Lístky na dokumentárny film o legende NWOBHM Iron Maiden, sú už v predpredaji po celom svete. Táto špeciálna snímka bude uvedená do kín 21. apríla v “Maiden deň“ a premiéru bude mať na 400 plátnach v 34 krajinách. Dokument bol natáčaný za tých najlepších podmienok, pričom asistovala digitálna 2K kamera ( najlepšia možná mašinka, ktorou sa dajú natáčať v dnešnej dobe filmy ), zvuk je zachytený v režime 5.1 surround. Let 666 ponúkne divákom a hlavne skalným fanúšikom Maidnov určite tú najvyššiu kvalitu zvuku, obrazu a dúfajme že aj deja.
Film sa začal natáčať v momente, keď kapela vyrážala na ich významné “SOMEWHERE BACK IN TIME WORLD TOUR“ vo februári a marci 2008. Toto turné je považované za najambicióznejšia a najdobrodružnejšie turné v histórii rockovej hudby. Snímka zachytáva portrét jednej z najúspešnejších metalových kapiel a každodenný chaotický život kapely, počas cestovania naprieč svetovými štadiónmi je vykreslený často krát vtipne.

Kapela preletela zemeguľu v špeciálne upravenom Boeing 757 a dokopy preleteli 45 dní. Úlohy hlavného pilota sa zhostil samozrejme spevák Bruce Dickinson. Na palube letel s celou “tour crew“, 12 tonami hudobného a pódiového vybavenia. Vypredali dokopy 23 štadiónov a arén v Ázii, Austrálii a v Amerike. Hrali aj na neobvyklých miestach, ako: Azerbajdžan a Nová Guinea. Precestovali 70 000 km a vystúpili pred niekoľkými miliónmi ľudí. Veľkou oporou im bolo pri tom lietadlo pokrstené “ED FORCE ONE“

Manažér Maidnov, Rod Smallwood povedal: ,, Tento film je svedectvom o tomto neobyčajnom turné a o našich neuveriteľných fanúšikoch po celom svete. Vidieť to všetko na veľkom plátne vo Vás vyvolá pocit, akoby ste boli s nami na tejto pompéznej ceste.“

Film príde do kín 21. apríla, takže sa už môžeme tešiť na to, čo nám tvorcovia a celý Maiden sľubujú. Dúfam že film bude naozaj taký veľkolepí, ako o ňom vravia.

Dovtedy klikajte www.ironmaiden.com/flight666 a sledujte novinky.


zdroj fotky: metal-temple.com

1 Comment:

  1. Hafan said...
    Takze na moje narodky bude tzv. “Maiden deň“. Pekneeeeeeeeeeeeeeeeee ;)

Post a Comment