Fender Custom Shop v spolupráci s Davidom Gilmourom ohlásili vydanie dlho očakávanej verzie stratocastera - ikonu medzi hudobnými nástrojmi posledných 50 rokov – signovaný model Davida Gilmoura. Nástoj bude vychádzať zo slávneho Black Strat a bude ho možné kúpiť u vybraných Fender predajcov po celom svete. Predaj začne 22. septembra 2008.

David Gilmour si kúpil jeho Black Strat v máji 1970 v New Yorku. Prvýkrát ho použil na piatom albume skupiny Pink Floyd – Atom Heart Mother. Neskôr sa Black Strat stal Gilmourovou hlavnou gitarou na živých vystúpeniach a aj pri nahrávaniach.

Reprodukovaná gitara bude mať jelšové telo, čiernu farbu nanesenú na trojfarebnom sunburste, čierny pickguard, krk z jedného kusu javora, custom snímače, upravenú elektriku a skrátenú vintage tremolo páku. Gitaru bude možné kúpiť ako N.O.S (new old stock), alebo ako Relic verziu.



Gilmourov charakteristický revolučný zvuk Black Strat je možné počuť najmä ako na starších albumoch Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals, The Wall, tak aj na Gilmourovom poslednom sólovom albume On An Island. Signovaný model by mal byť vďaka spolupráci Fenderu s Davidom Gilmourom a jeho dlhoročným technikom Philom Taylorom detailnou kópiou gitary Black Strat so všetkým čo k nej patrí.

Zdroj: www.fender.com

0 Comments:

Post a Comment