Rok 2008 priniesol veľa nového a pokrokového vo svete bicích nástrojov. Niektoré veci boli spomenuté v prvom a druhom diely tejto trilógie. Svoje poznatky som čerpal zo stránky musicradar, kde bol vytvorený aj celý tento zoznam. Tu je posledný diel.

:Kovové rytmičáky:

:Worldmax Snare Drums:

Tento rok bol úspešný, čo sa týka zbierania úrody úspechu kovových rytmičákov. Najväčší ohlas mala po svete značka Worldmax s ich Craviotto`s Diamond Series Snare. Oslnivý rytmičák, ktorý úplne otupil zmysly všetkých znalcov v každom ohľade. Bohužiaľ, jeho cena je niečo okolo 1200 eur, čo teda nie je vôbec. Teda ak nie ste Chad Smith (Red Hot Chilli Peppers), ktorý vlastní prví vôbec vyrobení kus tohto škopka. Sú naozaj nedosiahnuteľné. Ako náhradu, za tento drahý skvost vytvorili Worldmax sériu aj pre nás, nie Chad Smithov : ). Rada nesie meno Highwood`s Hammer models a oplýva inými, špecifickými vlastnosťami ako: citlivosť, mohutnosť, ale najviac zo všetkého, cenová dostupnosť. Modely Highwood`s Hammer sa pohybujú v sume do 180 eur, čo je už trocha rozdiel. Cena však postupne rastie už teraz.

:Drevené rytmičáky:

:Yamaha Wooden Snares:

Jediný problém s poslednou sériou rytmičákov od Yamahy bol vraj ten, že si nikto nevedel poriadne vybrať z toho množstva druhov. Chcete si vybrať niečo do metalovej hudby? Vyskúšajte Loud Series. Do Jazzu? Je tu séria Vintage - ak viete presne to, čo potrebujete a chcete, tak potom tu je naozaj niečo pre Vás. Rozumná cena, bezchybná konštrukcia a vkusný vzhľad.

:Software:

:Toontrack Superior Drummer 2.0:

Všetky doterajšie vtipné pokusy o seriózny bubenícky software stranou! Software ktorý prichádza, prešiel dlhú cestu za posledných pár rok zlepšovania. Nová verzia je jasným príkladom výkonu, ktorého celý balíček výhod môžete používať veľmi jednoducho. K využitiu je tu všetko od ľubovoľného nastavovania jednotlivých tomov, rôznych druhov nahrávacích štúdii, až po najdrahšie štúdiové vybavenia. Takmer všetko, vytvára pocit malého zázraku, že takéto niečo môžeme vlastniť a nemusíme nikoho rušiť s reálnou sadou. Takmer všetko!


Súvisiace články:
Bicie príslušenstvo roka 2008 (Part 1)
Bicie príslušenstvo roka 2008 (Part 2)

0 Comments:

Post a Comment