Prinášame vám druhú časť článku o novinkách z dielne firmy DiMarzio, v ktorom si prídu na svoje predovšetkým majitelia telecastrov.

True Velvet Bridge (DP-178) & Neck (DP177)
Naozaj vynikajúci snímač Vintage Tele má vždy čosi tajomného, nakoľko v sebe spája navzájom protikladné vlastnosti: hryzavé výšky a teplo ako aj rýchle oslovenie a dlhé udržanie. Krátky, ale má hĺbku! Jednotlivé noty spravia dojem s hmotnosťou a prezenciou, akordy prídu detailne a sýto. Presne tieto prívlastky boli normatívom pre nový True Velvet Bridge! Ako aj pri Twang King Bridge od DiMarzia boli aj pri vývoji tohoto snímača krstnými otcami viaceré modely Broadcaster a Telecaster z 50-tych rokov. True Velvet znie však čosi "viacej" ako staré vzory a ponúka tým omnoho lepšiu dynamiku.

Aj verzia Neck bola optimalizovaná, aby staré vzory ešte pretromfla. Basy prichádzajú veľmi pevne a kontrolovane a výšky sa o čosi stiahli bez toho, aby tomuto snímaču chýbala potrebná ostrosť a schopnosť presadiť sa. True Velvet Neck sa podľa voľby dodáva s niklovou alebo zlatou hlavicou.

Area Hot T
Krátkym opisom je Area Hot T snímačom Tele® s EQ-krivkou ako u PAF. So svojou klasickou Tele 6-magnetovou konfiguráciou je Area Hot T ale ďaleko viac ako PAF, zredukovaný na rozmery Tele®. Zvuk je kontrolovanejší a detailne vernejší ako u jeho veľkého brata. Vysoké struny dávajú dostatok zahryznutia a ovinuté struny majú dynamickú kvalitu na úrovni niekde medzi PAF a P-90. Na základe tejto vynikajúcej dynamiky hrá vzdialenosť strún od Area Hot T rozhodujúcu úlohu – experimentovanie je žiadúce!



Area J Neck (DP-247), Bridge (DP-248) & Set (DP-249)
To je DiMarziov J-basový snímač Vintage! Často sa basový zvuk označuje prívlastkami ako "neuveriteľný úder" alebo "hrmiace basy" – to nie je zvuk Area J. Tu sa jedná o teplý, udržaný a jasný spievajúci tón. Vďaka 4-žilovej kabeláži je možné tak sériové ako aj paralelné zapojenie obidvoch snímačov. Area J ale nie je hlučný, má ale fókusované oslovenie aby zväzoval tam, kde to treba. V stredoch sú pritom basy veľmi jasne artikulované a výšky sú mäkké a otvorené.






Súvisiace články:
Novinky od DiMarzio - Pt. 1

0 Comments:

Post a Comment