Report: GODFATHER v Hlave XXII

Včera (21.6.2008) odohrala bratislavská skupina Godfather koncert v klube Hlava XXII. Sobotný večer som si teda nechal spríjemniť hudbou osvedčených rockových žralokov v podaní začínajúcej mlade. Skupina Godfather pre začiatok vsádza na staré klasiky. Vypočuli sme si hity od Elvisa, Creamu, Steppenwolfu, Jimiho Hendrixa, AC/DC, Rolling Stones... ale na moje potešenie aj vlastné tri songy.

Skupinu tvoria štyria členovia. Dve gitary, sa striedali v sólach, hoci je jasné že jeden gitarista je viac ten sólový – Lukáš a druhý je zase ten spievajúci - Tomáš. O skvelú rytmiku sa starala talentovaná basáčka a výborný bubeník Jimmy.

Je vidno, že všetci členovia bez výnimky majú veľa nacvičené a keďže ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku, naživo včera predviedli výborný koncert. Najmä basáčka zvyšovala nielen vizuálny, ale aj hudobný zážitok. Zvukovo to bolo od začiatku presne to, čo sa do tej hudby hodilo, dobrý vintage surový gitarový zvuk.

Sólový gitarista hral perfektné sóla a spolu s basáčkou vynikali v každej pesničke. Spev možno pôsobil trocha neohrabane, ale mne sa páčil charakteristický a originálny spevácky prejav. Niektoré pesničky s ním dostali príchuť Godfathera a odlišovali sa tak od originálu práve tak akurát. Inde sa zase spev hodil úplne presne – Highway To Hell od AC/DC nemala chybu:)

Vlastné songy tiež zaujali a boli vhodným doplnkom playlistu zloženým z najväčších hitov klasického rocku. Kapela plánuje najbližšie koncerty už s vlastným repertoárom, takže sa teším, ako sa terajší pomer prebratej a vlastnej tvorby obráti a Godfather si začne raziť cestu vlastnými vecami. Počas celého koncertu to bolo výborné počúvanie a môžem povedať že svojou interpretáciou známych hitov sa vyrovnali starým harcovníkom, ktorí brázdia bratislavské kluby s covermi. Ba čo viac, cover bude čoskoro možno len príjemným doplnkom na koncerte plnom muzikantských talentov, ktorí majú všetko ešte pred sebou. Hocikedy si takýto koncert rád zopakujem a prajem veľa zdaru kapele.

autor: locksmith

foto: blaze

0 Comments:

Post a Comment