Druhý januárový piatok sa v bratislavskom Randal Clube konal koncert, snáď jednej z najznámejších, Slovenských, revival kapiel. Intrepid mal v tento večer vystúpiť v súčasnej zostave a ako support si zavolali českú death/deathcore pílu Smashed Face. Už v prvom momente ako som zbadal nádvorie klubu, mi bolo jasné, že na tento koncert som sa netešil ani zďaleka sám. Rada čakajúcich ľudí stála až vonku, zhruba asi päť metrov od vstupných dverí a tak som sa po zhruba 15 minútovom posúvaní dostal konečne dnu.

Po zhliadnutí toho, ako ďalšia fronta ľudí stojí smerom k šatni, som sa rozhodol že bundu nechám asi na sebe. V tom momente sa česká drtička už len do pripravovala s poslednými zvukovými úpravami. Tých pár sekúnd mi stačilo na to aby som zistil o aký štýl ide, nakoľko to bolo veľmi jednoznačné. Na chvíľku bolo ticho, no a potom vyšla celá, 5 členná kapela na pódium. Po krátkom príhovore začali hrať a poviem Vám že taký masaker som naživo ešte nevidel. Ich štýl by som zaradil asi do “Brutal Grindcore“. Je pravda že hudbu tohto žánru osobne veľmi nepočúvam a nechodím ani na takéto koncerty, ale Smashed Face boli naozaj vo svojom štýle na úrovni. Songy hrali takmer všetky zo svojej tvorby, plus na záver pridali ešte jeden cover od amerických Hatebreed. Hrali takmer 45 minút, čo mi teda bohato stačilo a zdalo sa mi že aj väčšine ľudí. Inak kapela šlapala dosť dobre, len sa mi zdalo že spev bol prvých 10 minút veľmi prenikavo nazvučený. Škoda že ich bratislavské publikum, respektíve Intrepid publikum neprialo tak, ako by si kapela zaslúžila. Po ich odchode z pódia nastalo prezvučovanie kapiel. Hneď ako vystúpil frontman Intrepidu na pódium, ozvalo sa burácajúce publikum na pozdrav. Chalani sa motali po pódiu dosť dlho, nakoľko nastalo veľa komplikácií ako: utrhnutý zámok na gitarový pás, pokazený gitarový stojan na akustickú gitaru a podobne. Po ich príprave nasledovala ešte taká menšia pauza, približne trvajúca zhruba 20 minút a to nepreháňam. Ticho na pódiu prerušil až bubeník, ktorý vyšiel na pódium aby dal zvukárovi povel, že ,,Intro môže začať“. Po tých slovách opäť zmizol do šatne.

Pri slove “Intro“ ma napadla len jediná možnosť, ktorú mohla použiť Metallica Revival band a ňou bolo už dobre známe intro “Ecstasy of Gold“ pôvodne od talianskeho skladateľa Ennia Morriconeho. Po tomto úvode nasledovala vec z nového albumu Metallica, skladba z názvom “That Was Just Your Life“, ktorú obecenstvo napodiv už zdá sa dobre poznalo. Po tejto skladbe si už presné poradie setu žiaľ nepamätám, ale s istotou môžem tvrdiť, že v ten večer odzneli najznámejšie pecky z tvorby americkej legendy. V podaní Intrepidu boli zahrané na veľmi vysokej úrovni čo sa týka nástrojov. Čo ma sklamalo tak to bol spev, ktorý som čakal aspoň raz tak dobrý. Možno to bolo tým, že som počul veľa chvály na približovanie sa spevu frontmana Intrepidu k originálu a čakal som že to bude na 99% to isté ako spieva James Hetfield. Každopádne to bolo prvý krát čo som videl a počul Intrepid naživo a možno som na nich už počul toľkej chvály že som od toho naozaj čakal úplnú Metallicu. Čo sa týka skladieb tak najviac mi utkveli v pamäti Creeping Death, Battery, Memory Remains, The Unforgiven, Master of Puppets, For Whom The Bell Tolls. Veľmi dobre na mňa pôsobil bubeník ktorý hral mnoho songov precítenejšie ako maestro Ulrich sám. Od chalanov by som si určite rád na najbližšom koncerte vypočul skladby ako Of Wolf and Man, Fight Fire With Fire, Blackened či Dyers Eve. Ich vystúpenie sa mi veľmi páčilo, takisto aj celý večer v Randal Club-e.

0 Comments:

Post a Comment