16.1.2010 sa v bratislavskom Randal clube opäť predstavia kapely, ktorých mená v metalových vodách na Slovensku niektorí z Vás už určite dobre poznajú.

Ako hlavné prekvapenie koncertu prijali pozvanie českí borci Rattlebucket,ktorí práve dotočili album s názvom "Revolution" a počas promo turné k nemu sa zastavia aj u nás... Okrem nich pozvanie prijali aj daľšie 2 našlapané kapely Brainscan a Deep Sense. Koncert organizuje kapela Kamorthon, ktorú taktiež uvidíme.

BOOGIESOUND sa na tento koncert teší a bude aj report, fotky a videa... Ak sa zadarí:)

skupina na facebooku

Pozývame priaznivcov dobrého metalu na koncert do Randalu. No Mercy Show sa bude konať v sobotu 17.10.2009 so začiatkom o 19:00. Vstupné je 4 € a vystúpia 4 kapely, ktoré už určite poznáte aj z nášho webu.

Disconcrete- metalcore /Bratislava www.bandzone.cz/disconcrete
Brain.scan- alternativecore / Banská Bystrica www.bandzone.cz/brainscan
Kamorthon- Thrash metal / Bratislava www.bandzone.cz/kamorthon
The Paranoid- new metal / Nové Zámky www.bandzone.cz/theparanoid

Disconcrete, BrainScan aj s kapelou Cilice majú za sebou spoločné turné, ktorého záver sme videli na Pezinrocku, avšak bez účasti Disconcrete. Kamorthon sa naposledy na Pezinrocku predstavil tiež vo výbornej forme a na The Paranoid som od ich víťazstva na BlastBeate veľmi zvedavý. Ak všetko pôjde ako má, BOOGIESOUND poctí tento koncert svojou návštevou, takže sa tam možno všetci stretneme.


Aj na tento rok si pre nás Palo Chodelka prichystal turné. Koncerty sa začínajú už čoskoro, takže netreba zbytočne váhať. Palo Chodelka & Liquid Boogie Roll s hosťom - kapelou Tichá domácnosť navštívia 5 miest v tomto poradí:




streda 23.09.2009 Bratislava – Randal, 20:00
štvrtok 24.09.2009 Martin – Kozel, 19:00
piatok 25.09.2009 Tvrdošín - kino Javor, 19:00
sobota 26.09.2009 Púchov - 6-ka, 20:00
piatok 02.10.2009 Banská Bystrica – 77, 19:00

Na rozdiel od minulého roku, sa k Palovi pridá aj Handrush (Brainscan), s ktorým okrem iného nahral výborný album Another Dimension. Prajem Palovi veľa spokojných divákov a vydarené turné!

Linky:
www.palochodelka.com
BOOGIESOUND report na koncert Pala Chodelku z minulého roka
BOOGIESOUND recenzia albumu Another Dimension


3.10.2009 sa s príslovečným podnadpisom: LESS//THAN//FEST ´09/menej ako festival/viac ako koncert, uskutoční už 5. ročník super-giga-kultového (no)festu!

Tento rok sa v klube Randal predstavia následovné spolky:

Mohecco (KN, metalcore,http://www.myspace.com/mohecco)
Neurasthenia (SK/HU,atmospheric black/death, http://www.myspace.com/neurastheniask)
Kalijuge (ZA,progresiv metal,http://www.myspace.com/kalijuge)
Castaway (BA, power-prog, www.castaway.sk)
Dissolving Of Prodigy (CZ, doom, http://www.myspace.com/dissolvingofprodigydoom)

celé podujatie začína o 19:00 a vstupné činí iba 4€
Všetci ste vítaní!


Massive Attack na svojej oficiálnej stránke informujú svojich fanúšikov o tom, že sa chystá nový album. 5. októbra vypustia do sveta nové EP v digitálnej podobe. Pracujú aj na hmatateľnejšej podobe vinylu. Nový album by mal vyjsť niekedy na prelome januára a februára v roku 2010.

Aktuálne EP obsahuje štyri skladby. Veľmi dobre znejúca titulná Splitting the Atom má hlasy Granta Marshalla, Roberta del Naju a starého známeho Horaca Andyho. Hlas v skladbe Pray For Rain patrí Tunde Adebimpe z TV On The Radio. Ďalšie dve skladby EPčka sú Psyche a Bulletproof Love, ktoré sú remixami dvoch nových skladieb. Na Psyche si MA požičali Martinu Topley-Bird a remixovali Van Rivers & The Subliminal Kid. V Bulletproof Love môžete počuť Guya Garveyho a remixoval Christoff Berg.

Čo nás, milovníkov týchto útočníkov, môže potešiť je, že 4. novembra prídu Massive Attack do Bratislavy. Snáď okrem osvedčených trackov, dajú aj malú ochutnávku z toho nového, čo sa chystá.


zdroj1
zdroj2


V sobotu sa v Pezinku uskutoční festival Pezinrock. Ponuka kapiel nás zaujala na prvý pohľad. Z BOOGIESOUND reportov poznáte napríklad Kamorthon, Brainscan alebo Rumburax. Okrem týchto osvedčených kapiel, prídu aj holandskí Cilice so svojim "mad math metalom", na ktorý sme skutočne zvedaví.

Kto a kedy bude hrať?
14:00 - 14:45 We Want Jam (www.wewantjam.com)
15:00 - 15:45 Olgoj Chorchoj (www.olgojchorchoj.sk)
16:00 - 16:45 Kamorthon (www.bandzone.cz/kamorthon)
17:00 - 17:40 Janesession (www.janesession.sk)
17:55 - 18:35 Fuera Fondo (www.bandzone.cz/fuerafondo)
18:50 - 19:35 Brainscan (www.bandzone.cz/brainscan)
19:50 - 20:35 Rumburax (www.bandzone.cz/rumburax)
20:45 - 21:45 CiLiCe [NL] (www.myspace.com/cilicemusic)
22:00 - 23:05 PARA (www.para.sk)
23:15 - 23:55 Vrbovskí víťazi (www.vrbovskivitazi.sk)



Okrem hudby sa bude aj športovať, pre bližšie informácie navštívte domovskú stránku festivalu http://www.pezinrock.sk
Vidíme sa na Pezinrocku:)

locksmith


Kapela Pearl Jam, ktorá dlho mlčala, chystá nový album. Oficiálny dátum jeho vydania je 20ty september. Pre tých, ktorí by chceli byť medzi prvými majiteľmi tohto albumu, si môžu na oficiálnej stránke kapely Backspacerea objednať už teraz.

Prvou ochutnávkou z nového albumu je singel The Fixer. Klip k tejto pesničke mal premiéru 24. augusta na americkom iTunes Store. Tento naozaj podarený klip, ktorý sa drží hesla: „V jednoduchosti je krása,“ si môžete pozrieť na MySpacei.

Dovolím si tvrdiť, že táto pesnička má značný hitový potenciál. Dokazuje to aj fakt, že po piatich týždňoch sa stále drží na druhom mieste v sekcii Rock Songs Billboard Chartu.
Som celkom zvedavá, či bude celý album taký podarený, ako tento singel... počkám si naňho rada :).



The Fixer video
objednanie albumu z pearljam.com
zdroj info a foto 1, zdroj info 2




Nový album nórskych black metalistov Immortal bude niesť názov "All Shall Fall". Jeho vydanie je naplánované na jeseň a album vyjde cez Nuclear Blast Records. Kapela sa cez leto chystá na krátke turné, v rámci ktorého obehne niekoľko významných európskych festivalov. Najbližšie si ich slovenskí fanúšikovia budú môcť pozrieť na českom Brutal Assaulte.

Piatkový koncert Američanov CIRCLE II CIRCLE v bratislavskej DK Dúbravke bol zrušený!
Pre všetkých záujemcov, ktorí chcú vidieť show týchto jedinečných umelcov je tu možnosť prísť do nitrianskeho klubu Frankie (viac info na: http://www.frankierock.sk)

Tešíme sa na vašu účasť!

22.5.2009
CIRCLEIICIRCLE (ex-SAVATAGE,USA)
MANTICORA (DK)
BURNINGBLACK (ITA)
CASTAWAY (SK)
FRANKIE CLUB
Mostova 42
Nitra
Začiatok: 21:00

22. mája 2009 vystúpia v bratislavskom Dome Kultúry Dúbravka potomkovia slávnych floriďanov SAVATAGE. Kapela CIRCLE II CIRCLE s charizmatickým Zakom Stevensom (ex SAVATAGE) za mikrofónom sa predstaví v rámci svojho európskeho turné k poslednej, v poradí už štvrtej, doske "Delusions Of Grandeur".
Sprievod im budú robiť dánsky melodici MANTICORA, taliani BURNINGBLACK a domáci zástupcovia CASTAWAY.

Vstupné na mieste 15 €

Viac na: www.epg.sk

Nový FENDER HOT ROD DELUXE PYTHON LTD sa svojou vizážou a počtom vyrobených kusov (500) zapísal medzi limitovanú edíciu populárnych Hot Rodov.
Celolampové kombo je pokryté nádhernou vinylovou látkou v prevedení hadia koža a je vyzbrojený kvalitným reproduktorom Celestion Vintage 30. Kombo Vám prináša skvelý lampový zvuk s tromi kanálmi, ktorými sa môžete pohybovať od klasického Fenderáckeho čistého zvuku, cez Drive a ešte tučnejší More Drive. To všetko samozrejme pomocou footswitch-u. Python taktiež prináša možnosť efektovej slučky, reverb, bright switch a výstup na externý reproduktor.

Cena: 844 €



Druhou novinkou je Fender BLUES JUNIOR – TEXAS RED, ktorý taktiež vychádza v limitovanej edícii (800ks). Rovnako ako jeho kolega je osadený reproduktorom Celestion Vintage 30. Vzhľad tohto borca dotvára luxusný „poťah“ vo farbe Texas Red. Tento malý silák nosí v sebe tri 12AX7 a pár EL84, ktoré spolu so zabudovaným reverbom vytvoria správny dravý bluesový sound.


Cena: 609 €


Zdroj: marris.sk

Prinášame vám druhú časť článku o novinkách z dielne firmy DiMarzio, v ktorom si prídu na svoje predovšetkým majitelia telecastrov.

True Velvet Bridge (DP-178) & Neck (DP177)
Naozaj vynikajúci snímač Vintage Tele má vždy čosi tajomného, nakoľko v sebe spája navzájom protikladné vlastnosti: hryzavé výšky a teplo ako aj rýchle oslovenie a dlhé udržanie. Krátky, ale má hĺbku! Jednotlivé noty spravia dojem s hmotnosťou a prezenciou, akordy prídu detailne a sýto. Presne tieto prívlastky boli normatívom pre nový True Velvet Bridge! Ako aj pri Twang King Bridge od DiMarzia boli aj pri vývoji tohoto snímača krstnými otcami viaceré modely Broadcaster a Telecaster z 50-tych rokov. True Velvet znie však čosi "viacej" ako staré vzory a ponúka tým omnoho lepšiu dynamiku.

Aj verzia Neck bola optimalizovaná, aby staré vzory ešte pretromfla. Basy prichádzajú veľmi pevne a kontrolovane a výšky sa o čosi stiahli bez toho, aby tomuto snímaču chýbala potrebná ostrosť a schopnosť presadiť sa. True Velvet Neck sa podľa voľby dodáva s niklovou alebo zlatou hlavicou.

Area Hot T
Krátkym opisom je Area Hot T snímačom Tele® s EQ-krivkou ako u PAF. So svojou klasickou Tele 6-magnetovou konfiguráciou je Area Hot T ale ďaleko viac ako PAF, zredukovaný na rozmery Tele®. Zvuk je kontrolovanejší a detailne vernejší ako u jeho veľkého brata. Vysoké struny dávajú dostatok zahryznutia a ovinuté struny majú dynamickú kvalitu na úrovni niekde medzi PAF a P-90. Na základe tejto vynikajúcej dynamiky hrá vzdialenosť strún od Area Hot T rozhodujúcu úlohu – experimentovanie je žiadúce!



Area J Neck (DP-247), Bridge (DP-248) & Set (DP-249)
To je DiMarziov J-basový snímač Vintage! Často sa basový zvuk označuje prívlastkami ako "neuveriteľný úder" alebo "hrmiace basy" – to nie je zvuk Area J. Tu sa jedná o teplý, udržaný a jasný spievajúci tón. Vďaka 4-žilovej kabeláži je možné tak sériové ako aj paralelné zapojenie obidvoch snímačov. Area J ale nie je hlučný, má ale fókusované oslovenie aby zväzoval tam, kde to treba. V stredoch sú pritom basy veľmi jasne artikulované a výšky sú mäkké a otvorené.






Súvisiace články:
Novinky od DiMarzio - Pt. 1