Alice Cooper
2.12.2008

Americká rocková ikona, spevák Alice Cooper, vystúpi 2. decembra v brnianskej hale Rondo. Vincent Damon Furnier, ako znie pôvodné meno tohto umelca, sa na hudobnom poli pohybuje už od roku 1969, kedy mu vyšiel debutový album Pretties for You.

V sedemdesiatych rokoch sa preslávil extravagantnými vystúpeniami, pri ktorých využíval hororové rekvizity, čím sa jeho predstavenia podobali viac na šou ako na koncerty.

Veľkými hitmi boli v tomto období skladby I'm Eighteen či School's Out. Kým do roku 1974 vystupoval Alice Cooper v sprievode svojej rovnomennej skupiny, po tomto roku už na hudobnej scéne pôsobil výlučne sám.

Obrovským hitom bola v roku 1989 skladba Poison z nahrávky Trash, ktorú zložil dnes 60-ročný muzikant v spolupráci s producentom Desmondom Childom. Autor 25 štúdiových albumov sa napriek svojmu veku cíti výborne, naďalej koncertuje a fanúšikom prináša v pravidelných intervaloch nové nahrávky.

Poslednou štúdiovkou Coopera je album Along Came a Spider (2008), ktorý debutoval v americkej hitparáde Billboarde 200 na 51. mieste. V britskom rebríčku sa uchytil na 31. pozícií.

Vstupenky na jeho moravský koncert sa začnú predávať 27. augusta za jednotnú sumu 695 českých korún (861 Sk / 28,58 €).

Zdroj: SITA

0 Comments:

Post a Comment