Tak, ako sa na plagátoch uvádzalo, tak sa aj stalo :)
Margita Striguli a jej tri gaštanové žiguli uviedli v sobotu, 14.6. v bratislavskom Randali koncert pod názvom METALRIOT. Utešená akcia, so stovkou poslucháčov a tanečníkov a veľmi dobrý výber kapiel.

Koncert začal niečo po pol ôsmej kedy klub ešte zíval prázdnotou. Na pódiu sa v cigaretovom dyme zvučili štyria gazdovia v cestárskych reflexných montérkach z banskobystrickej kapely Gazdasgrind. Gazdovia sa predstavili v zložení basa, gitara, bicie a spev. Ako úvodný song zahrali do spevu aj do tanca motív z večerníčku „Maťko a Kubko“, ktorým jasne naznačili tematické zameranie kapely :) Proste grind rýchly s pekne prierazným rytmičákom a do toho správne posadený growling. Kapela odohrala vlastné songy + jeden cover od Brujeria. Set list: Maťko a Kubko, Sen, Salaš, Oznam pre všetkých družstevníkov, Vetrieska, Bruchéria, Blackmetalová žaba, Kosovo, Bukkakke, Denaturák, Ďateľ nemá šancu, Infinty Bleeding a Mortal Enemys. Song Oznam bol zahratý tak ako oznam zahrať treba, a to dva krát po sebe. Výber kapely pre túto akciu bol ozaj výborný. Gazdovia sa bavili a tí, ktorí sa bavili s nimi neobišli naprázdno. Tancujúci grinderi totiž dostali bezfarebný 52% mok.

Po Gazdasgrind prišla na scénu bratislavská „margita“ Striguli. Bez zbytočného zvučenia sa ako prvé ozvali riffy songu Matuzzalem. Od začiatku bolo jasné, že Striguli vsadili na údernosť. Songy zahraté s energiou, pohyb na pódiu, headbangig a občasné nedobehnutie k mikrofónu včas. Kapela v zložení bicie, basa a gitara odohrala a odspievala to, čo som po vypočutí ich dema aj čakal. Žiadne kompromisy počas koncertu, ale súvislé hranie, ktoré svojimi nápadmi a neobohranými frázami musí diváka chytiť. Set list Striguli: Matuzzalem, Lafranconi Blaze, 2 Pivá, Sick, Towers of Striguli, Retaliate, 2 Viná, Staviteľ a jeden cover. Tak ako sa mi páčili všetky ich vlastné songy, tak musím pochváliť aj výber coveru. V ňom boli spojené časti skladieb Back In Black od AC/DC, Seasons in the Abbys od Slayer a Ace of Spades od Motorhead. Po koncerte musím jednoznačne skonštatovať, že vo mne ostal duch Staviteľa a v podstate aj celého Striguli.

Foto: autor + foto: blaze

0 Comments:

Post a Comment