Precvičovanie prstov

Na trhu sa objavuje čoraz viac pomôcok na precvičovanie a posilňovanie prstov či už pre gitaristov, basákov, alebo iných hudobníkov. Tu je zoznam najpoužívanejších „hračiek“:








Medzi najklasickejšie patria gumové krúžky, alebo guličky, ktoré sú zväčša rôzne tuhé. Odlišované bývajú farbou. Cena sa pohybuje do 100SK.




V posledných rokoch sa objavili tzv. Gripmastery, ktoré na trhu zviditeľnila najviac firma Planet Waves. Ich výhoda spočíva v tom, že hráč si môže prsty precvičovať aj jednotlivo, vďaka pružinám pre každý prst zvlášť. Cena sa pohybuje okolo 400Sk a rovnako jeho tuhosť je odlíšená farebne.
Medzi novinkami sa však objavili tri zaujímavé produkty. Prvým je "DocZac Handmaster Plus Exerciser", v ktorom výrobca spojil precvičovanie prstov smerom do vnútra dlane, i opačným smerom. Cena: 200Sk




Druhou novinkou je "Dyna-Flex Power Ball", ktorý sa dá kúpiť za približne 500Sk a ako dokáže precvičiť celú ruku si môžete pozrieť vo videu dole :)




Posledným zlepšovákom sú "závažia na prsty", kde si hudobník môže naložiť "hmotnosť" na akú sa cíti. Cena: 800Sk. Názor na to, do akej miery sú tieto pomôcky potrebné nech si urobí každý hudobník sám, podľa mňa sú tieto veci v mnohých prípadoch preceňované.



0 Comments:

Post a Comment