Holandský gitarista a skladateľ Arjen Lucassen dokončil prácu na kompilácii Ayreon. Jej názov bude "Timeline" a bude sa predávať vo forme 3CD a DVD. Vydanie kompilácie je naplánované na 10. november cez InsideOut Music.

Arjen sa k nej vyjadril takto: "Ľudia sa ma často pýtali na vydanie nejakej kompilácie Ayreon, ale ja som proste nechcel zverejňovať fragmenty príbehu Ayreon mimo ich textového konceptu. Akokoľvek, môj názor sa zmenil po dokončení albumu "01011001", ktorý bol spojením s ostatnými albumami po hudobnej a aj po textovej stránke. Po dokončení kruhu to teda vyzerá byť správny ťah vytvoriť časovú líniu Ayreon s celým príbehom."

"Timeline" je výsledkom trinásťročného vývinu hudby Ayreon od debutu "The Final Experiment z roku 1995, až po poslednú nahrávku "01011001". Okrem existujúcich skladieb nachádzajúcich sa v diskografii Ayreon sa na výberovke nachádza aj nová skladba napísaná výhradne pre "Timeline". Jej názov je "Epilogue: The Memory Remains". Táto viac ako devätminútová skladba je odspievaná Jasperom Steverlinckom (Arid).

Na 3 CD nájdete celkovo 33 skladieb, čo znamená takmer štyri hodiny muziky. DVD patriace ku kolekcii obsahuje takmer dve hodiny videoklipov, záberov zo zákulisia, 5.1 mixov a živých prevedení skladieb Ayreon v podaní Star One a Stream Of Passion.

Kompletný tracklist "Timeline" nájdete na tomto odkaze

Obal "Timeline":

0 Comments:

Post a Comment