Orange je firma, ktorá tento rok oslavuje už 40 výročie. K tejto príležitosti si pripravila pár noviniek. Nepochybne originálny dizajn, zvuk, oranžová farba a kvalita sú hlavnými atribútmi tejto legendárnej značky.
Tiny teror síce nie je žiadna aktuálna novinka, ale ani starina keďže ju firma predstavila minulý rok. Je to univerzálna celolampová 1-kanálova minihlava s jednoduchý ovládaním, ktorá poskytuje nielen typický britský sound. Výkon 15W je postačujúci na skúšobňu i na malý klub. Možnosť prepnúť aparát na 7W je zas vhodná alternatíva na domáce cvičenie. Hlava sa dodáva s praktickým polstrovaným povlakom.

Hlavu poháňa dvojica malých ECC83 elektróniek v predzosilovači a pár EL84 v konci. Ovláda sa iba 3 točítkami VOLUME, TONE, GAIN. Sila zvuku je od clean-crunch až overdrive. Mne osobne sa páči stará jednoduchá filozofia kreslenia jednokanálom -človek aj keď je trochu společensky unavený, nemá sa ako pomýliť s nastavením. Netreba mať ani obavu, žeby hlava išla neochotne do skreslenia. Značka Orange sa vyznačuje ešte jednou špecifikácou....veľmi dobre rozlišuje gitary(typ a kvalitu). To znamená, že keď do toho budete hrať lacným šuntom, tak to tak aj bude zhruba znieť a naopak(okrem toho, že zvuk je samozrejme hlavne v prstoch). Je to veľká devíza, ktorou sa nemôže pýšiť každá značka.

Hlava sa vyrába v Kórei a ako vieme, tam sú už celkom šikovní a schopní zaručiť celkom dobrú kvalitu výroby. Hlava má rozmery 305 x 155 x 135 mm váhu 6 kg, čo poskytuje skvelú prenosnosť.
No a čo sa týka novinky z tejto rady, firma pre tento rok pripravila combo verziu Tiny Terror-a, kde je vnútri umiestnený starý známy Celestion G14 H Anniversary s výkonom 30 Wattov. Kombíčko váži 14 kg a je samozrejme celé oranžové.

0 Comments:

Post a Comment