Značku Roland určite dobre poznáte, keď už pre nič iné, tak aspoň pre tie drahé synťáky, ktoré vyrábajú :). Mal som možnosť od tejto firmy vyskúšať nenápadné 30 wattové kombo Roland Cube 30X, v ktorom sa skrývalo oveľa viac, než by sa na prvý pohľad zdalo...

Rovno na začiatku som si všimol, že toto kombo má viac točítiek než ostatné kombá rovnakých rozmerov. Tieto bonusové točítka patrili vstavaným efektom a ladičke. Kombo ponúka dve samostatne oddelené efektové skupiny, ktoré sa dajú navzájom kombinovať. Takto si môžete vytvoriť pri každom hraní trošku iný zvuk podľa chuti. Už len wah pedál a máte ozaj všetky potrebné efekty.

Toto kombo napriek svojmu malému rozmeru hrá veľmi výkonne a hlasno. Na domáce cvičenie určite stačí. Do skúšobne by som ho nedával, lebo by sa časom zohralo a pri takomto krásnom kombe je to škoda riskovať jeho poškodenie.

Veľmi ma prekvapilo viac možností skreslenia (metal/distortion/overdrive/ a ešte viac :) ). Fanúšika blues alebo pop-u poteší zosilovač jemným skreslením. Tým však nechcem povedať že toto kombo je len pre nežných clean-sound gitaristov. Po nastavení na maximálny GAIN bude určite spokojný aj v reťazách odetý metalista.

Trojstupňový ekvalizér je samozrejme súčasťou. Takisto aj výstup na slúchadlá a nožný prepínač. Ovládanie komba je veľmi jednoduché a rýchle.

Cena Roland Cubeu je znateľne väčšia ako pri ostatných kombách rovnakého výkonu. Ale táto kvalita a prevedenie za to jednoducho stoja.


ftp://ftp.roland.co.uk/Videos/cube-30x/cube30x_demos.html

Technické parametre: Roland Cube 30X Guitar Combo

N Napájanie 30 wattov, High-quality 10" reprák, dva kanály, hmotnosť 9.3 kg, rozmery 38/24/38.5 cm

0 Comments:

Post a Comment