Je ťažké tomu uveriť, ale rock and rollový princ temnôt Ozzy Osbourne oslávil v stredu (3. decembra) 60 rokov. Otec heavy metalu a bývalý frontman Black Sabbath nečakal tak dlhý život vďaka rock and rollovým excesom, ktoré ho sprevádzali celý život: „Poviem Vám to takto, keď som mal 20 rokov, hovoril som si – do 40-tky zomriem. A hovoril som si to aj keď som mal 39 a pol.“

John Michael Osbourne sa narodil v Astone - mestská část Birminghamu v Anglicku ako jedno zo šiestich detí Jacka a Lillan Osbournovcov.

John odišiel zo školy vo veku 15 rokov, pracoval ako robotník, inštalatér a aj ako pracovník na bitúnku. Strávil tiež pár týždňou za mrežami, keď ho zatkli za krádež.

Neskôr dal dokopy kapelu so svojim bývalým spolužiakom a gitaristom Tony Iommim. Pár sa rozhodol hrať temnejší, bluesom-ovplyvnený štýl hudby namiesto psychedelického rocku, ktorého bolo všade plno. Kapela sa najprv volala Earth a až potom sa premenovali na Black Sabbath. Zostavu doplnil bubeník Bill Ward a basák Geezer Butler. Sabbath sa stali megaúspešnými vďaka albumom ako Paranoid, Master of Reality alebo Sabbath Bloody Sabbath.

Táto kapela bola heavy metalovým vzorom a inšpirovala generácie hudobníkov za posledných 38 rokov. Sabbath boli uvedený do Rock and Rollovej siene slávy v roku 2006.

Ozzy opustil Black Sabbath v roku 1979 a vydal sa na ešte úspešnejšiu sólo dráhu albumami ako Blizzard of Ozz, Diary of a Madman, No More Tears, Ozzmosis, či novým Black Rain. Osbourne zjednotil Black Sabbath v roku 1997 a odvtedy s nimi vystupuje už len sporadicky.

Foto: http://www.yorkblog.com

0 Comments:

Post a Comment