Metallica konečne odhalila obrázok, ktorý bude zdobiť ich deviaty štúdiový album Death Magnetic. Čierna a biela vytvára na obrázku niečo pripomínajúce otvorený hrob, z ktorého vychádzajú ďalšie lúče (akoby siločiari magnetu). Tie obklopujú aj logo kapely, ktoré je umiestnené nižšie.
Frontman James Hetfield v rozhovore pre švédsku televíziu VG TV, vysvetlil myšlienku názvu, ktorý nesie nový album takto: “Začalo to ako druh pocty pre tých, ktorí zomreli pri našej práci , ako napríklad Layne Staley (spevák Alice in Chains) a veľa iných, ktorí zomreli. Jednoducho – mučeníci pre Rock and Roll. A odtiaľ sa to vlastne vyvíjalo. Zamyslite sa nad smrťou...je presne ako magnet, niektorí ľudia sú vtiahnutý dovnútra, iní sa jej boja a sú odtlačení preč.“

Hetfield dodáva: “Predstava že všetci musíme zomrieť býva často spomínaná, ale zároveň aj často nespomínaná – nikto to nechce vyťahovať, je to veľký strašiak, ktorý na nás čaká. Ale raz sa s tým musíme všetci vysporiadať.“

Album Death Magnetic vyjde v septembri, no presný dátum ešte nebol ohlásený.

Metallica prednedávnom potvrdila, že každá pieseň z nového albumu bude dostupná aj na stiahnutie pre hru Guitar Hero III. Legends of Rock v ten istý deň ako dorazí nové CD do obchodov.

Kapela ponúka nahrávku na predaj v mnohých verziách, začínajúc od čisto digitálneho vydania až po prestížnu „coffin box“ (krabička do tvaru rakvy), ktorá nesie aj bonusové CD, DVD, tričko, brnkátka a iné doplnky.

Metallica je momentálne na turné po Európe a očakáva sa, že Severnú Ameriku začne brázdiť koncertmi už v októbri.

0 Comments:

Post a Comment