov v Randali, pribudol koncert kapiel Catastrofy, Penx a Sign, ktorý sa konal minulý piatok (23.1.2009). Tri bratislavské kapely, z toho dve thrash metalové a jedna heavy - power, dokázali pritiahnuť síce menej ľudí ako som si myslel, že príde, ale akcia to bola naozaj pekná. Pri vstupe mi bolo jasne, že návštevnosť určite nebude taká, ako na poslednej akcii na ktorej som v tomto klube bol. Ľudí mohlo byť na celom koncerte dokopy tak 150 - 180, ale atmosféru pre kapely vytvorili tak, akoby ich tam bolo dvojnásobne.

Začalo sa hrať takmer na čas, čo ma dosť potešilo. Ako možno sami viete tak na bratislavských koncertoch je to takmer nemožné. Prvá sa na doskách Randalu zjavila kapela, ktorá bola v ten večer najmenej početnejšou, najmladšou a najmenej skúsenou čo sa týka koncertov. Bratislavskí thrasheri Catastrofy sa od začiatku zdali vo veľmi dobrej nálade a tú si udržiavali po celé ich vystúpenie. Trojčlenná formácia hrajúca old-school thrash metal (aspoň tak by som to nazval ja) ma zo všetkých účinkujúcich prekvapila asi najviac. Chalanov som mal možnosť vidieť hrať takmer už pred rokom a od vtedy sa vskutku zlepšili. Veľmi dobre na mňa pôsobil bassman, ktorý zároveň aj spieva štýlom Tom Araya a pohybmi po pódiu naozaj nešetril. V speve ani v base som nejaké väčšie zaváhanie nepočul a basu bolo z miesta kde som stál počuť veľmi dobre. Gitarista tak isto pôsobil uvoľnene a na gitare vypletal jedna radosť. Čo sa týka bicích, bubeník mal dosť rovnakých pasáži ktoré sa v songoch často opakovali a miestami vypadával z tempa a nie vždy mu všetko vyšlo. Ale čim dlhšie kapela hrala, tým sa mi zdal byť bicman istejší. Ku koncu predviedol niekoľko pekných brejkov. Catastrofy odohrali ich najznámejšie pecky, ako Miracle Suicide. Ku koncu obecenstvo potešil ešte známy cover od Sabbathov, song Paranoid. Po peknom vystúpení Catastrofy, sa na pódium začali zvučiť tak isto thrash metal hrajúci Penx.

Ich štýl by som nazval ako moderný thrash. Penx mal v tento večer okrem koncertu prichystaný aj krst ich nového albumu. Kapela vybafla na publikum hneď so začiatku tvrdou pílou a ňou nabudili publikum do ešte väčšieho vytrženia. Kde tu sa skupinky aj rozhodli trocha zapogovať si a dosť ľudí podporovalo svojich miláčikov aj headbangovaním. Set list Penxov bol zložení čisto z vlastných skladieb, ktoré môžete nájsť na ich novom albume “Burn in Agony“. Nechýbala ani balada “Ballad of ...“, či dokonca inštrumentálna skladba “Between Us“. Tieto dva songy sa vyznačovali peknými gitarovými sólami. V istých momentoch sa mi spev do niektorých pasáži nehodil, ale inak bol dosť presvedčivý, tak isto ako celá kapela. Po odohratí zhruba piatich skladieb kapela uviedla na pódium svojho krstného otca a zároveň aj človeka, ktorý sa na albume podieľal ako producent. Nebol to nik iný ako spevák bratislavských Castaway, Mayo. Po jeho príhovore, v ktorom “krstnému synovi“ zaželal len to najlepšie a stručne opísal aj pocity z nahrávania, pokrstil cédečko. Myslím že svätenou vodou bola vodka VO35 alebo nejaký podobný ekrazit. A tak po celej ceremónii, krstný tata odišiel za potlesku fandov z pódia. Kapela odohrala ešte zvyšné tri, štyri skladby a potom sa rozlúčili s Randalom a slušne uvítali ďalšiu kapelu. V najbližšej dobe sa môžete tešiť na recenziu nového alba Penx, ktorú na našich stránkach nájdete už čoskoro.

Ako posledný, sa už finálne doplnenému klubu predstavila už stálica bratislavského undergroundu, Sign. Kapela už pred koncertom avizovala že pôjde o ich posledný koncert, nakoľko polovica členov odchádza. Sign pripravil pre ľudí pestrý program, v ktorom predstavili kapelu od dnešnej podoby až po tú, v ktorej začínali. Jadro kapely, čiže gitaristi Roman a Igor, basák Ľubo a bubeník Robo, sa nemenilo. Prvé skladby vlastnej tvorby, odspievala už tiež bývala speváčka Aďa. Tá mala v tento večer vynikajúcu formu. Jej mocný hlás ktorý vie potiahnuť oboma smermi ba aj do chrapčáku, mi maximálne do songov Signu vyhovoval. Je škoda že z kapely odišla. Po nej sa predstavil spevák Maťo, ktorý v kapele účinkoval veľmi krátko a tak isto krátke bolo aj jeho vystúpenie na pódiu v tento večer. Myslím že s kapelou odohral len jednu skladbu. Maťa prišiel vystriedať pôvodný spevák Peťo a ten odspieval s kapelou dokopy 8 songov, ktoré tvorili covery od Helloween, Iron Maiden a Avantasie. Peťo bol v kapele od jej začiatku a myslím si, že sa do nej hodil najviac, aj ako osobnosť, aj ako spevák. Väčšinu koncertu odohral klávesák Vlado. Svojimi “trefnými“ poznámkami do mikrofónu, ktorý tam mal zrejme len z toho dôvodu aby ich mohol sypať jednu za druhou, (žiaden backvokal som totiž z jeho strany nezaznamenal) mi úprimne liezol na nervy a myslím že som nebol sám. Verím, že niektorých zúčastnených aj pobavil, ale podľa mojej mienky to bolo vrcholne nevhodné a miestami aj trápne. Vlada vystriedal na dva songy prvá klávesáčka kapely, Mirka a takisto si prišiel zahrať covery aj Dano, ktorý patril do zakladajúceho kvarta. Sign sa po vyše hodinovom vystúpení rozlúčil s fanúšikmi, na záver dosť ťažkou skladbou (najmä pre speváka), od Maidnov “Run to the Hills“.

Celkovo akciu hodnotím ako podarenú a trojici gitaristov Signu držím palce, aby našli tých správnych ľudí na voľné posty. Kapele Penx chcem za celý tým Boogiesoundu popriať všetko dobré, nech má nové CD u ľudí úspech a dúfam že budú naďalej robiť kvalitnú muziku. A nakoniec chalanom z Catastrofy želám veľa dobrých akcií a dúfam, že čoskoro nahrajú aj oni poriadnu thrashovu rúbanicu.

45 Comments:

  1. Anonymný said...
    Len pre úplnosť, po prepočte sme zistili, že na koncerte bolo okolo 230 ľudí + priatelia kapiel čiže komplet cca 250. Musím upozorniť na nepozornosť redaktora, lebo našu "pecku" fight for blood sme nehrali už pár koncertov a tento nebol výnimkou, to aby čitatelia neboli v klamnej predstave :) Maťo (Catastrofy)
    Chef. said...
    Ahoj Maťko..tu "nepozorný redaktor" ospravedlnujem sa za nazov songu. Ale promiň, aby som odhadol na chlp presne kolko je tam ľudí? To fakt neviem.Ako sa ti inak paci report...?
    Anonymný said...
    Tiez opravim. Jedna gramaticka chyba "bratislavsky/i thrasheri..."
    a jedna fakticka a to, ze mirka hrala iba jednu skladbu. :-)

    Kazdopadne som sa potesil ze sa vobec niekto unuval napisat na tento koncert repor. Ak ma niekto viacej fotiek, privitame.

    Roman (sign)
    Anonymný said...
    dobrá reportáž... ľahko sa číta, je tam síce zopár štylistických chýb, ale robíte to ako koníček a zadarmo, takže si to vážim a oceňujem... páči sa mi, že môj spev je prirovnaný k Arrayovmu, to je pre mňa veľká pocta :)... Boris-Catastrofy
    Anonymný said...
    No čo sa týka toho počtu ludí to som nejako nechcel vytknúť,že zlý odhad alebo niečo také, proste to len aby boli presné info ;) Inak report fakt fajn ako bolo už spomenuté, je super, že niekto vôbec niečo o tom koncerte napísal :) a dík na upozornenie na kolísanie tempa a občasné výpadky budem musieť pozrieť záznam a zamakať na tom, čiže dík :D
    Maťo (Catastrofy)
    Chef. said...
    Cafte Catastrofy, cau Roman. Som rad, ze report sa paci a dufam, ze pravidelne navstevujete nase stranky:))Za chyby sa ospravedlnujem budem si na ne davat pozor. Tak isto dakujem za vsetky komentare k mojmu clanku.

    P.S. Koncert sa mi naozaj pacil:)
    Anonymný said...
    Ok, tak teraz pride tucny bitching. O reporte si myslim, ze bol velmi amatersky, pretoze keby som na koncerte nebol, vobec netusim, co presne sa tam dialo. Chyba mi hodnotenie zvuku, porovnanie kapiel (s cimkolvek) vramci ucelenosti, zaujimavosti a technickeho prevedenia svojho vystupenia. Ze Catastrophy a Penx hraju thrash a Sign heavy, to som si precital aj na plagate. To, ze niekto robi nieco ako konicek este neni ospravedlnenka na to, ze to robi zle. Ale prajem vela chuti k zlepseniu. No a teraz dalsi pan na holenie: Catastrofy. Myslim, ze ako organizator koncertu sa zachovali maximalne amatersky a podla vsetkeho este aj ako nenazrane hoveda. Mozno este budem lutovat, co sem napisem, tak sa obmedzim na matiku: 230 ludi (ako proklamuje tuto naky catastrofak) x 3 EUR = 690 EUR. randal pyta za koncert 9000 SKK. cize 690-9000/30.126=391 Boli tri kapely, ergo 391/3=130 EUR. Neviem kolko dostali chalani z Penx, Sign dostal 35. Mali sme 8 volnych vstupov, okej, to je 8x3=24 stale vsak v gagore catastrofy vidim 61 EUR. Ak dostali Penx tiez 35, potom mali Catastrophy na tomto koncerte celkom ryzu. Dufam, ze kazdy chape, ze tu ide o princip - hrat spolu ako kamosi a neojebavat sa, ne ze mi teraz niekto zacne tu cpat tych par korun naspat.
    Anonymný said...
    No tak teraz idem prehovoriť asi väčšine ludí zo srdca a to že Iggy je sprostý trulo, ktorý je múdry jak rádio, miesto toho aby bol rád, že vôbec hral a niekto dokonca napísal o tom koncerte aj report tak pindá na všetko čo sa len dá, jediné čo sa k tomu dá povedať je to, že robíš celej kapele zbytočne zlé meno. K peniazom ono vieš chlapče my sme platili randal, my sme platili plagáty a plus všetko okolo organizácie, vy ste došli do hotovej veci a nemám potuchy, že by ste boli také hviezdy aby si si za celú kapelu mohol takto vyskakovať, byť tebou by som držal hubu a bol rád, že to dopadlo tak ako to dopadlo a miesto toho aby si tolko mlel hubou tak začni nad sebou uvažovať.
    Anonymný said...
    Neviem, kde si zobral mandat srdca "vacsiny ludi", vazeny anonym, ale ked chces hladat sprosteho trula, odporucam skusit zrkadlo a hned po nom vlastny obciansky preukaz (ak ho uz mas. Tipujem, ze skor nie).


    To, ze som sa vyjadril k reportu, ze je amatersky este neznamena, ze nie som rad, ze ho autor napisal. Ak to nie je jasne, rad uvediem veci na pravu mieru - som rad, ze ten report niekto napisal a dufam tiez, ze autora moj komentar neurazil.


    Bohuzial som si vobec nevsimol ziadny tvoj protiargument k mnou uvedenym faktom. Zeby to bolo tym, ze tam ziadny nebol? Co je to, prosim ta, "vsetko okolo organizacie" a "dojst do hotovej veci"? Myslis tym zavolat do Randalu a dvom kapelam a povedat "bude sa hrat?". Nemusime sa vobec dalej bavit o organizacii koncertov, vieme obaja, kto ich organizoval viac a z pohladu mojich skusenosti mozem povedat, ze to nestoji za rec ani z hladiska casu ani z hladiska penazi (plagaty berem, ale zabudol si uviest sumu a pocet).


    Tvoja invektiva s hviezdami je rovnako jebnuta ako vlastne cely tvoj prispevok, posnazim sa vsak viac nepodsuvat a nechat nestrannych, nech si utvoria vlastny usudok o tom, kto robi komu hanbu. Dodal by som vsak este citat z oneho vecera, kedy ina nemenovana "hviezda" na moju otazku "Je sedem prec, preco nehrate?" odpovedala "Cakame, kym sa to zaplni". Nebyt mojho pohanania, neviem, dokedy by sme cakali. Mozno doteraz.
    blaze said...
    Sevas Iggy: nas blog je cisto zo zaluby. Nikto nas nesponzoruje, nikto nas neplati. Samozrejme , ze to neni vyhovorka, aby report nebol kvalitny. na druhej strane si myslim, ze urcite to nebol ziadny prepadak. Viem, ze sa da opisovat zvuk jednotlivych kapiel, ci dokonca nastrojov, ale teraz uprimne......koho to zaujima citat v kazdom reporte aky je zvuk v Randale? Zvacsa muzikantov. Cloveka co chodi na koncert podla mna osobne nejak extra nezaujima ci napriklad Lubo hra na Ampeg, alebo Eden. Cielom tohto reportu bolo upozornit na kaciu co sa konala v Randali a aj takouto (aj ked malo mierou) prispiet k propagacii kapiel, co tam vecer vystupovali.
    Myslim, ze kazdy clanok, text, uputavka, ktora je robena pre nejaku kapelu (este k tomu nezistne) je pre "amaterske" kapely velke plus.

    nic v zlom samozrejme. Dufam, ze toto nebol posledny koncert koncert Sign (pod akymkolvek nazvom kapely) a ze sa rychlo date znovu dohromady s dobrymi hudobnikmi.
    Taktiez drzim palce Catastrofy, ktorych hudbu mam rad a kapele Penx, nech im to s ich novym diskom vyjde !!

    Dalibor
    Anonymný said...
    Boris - Catastrofy
    To Iggy: co je teba do toho kolko sme zarobili??? dostal si nejake peniaze? dostal! a namiesto toho aby si bol rad ze ste si zahrali a este nieco zarobili, tak nas tu ohovaras po internete... koho to zaujima ze ste organizovali viac koncertov??? sa ti mam zato ospravedlnit nie?? to je ako keby som ti mal gratulovat k tomu ze si starsi... my ked hrame na nejakom cudzom koncerte, tak nas peniaze netrapia... chces na tom zarabat? zorganizuj si svoj vlastny... a nemusis sa bat. nikto ti nebude tich par korun cpat naspat...
    Anonymný said...
    beno, catastrofy

    dikes Chefovi, ze napisal clanocek a uz sa ti Vam o tu pekne rozrasta..v pohode stranka

    ku koncertu - bola sranda..ako vzdy

    k tomu dalsiemu co sa tu rozrastlo by som sa uz aj ja mal kua dajaka vyjadrit, ved mam predsa aj ja nazor..no vlastne nemam..sedim doma, vylozene nohy na stole a mam v p..., ale je to vtipne :D

    len na tento prispevok nereagujte, ajtak sa mi nebude chciet odpisovat :)
    Anonymný said...
    Hej, Borisko, mam pre teba novinku: ked nadrbes do svojho prispevku dve tony interpunkcnych znamienok, tak jeho kvalitu to urcite nezvysi.

    Dalej: nie som si vobec vedomy, ze by som sa dopustil ohovarania. Pokial viem, ohovara sa za chrbtom a so subjektivnym prikraslenim. Ja som iba uviedol suche vypocty, o ktorych obaja vieme, ze su realne. Nikto mi tu nevysvetlil preco to tak bolo, zato uz dvaja ste na mna narevali, ze sa nemam pytat. OK, je to vasa vec asi potial, ze nemam pravo to sudit. Ale povazujem si za povinnost zverejnit tento pripad, aby pripadni vasi spoluhraci do buducna vedeli, ake jednanie z vasej strany ocakavat.

    Hej, Darthez, Ty si Chef? :-D som nevedel, to by som asi nejak vyberanejsie naznacil, ze si ten clanok riadne odflakol :D :D :D a musim povedat, ze nedocenenie Vladovych hlasok z Tvojej strany ma poriadne sklamalo! ;)
    Anonymný said...
    ROBO (SIGN)
    Ehm... Mne sa hralo dobre, a ďakujem organizátorovi za vydarenú akciu a Chefovi za subjektívne úprimné hodnotenie koncertu.
    Nehádajte sa tu o hovadinách!
    Anonymný said...
    Hej. A dakujeme tiez adminovi za cierne pozadie, ukrajine za plyn a prirode za krasne slniecko. Vsetci sa lubme a hadajme sa iba o dolezitych veciach, ktore nie su o tom, ze niekto nedokaze vyargumentovat svoj postoj, alebo ako je to skor v tomto pripade, priznat, ze sa nezachoval prave korektne.
    Anonymný said...
    Boris
    Zistil som ze jebem na teba!!!
    a ked uz nevies coho sa mas chytit, tak sa skus tichto dvoch ton interpunkcnych znamienok......!!!!
    Anonymný said...
    beno - catastrofy
    kks, kde je moj prispevok..ci to az neskor sa zobrazi...

    dufam, ze sa nebudem opakovat..dik robovi, bolo fajne a drzim palce

    cuj iggy s tebou asi treba po lopate...kua ja som si te penaze tak uzil jak hovado normalne som dosiel domov a vsetko som odovzdal lebo na randal som si pozival od matky, na plagaty tak isto a doprava pri rozvesani isla tez z jej penazi, par euro mi ostalo, tak na cigy, zapalky a pivo.ani sa skurveny zapalovac, ktory by mi vydrzal dlhsie nemam love..nic s tohto si ty neplatil...chapeme sa
    Anonymný said...
    beno
    a este som chcel, ze peace alebo piss?...nikdy neviem co je spravne
    Chef. said...
    Ahoj Igor
    Som rad, ze si prejavil svoj nazor k mojmu reportu. Do buducnosti sa budem snazit zobrat si z tvojich slov co najviac, aby sa report pacil aj narocnym citatelom. To ze nie som ziaden spisovatel to mi je jasne a viem ze ani nebudem. Robim to preto lebo ma to bavi a preto lebo mozem pisat o hudbe. Dufam ze ti toto vysvetlenie staci.

    Dalej ti chcem povedat este par riadkov. V prvom rade ked sa nabuduce rozhodnes sem nieco napisat, tak si dobre rozmysli co to bude. Ak chces rozpravat o tom, ze ta usporiadavatel koncertu oklamal o prachy, tak tak kludne rob, ale nie na nasich strankach! Mozes si tak kludne robit na vasom SIGN guestbooku, ak to tam vasich fans bavi. Tu, to NIKOHO nezaujima!
    Dalej. Ak pises na tieto stranky ty, alebo hocikto iny, nezelam si aby si sa tu vyjadroval vulgarne. Ked sa to tebe paci pouzivaj to kde chces. TU NIE! A mimochodom, vulgarizmy v tvojom, inak velmi kultivovanom a odbornom prejave, zneju dost trapne. To bez urazky.

    A este posledna vec. Mna do toho nic, ale ked si to uz takto o Catastrofy zverejnil tak mi to neda. Keby sa im ta akcia organizacne nepodarila a doslo by na nu dokopy "30" ludi, (z toho 8 ludi od vas na volny vstup) dal by si im peniaze aby to dokazali pokrit? Podla mna nie. Ale ked teraz chalani na tom zarobili, uz si chamtivy a vytahujes tu na nich taketo spinavosti. Oni isli do tej akcie podla mna aby si zahrali, nie aby zarobili. Isli tam aj s tym rizikom ze sa to podarit nemusi. Aby si bol v obraze, ja sa s Catastrofy nepoznam vobec. Raz sme spolu prehodili par slov. Cize sa ich vobec nezastavam, len hovorim svoj nazor.
    To je vsetko co som chcel.
    P.S. Dik za pekny clanok v RockPlanet:)
    Anonymný said...
    beno

    hmm inak my sme si este nikdy nevypitali prachy za koncert aj ked na nich bolo vela ludi a nikdy nehralo rolu ci sa na tom niekto nabalil, dali nam priestor tak sme isli, preco by som si mal pytat ked to robim pre zabavu, potesenie a ked som pre ten koncert nic neurobil...ty mas mozno bohatu maminku a si zvyknuty na velke vreckov tak cakas vsade velke prachy, alebo dobru robotku mas ale ja nemam nic s toho a preto necakam nic...som rad ked dostanem pivko a za to sme uz hrali.. ja hram za potlesk ked ma pozvu, a som rad ked nas pozvu. keby som tu mal vypisovat kapely, ktore si nechali vsetko tak pisem veeelmi vela ale je mi to jedno lebo su na tom tak isto ako vacsina, maju hovno...ked budem chciet ryzovat tak pojdem hrat na svadby do rakuska, to sa zevraj oplati
    blaze said...
    Iggy: nie Chef je Chef, ja som na blogu ako Blaze.
    To len pre poriadok kto je autor reportu :)

    a uz fakt kaslite na hadky chlapi, kapely si maju pomahat a nie sa natahovat medzi sebou, este k tomu o peniaze.

    Iggy: radsej mi daj vediet kedy budete mat koncert, nech vam hodim banner na stranku a spravim report :)

    Dalibor
    Anonymný said...
    ROBO (SIGN)
    ......a a a niesom tu na žiadnej fotke. :o(
    Anonymný said...
    ale ne este podte do seba nech sa zamejem :D
    len aby sa z bena nestala matka tereza(alebo zeby cerveza(akoze pivo po spanielsky xixi):)
    MIFO
    Anonymný said...
    Tak postupne si vas berem, srandisti:
    Blaze: dik za upozornenie, som si potom pokukal profily, ale prispevky v komentaroch sa nedaju editovat.

    Chef: ak si rad, ze som prejavil nazor, tesim sa. Este viac, ze sa Ti pacil nejaky moj clanok. Moj sposob vyjadrovania nechaj na mna, je fajn, ze mas nan svoj nazor, ale ja tiez a uprimne - zaujima ma hlavne ten. Vulgarizmy povazujem za skvele korenie jazyka, neposerem sa zato, ze niekto sa posere zo slovicka posrat ;) Chapeme sa, ze?

    Predtym, nez som sem napisal, som si dobre rozmyslel, co to bude a bolo to presne to, co si si precital. To, ze si nezelas aby som sa vyjadroval k temam, ku ktorym som sa, alebo tak ako som sa, berem na vedomie, ale po pravde, je mi to uplne fuk.

    Pises, ze nikoho nezaujima to, co som tu vytiahol. Ak to nikoho nezaujima, ako vysvetlis pocet reakcii, ktory je vyssi, nez pri ktoromkolvek clanku na boogiesounde (nepozeral som sa, mozem sa mylit, ale cosi mi vravi, ze sa nemylim - ako obvykle)?

    Pises tiez, ze som chamtivy a vytahujem spinavosti. Tak si prosim, este raz a velmi pozorne precitaj druhy odstavec z mojho komentara datovaneho - Štvrtok, 2009, február 5 18:27

    Beno - catastrofy: Uplne prdim na to, ze chapes vyznam slova ironia. Ja som hned v prvom prispevku napisal o co mi ide a uviedol som vypocty. Ty tu fnukas uz v x-tom prispevku po sebe a STALE SI NEUVIEDOL ANI JEDINE VYSVETLENIE.

    Kludne tu trep este dalej, ale ak tuto temu cita niekto z mozgom, je mu uz davno jasne, ze bud nevies pocitat, a to ani na urovni druhaka na zakladke, alebo si proste sebestredna chalibacna slapka. Ako uz som spominal, nemam pravo na tu informaciu a kludne si ju strc do najspodnejsieho suflika. Ale celkom ma bavi do tejto temy rypat a davat kazdemu moznost, nech si o nej mysli, co dokaze.

    Na zaver len maly tip - jednoduche cisla maju magicku schopnost povedat viac, nez vsetky ironicke veticky, co si za svoj zivot zosmolil a dokonca nikoho nedourazaju.
    Anonymný said...
    Aha a este som zabudol:
    Chef: svoj komentar k Tvojmu reportu som nepisal preto, aby si sa obhajoval a vysvetloval, ale aby si pochopil, co a preco mi v nom chybalo. Vezmi si z toho co chces, nevysvetluj mi, preco si to urobil tak ako si to urobil. Spatna vazba nevyzaduje DALSIU spatnu vazbu.

    No a co sa potencialnych strat, na ktore si sa pytal, tyka, tak 30 ludi neprislo. Tak ako neriesim moznost, ze by mi zrovna pristali do kuchyne mimozemstania, tak neriesim moznost, ze by v piatok do Randalu prislo na Penx a Sign 30 ludi. Sam dobre vies, ze to nie je mozne a nezacni prosim Ta nejaku litaniu o hviezdach a nafukanosti, je to primitivna matika (ktora sice Benovi robi krkolomny problem, ale dufam, ze Tebe nie).
    Sickmo said...
    Catastrofy - chalani, je to uplne vidno,ze tahate za kratsi koniec. Dostali ste slovo do bitky v podobe Igorovych argumentov, no rozumnu jasnu odpoved sa od vas clovek nedockal. Ja z toho nestranne usudzujem, ze zjavne mal Igor pravdu. Alebo sa mylim? Ak hej, tak ma (a ostatnych co to tu citali) skuste presvedcit o opaku, lebo zatial sa vam do ani nahodou nepodarilo.
    A to co ste im popisali na bandzone ani radsej nekomentujem. Ubohe,lacne,bratislavske,detske,hlupe a smutne. ;)
    Anonymný said...
    Hej, Sickmo! My sme tiez z Bratislavy :-D

    Inak neviem, ci som zmeskal nieco, alebo sa zle pozeram, ale nenasiel som na bandzone nic, co by ma podvihlo zo stolicky. Asi dobre tak.

    Ale chcem este smerom k Catastrofakom poznamenat, ze AZ TERAZ som si vsimol pozorne, ze reagovali viaceri a aj som si povsimol rozdiel v retorike prispevkov a vnimam, ze Beno bol ten, co sa zapojil neskor a miernejsim vyrazom, kym Boris je ten horlivec, co najprv spusti a potom uvazuje. Cize ked som povedal, ze mu prdim na ironiu, tak som mohol trosku miernejsie, lebo vnimam tiez, ze Beno bol po vacsinu nasho vystupenia vpredu a ja mam nasich fanusikov rad a rad by som bol na nich kamaratsky :)

    Inak celkovo mam zrazu strasne nebojovu naladu celu vec nechat tak, co ma moze sice po nejakom dobre mastnom zapalenom prispevku rychlo prejst, len teda avizujem, ze sa da jednat o klude zbrani, LEBO:

    Ani prvy ani ziadny prispevok nebol o umysle bojovat. Islo mi skor o to, ze zdvihnem ukazovak s mentorskym "No, no, no, chalani. vsimli sme si a toto sa nerobi, budiz vam tato chybka poucenim dobudcna neprijemnym prepranim na verejnosti"

    Som zvedavy (uprimne!), co bude dalej a prajem vsetkym (uplne!) dobru noc :)
    Anonymný said...
    no mne to praveze prislo tak ze by si za tych povedzme 100 eur ktore si mal podla teba dostat kludne isiel do bitky tak sa nehraj na nejakeho velkeho pana poucovatela ktory zhltol vsetku mudrost sveta

    opat sa mozme presvedcit o tom aky je clovek primitivny druh na tejto zapicenej planete a nehorazne si kaká do papule
    no co uz aspon som sa trosku zasmial nad takouto malichernostou

    MIFO
    Anonymný said...
    Dobry den prajem. Mozme vidiet posledne krce tvora zvijajuceho sa v agonii - to je ten prispevok cislo 28. Inak sa nazvat neda. To, ze mi nie jasnych viac veci, teraz obmedzim na jednu. Mifo dokazal, ze vie pisat, z toho logicky usudzujem (opravte ma, ak sa mylim), ze vie aj citat. Tym padom ale uplne nelogicky ZNOVA skrikol, ze Iggy, resp. SIGN (nech sa to aj mna tyka), je nenazrany a do bitky iduci. Odvolam sa na to, ze vies citat. Tak si precitaj prispevok Iggy povedal(a)... Streda, 2009, február 4 15:17. Presne kvoli tvojmu vymyslu, ze tie peniaze chce, tam je ta posledna veta!!! Inak ocenujem aj ja tie prispevky na bandzone ... klobuk dole .... podpisany archon
    Anonymný said...
    Mifo: Pises "mne to prislo", a vzapati "tak sa nehraj". Z toho vyplyva, ze za to, ze ty si nieco nejak pochopil - a ocividne si to pochopil totalne nahovno - si autorizovany ma okamzite poucovat. Ak si to nepochopil v tomto momente, tak na to autorizovany nie si a tym, ze to robis, sa zbytocne znackujes ako idiot. O vseobecnom, prazdnom a pozerskom vyhlaseni na adresu ludskeho druhu a tejto planety ani nehovoriac.

    V jednej veci mas ale pravdu - cela vec je malicherna. Ako ta vsak archon dobre upozornil, hned prvym mojim komentarom som jasne vyjadril, ze mi nejde o peniaze, ale o princip. Strhla sa tu zapalista hadka, ale ked budes citat POZORNE (lebo to si neurobil) a trochu aj rozmyslat, vsimnes si, ze s osocovanim som nezacal ja. A tak namiesto nejakeho vysvetlenia, ospravedlnenia, ci ineho pokojneho a rozumneho riesenia situacie, tu zacali lietat emocie. Mne to je fuk a nemam moralny problem s tym ukludnit niekoho, kto podlahne samonasraniu a hysterii, ukludnit riadnou fackou. Zadarmo.
    Anonymný said...
    ja idem na pivo, nazdravie :D
    Anonymný said...
    "podla vsetkeho este aj ako nenazrane hoveda."

    tot len par odrazok lebo sa mi nechce pisat

    tak, no neviem ci vies ale ja ked som kecal ohladne koncertu tak som vyslovne povedal, ze nemame ani korunu. dufame, ze dojdu ludia a ked budu peniaze tak dame aspon na cestu, a dali sme viac ako na cestu
    napr. ked sme robili koncert s RESET tak sme isli na polku, lebo chalani to robili s nami na dohodu.
    Ked sme hrali s Performed a Antimon, tak sme sme vsetky prachy im za ochotu dojst do blavy

    takze nesuhlasim s tym co som


    a zabudol sam na tie odrazky kua
    Anonymný said...
    pekne si to napisal, anonym, vazne. Ty budes treti clen kapely, odhadujem zo stylu.

    Uz som sa unavil, takze asi uz naposledy. Moj vypocet si videl. Neviem, ci sa vies vzit, ale nebol by si na mojom mieste tiez trosku prekvapeny a nenapadla by Ta ta ista otazka? Nuz ak aj nie, tak mna proste napadla a jednoducho som bol zvedavy na odpoved.

    Trochu som bol nastvany za ten pristup "cakame, kym sa to naplni", lebo to je taka amaterska poza - ked sa povie, ze sa zacina o siedmej, tak sa hra o siedmej - prva kapela ma vzdy tu nevdacnu ulohu na prve dve pesnicky sa obetovat a pritiahnut sediacich pivnych hosti. Chape sa to a mrncat o tom naposlednu chvilu a vsetkych posuvat je zle. Preto som zvolil retoriku nenazrane hoveda a aj preto som siel hned cez forum a ne diskretne, ale kvitujem, ako si si postavil obranu.

    Ne, ze by to az tak jasne objasnovalo ten princip, ale prdim na to, aspon si sa normalne ludsky slusne vyjadril. Ziadne detske agresivne urazene jacanie ako niektori kamosi tuto.

    Ono my napriklad vzdy ked sme hravali s dalsimi kapelkami, zakazdym sme sli bud rovnym dielom, alebo sme vyplacali dohodnuteho znameho (ergo draheho) alebo cezpolneho (ergo draheho) hosta. Ostatni sme si rozdelili rovnym dielom. Hrali sme aj s Antropoidom za modre oci, ale oni nam to povedali rovno - "idete zadarmo, nabuduce ideme zadarmo my". Tak sme vedeli. Naopak, ked sa nam zadarilo lepsie, nez sme cakali, kludne sme pozvanym kapelkam prihodili tak, aby z toho vysli aj oni lepsie. Od zaciatku to bolo o pochopeni toho principu a nejak mam z Tvojho komentara dojem, ze by si to mohol chapat.

    No. Amen.
    Anonymný said...
    Beno

    zabudol som sa podpisat...
    hm... ak to neboli vidno s toho komentu tak som sa snazil povedat, ze to co sa povedalo sa splnilo
    Anonymný said...
    Boris.:
    no vidis... spominas tu, ze ked ste hrali s Antropoidom, tak ste hrali zadarmo a neskor oni. A boli ste na tom dohodnuti vopred... my sme sa s vami na nicom takom ze pojdeme fifty-fifty nedohodli, a keby ste nahodou v buducnosti vybavovali koncert vy, tak by som rovnako necakal ziadne prachy. Dalej by som to tiez nerozmazaval na ziadnom fore a hovor si co ches, je to rana pod pas,... my nie sme typy co sa chcu hadat a vonkoncom nie s kapelami, Na jednej strane sa tu tvaris ako moralista a pritom si sam ani nepodakoval za koncert,... a mimochodom s Benom som bol pod podiom aj ja :)
    Anonymný said...
    Aha... a este som zabudol, co tu ludia spominali, tak na bandzone sme signu nic nepopisali... BORIS
    Anonymný said...
    Cafte pani :) po precitani mi niekedy naskocil usmev na tvari. Chapem Iggyho pohorsenie celkom opodstatnene. Aj ked svoj nazor napisal charakteristickym prejavom :)
    Chalani z Catastrophy vedeli preco tam volaju PENX a SIGN, pretoze nikto nebude volat slabsie kapely. Jasne ze sme vsetci na jednej lodi a +- 100 ludi na koncerte este z nikoho nerobi hviezdu, no peniaze sa mali ozaj inac prerozdelit. Catastrophy sa odvolava na organizaciu a benzin a plagaty. My sme zasa doniesli celu aparaturu a JEDINY gitarista z Catastrophy hral jediny na svojom, cize aj my si mame pravo ucotvat za benzin a za pouzivanie nasich nastrojov. Sign mali tiez vlastnu aparaturu. Nehvoriac o tom, ze sme si to so Signom vsetko nie len donielsi ale aj povynasali.
    Takze ide o princip a myslim, ze ked nas zavola zadarmo hrat povedme Rumburax,alebo Catastrophy tak to neni to iste :) takze neni hranie ako hranie :)
    Takze ak si mozem dovolit hovorit za Sign a za Pnex, tak myslim, ze dalsia spolupraca bez dopredu dohodnutych pravidiel asi nehrozi :)
    SWORDY
    Anonymný said...
    normalne nevychadzam z uzasu.
    kde je to hranie pre zabavu a pre fanusikov. viem ze v tejto dobe nieje nic zadarmo vsetko stoji vela penazi ale aj tak.
    uz tu neni dubravka ze koncerty boli do mesiaca aj dva. vtedy som sa cely cely tyzden uz od pondelka tesil jak si vypocujem dobru muziku dam si par piv a zaspim s dobrym pocitom ze som nevyhodil peniaze za nejake picoviny. bolo mi jedno co stal koncert lebo som bol s kamosmi a zabavil som sa. bol to cas ked som bol vytrhnuty zo skurveneho stereotypu chodenia do skoly a zo skoly. ale teraz, dobry koncert je ledva raz za dva mesiace. ludia su radi ze si vas mozu pozret, predsa nehravate tu az tak casto a vy sa tu zaoberate peniazmi jak keby vam mali vyplatit miliony. obvinujete catastrofy jak keby vyvrazdili polku dediny a pritom len nie su az tak skuseny nemali tolko koncertov jak vy a nepoznaju vase principy, kodexy a neviem co este. nabuduce budu mozno mudrejsi. tymto chcem len to aby ste sa zamysleli nad sebou co ste tu vsetko napisali a porozmyslali o tom ci to bolo nutne. Dik cau.
    MIFO
    Anonymný said...
    No ja si myslim, ze Chefovi sme spravili najkomentovanejsi clanok, aky kedy kto na tomto portali napisal :-D

    Mifo, uplne bud v klude - sice sa tu popisalo vela veci, ale ja si myslim, ze treba nechat emocie odozniet a trochu si zapamatat, o com to tu bolo principialne. Dostanem sa k tomu hned...

    ...aby to este predtym uviedol na pravu mieru - nikto sa na chalanov z Catastrofy nehneva. Presne ako pises, su mladi, nemaju skusenosti. Takze sa da pochopit v zasade vselico.

    Mozno tym, aku som zvolil v tom inicialnom komentari retoriku, sa mi podarilo vybudit riadny flame, ale to uz sme snad presli.

    Smutne je, ze z roviny argumentacie sa mnohi nechali uniest do roviny emocii a ako vieme, v rovine emocii sa ziadny problem (aj ked len teoreticky) riesit neda. Tu vidim prve a posledne uskalie celej veci.

    Ako nase matere hovorievali, co je pravda nie je hriech, tak trochu tej pravdy:
    1. chalani na koncerte slusne zarobili (vramci toho, kolko sa na takychto koncertoch bezne zaraba)
    2. nezarobili len vdaka sebe, ale hlavne vdaka kapelam, ktore tam zavolali
    3. nikomu o tie prachy nejde, pretoze ked sa to rozpocita na osoby, tak si za to fakt kazdy akurat pivo kupi
    4. catastrofy naozaj nikomu neslubili ziadny konkretny podiel, a prave preto nikto nema pravo narokovat si ani tie peniaze ani informacie o tom, co sa s nimi stalo

    Ani jeden z horeuvedenych bodov vsak neznamena, ze nepodelit sa, nie prave kamaratske a ustretove, alebo, ze na tu temu je vseobecny zakaz - ano, uznavam, ze sa to dalo riesit osobne a potichu, lenze som sa rozhodol pre verejne prepieranie prave kvoli tomu, ze mi neslo o tie peniaze ale princip a transparentnost. Nemam s tym vobec ziadny problem, kazdy mal moznost k veci povedat co chcel a utvorit si nazor. Mozno niektori, ktorym sa nechce moc citat a uz vobec nad tym pridlho uvazovat videli problem v peniazoch, tak pre tych uz naposledy zdoraznujem, ze o tie neslo.

    Nechce sa mi to dalej pitvat, mam pocit, ze co malo byt povedane, uz povedane bolo. Kto chcel pochopit, pochopil, kto nema kapacitu pochopit to, pre toho uz aj tato rekapitulacia bola zbytocna. Ani neviem, naco som to teraz pisal. Asi len chcem mat posledne slovo ;)
    Anonymný said...
    MIFO ja hram kazdy tyzden aspon raz a velka cast koncertov je ZADARMO. Uz som ich niekolko odohral no s takymto riesenim sa stretavam prvy krat :) Lebo je pravda, ze my sme im to zarobili.
    Aj ked sme my organizovali koncerty a volali znamejsie , alebo menej znamejsie kapely, nikdy sa to neriesilo takto.
    Nikt nechce chalanm nic vytykat, sak chyby sa robia a je to ludske, ale uz na cloveku je ako sa k tomu postavi.
    Vsetky kapely sme tu na jednej lodi a sme medzi sebu kamarati, hrame spolu, chodime spolu na pivo atd. no keby som pri organizaci niektorej spravil nieco podobne, tak uz asi az taki kamosi nejsme :)
    sak zasa nic take sa nestalo, len chalanom proste trebalo naznacit, ze do buducnosti nech sa takemuto rieseniu vyvaruju, lebo im to za tych par krun nestoji...
    SWORDY
    Anonymný said...
    Už ma táto diskusia fakt nebaví, riešia sa tu veci, ktoré sa aj tak po 40 komentároch a hádkach čo tu boli nevyriešili. Tak aby som to uviedol na správnu cestu:
    - PRE IGGYHO vyúčtovanie: na koncerte sa zarobilo už avizovaných cca 15 000sk (čo je asi 500E) z toho sa zaplatil Randal čo bolo 300E zaplatili sa z toho plagáty čo bolo okolo 1000sk čiže okolo 33E natankoval som si do nádrže za 15E benzínu, ktorý bol využitý pri vylepovaní plagátov a nie pri vození aparátov a ludí na koncert čiže to počítam do propagácie koncertu.

    Momentálne sme sa teda dostali na sumu 152E z čoho sa vyplatilo každej jednej kapelke 35E a plus som z toho kúpil nejaké pitie ľudom, ktorí sedeli pri okienku a vyberali vstupné a pečiatkovali. čiže suma-sumárum odrátajúc ešte náš podiel rovnaký ako pri ostatných kapelách teda 35E plus to pitie čo som im zaplatil nech bolo v hodnote asi tak 15E tak sme na sume 32E, nám ostali čiže sa hlboko ospravedlňujem obom kapelám že sme na nich zarobili okolo 900.

    Nerátajúc 8 voľných vstupov na Sign ktoré Iggy spomenul a neviem koľko presne vstupov na Penx ale viem, že ich mali tiež v celku dosť.

    Ujasnenie ešte raz ohladom toho benzínu čo som si nechal preplatiť už som spomínal všetok bol použitý pri rozlepovaní plagátov a musím poznamenať že som sa ledva-ledva dostal domov:D Čo sa týka odvozu aparátov a ľudí tak všetky pohonné hmoty sme si hradili z vlastného vačku ako my tak aj vy a Maťo (basák) z Penx mi je svedkom, že som ponukol vlastné auto na odvoz vecí, ktoré nakoniec využité nebolo lebo sa to vyriešilo inak.

    Čo sa týka aparátov bolo dohodnuté že každý si berie vlastný aparát čo pri gitarách aj bolo jedinou výnimkou bol náš basák (catastrofy) ktorý hral cez Maťov Ampeg ale na tom som sa s ním dohodol hneď na začiatku vybavovania koncertu a ako to býva zvykom už len z hladiska šetrenia času tak na koncert sa väčšinou nosia jedny bicie a to som sa hneď tiež pýtal Penx či donesú oni alebo zoberem ja. A ešte keby chcel náhodou niekto vytiahnuť že som hral na Romanovej Ride, tak sa to v podstate vykompenzovalo lebo ja som mu potom požičal svoj crash.

    Ešte tu boli námietky na čas kedy sa začalo hrať, áno začali sme hrať o polhodinu neskorej a nebola to "len" polhodina pretože nás iggy na to upozornil, aj tak sme sa už chystali hrať, a tú polhodinu sme natiahli lebo ak je napísaný koncert napr. na 19.00 tak ludia ledva o 19.00 začnú chodiť a aj tak to skončilo celé dosť skoro, s čím nikto nerátal.

    Toť všetko na ujasnenie, pevne dúfam že týmto sa celá diskusia uzatvára a všetci sú už s vysvetlením spokojní. A kapelám prajem ešte veľa úspešných koncertov do budúcnosti. Napísal:Maťo (bicie) Catastrofy
    Anonymný said...
    dobre :) prestanme sa tu hadat, doslo asi k nedorozumeniu a uz by som sa najradsej k tomu nevyjadroval. Ale neda ked tu vidim, trzba bola 500 eur, ale ked si vynasbim tych 230 platiacich krat 3 eura, tak to je 690:) a po odpocitani randalu,nas a Signu je to 690-35-35-300=230 eur pre catastofy. Tak prosim ty jazdis tankom, ze ti to skoro nevyslo?
    Nejdem sa k tomu uz vracat, lebo cela debata len znehodnocuje blog.
    Uz viac neprispievam do dobaty...
    Ale po pravde, koncert bol vydareny takze to je dobre:)
    Vels stastia v hudobnom svete ;)
    Anonymný said...
    Mato, bicie, Catastrofy - konecne. tento prispevok mal byt hned po mojom a bol by klud. Oprav ma, ale mam pocit, ze Ta ani nedvihlo zo stolicky a ani si sa nepremahal s nadavkami. Uprimne sa divim, ze vacsina "diskutujucich" toto nedokazala.

    Inak musim povedat, ze anonymov prispevok ma celkom pobavil s tym tankom, i ked je fakt, ze 500E = 167 ludi, nie 230. Moj zaver je, ze na zaciatku si to iba zbytocne prehnal ;)

    Druha vec: Ked je napisane, ze koncert zacina o 19:00, tak koncert zacina o 19:00 ziadne "kazdemu je jasne, ze ludia.. blablabla". Proste je to o profesionalnom pristupe. Davam za priklad Vadimov Dorian Grey. Ten ked ma niekde zacat o siestej a hrat polhodinu, tak zacne o 18:00 a hra 30 minut. presne. A tak to ma byt.

    Inak dik za prianie, prajem podobne.
    Anonymný said...
    :)
    Anonymný said...
    Dajte tomu sedlakovi IGGYmu ban, este sa tu bude ocapovat na to ze mu admin zakaze pouzivat vulgarizmy. Smrt luze

Post a Comment