Slovenský metalový labelík a distribúcia HROM Records pod vedením Hiraxa pre vás pripravila ďaľšie novinky. K zľavám na CD pribudlo vydanie druhého dielu románu Kým nás láska nerozdelí: Nachádzania, ako aj info o ďaľšom ročníku Underground festu v Martine.

1, CD iba za 3,29 Eur (99,- Sk)!!!
Od dnes do konca augusta prebiehajú masívne akcie na množstvo CD titulov. Táto zľava platí na stránke Hirax Records zhruba na 50% punk, ska, HC titulov, na metalovej stránke HROM Records dokonca na 95% titulov!!! Ceny klesli z pôvodnej ceny 250,- Sk na 99,- Sk!!!

K dostaniu aj kopec nových titulov ako DVD Konflikt „Konfliktology“, DVD Do řady „XX live“, CD SPRAY „Rozchodím to“, CD EX-TIP „Nová stará doba“ či CD VOLANT „Hogo pogo“.


2, Kým nás láska nerozdelí: Nachádzania
Druhý diel k úspešnému románu Kým nás láska nerozdelí: Hľadania od autora Pavla „Hirax“ Baričáka oficiálne vychádza 15.5.2009, no predpredaj už začal. Na stránkach Hirax Records a Hrom Records množstvo variant akcií s predošlými knihami či CD albumami Hiraxových kapiel. Na knižnom portály Martinus výrazná predpredajová zľava!


3, Underground fest 2009
8. - 19. - 20. jún 2009, amfiteáter Martin
Najznámejší a najnavštevovanejšší slovenský undergroundový festival zameraný na štýly ako punk / ska / HC / crust / Oi!. Tento rok tri dni, dve pódia, v sobotu doobeda literárna čítačka, večer ohňové show a totálna špička slovensko českých kapiel premiešaná pár kvalitnými zahraničnými menami.
Line-up: Twinkles (Taliansko), Slobodná Európa, SPS, Speichelbroiss (Nemecko), Karpina, Skampararas (Poľsko), HT, N.V.Ú. , Punkreas, Houba, Načo Názov, Vyčúrat a spát, Odpad, Leniwies (Poľsko), Editor, Volant, Tri groše, Totálni nasazení, Cheaterslicks (UK), Sitňan, Znouzecnost, Hospital bukra, Na šrot, Zo psa hlava, Kohout plaší smrt, Mladé rozlety, Sakumprásk, Disident, Lahar, Horska chata, Alskapone, Devil street 13, Ravelin 7, Strecha, Crashpoint, Stavebný materiál, Tchoři, Karavana, Č.A.D., Hibakusha, Mäso, Vysoké napätí, The Kľemones, Sultan Soliman, Dátum výroby, Na smiech, Pomleté kosti, D.P.K., Podfuck, Zašitá diera, Bikiny, Prípad pre Samantu, MF, Panta Rei, Šoková terapia, Sixth Sense, Agata, Beer Street Boi!s, Jediná možnosť, Noise generator, The Storms, Mad Cult a ďalší. Plus 2 x ohňová show skupiny \"MaDaLu\" a literárna čítačka Štefana Chrappu alias Pišta Wilsona, Pavla „Hiraxa“ Baričáka a Dáša von fľasa (prozaik, bloger, potulný folkáč, kapely The Klemones a Disident).

Info: TU

Vstupenka: TU

Pre všetkých tých, ktorí by si radi na gitare zahrali nejakú skladbu od Satyricon, no na internete našli iba niekoľko veľmi nepodarených tabov, je tu táto séria videí od austrálskej vetvy Roadrunner Records, na ktorých Satyr vysvetľuje, ako sa majú ich skladby hrať.


Odkazy na videá sa nachádzajú nižšie:




Mother North
K.I.N.G.
Fuel For Hatred

Profesionalny bubenik a muzikoterapeut Ivo Batousek so svojim bubeníckym súborom bude exkluzivne v Bratislave. 5-6 bubenikov, 2 hodinova show na 50 bubnov a perkusii z celeho sveta a bubenik hrajuci na 8 pedalovu supravu! Ich hudba je velmi dznamická a dokonca aj melodická.

30.4. 2009 Randal Club 20:00

pre viac info TU


The Darkest Tour
22.4.2009
DK Dúbravka, Bratislava

Cradle Of Filth (GBR), Moonspell (POR), Turisas (FIN), Dead Shape Figure (FIN)


Cradle Of Filth: Milovaní aj zatracovaní. Tak znel začiatok upútavky českého organizátora na koncert tejto britskej legendy v Bratislave. O posledných albumoch, živých vystúpeniach, či hlasivkách lídra Daniho sa toho za posledné roky popísalo hromadu. Kapela teda mala možnosť dokázať slovenským fanúšikom, ako to teda s nimi v skutočnosti je. Situáciu mali navyše sťaženú faktom, že kapely, čo im predskakovali neboli žiadny zelenáči. Veď portugalský Moonspell funguje na scéne dlhšie ako partička okolo Daniho Filtha a Turisas si vybudovali pozíciu jedného z lídrov fínskej folk metalovej scény. Poďme sa teda pozrieť na to, ako to prebiehalo.

Pred folkovými Turisas vystupovali ešte ich krajania s názvom Dead Shape Figure. Bohužiaľ túto kapelu som zmeškal a tak začnem vystúpením Turisas. Priznám sa, že pred ich koncertom som od nich nič nepočul, no ich vystúpenie ma prinútilo sa o kapelu zaujímať viac. Bojovo pomaľovaní a v kožušinách oblečení hudobníci totiž museli vniesť dobrú náladu do každého návštevníka, ktorý sa v tých chvíľach v útrobách DK Dúbravka nachádzal. Piati hudobníci a jedna sympatická hráčka na akordeón totiž svojim energickým vystúpením dokázali rozhýbať bratislavské publikum. Nechýbala príjemná show, vtipné príhovory, či nekonečné burcovačky k fanúšikom. Zvukovo vystúpeniu tiež nič nechýbalo a tak po ich vystúpení vo mne vládla jednoznačne spokojnosť.

Po rozjuchaných Turisas sa na pódium dostal podstatne temnejší spolok v podobe portugalských Moonspell vedených charizmatickým Fernandom Ribeirom. Moonspell minulý rok vydali (podľa mňa) výborný album Night Eternal a na jeho prezentáciu došlo aj počas vystúpenia v DK Dúbravka.
Skladby z Night Eternal boli doplnené najväčšími peckami najmä z počiatkov kapely, čo vytvorilo kompaktný a najmä nadupaný setlist, ktorý nemal jediné slabé miesto. Veľmi príjemným dojmom pôsobil najmä frontman Fernando, ktorý si bratislavských fanúšikov dokázal úplne podmaniť. Kapelu po celý čas sprevádzala projekcia, ktorá príjemne dotvárala atmosféru už aj tak veľmi dobrému výkonu Moonspell. Najsilnejšie momenty prišli jednoznačne počas skladieb Vampiria, Alma Mater, či Full Moon Madness. Jedinou chybičkou krásy bol podľa mňa zvuk, ktorý mi miestami znel možno až príliš basovo, no nedokázal mi pokaziť vynikajúci dojem z ich vystúpenia.

Po krátkej prestávke došlo na vystúpenie hlavnej hviezdy večera v podobe Cradle Of Filth. Kapela mala rovnako ako Moonspell setlist postavený okolo skladieb z posledného albumu. Práve posledným albumom Godspeed On The Devil’s Thunder si kapela dokázala uzmieriť aspoň časť fanúšikov, ktorých stratili najmä vydaním posledných dvoch takmer až heavy metalovo orientovaných nahrávok Nymphetamine a Thornography. Kapelu na pódiu okrem projekcie (avšak podstatne chudobnejšej ako v prípade Moonspell) dopĺňali rekvizity v podobe ukrižovaného kostlivca, či umelých plameňov.
Veľmi zvláštnym dojmom pôsobil taktiež rohatý chlapík s karbobrúskou, ktorý vzadu na pódiu počas niektorých skladieb predvádzal veľmi zvláštnu iskrivú show. Kapela nezabudla ani na svoje staršie albumy a tak došlo aj na „hity“ ako Principle Of Evil Made Flesh, či Dusk And Her Embrace. Napriek tomu však vystúpenie kapely bolo pre mňa miernym sklamaním. Myslím, že hlavným nedostatkom kapely bola asi až prílišná profesionalita a aj preto ma veľká časť ich vystúpenia nechávala chladným. Kapelu zachraňovala veľmi pohľadná sympaticky sa vlniaca klávesáčka a svojim výkonom taktiež český bubeník Marthus.

Na záver by som sa ešte krátko vyjadril k zopár organizačným veciam. Dosť nepríjemnou vecou bol fakt, že organizátori neboli ochotný púšťať ľudí von. Neviem aké nato mali dôvody, no stráviť večer v uzavretom priestranstve s cca. sedemstovkou spotených ľudí bez možnosti sa ísť vyvetrať rozhodne nebolo nič príjemné. Ďalej sa mi zdali byť dosť prestrelené aj ceny nápojov. Zaplatiť 1,50 E za pol litra plechovkového piva, resp. flaškovej kofoly mi príde byť celkom dosť. Naopak potešil fakt, že sa začínalo hrať na čas a prestávky medzi kapelami sa zbytočne nenaťahovali. Ak by som mal teda celý večer zhrnúť, tak napíšem, že sa tento koncert rozhodne oplatilo navštíviť.

Dôležité oznámenie pre všetkých fans kapely ARAKAIN!!! Počas štvrtkového (23.4.2009) krstu nového albumu kapely, sa stala na pódiu nepríjemná vec. Spevák kapely, Honza Toužimský odpadol do bezvedomia v priebehu koncertu. Krátko na to ho dopravila záchranka do nemocnice, kde podstúpil vyšetrenie. Jeho stav je na toľko vážny, že Kaini museli následne na to zrušiť dva koncerty (24.4.Rakovník a 25.4. Zborovice). Bohužiaľ do koncertov, ktoré sa musia dátumovo preložiť patrí aj Slovenská časť turné, ktoré malo začať vo štvrtok 30.4.2009 v Bratislave. Organizátori všetkým odkazujú, že nové termíny budú zverejnené už čoskoro. Tak isto aj to, že ľudia, ktorí si zakúpili lístky v predpredaji sa nemusia báť. Tieto lístky sú naďalej v platnosti na náhradné termíny, ktoré sa dohodujú na september. Organizátori sa všetkým ospravedlňujú za vzniknuté komplikácie a veria, že radosť z koncertu bude u fanúšikov o to väčšia.
Nové dátumy čakajte už tento týždeň na boogiesounde!


Niektoré kapely znejú dnes tak, ako zneli keď bol vydaný ich prvý album. Typickým príkladom sú aj The Pixies, ktorý sú označovaný za najvplivnejšiu kapelu konca 80. rokov. Táto Bostonská kapela tvorená gitaristom a spevákom Francisom Blackom, gitaristom Joeym Santiagom, basáčkou Kim Deal a bubeníkom Davidom Loveringom ovplyvnila množstvo kapiel, medzi inými aj Pearl Jam, Nirvanu či Radiohead.

Momentálne kapela chystá reedíciu piatich albumov :Come on Pilgrim EP (1987), Surfer Rosa (1988), Doolittle (1989), Bossanova (1990) a Trompe Le Monde (1991) ) , ktorá výjde pod názvom Minotaur.
Minotaur bude pozostávať z dvoch častí, a to z Limitovanej a Deluxe edície.Deluxe edícia bude obsahovať všetkých päť albumov na 24k vrstvovom CD a Blue Ray, dokopy 5 diskov plus DVD z koncertu v roku 1991 na Brixton Academy(rok pred tým ako sa rozpadli), všetky videá kapely, 54 stranovú knihu a obrázky Olivera Vaughana(grafický dizajner, ktorý sa podielal na albumoch The Pixies). Cena Deluxe Edície bude $175. Limitovaná edícia bude obsahovať všetko to, čo Deluxe avšak bude obohatená o všetkých päť albumov na 180 g vynile, maľby Olivera a 72 stranovú viazanú knihu. Cena tejto sady bude $450.


Rock & Roll Train: Millennium Tribute to Ac / Dc bude vydaný spoločnosťou Versailles Records. Na album prispejú aj členovia a ex-členovia kapiel ako Alice Cooper, Guns n'Roses, Michael Schenker Group, Warrant, LA Guns, White Lions and Mountain. Súčasťou tributu bude aj bonusové CD, ktoré bude obsahovať hudbu inšpirovanú touto austrálskou legendou. Versailles Records momentálne zháňajú najlepších kandidátov na toto CD.Preto ak máte záujem stačí napísať email na acdctribute09@yahoo.com , do ktorého treba uviesť weblink vašej kapely.


Členovia Black Sabbath, basák Geezer Butler a gitarista Tony Iommi, vyslovili pár nelichotivých slov ohľadom ich spolupráce s Ozzy Osbournom. Hudobníci práve dokončili ďalší štúdiový album ako Heaven & Hell, spoločne so spevákom Ronnie James Diom a povedali, že práca s Diom bola oveľa jednoduchšia ako s Osbournom.

Vysvetlili: „Ronnie je pravým skladateľom piesní – má tony nápadov. Oproti tomu Ozzy kedysi iba prišiel s vokálnou linkou a ja som musel dopísať text. Ronnie je sto percentne angažovaný po hudobnej stránke a tiež si píše vlastné texty.“

Butler dodal, že Osbourne ho nebral vážne ako skladateľa: „Keď sme boli s Ozzym a ja som prišiel s nejakým zabijackým riffom všetkých čias, Ozzy ho vôbec nechcel robiť, pretože ja niesom gitarista a to bol štýl akým myslel… Preto bolo veľmi ťažké čokoľvek zložiť.“

Butler povedal o novom CD Heaven & Hell – The Devil You Know: „Keby sme tento album robili s Ozzym, stále by sme boli len pri prvej skladbe.“

The Devil You Know prijde do obchodov 28. Apríla. Heaven & Hell bude mať turné po Južnej Amerike a Európe túto jar a leto.


Gitarista Velvet Revolver Slash sa vyjadril na tému nahrávania jeho nového sólo albumu, na ktorom spolupracuje s bývalým bubeníkom Nine Inch Nails Joshom Freesom, bývalým basákom Jane's Addiction Chrisom Chaneyom a s hosťujúcimi vokalistami.

Slash napísal na jeho myspace stránku: „Spravili sme štyri vražedné tracky so štyrmi úžasnými vokálmi a pracujeme na ďalšej, čiže práca ide extrémne dobre.“
Slash taktiež uviedol: „Týchto pár týždňov boli veľkou zábavou a to sme len začali. Bude to zaručene parádny album, to tvrdím už teraz.

Povráva sa, že medzi hosťujúcimi spevákmi budú aj Ozzy Osbourne a Fergie.

Slash a Velvet Revolver medzičasom ďalej pokračujú v hľadaní speváka už po viac ako roku, čo sa rozišli so Scottom Weilandom.


Nový dokumentárny film o kapele Bon Jovi bude prvý krát predstavený na Tribeca Film Festival v New Yorku 29. Apríla. Film s názvom When We Were Beatiful zobrazuje kapelu na ich turné z roku 2008 Lost Highway.

Tiež oslavuje 25. výročie tohoto zoskupenia a odhaľuje všetky tajomstvá okolo charizmatického lídra Jon Bon Joviho. Filmári sa snažili zobraziť vzťahy medzi členmi kapely počas týchto rokov.

Bon Jovi taktiež plánujú vystúpiť na tohtoročnom festivale New Orleans Jazz & Heritage Festival budúci mesiac.

Včera po dlhodobej zákernej chorobe zomrel správca, vášnivý zberateľ a zakladateľ jedinečného gitarového múzea Ján Ferko. V múzeu je v tomto čase vystavených zhruba 200 dobových gitár, klávesových nástrojov, zosilňovačov, príslušenstva a dokumentácie.

Link na muzeum TU

Po tom, čo bol rodný dom Jimiho Hendrixa v Rentone neďaleko Seattlu vyhlásený mestskými úradníkmi za "opachu" bol zbúraný.
Charles R. Cross, autor preslávenej Hendrixovej biografie Room Full Of Mirrors vyhlásil: „ Je hanbou, že nik nepriložil ruku k dielu aby zachovali miesto, kde Jimi žil. Buďme úprimný, bol to najslávnejší člověk aký sa kedy v Seattli narodil. “

Malý dom bol v roku 2001 kúpený staviteľom Petrom Sikovom za dva milióny dolárov od Hendrixovho otca. Ten pôvodne kúpil tento dom v roku 1950 za desať dolárov.
Po tom, čo boli Sikovovi jeho plány na premiestnenie domu oproti miestu Hendrixovho posledného odpočinku na cintoríne Greenwood Memorial Park zmarené, mesto mu nariadilo dom zbúrať.

Sikov plánuje zozbierať ruiny domu a použiť ich na získanie peňazí pre charitu.
„Viete si predstaviť gitaru vyrobenú z dreva Hendrixovho domu? Kto by ju nechcel?"


Skoro 20 rokov ich existencie a Pearl Jam sú zamestnaní ako nikdy predtým – turné po USA, nový album, ktorý má vyjsť koncom tohoto roka a nový dokumentárny film o kapele, ktorý točia s Cameronom Croweom.

Pearl Jam skompletizovali 14 piesní, ktoré sa objavia na novom albume. Rozhodli sa taktiež neobnoviť spoluprácu s J Records a vyzerá to tak, že album budú distribuovať sami. Producentom sa stal Brendan O'Brien, s ktorým naposledy spolupracovali na albume Yield (1998).

Čo sa týka dokumentárneho filmu gitarista Mike McCready hovorí, že kľúčom je správne načasovanie: „Pracujeme na ňom, kvôli našemu 20-ročnému výročiu. Chceme spraviť aj malú kampaň s niekoľkými ukážkami do vydania dokumentu. Snažíme sa robiť film s Cameronom Croweom so všetkým dostupným filmovým materiálom.“

Ukážky všetkých desiatich skladieb z chystaného albumu od Heaven And Hell s názvom "The Devil You Know" nájdete na tejto adrese.

Tracklist a obal albumu si môžete pozrieť nižšie.










"The Devil You Know" tracklist

01. Atom And Evil (5:15)
02. Fear (4:48)
03. Bible Black (6:29)
04. Double The Pain (5:25)
05. Rock And Roll Angel (6:25)
06. The Turn Of The Screw (5:02)
07. Eating The Cannibals (3:37)
08. Follow The Tears (6:12)
09. Neverwhere (4:35)
10. Breaking Into Heaven (7:03)

Obal albumu:


Plagáty, ktoré pozývajú na jazzové koncerty Matúša Jakabčica a jeho hostí v Divadle Aréna, vyzerajú na prvý pohľad už roky rovnako. Zatiaľčo nové vrstvy iných plagátov prinášajú stále nové mená, známy gitarista sa na fotografiach iba otáča tam a späť. Dôležitú zmenu hľadajme vždy v podtitule: tentoraz je to All Stars Swing Band. A hosť: Lucia Lužinská.

Uplynulý týždeň v Divadle Aréna doteraz patril inému hudobnému programu s mohutnou propagáciou – aj dvakrát denne sa tu hráva hip-hopový muzikál Príbeh ulice. Vo štvrtok večer pribiehajú z ulice poslední diváci ešte niekoľko minút po ôsmej hodine. Našťastie, publikum aj začiatok programu meškajú synchronizovane. Obecenstvo plynule nadväzuje na započatú debatu z radov pred šatňami. Po štvrťhodine prichádza prvý potlesk a s ním prvý účinkujúci, iniciátor projektu Matúš Jakabčic. Bratislavčania sa s jeho jazzovými hosťami v Aréne stretávajú pravidelne už tretiu sezónu, a podľa zaplneného hľadiska je jasné, že ich to dosiaľ neomrzelo. Po krátkom úvodnom príhovore frontmana zaujímajú svoje miesta na pódiu „všetky hviezdy“, a môže sa začať.

big band hrá k posluchu

Kapela štartuje naplno, trúbkari si vyskúšajú najväčšie forte hneď v úvode a vyčistia všetky nepripravené uši v sále. Od prvého taktu sa hrá dobre, bez veľkých prekvapení: pevná rytmika bicmana Mariána Ševčíka a mladého bublajúceho kontrabasistu Tomáša Baroša spolu s klavírom Ľuboša Šrámka a vedúceho sekcie, gitaristu Matúša Jakabčica. Solídny podklad pre dychovú časť mančaftu: päť saxofonistov, štyria trombónisti a rovnaký počet trúbkarov.

Divák, ktorý prišiel na swing prvý krát, sa môžu pokojne zoznámiť s klasicky obsadeným bigbandom a ochutná v priereze najznámejšie swingové šlágre. Ako bonus je svedkom akéhosi prehľadu „who is who“, na pódiu sú vedľa seba mnohé známe tváre nášho jazzu: Matúš Jakabčic na stoličke je ako vystrihnutý z vlastného plagátu, medzi svorne ťahajúcimi dychármi sa nenápadne usmieva druhý vedúci projektu, trúbkar Juraj Bartoš. Okrem neho počas večera dostane slovo viacero sólistov, ktorí pridajú hre telesa na dravosti. Tenorsaxofonista Ondřej Štveráček či trombonista Branislav Belorid sa viackrát ochotne postavia zo stoličky a okorenia melodiku zopár výpadmi. Najviac sa pred sólovým pultíkom zohreje hráč na altku, Radovan Tariška. Povykrúca niekoľko saxofónových hadov, a v lesklom obleku s pohybmi sólujúceho gitaristu by sa nestratil ani na rockovom koncerte. Ozdobou skvelo hrajúceho orchestra je hosťujúca Lucia Lužinská, ktorá sa pri najväčších šlágroch pridáva so svojím príjemným a bezchybným ženským vokálom.

Všetko znie tak, ako sa od „all stars“ očakáva. Štandardy sú odohrané s nadštandartnou zručnosťou, ide o prvé vystúpenie formácie a hráči sa viditeľne bavia. Komornejšia prostredie by ale možno prinieslo väčšiu pulzáciu orchestra a publika. Sediac v klopenom hľadisku, máme orchester ako na dlani, no nie sme úplne súčasťou diania. Počas osemdesiatich minút slávnych melódií si však len málokto nepodupáva nohou na dlážke.

potešenie bez prekvapenia

Krátky, intenzívny potlesk, a ide sa domov. Zajtra treba skoro vstávať, všetci sa ponáhľajú po svoje kabáty do šatne. Znovu sa stretávajú v rade, lúčia sa, pochvaľujú si koncert. Búrlivá afterparty sa nekoná. Niekoľko umelcov pofajčieva pri zadnom vchode budovy. Vyzerajú spokojne, a to sme aj my, diváci. O mesiac nás v Aréne čakajú poľskí Kuba Stankiewicz & Inga Lewandowska Quartet, predstavia nám novozhudobnené básne Janusza Kukulu. Dnes večer sme síce nič nové neobjavovali, s tým starým a osvedčeným nám však bolo veľmi príjemne.


All-stars Swing Band, Divadlo Aréna, 19. 3. 2009


Joe Perry má dobré aj zlé správy pre fanúšikov Aerosmith. Zlé správy sú, že kapela sa rozhodla posunúť vydanie ich nového albumu, kvôli zdravotným ťažkostiam gitaristu a Stevena Tylera. Dobré správy sú, že Aerosmith sa vydá na spoločné turné s ich dlhoročnými kamarátmi ZZ Top.

Perry ďalej uviedol, že je plánovaných 40 Severoamerických koncertov a tiež nejaké v Južnej Amerike a Japonsku.

Aerosmith má dokončených niekoľko piesní na nový album a po turné kapela plánuje spoluprácu s producentom Brendan O'Brienom.
Perry momentálne pracuje aj na sólo albume.

Koncerty Aerosmith/ZZ Top budú oznámené čoskoro.

Ako sme pár dní dozadu sľúbili, prinášame našim čitateľom súťaž o ceny, ktoré venoval slovenský metalový labelík a distribúcia HROM Records ( www.hromrecords.sk ). Pozrite si otázky nižšie, pošlite správne odpovede na náš mail boogiesound@seznam.cz a keď to stihnete do 11. mája 2008 možno práve vy dostanete balík zaujímavých cien od Hiraxa.


Otázky:
1, Ako sa volá posledný album od kežmarskej pagan black metalovej skupiny, ktorý vyšiel pod hlavičkou HROM Records v digipackovom vydaní v roku 2008? Pripomenieme, že sa jedná o ich drhé CD. 

2, V on-line shope Hrom Records (www.hromrecords.sk) momentálne prebieha okrem totálneho 99,- korunového výpredaja metalových CDčiek ešte jedna výpredajová akcia na iný sortiment. Táto akcia je taktiež podporená bannerovou kampaňou. O čo sa jedná? Dáme i možnosti: a, plátené nášivky b, otvárače c, vinyly  


Ceny: 
CD LUNATIC GODS "Mythus"
CD PHANTASMA "Jahve"
MC ETHEREAL PANDEMONIUM "jesus.christ@hell.com"
MC LUNATIC GODS "The Wilderness" 


Nezabudnite navštíviť aj e-shop Hrom Records – www.hromrecords.sk , kde momentálne prebieha obrovský výpredaj metalových CDčiek za neuveriteľných 99,-Sk.

Švédska metalová kapela Dark Tranquillity natočila klip k skladbe "Misery's Crown", ktorá pochádza z ich posledného albumu "Fiction". Režíroval ho Roger Johansson, ktorý v minulosti takto spolupracoval aj s The Haunted, Arch Enemy a In Flames.

Fotky z natáčania nájdete na tejto adrese

Death metalová legenda od našich severných susedov práve nahráva v štúdiu Herz v Poľsku svoj v poradí 12. album Necropolis. Mozog kapely Peter sa rozpísal o prvom týždni nahrávania:

"Máme 11 nahratých bubeníckych liniek. 9 z nich budete môcť počuť na albume, ostatné si necháme ako bonusy, alebo ich zavesíme na náš Myspace profil. Chcete vedieť nejaké názvy? "Anger", "Dark Heart", "When We Arrive", "Devilized" alebo "We Are Horde...". Na albume budú aj verzie songov "Rise Of The Undead" a "Impure" (Tieto si môžete vypočuť už teraz na Myspace). "Necropolis" je mix atmosféry albumu "De Profundis" a agresie "Litany"... Nahrali sme party, ktoré sú dokonca ešte viac brutálne."

Fotky z nahrávania bicích partov: http://www.vader.pl/foto-e.html
Zdroj: http://www.myspace.com/panzervader

Paul Stanley potvrdil, že nový album Kiss vyjde tento september.

Frontman kapely Kiss Paul Stanley povrdil pre brazílsky web O Dia Online, že album bude klasickým Kiss albumom a vráti sa so zvukom diskov “Destroyer” a “Love Gun”.






The Rolling Stones plánujú vydať 14 remasterovaných albumov v tomto roku. Poďte sa pozrieť na všetky detaily!

14 titulov vrátene ‘Sticky Fingers’, ‘Tattoo You’ and ‘Bridges To Babylon’ bude vydaných v troch várkach začiatkom a počas leta. Plánuje sa taktiež vydanie mega-boxu 14-tich LP titulov, ale každý z albumov bude k dispozícii aj v digitálnej forme.

Albumy a dátumy vydania:

Prvé vydanie (4. Máj):

‘Sticky Fingers’
‘Goats Head Soup’
‘It’s Only Rock ‘N’ Roll’
‘Black And Blue’

Druhé vydanie (8. Jún):

‘Some Girls’
‘Emotional Rescue’
‘Tattoo You’
‘Undercover’

Tretie vydanie (13. Júl):

‘Dirty Work’
‘Steel Wheels’
‘Voodoo Lounge’
‘Bridges To Babylon’
‘A Bigger Bang’

Očakáva sa taktiež vydanie svetoznámeho opusu ‘Exile On Main Street’ z roku 1972, ale presný dátum ešte nebol určený.

V spolupráci so slovenským labelom HROM RECORDS vám už čoskoro prinesieme súťaž, v ktorej sa môžete zapojiť o zaujímavé ceny z hudobného súdka. Čitajte a sledujte nás ďalej.


Slovenský metalový labelík a distribúcia HROM Records ( www.hromrecords.sk ) robí pred letom obrovský výpredaj metalových CDčiek za neuveriteľných 99,-Sk (99,- Kč) kus. V ponuke široká škála ako undergroundových (black, death, thrash, doom, heavy, rock) tak i známych kapiel. Neváhajte, niektoré albumy sú posledné kusy! Zasielame dobierky aj do Čiech. V ponuke samozrejme aj iný sortiment ako DVD, kazety, vinyly, tričká, dievčenská tričká, polokošele, mikiny, odznaky, nášivky, prívesky, kožené vybíjané veci, tlačoviny, šiltovky, topánky Steel, peňaženky, vankúše, sidovky atď. HROM records - zabehnutý undergroundový on-line obchod na Slovensku s niekoľkoročnou 
tradíciou, férovosť a flexibilita!!!


www.hromrecords.sk - Slovenské metalové vydaveľstvo, distribúcia a on-line zásielkovka.


HIRAX / HROM Records
c/o Pavel "Hirax" Baričák
Rumunskej armády 1/6
Martin
036 01
Slovakia

Na prelome apríla a mája zavládne krutá Ruská zima:) Na Slovensko prichádza koncertovať nádejná metalcore-ová partia MAMAY, až z ďalekého Ruska – miesta kde aj rock znie ako metalcore, konkrétne z Petrohradu. MAMAY budú koncertovať v rámci slovenského turné so skupinou MASSRIOT a ich hostí.

Súvisiace články:
Kto sú MamaY???
Interview: MamaY
Rozhovor: MamaY



Chalani z MAMAY, odohrajú na Slovensku 8 koncertov, plus jeden v Prahe. Séria koncertov MAMAY v našich končinách sa začína 30.4.2009 vo Svidníku a pokračuje Trenčínom, Vrábľami, Prahou, Bratislavou, Banskou Bystricou, Nitrou, Prievidzou a zakončí sa v Leviciach 9.5.2009.



MAMAY nebudú na pódiách osamote, ale na turné sa objavia zaujímavé Slovenské podpory v podobe kapiel MASSRIOT, PEORTH, CORRUPTED MELODY, ACHSAR, RUMBURAX, STRIGULI, DORIAN GRAY a ANEURYSMA. Máte pocit, že je to dobrá zostava kapiel a oplatí sa ísť na koncert? Oplatí sa to, a to ste ešte možno nepočuli tvorbu zamračených Petrohradčanov. MAMAY hrajú tvrdú muziku, ktorú si môže každý z Vás úplne LEGÁLNE stiahnuť v podobe najnovšieho albumu, z tohto linku. Album sa oplatí vypočuť, aj pre zaujímavú kombináciu nadupaného metalu a pre naše zemepisné šírky nezvyklého spevu a chrčania v Ruskom jazyku. S BOOGIESOUNDOM budeme MAMAY na turné stále v pätách, takže ešte tu o nich určite budete počuť.

Dnes som poslom dobrých správ, a preto ak máte ten správny rockový - BOOGIESOUND vkus, tak sa na týchto koncertoch určite stretneme.

locksmith

Link: MAMAY na myspace.com