Legendy rockovej hudby si zaspomínali na najväčšie excesy a zážitky v ich kariére. Otázky ohľadom nich im kládol magazín Guitar World.

Pete Townshend si pri otázke spomenul na svojho bubeníka Keitha Moona. „Väčšina ľudí pozná Keithovu story ako zaparkoval svoj Rolls-Royce v plavárni. Podaril sa mu však aj ďalší kúsok. Keith vošiel so svojím autom cez sklenené dvere do hotela, zastal pri recepcii a bez mihnutia oka si vypýtal kľúče od svojej izby. Parádny kúsok sa mu podaril aj v lietadle, keď sme cestovali v prvej triede. Vtedy vylial svoju polievku do vrecka určeného na zvratky. Po chvíli predstieral, že mu je zle a neskôr obsah vrecka, teda fiktívne „zvratky“ vypil. Biznismeni v lietadle boli šokovaní.“

Ron Wood si spomína na turné s Rolling Stones na začiatku 80tych rokov. Vtedy prišiel do zákulisia ich manažér a zakričal:“ The police are here!". Stones v panike poslapachovali na toalete všetky drogy a omamné látky a krátko na to do zákulisia vkročil Sting, Andy Summers, and Stewart Copeland.

Billy Gibbons člen legendárny ZZ Top opísal ich najbláznivejšie vystúpenie, ktoré sa odohralo na obrovskom pódiu. S cieľom priblížiť a predviesť skutočnú texaskú hudbu, dotiahli ZZ Top na stage živé štrkáče, supy a pár byvolov. Problém však nastal, keď hudba ZZ Top „prestala“ jedného z býkov baviť a rozbil obrovské teráriá so štrkáčmi, ktorí sa rozliezli na javisko aj do hľadiska. Koncert bol v okamihu kvôli bezpečnosti divákov zrušený.

Angus Young, gitarista hardrockových AC/DC považuje za zaujímavú príhodu story, keď
sa pôvodným spevákom Bonom Scottom dohodli, že na ich vystúpenie príde polícia a zatkne ich. Prirodzene, v uniformách mali byť najatí herci. Na koncert však prišli robiť poriadky aj skutoční policajti. „Bolo komické sledovať ako skutoční policajti dávali príkazy svojim „kolegom“, hercom“.

0 Comments:

Post a Comment