Lístky na dokumentárny film o legende NWOBHM Iron Maiden, sú už v predpredaji po celom svete. Táto špeciálna snímka bude uvedená do kín 21. apríla v “Maiden deň“ a premiéru bude mať na 400 plátnach v 34 krajinách. Dokument bol natáčaný za tých najlepších podmienok, pričom asistovala digitálna 2K kamera ( najlepšia možná mašinka, ktorou sa dajú natáčať v dnešnej dobe filmy ), zvuk je zachytený v režime 5.1 surround. Let 666 ponúkne divákom a hlavne skalným fanúšikom Maidnov určite tú najvyššiu kvalitu zvuku, obrazu a dúfajme že aj deja.
Film sa začal natáčať v momente, keď kapela vyrážala na ich významné “SOMEWHERE BACK IN TIME WORLD TOUR“ vo februári a marci 2008. Toto turné je považované za najambicióznejšia a najdobrodružnejšie turné v histórii rockovej hudby. Snímka zachytáva portrét jednej z najúspešnejších metalových kapiel a každodenný chaotický život kapely, počas cestovania naprieč svetovými štadiónmi je vykreslený často krát vtipne.

Kapela preletela zemeguľu v špeciálne upravenom Boeing 757 a dokopy preleteli 45 dní. Úlohy hlavného pilota sa zhostil samozrejme spevák Bruce Dickinson. Na palube letel s celou “tour crew“, 12 tonami hudobného a pódiového vybavenia. Vypredali dokopy 23 štadiónov a arén v Ázii, Austrálii a v Amerike. Hrali aj na neobvyklých miestach, ako: Azerbajdžan a Nová Guinea. Precestovali 70 000 km a vystúpili pred niekoľkými miliónmi ľudí. Veľkou oporou im bolo pri tom lietadlo pokrstené “ED FORCE ONE“

Manažér Maidnov, Rod Smallwood povedal: ,, Tento film je svedectvom o tomto neobyčajnom turné a o našich neuveriteľných fanúšikoch po celom svete. Vidieť to všetko na veľkom plátne vo Vás vyvolá pocit, akoby ste boli s nami na tejto pompéznej ceste.“

Film príde do kín 21. apríla, takže sa už môžeme tešiť na to, čo nám tvorcovia a celý Maiden sľubujú. Dúfam že film bude naozaj taký veľkolepí, ako o ňom vravia.

Dovtedy klikajte www.ironmaiden.com/flight666 a sledujte novinky.


zdroj fotky: metal-temple.com


Nine Inch Nails sa momentálne pripravujú na americké turné, ktoré odpália na začiatku mája. Prípravami žije aj ich stránka, ktorá ponúka množstvo zaujímavej hudby na stiahnutie – zadarmo.


Jediné, čo treba urobiť, je zaregistrovať svoju mailovú adresu, na ktorú príde link na stiahnutie súboru. Určite nehrozí, že by NIN zahltili váš mailový účet reklamami alebo niečím takým. Z osobnej skúsenosti môžem povedať, že vždy, keď mi niečo od nich prišlo, tak som sa ohromne potešila.
Naposledy to bol link na stiahnutie sampleru, ktorý má navnadiť fanúšikov k návšteve amerického turné. To sa nás síce tak úplne netýka, ale naozaj stojí za to, vypočuť si spomínaný sampler. Nájdete na ňom celkom výživný materiál - doteraz nevydané skladby od NIN a kapiel, ktoré ich budú sprevádzať na turné, konkrétne Jane’s Addiction – kapela s veľkou históriou a novinka, Street Sweeper – nový projekt Toma Morello (Rage Against the Machine, Audioslave) a Bootsa Riley (The Coup).

Ďalšie skladby od týchto kapiel si môžete vypočuť na stránke NIN v časti venovanej turné.

Tak teda registrujte a počúvajte – je čo :)



registrácia
zdroj info a foto


"Psychopathy Red, 1. nový song thrashovej stálice Slayer od vydania albumui Christ Illusion v roku 2006, bude teraz dostupný na 7 palcovom vinylovom disku od 18.apríla. Limitovaná edícia sa vydá v náklade iba 5000 kusov a iba vo vybraných obchodoch, ktoré si možte vyhladať na stránke www.recordstoreday.com.

Vinyl je krvavo-červený a priamo reflektuje s názvom skladby (ako aj obal), ktorá je priamo inšpirovaná ruským brutálnym masovým vrahom Andrei-om Chikatilom inak prezývaným Rostovský rozparovač. Tento vrah ma na svedomí smrť 56 detí. Singel bo nahratý pôvodnou zostavou Slayer - Kerry King, Jeff Hanneman, Tom Araya a Dave Lombardo – v oktobri minulého roku. Song si môžete vypočuť aj na YouTube.

Momentálne je kapela v plnom nahrávacom prúde v štúdiu v Los Angeles a vydanie nového albumu je naplánované na leto.

Diskografia :

Show No Mercy
Haunting The Chapel
Live Undead
Hell Awaits
Reign In Blood
Live Undead / Haunting The Chapel
South Of Heaven
Seasons In The Abyss
Decade Of Aggression
Divine Intervention
Undisputed Attitude
Diabolus In Musica
God Hates Us All
Christ Illusion


14 piesní – Jimiho a akustickej gitary – sú demá, ktoré hudobník nahral v roku 1968 pred nahrávaním tretieho albumu – Electric Ladyland. V niektorých piesňach sa objavuje aj neznámy harmonikár.

Jedna z piesní je dokonca Dylanova pieseň Tears of Rage, ktorá sa ale na albume neobjavila. Namiesto toho Hendrix nahral All Along The Watchtower.

“Táto páska ukazuje jeho senzitívnu a kreatívnu stránku.” povedal Ted Owen, člen spoločnosti, ktorá zabezpečuje túto aukciu. “Ten divý rock n rollový chlapík sa tu nenachádza.“

Hendrix osobne venoval túto pásku svojmu susedovi Carl Niekirkovi za to, že mu požičal trochu mlieka a cukru. Páska sa nakoniec dostala až do London Café Music Studios.

Legendárna britsko/americká heavy-metalová parta Raven poteší svojich fans. Dnešným dňom vydáva na japonskom trhu cez King Records album s názvom "Walk Through Fire". CD bolo nahratý v Assembly Line Studios. Basgitarista a spevák v jednej osobe, John Gallagher označil album ako správnu kombináciu spontánneho šialenstva a zvuku, ktorý kapela vždy túžila mať.


Track list "Walk Through Fire"

01. Intro
02. Against The Grain
03. Breaking You Down
04. Under Your Radar
05. Walk Through Fire
06. Bulldozer
07. Long Day's Journey
08. Trainwreck
09. Grip
10. Running Around In Circles
11. Hard Road
12. Armageddon
13. Attitude
14. Necessary Evil (Japan-only bonus track)
15. Space Station #5 (MONTROSE cover)


Cover albumu:



Discography Raven:

Studio albums
Rock Until You Drop (1981)
Wiped Out (1982)
All for One (1983)
Stay Hard (1985)
The Pack Is Back (1986)
Life's a Bitch (1987)
Nothing Exceeds Like Excess (1988)
Architect of Fear (1991)
Glow (1994)
Everything Louder (1997)
One for All (2000)

Live albums
Live at the Inferno (1984)
Destroy All Monsters/Live in Japan (1996)

Kapela Amon Amarth zverejnila online nový klip, ktorý natočili ku skladbe "Guardians of Asgaard". Tá pochádza z ich zatiaľ posledného albumu "Twilight of the Thunder God". Pozrite si klip nižšie...




Amon Amarth - "Guardians Of Asgaard"




foto: cultureroom.net


Diskografia Amon Amart:

1996 - Sorrow Throughout the Nine Worlds
1998 - Once Sent From the Golden Hall
1999 - The Avenger
2001 - The Crusher
2002 - Versus the World
2004 - Fate of Norns
2006 - With Oden on our Side
2008 - Twilight of the Thunder God


Súvisiace články:
Amon Amarth s novým videom "Twilight Of The Thunder God"

Americký výrobca colového nápoja, Dr.Pepper natáča v poradí tretiu reklamu v rámci cyklu „Trust Me, I'm a Dr“. Prvým doktorom bola basketbalová legenda Dr. J (Julius Erving), druým Dr. Frasier Crane (Kelsey Grammer) a tretím bude frontman kapely Kiss, Gene Simons, ktorý bude vstupovať pod menom 'Dr. Love'. Simons sa v reklame objaví aj so svojím synom Nickom. V TV sa reklama prvý krát objaví 30. marca. Pozrite si videá nižšie...


Dr Pepper Frasier Crane





Dr. J in Dr. Pepper





foto: libygem.iespana.es


Niekoľko nových vystúpení Jimiho Hendrixa bude vydaných tento rok. Oficiálna spoločnosť Experience Hendrix plánuje dva nové produkty – jeden hlavný a jeden cez pirátsky záznam spoločnosti Dagger Records. Pripravuje sa CD/DVD set obsahujúci vystúpenie Jimi Hendrix Experience v Londýnskej Royal Albert Hall spolu so scénami zo zákulisia.

Hendrixova nevlastná sestra Janie Hendrix, prezidentka CEO Experience Hendrix sa vyjadrila, že ešte omnoho viac archívnych záznamov a nahrávok Hendrixa čaká na oficiálne vydanie: „Momentálne som v štúdiu a spracúvame záznamy vystúpení Band Of Gypsys, ktoré ešte neboli vydané.“ Ďalej sa vyjadrila, že viac jako 10 rokov Hendrixovej hudby sa stále nachádza v archívoch.

Basgitarista amerických Deftones, Chi Cheng je stále v kóme, po tom, ako bol účastníkom automobilovej havárie v novembri minulého roku. Na podporu Chenga, ako aj formu zbierky spustila jeho rodina stránku, na ktorej sa dozviete info o Chengovi, ako aj spôsob, ako môžete rodine prispieť na jeho liečbu.
Link nájdete nižšie.....


Link TU



Súvisiace články:
Basgitarista Deftones stále v kóme
Basgitarista Deftones v kóme
Prvé zábery nového songu od Deftones


foto: caughtinthecrossfire.com


Metallica oznámila detaily o ich novom singli, ktorý bude obsahovať päť live piesní z ich show v O2 Arena v Londýne zo septembra. Metallica zaktualizovala ich web stránku nasledujúcim oznamom:
“Máme ďalšie CD pre zberateľov s piesňou Broken, Beat & Scarred. Tak ako keď vyšlo “All Nightmare Long”, môžete si toto zohnať ako samostatné CD alebo celý digipack a zozbierať ich všetky od 3. apríla.”

“Kolekcia digi packov bude k dispozícii po celej Európe a maxi single CD bude k dispozícii v Južnej Amerike a Juchovýchodnej Ázii. Pre našich priateľov v Austrálii a Novom Zélande budeme mať viac informácii neskôr. Pre všetkých zo Severnej Ameriky, prosíme hľadajte vo vašich obľúbených hudobninách.”

“Všetky živé skladby boli nahrané v Londýne O2 Arena, 15-teho septembra 2007.


Guns N’ Roses oznámilo, že gitarista a hudobník Dj Ashba sa pridá ku kapele na ich najbližšom turné. Ashba, ktorý oficiálne nahrádza súčasného gitaristu Nine Inch Nails Robina Fincka je známy ako spoluzakladateľ hard rockových kapiel Sixx AM a Beautiful Creatures.

„Dj je talentovaný, energický gitarista, s ktorým bude Guns N’ Roses rado spolupracovať!“ povedal Axl Rose.

„Je to pre mňa česť mať možnosť byť súčasťou kapely, ktorú som vždy miloval a rešpekoval.“ vyjadril sa Dj Ashba. „Teším sa na prácu s Axlom, ktorý nie je len jeden z najlepších frontmanov, ale aj skutočným umelcom.“

Dj Ashba je spoluautorom a producentom posledného albumu Motley Crue „Saints of Los Angeles“, ktoré získalo nomináciu Grammy 2008 za najlepší hard rockový výkon.

Stabwound (Uk/Sk), Smashed Face (Cz), Sanatorium, Mortally Infected, Hate Myself


Keď som asi o pol deviatej večer vchádzal do útrob bratislavského Randal klubu, mal som tucha, že som zmeškal minimálne jednu kapelu, lebo akcia sa mala začať už o siedmej. Na moje veľké šťastie som dorazil asi v polovici setu prvej bandy večera - Hate Myself.

Okamžite ku mne docválal jeden kamarát a vrieskal: "Oni majú akého basáka!". Ten bol však starý známy Gyro, ktorého v rámci žánru celkom inovatívnu hru som pred časom zaregistroval behom showky Sanatorium, kde v poslednom čase tiež pôsobí. O to viac ma potešilo, že v ten večer ho uvidím ešte raz. Hudba Hate Myself by sa dala zaradiť do skočného hc/death/grindu, ktorý ma bavil rovnako ako striedmo zaplnenú sálu. Príjemne ma potešil fakt, že konečne páni z Randalu obnovili basovú sekciu, čo sa výrazne prejavilo na kvalitnejšom a menej prevalenom zvuku.

Mal som pocit, že po celý čas viac ľudí pútal výčap ako pódium, čo bola určite škoda. Aj tak mohlo byť v sále okolo 100 ľudí, ktorý sa však náležite bavili. Miestami sa objavovali moshpity, čo považujem za úspech. Celkovo by som túto mladú žilinskú úderku zaradil do kategórie "ešte o nich budeme počuť" a preto sa teším na naše ďaľšie koncertné stretnutie, kde už hádam stihnem ich celý program.

Po kratšej výmene hudobníkov (bicia sústava, okrem činiel a rytmičáku, a basové a gitarové bedne boli "spoločné", čo značne prispelo ku šetreniu času) sa na pódium dostavili Mortally Infected a do ľudí to napálili pekne z ostra. Klepaníc nebolo konca kraja, preto som už začal trošku prešľapovať a poškuľovať po výčape a priľahlých priestoroch. Jednu podarenú pasáž (napríklad úvodný riff druhej pesničky, ktorý však nápadne pripomínal Brave New Hell od Bloodbath)zabili piatimi minútami bezútešného hudobného holokaustu, kde sa ťažko hľadali záchytné body. Chalani boli ale na pomerne vysokej inštrumentálnej úrovni, len im chýbala určitá skladateľská ľahkosť, to sa však časom určite napraví.

Ku koncu ich setu sa v ich produkcii začali objavovať aj celkom zaujímavé prvky: sekundové nástrojové prestrelky, spevák štylizujúci sa do role death/grinového kazateľa, podarený refrén v songu Hate Myself (zhoda čisto náhodná?), či spomalenie model Davidian, ktoré však v modernom thrash/death metale je takmer pravidlom kvalitnej pecky.

Nasledovali osvedčení a ostrieľaní Sanatorium, ktorí, ako som sa dnes dočítal pôsobia od roku 1994. Klasicky dobrý set, klasická Lucka na pitie, klasický Gyro, dobre začlenený nový bubeník, jediné čo ma trochu rozhodilo, bola absencia čiapky na hlave gitaristu Magica.

Menšia škoda bola, že nestihli nacvičiť viac songov, takže sa nepridávalo. Dúfam, že sa tu chalani z MF pekne pozerali, lebo nič v zlom, ale Sanatorium kopali minimálne o triedu vyššiu ligu. Nebáli sa spomaliť svojským spôsobom, alebo zaradiť sólovú vyhrávku. Sečteno a podtrženo, kvalitné vystúpenie.

O českých Smashed Face som už dačo počul, ale na živo to bolo premiérové. A myslím, že ich hardcorom strihnutý grind s prvkami death metalu neoslovil len mňa. Kapela jednoznačne vedela, čo robí a svoju show mala pekne premyslenú a pripravenú (gitarové medzihry medzi skladbami boli výborné). Sympatický a pohybovo nadaný spevák výborne komunikoval s publikom a nikoho nemusel nabádať k moshu typickým gestom "make a litlle circle here". Dokonca predvádzal dačo ako pódiový aerobic - myslím, že by sa určite nestratil napríklad v týme takej Zorky Czoborovej.

Ako posledná kapela večera sa predstavili slovensko/škótski Stabwound, kvôli ktorým som sa podujatia zúčastnil. To, že sú v pohode aj mimo pódia potvrdili aj na ňom. Absolútne uvoľnená prezentácia materiálu, bohužiaľ, bez gitaristu Marcela, ktorého zaskočil dočasný basgitarista Rab, sa podľa mňa podarila na jednotku. Len škoda, že sa na pódiu nepohyboval žiaden basák, trochu to tam chýbalo. Mešie výhrady mám voči zvuku: gitarista Greg bol asi o polovicu hlasnejšie ako Rab, speváka Krisa bolo miestami počuť veľmi sporadicky a kopák mal neskutočne prevýškovaný zvuk.


Nedostatky vo zvuku však chalani nahradili výbornou show: bubeník Martin a Greg držali po hromade hudbu, kým Rab exoval pivá (ktoré sa neskôr prejavili aj na hracích schopnostiach, ale len jemne) a Kris skákal, strkal sa s Rabom, alebo v jednom momente skočil do moshu s divákmi.

Odzneli songy z prvého EP Alone at Last (niekoľko ich Kris rozdal) ako Devour Weakness, alebo výborná záverečná The Eye a piesne z nového záseku Before The Dawn, ktorý by mal čoskoro uzrieť svetlo (alebo tmu?) metalového sveta.

Odchádzal som síce s hlavou ako melón, ktorá svoj status doteraz príliš nezmenila, ale zato s pocitom zadosťučinenia z kvalitného koncertu.

Tak a je to tu! Rock n` rollový dinosaurus opäť vychrlil nový singel a k nemu aj video. AC/DC znova vsadili na pódiové zábery. Klip je k skladbe “Anything Goes“, ktorá pochádza z ich nového albumu “Black Ice“ a okrem spomínaných záberov sa v ňom zobrazuje ( aspoň ako som pochopil ) aj spevák Brian Johnson v kreslenej podobe. Ale čo Vám budem rozprávať.

Poďte si pozrieť spomínaný klip u nás. Tu je!



V kapela britských Judas Priest to podľa všetkého v posledných dňoch vrie. Heavy otcovia pripravujú oslavu tridsiateho výročia ich úspešného “British Steel“. V rámci výročia budú “kňazi“ aj koncertovať na turné, kde budú hrať skladby z tohto ich albumu vydaného 14. apríla 1980. Na osvieženie Vašej pamäti: “British Steel“ bol jedným z najväčších highlightov v štúdiovej tvorbe Judasov. Nachádzajú sa na ňom také skladby, ako napríklad: Breaking The Law, Grinder, Living After Midnight. Do budúceho roka majú Angličania ohlásené turné spoločne s Megadeth a Testament. Na toto leto majú naplánované turné s Whitesnake.

Tu sú dátumy:

1.Júl - The Family Arena - St. Charles, MO
2.Júl - Summerfest, Harley Davidson Stage - Milwaukee, WI
3.Júl - Taste Of Minnesota at Harriet Island - St. Paul, MN
9.Júl - Molson Amphitheatre - Toronto, ON
11.Júl - PNC Banks Arts Center - Holmdel, NJ
12.Júl - Nikon At Jones Beach Theater - Wantagh, NY
17.Júl - Moondance Jam 18 - Walker, MN
18.Júl - Rockfest/Chippewa Valley Music - Cadott, WI
2.August - Gibson Amphitheatre - Universal City, CA

Viac podrobností bude zverejnených už čoskoro.

Diskografia:

Rocka Rolla
Sad Wings of Destiny
Sin After Sin
Stained Class
Killing Machine/Hell Bent for Leather
British Steel
Point of Entry
Screaming for Vengeance
Defenders of the Faith
Turbo
Ram It Down
Painkiller
Jugulator
Demolition
Angel of Retribution
Nostradamus


zdroj fotky: i.realone.com

Tento rok uplynie 40 rokov od vzniku legendárneho festivalu Woodstock a svojich fanušíkov si nájde predovšetkým v Európe. Uskutoční sa totiž v Anglicku, vo West Midlands Showground – Shrewsbury v priebehu 7. až 9. augusta. Organizátor Brian Davies sľubuje návštevníkom zachovanie hlavného motívu festu, teda myšlienku pod heslom flower-power and peace and love.


Potvrdení účastníci a rozpis ich vystúpení:

Piatok, 7. augusta:

Alvin Lee
Steve Howe
Jefferson Starship
Icon (Wetton & Downes)
The Carl Palmer Band
Mostly Autumn
Quill
Viva Santana

Sobota, 8. augusta:

Asia
Bruce, Trower & Husband
Focus
David LaFlamme’s It’s Beautiful Day
Martin Turner’s Wishbone Ash
Glyder
Kilminster/Hockridge

Nedeľa, 9. augusta:

John Lees’ Barclay James Harvest (with National Symphony Orchestra)
Jethro Tull
Melanie
The Strawbs


foto: sfgate.com

Americký drviči Acheron ohlásili vydanie nového albumu s názvom „The Final Conflict: Last Days of God" na 30. apríla skrz Displeased Records. Tri skladby, "A New Age", "Salvation Through Hatred" and "Millennium's End", sa už objavili aj na myspace stránky kapely. Track list a artwork albumu nájdete nižšie...

Track list „The Final Conflict: Last Days of God"
01. Intro
02. The Apocalypse
03. Rise Of Rebellion
04. Blood Oath (Pactum Tacitum)
05. I Am Heathen
06. Godless? (We Are Gods!)
07. Salvation Through Hatred
08. Power And Might
09. Millennium's End
10. A New Age
11. Anno Armegeddon

Cover albumu:




Discography Acheron:
Messe Noir (Demo, 1989)
Rites of the Black Mass (1991, re-released in 2006)
Alla Xul (7", Demo, 1992)
Rites of the Black Mass (Turbo, 1992)
Hail Victory (CD, Metal Merchant, 1993)
Satanic Victory (CD, Turbo, 1994)
Lex Talionis (CD, Turbo, 1994; reissued as Lex Talionis: Satanic Victory, Blackened, 1997)
Anti-God, Anti-Christ (CD, Moribund, 1996)
Those Who Have Risen (CD, Full Moon Productions, 1998)
Compendium Diablerie: The Demo Days (CD, Full Moon Productions, 2001)
Xomaly (2002)
Rebirth: Metamorphosing Into Godhood (CD, Black Lotus, 2003)
Tribute to the Devil's Music (CD, Black Lotus, 2003)

foto: metal-archives.com

Americká televízia Fox sa rozhodla nadviazať na „reality show“ z rodiny Ozzyho Osbourna. Séria má natočených zatiaľ prvých šesť častí a podľa ohlasu sa tvorcovia rozhodnú či pokračovať v natáčaní ďalej. Pozrite si trailer nižšie...

Show, ktorá ponesie názov "Osbournes: Reloaded" a ktorej hlavnými aktérmi bude Ozzy Osbourne, jeho žena Sharon a ich deti Jack a Kelly bude mať premiéru vo štvrtok, 31. marca.

Viac info na www.fox.com/osbournes






foto: hefoolsparadise.com


Súvisiace články:

Ozzy Osbourne si zaspieval s Camp Freddy
OZZY chce ešte dve platne

V druhej časti o bubeníkoch s veľkým “B“ Vám predstavím otca jazzového bubnovania. Človeka, ktorý prišiel na nové spôsoby vo výrobe bicích a určil ich napredovanie na ďalších pár rokov. Celý život Gene Krupa sa točil okolo bicích a hudby. Na sklonku života vyhlásil: „Som rád, že sa mi v živote podarilo dosiahnuť dve veci: získal som autoritu pre bubenícke remeslo a kopu ľudí som nasmeroval k jazzu.“

Gene Krupa sa narodil 15. januára 1909 v Chicagu, ako najmladšie z deviatich deti rodičom Bartleymu a Ann Krupa. Bartley zomrel keď bol ešte Gene prakticky v plienkach a jeho mama pracovala ako výrobca klobúkov, aby uživila rodinu. Všetky deti začali pracovať ešte predtým ako dovŕšili 12 rokov. Malý Gene začal pracovať keď mal 11. Jeho brat Pete vtedy pracoval v “Brown Music Company“ a vybavil mu prácu ako výpomoc. Gene začal hrať v rovnakom období na bicie. Vtedy sa rozhodoval podľa ceny nástroja na čom bude hrať. V robote si dôkladne prešiel celý katalóg ponúkaných nástrojov a zistil že najlacnejšie sú bicie. Japonská sada, ktorú kúpil obsahovala veľký kopák a mosadznú činelu zavesenú na ňom, malý bubon a wood block.
Jeho rodičia boli silno veriaci a zariadili mu, aby študoval za kňaza. Mladý Krupa však jasne objavil to, čo chcel v živote robiť a tak ako 13 ročný začal hrať v kapele. V roku 1928 prvý krát debutoval, keď v hudobnej verejnosti spôsobilo jeho bubnovanie veľký rozruch a to z nahrávky súboru McKenzie - Cordon`s Chicagoans. Po tomto projekte sa mu začali zákazky sypať jedna radosť a paradoxne na tom je, že Krupa nevedel čítať noty. Keďže Gene chcel byť po všetkých stránkach dokonali, vybral sa k učiteľovi, ktorý mu objasňoval teóriu. Zdokonaľovanie jeho hudobných schopností mu bolo len osožné, lebo sa mu otvorili nové možnosti hrania. Za vrchol jeho tvorby sa považuje koncert v hoteli Congress v Chicagu v roku 1935. Jeho hra s kapelou na roky predurčila jazzové bubnovanie.
Tak ako bol novátor v hre na bicie, tak bol aj na ich mechanickú podstatu. Jeho tom mal laditeľné obe blany, čo bolo úplnou novinkou. Dovtedy sa vyrábali tomi tak, že horná blana sa dala ladiť, pričom spodná bola prinitovaná a hýbať sa ňou nedalo. Tak isto zaviedol aj stojany na kotol, ktorý bol dovtedy stavaný na rôzne stojany. Bol naozaj géniom vo svojom obore a keď došiel na to, aká je jeho hodnota, rozhodol sa založiť vlastný súbor. Ten produkoval veľa známych skladieb ako napr. “Drum Boogie“ alebo “Drummer Boy“. Ako väčšina géniov bol aj Krupa istým spôsobom výstredný. V roku 1942 bol obžalovaný z prechovávania drog a 84 dní strávil vo vezení. Po tom sa žalobu proti nemu rozhodli úrady stiahnuť. Krátko na to sa dal Krupa opäť dokopy s Benny Goodmanom a neskôr obnovil aj svoju kapelu, ktorú musel po drogovom škandále rozpustiť. V roku 1954 sa rozhodol založiť školu pre bubeníkov, kde vyučovali až 150 žiakov týždenne.

Keď v roku 1960 prekonal srdcový infarkt, vystupoval stále menej a menej. Jedno z jeho posledných vystúpení sa uskutočnilo na Newportskom jazzovom festivale, kde si mohli hostia na ňom všimnúť značné stopy ťažkej choroby. Gene Krupa zomrel 16. októbra 1973 na leukémiu. Po jeho smrti vyšli ešte rôzne jeho kompilácie a knihy o ňom. Jeho prínos pre jazzovú hudbu, ale aj pre zdokonalenie bicej sady sú nevyčísliteľné.


Veľké veci sa dejú v legende s názvom Bad Company. Paul Rodgers, Mick Ralphs a Simon Kirke sa rozhodli znovu začať hrať spolu kvôli plánovanému turné, ktorého dátumy budú zverejnené čoskoro. Fans tiež môže tešiť správa o pripravovanom DVD z ich posledného reunion koncertu, ktorý sa odohral 8. augusta minulého roku v Hollywoode.





foto: friarandy.blogspot.com


Discograpfy Bad Company:

Merchants of Cool 2002
The Original Bad Company Anthology 1999
10 from 6, 1987
Rough Diamonds April 1982
Desolation Angels 1979
Burnin' Sky 1977
Run With The Pack 1976
Straight Shooter 1975
Bad Company 1974


Súvisiace články:
Paul Rodgers s Bad Company

Legendárny QUEEN si pre nás pripravili malý bonbónik v podobe znovu vydaného albumu „Queen´s First EP“, ktoré vyšlo v roku 1977 ako fan club promo. Teraz je dostupný vďaka International Record Store Day aj na CD. Reedícia by mala byť dostupná od 14.apríla a jedná sa o limitovaný náklad, ktorý by nemal presiahnuť počet 3000 kusov. Album sa bude môcť dať zohnať iba v tradičných hudobných obchodoch.

Zoznam skladieb z albumu z roku 1977:

1. Good Old-Fashioned Lover Boy (2:53)
>2. Death On Two Legs (Dedicated To...) (3:44)
3. Tenement Funster (2:47)
4. White Queen (As It Began) (4:35)

Queen diskografia s Freddy Mercurym :

Queen, 1973
Queen II, 1974
Sheer Heart Attack, 1974
A Night At The Opera, 1975
A Day At The Races, 1976
News Of The World, 1977
Jazz, 1978
Live Killers, 1979
The Game, 1980
Flash Gordon (Original Soundtrack), 1980
Greatest Hits, 1981
Hot Space, 1982
The Works, 1984
The Complete Works, 1985 - boxed set
A Kind Of Magic, 1986
Live Magic, 1986
The Miracle, 1989
At The Beeb, 1989
Innuendo, 1991
Greatest Hits II, 1991
Live At Wembley '86, 1992
Greatest Hits I & II, 1992
The 12" Collection, 1992
Made In Heaven, 1995
Queen Rocks, 1997
Greatest Hits III, 1999



foto: discogs.com


Dvadsiaty štúdiový album hard rockovej legendy UFO nazvaný „The Visitor“ vyjde vo formáte CD a aj LP. Bude sa v ňom nachádzať aj „digi-pack“ s bonusovými piesňami. Oficiálne poradie skladieb bude čoskoro oznámené.

UFO skomponovali viac jako 35 nových skladieb ešte pre nahrávaním, 13 z nich bolo vybraných do štúdia. 11 skladieb sa pravdepodobne dostane na regulárny album a ďalšie dve budú vo forme bonusov.

Súčasná zostava kapely: Phil Mogg (spev), Paul Raymond (gitara, klávesy), Andy Parker (bicie) a tiež gitarista svetovej triedy – Vinnie Moore, ktorý sa ku kapele pripojil v roku 2003 a dal nový rozmer albumom "You Are Here" (2004) a "The Monkey Puzzle" (2006).

Kapela chystá aj svetové turné tento rok. Dátumy koncertov budú oznámené čoskoro. Potvrdené vystúpenia už boli na Rock Hard festival koncom mája a Wacken Open Air začiatkom Augusta v Nemecku.

Heavy metalová legenda Iron Maiden opustila myšlienku skončiť po ich ďalšom plánovanom albume. Dúfame, že tak budú robiť hudbu čo najdlhšie. Minulý rok vyhlásil basák Steve Harris, že kapela bola už blízko rozpadu a že členovia by chceli odísť po ďalšom vydanom albume. Tak tiež povedal, že kapela sa chcela držať svojich plánov v tom, že vydá 15 albumov a potom finíto. To mal byť konečný bod.
Gitarista Adrian Smith prezradil, že kapela práve rozmýšľa, ako oslávi svoje 35. výročie vzniku a že členovia kapely sú rozhodnutí ďalej nahrávať a koncertovať.
Myslím, že priaznivci kapely sa majú na čo tešiť.

zdroj fotky:mosaicodiffusion.com

Jeden zo zakladajúcich členov kapely Nirvana, basák Krist Novoselic sa pre portál DailyWorld.com vydaril, že fandovia kapely by nemalí očakávať, že budú ešte niekedy počuť niečo nepočuté od Nirvana. Čo Novoselic pripustil je to, že majú v archíve veľa video záznamou, ktoré sa po čase možno rozhodnú zverejniť. Posledný štúdiový song bol „You know you`ra Right“, ktorý bol vydaný v roku 2002 ako časť box setu. Skladba bola oprášená až po rokoch, po tom ako Novoselic a Dave Grohl (bubeník Nirvana) ukončili súdny spor proti Courtney Love. Táto nahrávka bola natočená v januári 1994. Bolo to len tri mesiace predtým, ako Cobain spáchal samovraždu. Dodnes veľa fans tejto grunge legendy neverí, že Kurt si zobral život a vinu dávajú práve vdove Courtney Love.
Novoselic pokračuje v tichej hudobnej kariére od zániku Nirvana. Hrá troch kapelách a je taktiež aktívny v lokálnom združení politológov vo Washingtone a má vlastnú show na Community Radio Station.

Diskografia:
1989 - Bleach
1991 - Nevermind
1992 - Incesticide
1993 - In Utero
1993 - MTV Unplugged In New York
1994 - Live! Tonight! Sold Out!!
1996 - From The Muddy Banks Of The Wishkah
2002 - Nirvana
2004 - With The Lights Out
2005 - Sliver: The Best Of The Box

zdroj fotky:devilgraphics.com

Filmová spoločnosť The Weinstein Company by mala v dohľadnej dobre priniesť na strieborné plátna celovečerný film o Johnovi Lennonovi. Vo filme nazvanom Nowhere Boy by sa herecky v role Johna mal predstaviť Aaron Johnson (film The Illusionist), postavu Mimi Smith, u ktorej Lennon vyrastal stvárni Kristen Scott Thomas (film English Patient).

Réžiu snímky má v rukách Sam Taylor-Wood a scenár, ktorý sa zameriava na vzťah medzi Johnom Lennonom, Mimi Smith a Juliou Lennon je napísaný Matt Greenhalghom.


foto: smh.com.au


Súvisiace články:
Yoko Ono na čele Billboard Chart

Legendárni Nóri z kapely Mayhem predstavili svojej fanušikovskej obci nového gitaristu vo svojich radoch, Silmaeth-a (ex-Vorkreist), ktorý by ich mal sprevádzať na turné.

Súčasná „live“ zostava Mayhem:

Attila Csihar: Vocals
Necrobutcher (Jørn Stubberud): Bass
Hellhammer (Jan Axel Blomberg): Drums
Morfeus (Krister Dreyer): Guitar
Silmaeth: Guitar

Mayhem sa s novým gitaristom predstavia v rámci severoamerického turné spolu s kapelami Marduk, Cephlaic Carnage, Cattle Decapitation a Withered.

Posledný album kapely s názvom "Ordo Ad Chao" sa umiestnil na 12. priečke v nórskom album charte, čo je doposiaľ najvyššie umiestnenie v histórii kapely


foto: necyklopedia.wikia.com


Discography Mayhem

Studio albums
1987: Deathcrush
1994: De Mysteriis Dom Sathanas
1997: Wolf's Lair Abyss
2000: Grand Declaration of War
2004: Chimera
2007: Ordo Ad Chao

Live albums
1993: Live in Leipzig (1990)
1995: Dawn of the Black Hearts (1990)
1995: Out from the Dark (1991)
1999: Mediolanum Capta Est
2001: Live In Marseille

Demos and singles
1986: Pure Fucking Armageddon
1987: Deathrehearsal
1996: Freezing Moon/Carnage
1997: Ancient Skin/Necrolust
2009: Life Eternal (demo versions of songs from De Mysteriis Dom Sathanas)

Švédsky rockeri Europe aktualizovali svoj plán turné v Chile tento Apríl a taktiež európske festivalové koncerty.



April 24 - Antofagasta, Chile - Rock & Soccer
25 - Santiago, Chile - Teatro Caupolican
26 - Concepcion, Chile - Suractivo

Jún 5 - Esbjerg, Dánsko - Esbjerg Rock Festival
6 - Solvesborg, Švédsko - Sweden Rock Festival
20 - Zaragoza, Španielsko - Metalway Festival

Júl 12 - Vizovice, Česká republika - Masters of Rock
18 - Faro, Portugalsko - The Bikers Convention
31 - Tuuri, Fínsko - Miljoona Rock

November 7 - Bremen, Nemecko - Pier II
9 - Hamburg, Nemecko – Docks
10 - Hamburg, Nemecko – Docks
12 – Köln, Nemecko – Palladium
13 - Bochum, Nemecko – Ruhrkongress
14 - Osnabrück, Nemecko - Halle Gartlage
16 - Leipzig, Nemecko - Haus Auensee
17 - Berlin, Nemecko – Tempodrom
19 - Fürth, Nemecko – Stadthalle
20 - Giessen, Nemecko – Hessenhallle
21 - München, Nemecko – Olympiahalle
23 - Ulm, Nemecko – Donauhalle
24 - Ludwigsburg, Nemecko – Arena
25 - Ravensburg, Nemecko – Oberschwabenhalle
27 - Würzburg, Nemecko – Posthalle


Nový štúdiový album Boba Dylana "Together Through Life" vyjde 28. Apríla, oznámil Columbia Records. Album bol nahraný minulý rok, keď francúzsky režisér Oliver Dahan požiadal Dylana, aby skomponoval hudbu k jeho novému filmu.

„Mám rád náladu týchto piesní – intenzitu“, povedal Dylan v rozhovore na jeho stránke. „Nahrávky sú uvoľnené. Je v nich sila a cítite ako keby vychádzali z Vašeho vnútra. Je to živé a je to tam.“

Zoznam piesní na novom albume ešte nie je oficiálne potvrdený, no sedem skladieb už bolo zverejnených:

"Beyond Here Lies Nothin'
"Life Is Hard"
"My Wife's Hometown"
"Forgetful Heart"
"Shake Shake Mama"
"I Feel A Change Coming On"
"It's All Good"


Práve v týchto dňoch vychádza nová kompilácia hitov kapely Thin Lizzy z ich druhého amerického turné – Still Dangerous – naživo v Tower Theatre vo Philadelphii z roku 1977. Naživo nahraný album zachytáva kapelu v klasickom zložení – Phil Lynott, Scott Gorham, Brian Robertson a Brian Downey.

Skladby nachádzajúce sa na CD Still Dangerous sú: "Soldier Of Fortune," "Jailbreak," "Cowboy Song," "The Boys Are Back In Town," "Dancing In The Moonlight," "Massacre," "Opium Trail," "Don't Believe A Word," "Baby Makes Me Cry," and "Me And The Boys."

Frontman kapely Phil Lynott zomrel v Januáry 1986 na viacnásobné zlyhanie orgánov kvôli predávkovaniu sa drogami. Mal iba 36 rokov.

Keď mi jedného dňa na Myspace prišiel request od skupiny menom Stabwound s popisom „Dvaja Slováci v Škótsku!“, hneď som tušil niečo zaujímavé. Pri prekliku na ich profil mi do očí udrel celkom podarený lay-out a do uší poriadny death metal. Reku, toto je moja šálka kávy.

Keď som sa dozvedel, že kapela nezanevrela na svoju polo-domovinu a chystá sa zhruba týždňové turné po našej krajine, neváhal som a hneď som oslovil s ponukou na rozhovor gitaristu, a mimochodom veľmi príjemného a výrečného chalana - Marcela.

Slovensko-škótkska kapela, to sa nevidí často. Ako ste sa vôbec dostali do krajiny zelených lúk a hmly?

Ja osobne som sem ani neplánoval prísť... Ani vo sne by mi to nenapadlo, ale stalo sa. Predtým som žil v Španielsku a do Škótska som prišiel iba prežiť zimu, ale zostal som tu do teraz. Všetko to začalo tým, keď ma Martin (bicie) prišiel pozrieť z Írska a to kvôli Chimaire, ktorá hrala tu v Glasgowe. A rozhodol sa sem presťahovať. V tej dobe som hral v miestnej hardocorovej kapele, ktorej bubeník si nepamätal žiadne naše skladby, tak som zavolal Martinovi a ten sa bez váhania sa presťahoval sem za účelom založiť v celku novú kapelu.


...a tou bola Stabwound? Odkiaľ ste sa inšpirovali pri výbere mena? Aspoň mne sa do hlavy okamžite vlúdila úvodná šleha od nemeckých Necrophagist z albumu Epitaph z roku 2004.


...hej, tou je Stabwound. S názvom prišiel Martin a to na tom základe, že Glasgow bol v osemdesiatych rokoch vyhlásený za hlavné európske mesto vrážd dobodaním, takže tak. Stále sú tu gangy, v ktorých sa deti naháňajú s mačetami v ruke.

Inak, už jeden Stabwound existoval, boli to chalani zo švédska, ktorým sme písali, či môžeme používať tento názov a plne súhlasili, pretože ich kapela sa rozpadla v roku 2005.

Mohli vám aspoň prenechať myspace doménu, keďže ich konto je aj tak nefunkčné... Zmenili sa vaše pôvodné hudobné zámery od založenia Stabwound? Bol vždy death metal prvoradý?


No nejaká zmena nastala, ale aj tak neviem, či sa nás dá zaškatuľkovať ako death metalovú kapelu. Sme otvorení všetkému, ale metal to vždy bude. Mozno aj nejaké iné prvky v blízkej budúcnosti budeš môcť započuť v našej tvorbe. A vždy to záleží na spevákovi, podľa speváka vždy ľudia škatuľkujú.


Ako u vás prebieha proces tvorby materiálu? Podieľajú sa na ňom všetci členovia?


Tak väčšinou je to moja a Martinova záležitosť. Ja prídem s nejakými už vopred pripravenými rifmi a potom to len doladujeme. Greg zase rieši všetky gitarové sóla.


Budúci týždeň sa vydávate na slovenské turné. Nedávno si mi písal, že sa ho nezúčastníš. Aké teda bude koncertné zloženie kapely? Tešia sa neslovenskí členovia, že uvidia domovinu polovice skupiny?


Moje miesto nahradí náš bývalý gitarista Rab. Chlapci sa tešia na Slovensko. Škoda, že tam nebudem...čo už.


Znamená to, že ste konečne našli vhodného basáka? Na vašom myspace ja Rab uvedený ako dočasný basgitarista, ale aj gitarista. Zrejme nebude hrať na dva nástroje naraz...


Nemáme žiadneho basáka a ani nehľadáme momentálne. Rab bude hrať na gitare pretože to mu ide lepšie (smiech).


Tak hádam to tam nebude veľmi chýbať:) Na svojom konte máte EP Alone at Last a druhé, Before The Dawn by malo čoskoro vísť. Je podľa teba ľahšie presadiť sa a nahrať album v Škótsku ako na Slovensku? Čo si myslíš o Škótskej metalovej scéne?


Nie je ľahké sa presadiť hockde vo svete! Musíš mať dobré kontakty, alebo veľa peňazí aby si sa presadil. Už vôbec nejde o muziku!! Môžeš byť kvalitný aký chceš, ale ak nemáš dobrého manažéra, ďaleko sa nepohneš.

Škóti majú dobrú metalovú scénu a hlavne tu v Glasgowe, kde sa to len tak hemží metalovými kapelami. My sme zatiaľ nemali to šťastie natrafiť na dobrého a férového manažéra. Všetci majú plnú hubu kecov a nič viac, ale stále ideme a pokračujeme!


Ešte k tým názvom EP-čok: neplánujete ich po vzore legendárnych Morbid Angel pomenúvať podľa abecedy? Lebo zatiaľ to sedí:)


No, po pravde povedané Alone at Last nie je naša prvá nahrávka. Naše prvé 3 pesničkové demo nieslo názov Murde Capital, ale nevydali sme ho v CD formáte a Alone at Last je nahrávka čo sme sa rozhodli vydať na CD nosičoch na vlastne náklady. Takže je to naša druhá nahrávka v poradí. Morbid Angel sa nesnažíme napodobniť a Boh vie ako sa bude volať naše debutové album.


Pamätáš si na svoj prvý koncert? Aký bol ten so Stabound?


Jasne, že si pamätám (smiech). Aj na ten s prvou kapelou ešte na Slovensku, čo je asi 12 rokov dozadu. No ten prvý so Stabwoundom bol celkom divný (smiech)...hrali sme spolu len 2 mesiace mali sme nejaké songy a neboli sme dobre zohratí. Ale náš spevák stal za tým, že ideme hrať. Bolo to dobré, len ja mám radšej, keď máme všetko dobre nacvičené.


Ako sa stavajú tvoji rodičia k tomu, že chceš hrať práve takúto hudbu? Podporovali ťa od malička v hraní na gitaru? Počuli nejaké veci od Stabwound?


Moji rodičia nepovažujú metal za hudbu (smiech). To vieš, old school. Ja som začal hrať na gitare pár mesiacov pred založením kapely. V starej kapele som sa venoval mikrofónu. Rodičia počuli našu kapelu. Mame sa to že vraj páči, ale otcov názor som nepočul.


Zákerná záverečná otázka: je niečo, bez čoho dnes nezaspíš, ak to nebude vedieť celý svet? Chceš niečo odkázať čitateľom?:)


Ja aj tak nezaspím, pretože máme skutočne milých susedov, takže nemám žiadnu múdru reč na záver a čitateľom chcem popriať veľa dobrej muziky a koncertov. Ak sa k Vám naša muzika dostane a bude sa Vám pozdávať napíšte nám, my Vám radi zodpovieme na všetky otázky a dotazy. A tebe vďaka za venovaný čas Stabwoundu uži si koncert v BA a určite zostaň v kontakte. Diky moc, Marcel.


Slovenské turné:

19.3. – Martin – Kocka, 20:00

20.3. – Bratislava – Randal Club, 19:00

21.3. – Žilina – Kozel Pub, 18:00

22.3. – Považská Bystrica – Jambo Klub, 20:00


kontakt:

www.myspace.com/stabwoundband

Marcel mail: coldhate14@yahoo.com


Veteráni v progresívnom metale, Dream Theater si zvolili pomenovanie "Black Clouds & Silver Linings" za názov ich desiateho štúdiového albumu, ktorý vyjde 23. júna skrz Roadrunner Records. Pre hudobných fajnšmekrov je pripravená aj LP verzia tohto počinu, ako aj troj-cd verzia, ktorá bude obsahovať album.

Cd s inštrumentálnym mixom skladieb a cd so šiestimi covermi, ktorých názvy sa fans dozvedia 6 týždňov pred vydaným, keď RoadrunneryRecords bude postupne každý týždeň zverejňovať jeden cover na nete


"Black Clouds & Silver Linings" tracklist:

01. A Nightmare to Remember
02. A Rite of Passage
03. Wither
04. The Shattered Fortress
05. The Best of Times
06. The Count of Tuscany

Ku skladbe "A Rite of Passage" chystá Dream theater natočiť v priebehu marca klip.

Nový album bude kapele podporovať aj turné, ktoré začne v júni v Európe a skončí spoločným koncertovaním s kapelami Zappa Plays Zappa, Pain Of salvation a Beardfisch vjúly a auguste v Severnej Amerike.

Obal "Black Clouds & Silver Linings"



Discography Dream Theater:

1989: When Dream and Day Unite
1992: Images and Words
1994: Awake
1995: A Change of Seasons (EP)
1997: Falling into Infinity
1999: Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory
2002: Six Degrees of Inner Turbulence
2003: Train of Thought
2005: Octavarium
2007: Systematic Chaos
2009: Black Clouds & Silver Linings

foto: gepr.net


Súvisiace články:
Dream Theater na Hellfest-e
Virtuálny Jordan Rudess (Dream Theater) na KeyboardWizard.net
Nové koncertné DVD Dream Theater
DREAM THEATER opäť coverujú
Nový sólový JAMES LABRIE - tvrdší a menej progresívny

Fínska kapela Stratovarius zverejnila vzhľad nového albumu, ktorý ponesie názov „Polaris“ a vyjde 21. mája cez nového vydavateľa kapely – earMUSIC. Nový počin „Polaris“ je o to očakávanejší, keďže ide o prvý album od odchodu gitaristu a hlavného skladateľa skupiny – Timma Tolkiho, ktorého nahradil len 25-ročný talentovaný gitarista Matias Kupiainen.

Nový album bude podporený aj masívnym celosvetovým turné, ktoré odštartuje v Anglicku, prejde celou Európu, Áziou, aby na prelome septembra a októbra zavítalo aj do Severnej a Južnej Ameriky.


Súčasná zostava Stratovarius:

Timo Kotipelto - Vocals
Matias Kupiainen - Guitars
Lauri Porra - Bass
Jörg Michael - Drums
Jens Johansson - Keyboards

Cover albumu "Polaris"



Discography Stratovarius:

Studio albums
Fright Night (1989)
Stratovarius II (1991)
Twilight Time (1992)
Dreamspace (1994)
Fourth Dimension (1995)
Episode (1996)
Visions (1997)
Destiny (1998)
Infinite (2000)
Elements, Pt. 1 (2003)
Elements, Pt. 2 (2003)
Stratovarius (2005)
Polaris (2009)

Live albums
Visions of Europe (1998)

DVD
Infinite Visions (2000)

Compilation albums
The Past And Now (1997)
The Chosen Ones (1999)
14 Diamonds (2000)
Intermission (2001)
Black Diamond The Anthology (2006)


foto: lavidametal.blogspot.com


Súvisiace články:
Nový album Stratovarius vyjde v máji
"Kauza Stratovarius" pokračuje
Stratovarius oznamujú meno nového gitaristu
Rozpad STRATOVARIUS
Timo Tolkki a nový projekt

Vydavateľstvo Nuclear Blast potvrdilo vydanie nového live DVD nemeckých melodikov Edguy na 2. mája 2009. Názov novinky bude "Fucking With F*** - Live". Zábery na DVD boli natáčané 3. novembra minulého roka počas vystúpenia kapely v Credicard Hall v São Paulo. Materiál obsahuje vyše sto minút prevažne najväčších hitov, rovnako tak aj bonusy v podobe všetkých videoklipov, road movies a rozhovorov.


„Fucking With F*** - Live" tracklist:

01. Catch Of The Century
02. Sacrifice
03. Babylon
04. Lavatory Love Machine
05. Land Of the Miracle
06. Tears Of A Mandrake
07. Vain Glory Opera
08. Drum Solo
09. Superheroes
10. Fucking With Fire
11. Save Me
12. Mysteria
13. Out Of Control
14. Avantasia
15. King Of Fools

Obal DVD:


Edguy sa darí aj s posledným albumu, "Tinnitus Sanctus", z ktorého sa za prvý týždeň predalo v USA 600 kópii, čo ich vynieslo na 88. miesto v rebríčku najpredávanejších cd. V Rakúsku sa umiestnili na 50 a v Nemecku dokonca na 19. mieste.


Discography Starovarius:

Demos
Evil Minded (1994)
Children of Steel (1994)
Savage Poetry (1995)

Studio albums
1997 Kingdom of Madness
1998 Vain Glory Opera
1999 Theater of Salvation
2000 The Savage Poetry[
2001 Mandrake
2004 Hellfire Club
2006 Rocket Ride
2008 Tinnitus Sanctus

Live albums
Burning Down the Opera (2003)
Fucking With Fire - Live (2009)

Singles
"La Marche Des Gendarmes" (Enhanced Cardsleeve, 2001)
"Painting on the Wall" (2001)
"Lavatory Love Machine" (2004)

EPs
King of Fools (2004)
Superheroes (2005)

Compilation albums
Hall of Flames (2004)
The Singles (2008)

DVDs
"Superheroes DVD" (2005)


foto: lastfm.de


Súvisiace články:
DVD Edguy vyjde v apríli
Edguy zverejnili tracklist novej nahrávky

Svetoznámi výrobca tenisiek, firma Converse plánuje do svojho sortimentu zaradiť nové modely. Mali by to byť tenisky s motívom kapiel AC/DC a Metallica, ktorými firma nadviaže na úspešnú sériu obuvi. Doposiaľ vyrobili „hudobno ladené“ tenisky s logami The Who (momentálne best-seller firmy), Ozzyho Osbourna, či Pink Floyd, ktorých dizajn sa odvíja od motívu albumov Dark Side Of The Moon a Wish You Were Here.

Nová séria by mala byť dostupná v predaji v priebehu jesene.