WAY HUGE ELECTRONICS JE SPäŤ


V roku 1992 sa muz menom Jeorge Tripps rozhodol pre výrobu vlastných gitarových krabičiek. Prvý efekt niesol názov „Fuzz Box“ a onedlho na to nasledovali aj ostatné. Ponuka je teda zameraná hlavne na efekty typu fuzz, overdrive a distortion. Dizajn ako aj maskot firmy - Mr. Huge - je originálny a svojich priaznivcov si nájde aj medzi hudobníkmi hrajúcich alternative rock a tomu blízku hudbu. Efekty teda oslovia najmä fajnšmekrov a hladačov nového resp. svojského zvuku. Aktuálne v spolupráci s firmou Dunlop su dostupné 3 farebné krabičky : Fat Sandwich, Pork Loin a Swollen Pickle. Efekty majú pevnú ľahkú hlinníkovú konštrukciu, tichý a zároveň odolný true-bypass spínač, štandartne 9V napájanie baterkou alebo adaptérom, AC ochranu, pohodlnú a rýchlu výmenu batérie, najvyššiu kvalitu spracovania, skvelý zvuk, široké možnosti nastavenia a cool názov skrývajuci v sebe druh jedla:-)



Celým menom Fat Sandwich Harmonic Saturator Distortion je prvým z trojice efektov WAY HUGE ELECTRONICS s technológiou „multi-stage clipping“. Efekt poskytuje široke spektrum nastavenia sily a farby distortionu. O toto nastavenia sa stará až patica ovladacov : volume, tone, distortion, presence a resonance.

Po odskrutkovaní 4 šróbov sa dostatnete k dalším 3 ovládačom – curve,sustain a highs. Curve navolíte požadovanú frekvenciu overdrive a sustainom konečnú silu skreslenia. Potenciometrom Higs nastaviíe pomer výšok vo finálnom zvuku. Fat Sandwich je unikátny a zároveň univerzálny distortion efekt, použitelný v podstate na akýkoľvek štýl hudby.


Druhý z trojice efektov od WAY HUGE ELECTRONICS má výrazne fialovú farbu a ešte zaujmavejší názov. Pork Loin v sebe spája 2 základné typy zvukov a to: modern clip BiFET overdrive a modifikovaný british preamp pre čistý zvuk.

Opäť máte možnosť ovládať efekt 5 ovladačmi zvrchu - volume, tone, overdrive, clean, curve a 3 potenciometrami skrytými vo vnútri efektu. Filter a Voice umožňujú rozsirit tonálny rozsah, zatiaľ čo Mix-om môžete nastaviť pomer čistého a skresleného zvuku resp. eliminovat skreslený zvuk a pouziť efekt ako predzosilovač čistého zvuku. Tento pedál je vcelku revolučný v tom, že dokáže reprodukovat doslova čistý zvuk s teplým charakerom tónu až po pekne šťavnatý overdrive.

A nakoniec Swollen Pickle Jumbo Fuzz. Ako už názov napovedá, ponúkne užívateľovi fuzz s možnosťou nastavenia vysokého gainu s doslova tlstými basmi, pokiaľ sa ho odváži pouziť. Potenciometer sustain ponúka rozsah od stredne crunchového zvuku po fuzz-ový Armagedon. Ovládač filter dokáže zachovať t alebo naopak eliminovať zrnitý a bzučivý charakter efektu. Scoop sa stará o frekvenciu skreslenia. Pod "kapotou" pedálu sa opäť ešte môžeme pohrať so zvukom a to dvomi mini ovládačmi ako je to už u týchto efektoch zvykom. Voice má vplyv na finálne orezávanie frekvencií a Clip-om si možte vybrať otvorenejším alebo skôr zastretejším charakterom fuzz-u. Predchodca tohto efektu bol uvedený na trh už v roku 1997 a stále po pár vylepšeniach ponúka viac ako ostaní.



0 Comments:

Post a Comment