V štvrtok 28.2.2008 si to vrámci testovania nového ozvučenia Electro Voice do miestneho klubu Randal zamieril ostrieľaný gitarový pardál Palo Chodelka so svojím bandom (mimochodom zvyšné tri štvrtiny punkovej legendy KONFLIKT).
          Ako špeciálneho hosťa si prizvali mladú talentovanú kapelu LM BAND zgrupnutú okolo bývalého absolventa “prestížnej speváckej súťaže“ Slovensko Hľadá Superstar, Ľuba Miču. Štvorica produkujuje sympatický súčasný post-grunge a lá NICKELBACK, CREED s občasnými metalickými úletmi a s trefným frázovaním Ľuba Miču. Repertoár spievaný prevažne po anglicky obohatený jednou slovenskou skladbou mal šancu osloviť prevážne mladšie obecenstvo.
          
                      

          V závere si seničania dovolili prihodiť ešte štvoricu cover songov, z ktorých tie inštrumentálne (Joe Satriani – Summer Song, Steve Vai) neboli zahrané práve najčistejšie... škoda. Celé snaženie zavŕšila štadiónová hulákačka Keep on rockin in a free world od Neila Younga.

To Palo Chodelka a jeho LIQUID BOOGIE ROLL bola iná šálka kávy.
          Zvuk v priebehu niekoľkých sekúnd vybehol hore ruka v ruke spolu s jeho kryštalickou čistotou (veru keď sa to vie aj tie Electro Voici hrajú dobre). LBR sa predviedol asi v doteraz najlepšej zostave akú si pamätám. Výborné, rázne rytmické duo Lojzo/Kristián dokazovalo, že sú odchovaní nie len punkom, ale aj kvalitným prog rock-metalom. Basové vyhrávky, bubenické brejky účelne dopĺňali Palovu virtuozitu.
                           
          Palo čo by kvalitne podkutý virtuóz predviedol celú škálu gitarových techník. Tapping, hammering v duchu Eddie Van Halena, legáta všetkého druhu s využitím páky. S tónom sa vie láskyplne pomaznať, ale o to radšej roztáča poriadny kolotoč hmatníkových pretekov.
                 
            So stupňujúcim sa množstvom skladieb už u mňa dochádzalo k miernemu zlievaniu jednotlivých melódii. Našťastie Palo vie kedy, a ako zamiešať karty tak aby poslucháča držal v pozornosti. Tu dal priestor Lojzovi k samostatnému bubenickému sólu, inokedy podladil svoju šesťstrunnú krásavicu (skladba Wargasm) a dal tak produkcii úplne nový rozmer.
Skvelú šou bez spevu zakončila famózna a celým Randalom ako jedným hrdlom odrevaná Born to Be Wild od legendárnych STEPPENWOLF.
                   
Čo dodať na záver?!
Proste parádna aj keď miestami trochu samoúčelná exhibícia. Všetci priaznivci gitarových mágov si v postave a hre Pala Chodelku prišli na svoje. Tu trochu Satrianiho, tam trochu Vaia okoreneného troškou FERMATy, všetko umne naservírovane v bezchybnom zvuku v množstvách, ktoré neskĺzajú k bezduchému plagiátorstvu.

                  
Liquid Boogie Roll hrali na: IMG GAT-100w hlava + 4x12 IMG bedna, Digitech Digidelay, Boss Line Selector, Behringer ladička, Galien-Krueger, Engl bedna 1x12, Ampeg bedňa.

L.M. Band hrali na: Carvin Legacy hlava + 2x12 Legacy bedna, Boss Line Selector, kombo Koch + 1x12 Engl bedňa, Morley - Stereo pro wah, dist. volume, Line 6 DL-4

autor: Jeremy

http://www.palochodelka.com/new/

2 Comments:

  1. Anonymný said...
    hehe iba, že keep on rockin je pesnička neila younga..
    Anonymný said...
    Ty niekomu asi lezes do ...
    Bol som tam a musim povedat, ze ta predkapela zahrala absolutne super!!! A ten gitarista bol absolutna bomba. Tu vec od Satrianiho zahrali sice trocha inak, no jedinecne...Ich pesnicky boli sucasne a spev toho superstaristu, ktory mohol kludne vyhrat,bol velmi profesionalny a s nasadenim praveho rockera. Dajte vediet dalsi ich koncert.

Post a Comment