Robotická gitara značky Gibson bola ohodnotená prestížnou cenou za najlepší hardware
( `Best Music Hardware Award` ). Takto ju ohodnotili na siedmom ročníku BT Digital Music Awards 2008, ktorý sa každoročne koná v Londýne prvého októbra.
Táto novinka z dielne Gibson je vôbec prvá gitara na svete, s robotickou technológiou.
Cenu za najlepší hardware dostala gitara v spolupráci s magazínom Stuff. Nápad stvoriť túto gitaru bol podmanený výrobou niečoho nového, inovačného, s vysokou užívateľnosťou, štýlom a cenou ktorá zamotá hlavu konkurencii.

Robotická gitara eliminuje gitaristom problémy s ladením, sama automaticky ladí do štandardného ladenia. Taktiež hráčom povoľuje prístup do šiestich iných, tiež často používaných ladení, ktoré si volíte prepínaním gombíka. Taktiež ma výhodu v tom že po výmene struny Vám ju hneď aj naladí. Gitara má ešte pár ďalších výhod ktoré Gibson ešte nezverejnil.

Trinásť z dvadsiatich cien bolo odovzdaných tak, že sa o víťaza dalo hlasovať online a zvyšných sedem bolo odovzdaných odbornou porotou, ktorú tvorili technický experti.

Pre viacero informácii ohľadne Gibson Robot Guitar stačí navštíviť www.gibson.com/robotguitar

5 Comments:

  1. Hafan said...
    Podla mna je to blbost...chces byt gitaristom? Nalad si gitaru sam! Ano, rychlo to preladi ked to clovek potrebuje, ale uz to vidim ako si budu taketo vecicky kupovat borci neznali hudby a prve co zacnu hrat bude punk!
    Podla mna je to zabijanie talentov a muziky.
    blaze said...
    suhlasim. ale pokladam to len za vystrel "mechanikov a inzinierov" v Gibsne, predviest nejaky technicku novinku. pochybujem, ze najde uplatnenie medzi hudobnikmi.
    Hafan said...
    No co sa tyka technickeho vydobytku, tak je to uplna parada! Pozeral som uz davnejsie nejake videa na nete a vyzera i funguje to spicovo.
    Pravy hudobnik si to veru nekupi :D DUFAM!
    blaze said...
    pravy asi nie. Ti sa mozu na hentake veci vykaslat. kazpopadne, cim veci co sa da pokazit, tym lespie. Côpveku sa to nahodou pokazi po dvoch rokcoh a nechcem vediet co stoji oprava celeho mechanzimu a kolko musi clovek vobec cakat na suciastku
    blaze said...
    Hafan, daj mi prosim na seba kontakt mailovy, lebo neviem ho najst na Tvojom blogu

    dik
    kludne na boogiesound@seznam.cz

Post a Comment